ТВОРЧЕСКИ ПЕЧАТ

Вдъхнете живот на историята на вашето семейство с печат

Отпечатването на снимки на скъпите ви семейни спомени може да ви помогне да ги запомните по-добре – но защо да спирате дотук? Стигнете по-далеч с нашите пет творчески съвета!
Три малки деца, седнали на легло, гледащи отпечатаните семейни снимки.

В днешно време заснемането на семейни снимки е много лесно. Смартфоните и други джаджи са наши постоянни спътници, които улавят всяка секунда от всекидневието на нашите деца. Тези изображения скоро биват погребани в дълбините на цифровата памет на телефона и рядко ги виждаме отново. Но все още има начини да пазите ценните спомени близо до сърцето си.

Лети е заета майка на четири деца на възраст между една и осем години. Въпреки че е запален Instagram инфлуенсър, тя винаги е била голям почитател на отпечатаните снимки. „Преди носехме ролките с филмови ленти на главната улица и с нетърпение очаквахме да получим обратно отпечатаните снимки. Загубихме това, защото сега всичко е в облака или в телефона – снимките са там, но ние никога не ги виждаме.“

Въоръжени с принтери Canon SELPHY Square QX10 и Canon SELPHY CP1300, заедно с фотоапарат Canon EOS 250D, Лети, съпругът ѝ Зак и техните деца са открили безброй начини да разкажат своите истории и да си върнат радостта от печата и тук показват своите творения.

1. Поддържайте връзка с персонализирани картички

Жена на маса, която залепва снимка на семейство върху картичка.

Leti прави разпечатки от семейни снимки с Canon SELPHY CP1300 и ги използва за създаване на поздравителни картички, които да изпраща на семейството и приятелите си. Определено добавя личен стил.

Жена със своята малка дъщеря в скута си ѝ помага да постави картичка в плик.

Създаването на картички със самозалепващи се разпечатки от Canon SELPHY Square QX10 е занимание, в което лесно може да се включи цялото семейство.

Изпращането на ръчно изработени картички е чудесен начин да поддържате контакт със семейството и приятелите си, а Лети смята, че включването на снимки добавя личен елемент, което е почти като „да бъдеш там“ дори когато физически сте далеч един от друг. „Купувам празни поздравителни картички и децата могат да използват SELPHY CP1300, за да направят свои разпечатки, които да добавят“, казва тя. „По този начин те могат да създадат нещо специално и различно, което наистина разказва история и говори на хората, независимо дали са баби и дядовци, лели и чичовци, приятели, или който и да е.“

Лети планира да използва принтера за поканите за рождени дни на децата си, а има и хубава идея за благодарствени картички. „Бихме могли да направим снимки на децата, които играят с подаръците, които са получили, за да ги използваме като персонализирани благодарствени картички“, казва тя. Лети има много членове на семейството, които живеят далеч, така че редовното създаване на фотокартички може наистина да помогне за поддържането на връзка с всички тях.

2. Отбелязвайте растежа на семейството ви

Мъж помага на дъщеря си да залепи снимка върху ръстомер, оформена като удължена жаба.

Самозалепващите се разпечатки от SELPHY Square QX10 са идеални за залепване върху ръстомер. Това е забавен начин по-малките членове на семейството да проследяват растежа си.

Две малки деца, седящи на легло с Canon SELPHY Square QX10, Canon EOS 250D и с тяхната майка, която държи телефон с отворено приложение SELPHY Photo Layout.

Лесно е да се върнете назад във времето и да изберете изображения от предишни години и след това да ги разпечатате директно от SELPHY Square QX10, като използвате приложението SELPHY Photo Layout.

Децата на Лети обичат да се мерят и винаги са харесвали височината им да бъде отбелязвана на стената. Лети е извела това на ново ниво с фотографията. „Купих ръстомер и го сложих на стената. Всеки път, когато пожелаят, децата могат да си правят снимки едно на друго и да ги отпечатат на SELPHY Square QX10. Можем и да се връщаме назад във времето с помощта на функцията за спомени на мобилния ми телефон, а приложението SELPHY Photo Layout улеснява децата да избират изображения и да ги отпечатват.

