ТВОРЧЕСКИ ПЕЧАТ

Отпечатайте и създайте красиви персонализирани поздравителни картички в шест прости стъпки

Ако имате хартия, принтер и обичате творчески дейности, опитайте ръчното изработване на картички у дома със семейството и приятелите.
Колекция от ръчно изработени поздравителни картички на маса до принтер Canon.

Ръчно изработените поздравителни картички не само са смислени подаръци, но и са чудесен начин да се усвоят творчески умения. Дали това е важен семеен рожден ден, сватба на приятел, раждане на бебе, или дипломиране, има много събития, които заслужават създаване на персонализирана картичка за спомен. И не е необходимо да сте истински художник, за да направите красиви поздравителни картички; просто се отпуснете и оставете въображението си да се развихри.

След като се мести от Пакистан в Обединеното кралство преди 13 години, творчеството е помогнало на Tania Ahmed да се установи. „В Пакистан не можете лесно да се снабдите с хартия за творчество както тук, във Великобритания“, казва тя. „Така че се занимавах с бродерия, правене на бижута, украшения от мъниста и шиене като творчески отдушник. Когато се преместих в Обединеното кралство, открих YouTube и чрез него света на правенето на картички и проекти от хартия. Бях наистина любопитна, намерих магазин близо до мен и можех да купувам някои неща онлайн. Така че това беше и начинът ми да се установя в страната.“

Тук Tania, занаятчия и собственик на творчески бизнес, която е специализирала в ръчно изработване на картички и води онлайн курсове по смесени техники, споделя най-добрите си съвети и обяснява как да се направят картички с помощта на принтер от серията Canon PIXMA TS7450.

1. Съберете комплекта си

Преди да започнете с новото си хоби, се уверете, че разполагате с необходимите инструменти и материали за изработване на картички. Ето от какво имате нужда:


Опция:
 • Стикери и украшения
 • Самозалепващи се кръгчета
 • Макетно ножче

2. Изберете своята декорация

Жена, която гледа шаблони за картички за разпечатване на смартфон.

Има стотици шаблони, които да изпробвате в Creative Park, безплатната услуга с вдъхновяващо съдържание от Canon. От картички за рождени дни и покани до благодарствени, коледни и поздравителни картички – има по нещо за всеки повод.

Жена, която използва смартфона си, за да отпечата картичка на принтера Canon PIXMA.

Принтерът от серията Canon PIXMA TS7450 е лесен и бърз за настройка според Tania. „Приведох го в работно състояние в рамките на 15 – 20 минути. Изненадах се колко лесно и бързо успах да свържа телефона си с принтера.“

След като разполагате с инструменти, е време да изберете декорация. Безплатното приложение Creative Park на Canon е пълно с шаблони за изтегляне и отпечатване: можете да избирате от богат набор от мини картички и изскачащи картички, а също така има и тематични пликове за всеки повод. Преди празничния сезон защо да не разпечатате собствени коледни картички или дори изскачаща картичка със снежен човек или шейната на Дядо Коледа?

За да предизвикате наистина креативността си, опитайте да комбинирате няколко идеи, за да направите изключително оригинална картичка, или включете шаблон от раздела „Творчество от хартия“ на Creative Park. Tania избра последното за своите проекти. „Избрах шаблон, който първоначално е бил предназначен за изработване на венец от цветя, но вместо това реших да го използвам за картичка“, обяснява тя. „Отпечатах го на принтер от серията Canon PIXMA TS7450, изрязах цветята и използвах каквито компоненти ми бяха необходими.

„Мислете нестандартно и потърсете различни неща, които може да използвате в картичка,“ съветва тя. „Използвайте сайта като отправна точка и се вдъхновете – можете да променяте декорацията, както пожелаете.“

3. Изберете най-добрата хартия

Принтер отпечатва лист с декорации от Creative Park на маса до хартия за принтер на Canon.

Важно е да изберете здрава хартия, която ще запази формата си, особено ако като Tania планирате да създадете триизмерни декорации за картичките си.

Перфектната хартия за изработване на картички е солидна и здрава и има матово покритие за наситени цветове и ясни изображения.

Tania използва двустранна матирана хартия на Canon, която притежава сгъвка по средата и се доставя в комбинация с плик, за основа на картичките си и матирана фотохартия за декорациите. Хартията се изрязваше лесно и даде възможност на Tania да добави допълнително измерение към картичките си. „Преди да залепя цветята, огънах венчелистчетата“, обяснява тя. „Хартията беше достатъчно здрава, така че нямаше да се смачка, ако я изпратя по пощата.“

4. Разпечатайте елементите за картичката си

Жена се усмихва, изрязвайки форми на цветя с ножици.

Възможно е да се смесват методи за изработване на картички, за да се получат уникални резултати. „Има много наистина невероятни създатели на хибридни картички“, казва Tania.

Ръце на жена изрязват розови хартиени цветя с ножици.

След като сте усвоили основите на изготвянето на картички, няма ограничение за това, което можете да създадете, за да добавите специално лично отношение към подарък. Изработването и създаването също могат да служат като упражнение за фокусиране на съзнанието.

