ПЕЧАТ И ТВОРЧЕСТВО

Създавайте смислени, ръчно изработени подаръци чрез печат

От красив хартиен букет до забавна 3D картичка, разберете как можете да изработвате съдържателни подаръци с помощта на Canon Creative Park и вашия принтер PIXMA.
Букет цветя, изработен от хартия, се предава от едни ръце на други във всекидневна.

Понякога само един простичък, ръчно изработен подарък може да означава всичко за семейството и приятелите. Независимо дали преминават през щастливи или трудни времена, те със сигурност ще оценят подарък, който е направен лично от вас с любов и внимание, вместо такъв, който е закупен от магазина. Освен това можете да развиете уменията си за творчески печат.

Canon Creative Park е пълен с шаблони за творчество с хартия, което означава, че можете да отпечатате и сглобите хартиен букет от цветя независимо от сезона, както и подходяща картичка в стил по ваш избор. Тези подаръци не само ще бъдат по-смислени поради времето, което сте отделили за изработването им, но и ще издържат много по-дълго от истинските цветя – и ще озарят всяка стая.

Творчеството от хартия също е по-достъпен начин за подаряване на подаръци и може да се сметне за освобождаващо съзнанието занимание – и вашите творения винаги могат да бъдат рециклирани (винаги проверявайте местните указания за рециклиране), ако решите да промените темата или допуснете някакви грешки.

Имайки предвид гореизложеното, Canon предизвика любителя на творчеството от хартия, Martin Stone, да създаде идеалния подарък за своя партньор, използвайки Canon Creative Park, принтер PIXMA и собствената си креативност.

Избиране на шаблони: идеи за подаръци

Две ръце държат смартфон с шаблони за цветя от Canon Creative Park на екрана и с шаблони за венчелистчета, излизащи от принтер Canon PIXMA отдолу.

Canon Creative Park предлага огромен избор от шаблони, които могат да се използват за ръчно изработване на подаръци. Любителят на творчеството от хартия Martin Stone избра да направи цветен букет и избра индивидуални шаблони за цветя, за да направи творението си уникално.

Млад мъж седи на маса и изрязва шаблон за картичка, отпечатан от Canon Creative Park.

„Изрежете грубо формите, преди да извършите прецизното изрязване“, съветва Martin. „Правейки това, ще намалите излишния картон около формата. Това трябва да направи изображенията по-лесни за изрязване, тъй като няма да има много картон, който да ви пречи.“

Можете да направите почти всичко като подарък за любим човек, като използвате шаблоните на Canon Creative Park, не е задължително да са цветя. Имате брат или сестра, племенничка или племенник, които обичат динозаврите? Тогава им направете модели от хартия! Или защо не опитате да направите творение на музикална тематика за някой ваш приятел, който е луд рок фен?

За този проект Martin избра да направи букет от хартия и картичка. „Гледайки дизайните на цветя, може да ви се стори, че те са доста сложни за изпълнение“, казва Martin. „Но ключово е да бъдете организирани – има прости и лесни за следване инструкции с илюстрации.“

Отпечатване на вашите шаблони

Разпечатка излиза от принтер Canon PIXMA, който стои на маса, заобиколен от растения, хартия и творчески материали и инструменти .

„Цветовете, постигнати с принтера Canon PIXMA, са невероятни. От началото до края печатът е винаги добър“, казва Martin..

След като сте избрали шаблоните за вашия подарък, е време за печат. Можете да направите това, като се свържете с вашия принтер PIXMA чрез приложението Canon PRINT на вашия смартфон или чрез лаптоп. И ако имате съвместим принтер, можете да се абонирате за PIXMA Print Plan1 – рентабилно решение за печат, което предлага гъвкави планове и доставки на мастило направо до прага ви, така че никога да не останете без мастило.

Martin разбра, че Creative Park е лесен за навигация, като влезе в уебсайта на своя смартфон, преди да изтегли и използва приложението.

Всеки шаблон върви с препоръчан тип хартия за използване, така че не забравяйте да прочетете инструкциите. Тук Martin използва матирана фотохартия Canon (170 g/m²), която е по-дебела от обикновената хартия за печат и е подходяща за изработване на стабилни хартиени фигурки.

Как да си направим букет от хартия

Две ръце внимателно сгъват вътрешната част на цвете от хартия.