Можете да разпечатате и да направите свой ръстомер с множество дизайни в Creative Park на Canon.

„Те обожават принтера QX10, защото е толкова лесен за използване. Достатъчно малък е, за да го държат в ръцете си, и се свързва безпроблемно с телефони и други устройства чрез Wi-Fi. Чудесно е, че работи със собствена акумулаторна батерия, така че могат да го използват навсякъде, без да е необходимо да го включват в контакт.“

Принтерът прави квадратни снимки, оставяйки достатъчно място, за добавяне на надпис в бялото поле. Това е идеално за записване на датата, на която е направена снимката, заедно с измерването на височината. Можете също така да отлепите гърба, за да получите стикер – идеално за залепване на снимките върху ръстомера.

3. Използвайте печат, за да украсите дома си

Две портретни снимки в рамки на нисък рафт до снимка на ягода, играчка с цветовете на дъгата и Canon SELPHY CP1300.

SELPHY CP1300 създава висококачествени фоторазпечатки с размер 6 x 4 инча. Освен това може да отпечатва и ленти със снимки тип „фотокабина“ с различни опции за оформление и дори гама от стикери. Фоторамките с размер 6 x 4 инча са лесни за намиране, така че можете без усилия да създавате завършени произведения на изкуството, с които да декорирате дома си или да ги изпратите като подаръци на семейството и приятелите си.

Бледорозов принтер Canon SELPHY CP1300 върху бяла дървена повърхност, печатащ изображение, заобиколен от семейни снимки, някои от които с рамки, а някои без, фотоапарат Canon EOS 250D и няколко розови цветя.

Освен че е забавно семейно занимание, Leti казва, че запознаването на по-младото поколение с печата е било вълнуващо. „За децата беше голямо събитие да могат да отпечатат своите снимки.“

Лети твърдо вярва, че снимките трябва да бъдат извадени на бял свят, вместо да бъдат погребвани в електронна джаджа. SELPHY CP1300 отпечатва стандартни снимки с размер 6 x 4 инча само за 47 секунди. Той може да отпечатва и листове с мини стикери в различни размери, което добавя още творчески възможности за вас. Както при SELPHY Square QX10, можете да печатате директно от смарт устройства чрез Wi-Fi, но CP1300 разполага и със слот за карта памет и с PictBridge порт – чудесни за отпечатване на изображения, заснети с фотоапарат, като например Canon EOS 250D.

Накланящият се цветен екран на SELPHY CP1300 осигурява интуитивна работа, а като опция се предлага батерия за печат без мрежово захранване.

„Тъй като принтерът отпечатва в стандартен формат 6 x 4 инча, е лесно да намерите рамка с точния размер, като има и голям избор“, казва Лети. „Обичам да слагам снимки в рамки и да ги поставям на различни места в къщата, защото изображенията са просто „там“. Не е необходимо да включвате устройство и да ги търсите, което може да бъде доста ангажиращ процес, за който децата нямат търпение.

„По-големите деца обичат да имат свои снимки като бебета и малки деца. Снимките в рамка на специални моменти са и страхотни подаръци за семейството и приятелите ни. В крайна сметка смятам, че една снимка в рамка е нещо физическо, което се откроява, вместо да е поредното цифрово изображение, загубено в облака.“

Освен това можете да използвате разпечатки от SELPHY CP1300 и SELPHY Square QX10, за да украсите детска стая за новороденото, като използвате снимки на семейството, и разпечатате своята ехография, преди да добавите първата снимка на бебето.

4. Разкажете история със снимки

Женска ръка, която отлепя гърба на отпечатана снимка, за да разкрие лепящата страна отдолу, готвейки се да я залепи върху корицата на албум с изрезки.