Сега, след като имате хартия, е време да печатате. Можете да използвате уебсайта Creative Park или приложението Creative Park – и да свържете вашия принтер Canon. Tania се възползва от удобната безжична свързаност на серията Canon PIXMA TS7450, която ви позволява лесно да печатате направо от вашия компютър или смартфон.

След това разпечатайте шаблоните, които сте избрали от стотиците налични варианти. Нямате предвид специален повод? Има множество идеи „просто защото“ за картички в Creative Park, които са идеални, ако искате да покажете на някого, че сте загрижени за него.

5. Персонализирайте, персонализирайте, персонализирайте

Жена внимателно държи хартиено цвете на маса, пълна с ръчно изработени картички, ръчни инструменти и принтер.

Едно от най-хубавите неща на ръчното изработване на собствени картички е, че можете да персонализирате съдържанието така, както го чувствате, и ако сте нови в изработката на проекти от хартия, това е забавен и лесен начин да започнете.

Жена, която добавя сребърни мъниста към колелата на количка на ръчно изработена поздравителна картичка.

Използването на Creative Park помогна на Tania да разкрие нов аспект на създаването на картички. „Беше прекрасно, защото не съм правила много неща с дигитални декорации. Обикновено създавам картички от нулата, което включва облепяне и оцветяване на изображението с моливи и маркери. Това ме принуди да мисля нестандартно. Има толкова много възможности и инструкциите могат да се изтеглят и разпечатат.“

След като разпечатките ви са готови и внимателно сте изрязали всеки елемент, за да го залепите върху картичката си, е време за залепване и персонализиране. От брокат и фолио до цветен картон и стикери, няма ограничение за техниките и материалите, които можете да използвате, за да направите вашата ръчно изработена картичка от цветна наистина привлекателна.

„Използвах допълнителни стикери и картон с имитация на злато, за да изработя центровете на цветята“, казва Tania. „След това ги залепих всички и добавих перли отгоре.“

Tania казва, че създаването на допълнителна дълбочина на вашата картичка е просто, след като знаете как. „Ако искате да направите плоска картичка малко по-триизмерна, в случай че има централен елемент, който може лесно да бъде изрязан, можете да отпечатате един и същ шаблон два пъти“, обяснява тя. „След това можете да използвате основата както е, но да изрежете централният елемент и да поставите няколко самозалепващи се кръгчета, за да придадете измерение и допълнителен интерес.“

6. Превърнете го в социална дейност

Завършена триизмерна картичка на цветя на маса до две опаковки хартия за принтер на Canon. На заден план се вижда жена, която твори.

Tania идва от творческо семейство, където изкуството е втора природа. „Докато растях, носех рокли, които майка ми правеше и продаваше, и виждах как хората около мен са наистина креативни по един или друг начин. Баща ми е много талантлив дърводелец, той направи къща за кукли, лавици за книги и мебели. Имаме и художници в семейството, така че това е нещо, което си мислех, че всеки прави,“ казва тя.

Като се има предвид, че всичко, от което наистина се нуждаете, е принтер, хартия, лепило и ножица, изработването на картички е чудесен начин да съберете приятели и семейство и да ги включите в творческата дейност.

Можете да организирате вечери за изработване на коледни картички с празнични ястия и напитки или да съберете приятели, за да изработите поздравителни картички за бебешко парти.

Ако установите, че ви липсва вдъхновение, Tania съветва да погледнете в Pinterest за идеи и цветови комбинации. „Можете да изгледате видеоклипове за основите на теорията на цветовете“, предлага тя.

Не забравяйте да проверите хаштага #MadeWithPixma за повече вдъхновение и за да споделите творбите си.

Автор на текста Лорна Докърил

Свързани продукти

 • Принтери за дома

  Серия PIXMA TS7450

  Стилно многофункционално устройство за разбирачи с разнообразие от творчески възможности на печат, както и ADF технология за опростяване на процеса на копиране и сканиране на листове с различни формати.
 • Мастиленоструйни принтери

  Matte Photo Paper MP-101D

  Превърнете идеите си в реалност с тази универсална хартия. Идеална за любители и творци, тя е перфектният избор за вашите поздравителни картички, допълнения към лексикон или творчески проекти от Creative Park.
 • Мастиленоструйни принтери

  Matte Photo Paper MP-101

  Матирана фотохартия за висококачествени разпечатки на снимки, графики и текст с матирано покритие. Подходяща и за творчески приложения, като например поздравителни картички, рекламни дисплеи и оригами.

Свързани статии

 • ОТПЕЧАТВАНЕ И ТВОРЧЕСТВО

  Печат на коледна картичка

  Добавете свой стил към празнична фотосесия и отпечатайте уникални коледни картички.

 • ПЕЧАТ И ТВОРЧЕСТВО

  Най-добри съвети за смислени подаръци от хартия

  Открийте как можете да изработвате съдържателни подаръци с помощта на Canon Creative Park и принтер PIXMA.

 • ТВОРЧЕСКИ ПЕЧАТ

  Декорация за маса, изработена от хартия

  Направете красив декор за маса за всякакви поводи с Creative Park.

 • ТВОРЧЕСКИ ПЕЧАТ

  Идеи за печат за Хелоуин

  Свързани със сезона идеи за забавление и призрачен декор, костюми, лакомства и др.