Подхождайте към всяко цвете като към индивидуален шаблон, предлага Martin – това ще направи задачата по-лесна за справяне и ще можете да работите на спокойствие. Изрежете внимателно шаблоните и не забравяйте да ги биговате, преди да ги сгънете, тъй като това ще осигури по-добра цялостна форма. Можете да направите това със страната на линийка.

Две ръце поставят първото венчелистче от хартия върху стъблото на цвете. Още венчелистчета могат да се видят на дъската за рязане по-долу.

„Не мислех, че шаблоните ще бъдат толкова лесни за изработка“, казва Martin. „Най-трудното беше да чакам лепилото да изсъхне.“ Той е обмислил внимателно вида на лепилото, което трябва да използва. Течното лепило е подходящо за венчелистчетата, но преценява, че двойнозалепящото тиксо е по-добро за залепване на венчелистчетата върху стъблото. Можете също да използвате лепящи точки, пистолет за лепило или обикновено лепило.

Мартин казва, че винаги използва методичен подход при изработката. След като отпечата всички шаблони, той организира разпечатките на купчини за всяко цвете, за да може да следи кой шаблон за кое цвете е. „Държах всеки отделен шаблон в тези купчини през целия процес, така че нещата да не се объркат“, казва той.

След това Martin изрязва всички шаблони, преди да ги сгъне. Той използва ръчно направен инструмент за биговане на ръбовете, както е посочено в инструкциите, за да направи сгъването по-лесно. „Тези биговани линии са много малки и прецизността е изключително важна“, казва той. „Използвах обикновени пинсети с фини връхчета, за да биговам хартията по тези линии. Също така е важно да изгладите [полирате] тези бигове, за да осигурите чисти линии.“

Martin започна да твори веднага след като разпечатките бяха готови. „Мастилото изсъхна мигновено, така че мога да продължа, без да се страхувам от размазване“, казва той.

Що се отнася до залепването на хартиените творения, Martin препоръчва да оставите шаблоните за няколко часа, за да сте сигурни, че са напълно сухи и няма влага в хартията. След като имате селекция от изработени цветя, можете да ги сглобите заедно с помощта на връв, тел или дори лепило в аранжировката, която смятате, че ще изглежда най-добре.

Снимка на фотоапарат Canon, заснета отгоре, разположен върху принтер Canon PIXMA, с колаж от снимки на заден план.

CANON CLUB

Изключителна общност за творци като вас. Преследвайте страстта си с подкрепа, вдъхновение, ползи и други. Лесно е да се присъедините. Купете продукт. Регистрирайте го. Присъединете се към Canon Club.

Как да направите подаръка си личен

Две ръце държат сглобени цветя от хартия, като на масата по-долу има още. До тях смартфон показва снимка на букет от хартия в приложението Canon Creative Park.

„Цветята са брилянтно проектирани, но аз предпочетох да направя мои собствени стъбла, използвайки зелени хартиени сламки“, казва Martin. Той вече има идеи какви други подаръци би могъл да направи в бъдеще с тези шаблони – например да добави цветя без дръжки към рамка под формата на кутия и да постави снимка в центъра.

Въпреки че в Creative Park има шаблон за букет, можете също да изберете свои собствени аранжировки на цветя, ако търсите нещо по-уникално или ако получателят е голям фен на слънчогледите например.

„Хареса ми как се получиха цветята“, казва Martin. „Когато за първи път седнах да разгледам букета с цветя, обмислих различните видове, които исках. Голямата гама от шаблони наистина ми позволи да го персонализирам така, както искам. Това направи заниманието много по-приятно, тъй като можех да избирам цветята, които харесвам най-много, както и имах възможността да мисля какво би харесал получателят.“

Ръчно изработени картички

Млад мъж залепва релефни цветя на картичка. На повърхността до него има лепило, ножица и пакет хартия Canon.

Martin използва шаблон на Canon Creative Park, за да направи 3D картичка с цветна тема, която да подари заедно с букета си. Уебсайтът и приложението разполагат с широка гама от картички, за да добавите последния щрих към вашия ръчно изработен подарък.

Две ръце поставят картичка в ръчно изработен плик. На масата отдолу има ножици, лепило и пакет хартия Canon.

Идеята на Martin за дизайна на плика е да може да се използва отново – може би за съхранение на любими снимки или спомени като билети за концерт например. „Например планирам да добавя няколко билета за влак от пътуване, което с моя партньор направихме заедно“, казва той.