Самозалепващият се гръб на разпечатките от SELPHY Square QX10 ги прави лесни за залепване в албум с изрезки – а липсата на нужда от допълнително лепило означава липса на бъркотия.

Родител и дете, украсяващи предната корица на албум със семейни снимки.

На децата им хареса да са част от процеса на печат. За още забавни идеи, които да добавите към разпечатките си, като надписи, икони и картинки, разгледайте приложението SELPHY Photo Layout.

Децата на Лети са наистина запалени по правенето на албуми с изрезки. Семейството има редица планирани къмпинг пътувания, а всички членове на семейството обичат да правят снимки на своите приключения. "Фотоапаратът, който използвахме за моментни снимки, непрекъснато свършваше хартията. С нашите телефони или с фотоапарат като Canon EOS 250D можем да продължим да снимаме, колкото искаме, като правим снимки „на момента“, а след това просто да избираме кои изображения искаме да отпечатаме.

SELPHY Square QX10 е идеален за попълване на албуми с изрезки“, добавя Лети. „Той отпечатва квадратни разпечатки 68 x 68 mm върху по-големи листове хартия с размер 72 х 85 mm. Това оставя място, на което можете да добавите надпис след отпечатването. Когато правят разпечатки, децата много обичат да добавят икони и сладки малки картинки към снимките. А хартията е самозалепваща се след отлепяне на гърба. Това е чудесно, защото те могат да попълват албуми с изрезки просто като залепват разпечатките там, където искат, без да е необходимо да използват тиксо или лепило.“

5. Влезте в кадъра

Двойка се усмихва към фотоапарата, докато седи на детско легло в таванска спалня.

Децата обичат да имат снимки на мама и татко в стаите си, а Canon EOS 250D е идеален за заснемане на семейни портрети, защото е ултракомпактен и лесен за използване, като в същото време е много усъвършенстван и с отлично качество на изображението.

Мъж, който помага на дъщеря си да снима останалата част от семейството с помощта на фотоапарат Canon EOS 250D.

Подвижният екран на EOS 250D прави композирането на изображения много интуитивно, дори за малки деца, и може да се завърта в посоката на обектива, което е чудесно за заснемане на селфита.

Лети смята, че Canon EOS 250D е идеален за семейството. Лесно се използва както от възрастни, така и от деца. Нещо повече, той се вписва безпроблемно в цялостния творчески процес – от заснемането на снимки до тяхното отпечатване – благодарение на вградените Bluetooth и Wi-Fi. „Децата много обичат да се снимат, да правят селфита и да документират това, което правят. Подвижният екран е чудесен за тази цел, защото може да се обърне в посоката на обектива, за да можете да композирате кадрите си, докато сте пред фотоапарата.“

Лети хареса гъвкавостта на фотоапаратите и принтерите, които тя използва, за да направи своите разпечатки. „Те са много добри продукти – супер удобни за потребителя, компактни и наистина опростени, а качеството е изумително. Разпечатките са наистина като живи, издържат вечно и предлагат толкова много творчески неща, с които децата могат да се занимават. Наистина е полезно за Зак, а и за мен. Планирам да направя специален проект, който да споделя с него за годишнината от нашата сватба, с хронология на съвместния ни живот от момента, в който се срещнахме за първи път. Продуктите на Canon са отлични за творчество. Просто ги обожавам.“

Написано от Матю Ричардс

Свързани продукти

 • Принтери за дома

  SELPHY SQUARE QX10

  Съхранявайте вашите специални спомени като красиво изработени разпечатки, които можете да правите навсякъде – безжично.
 • Принтери за дома

  SELPHY CP1500

  Създавайте за секунди разпечатки с наситен цвят и висока издръжливост с този лесен за използване компактен фотопринтер.
 • DSLR фотоапарати

  EOS 250D

  Най-лекият в света DSLR фотоапарат с подвижен екран1, снабден с процесор Canon DIGIC 8, 4K видео и функция „Творческа помощ“.

Свързани статии