След това Martin избра да направи забавна 3D картичка, която допълваше неговите флорални дизайни. „3D картичката беше наистина лесна за правене благодарение на последователните инструкции“, казва той. „Това, което също ми хареса, е колко много прави линии имаше в шаблона, така че можех бързо да го изрежа с моята гилотина за хартия.“

Докато правеше картичката, Martin реши да вложи свой собствен стил върху плика. „Пликовете обикновено са елементът за еднократна употреба на всяка поздравителна картичка и това беше нещо, което исках да променя предвид красивия дизайн на плика“, обяснява той.

Мартин създаде своя собствен начин за затваряне на плика, за да го предпази от разкъсване – той използва две от изображенията на маргаритки от дизайна на букета. „Прикрепих едното изображение към капака на плика, а другото към основата на плика“, обяснява той. „Направих това с лепяща пяна, така че те се повдигнаха. Под точката от пяна на капака на плика прикрепих канап, който след това можеше да се използва за увързване, като образува фигурата осем, за да затворите плика.“

Когато създавате персонализирани картички за повече от един човек и времето е от съществено значение, можете да използвате двустранно матирана хартия Canon MP-101D, която се предлага в комплект с плик.

Финални щрихи

Цветен букет цветя от хартия стои във ваза в центъра на всекидневна.

Подаръците от хартия могат да се ползват като декорация на дома и да служат като напомняне, че някой специален човек мисли за вас.

Martin казва, че отново би направил подарък, изработен от хартия. „Всички, на които показах хартиения букет, бяха толкова впечатлени и поискаха и те такъв. Това е идеалният подарък и най-хубавото е, че ще издържи дълго време. Край на купуването на свежи цветя само за да увехнат след четири дни!“

Той е вдъхновен и от Creative Park да направи свой собствен венец, който да окачи на входната си врата. „Въпреки че това ще бъде за лична употреба, знам, че приятелите и семейството ми също ще искат и може да бъде хубав подарък.“

Харесва ли ви идеята? Можете да направите такъв от нулата като прекрасен подарък или да използвате шаблоните за венец от Creative Park за по-прост дизайн. В зависимост от това кое време от годината е можете да опитате сезонен венец за лятото или празничен зимен такъв.

Озарете деня

Принтер Canon PIXMA и няколко буркана и свещи са разположени на черно бюро. Върху принтера има ръчно изработен букет от хартиени цветя.

Озарете деня на някого, като му подарите подарък, който сте изработили сами. За вдъхновение вижте нашата страница в Pinterest.

След като завършите подаръците, разбира се, е време да ги раздадете. Независимо дали искате да опаковате своя букет от хартия в кафява хартия, за да го подарите на приятел, или да го поставите във ваза, за да озарите дома им, подаряването на творения от хартия е обмислен и креативен начин да покажете на някого, че го цените.

Така че, защо не пробвате? Не забравяйте да споделите вашите творби в социалните мрежи, като използвате хаштага #MadeWithPIXMA. И ако търсите повече вдъхновение, като например как да създадете персонализирана кутия за спомени, присъединете се към Canon Club за още съвети и техники за изработка!

Tamzin Wilks
 1. Изисква съвместим принтер и зависи от наличността във вашия регион

Свързани продукти

 • Принтери за дома

  Серия PIXMA TS5350a

  Покажете своето творчество чрез гъвкавата работа с печатни носители, страхотните творчески приложения и лесното свързване към смартфони на серията PIXMA TS5350a
 • Мастиленоструйни принтери

  Matte Photo Paper MP-101

  Матирана фотохартия за висококачествени разпечатки на снимки, графики и текст с матирано покритие. Подходяща и за творчески приложения, като например поздравителни картички, рекламни дисплеи и оригами.
 • Мастиленоструйни принтери

  Matte Photo Paper MP-101D

  Превърнете идеите си в реалност с тази универсална хартия. Идеална за любители и творци, тя е перфектният избор за вашите поздравителни картички, допълнения към лексикон или творчески проекти от Creative Park.

Свързани статии

 • ОТПЕЧАТВАНЕ И ТВОРЧЕСТВО

  Внесете радост на закрито през есента

  Открийте как дизайнерът и създател Pippa Hiscock създаде забавен и персонализиран декор за рожден ден от хартия.

 • ОТПЕЧАТВАНЕ И ТВОРЧЕСТВО

  Направете експлодираща кутия

  Lini Trinh споделя своята „експлодираща“ кутия от хартия, направена с помощта на Canon SELPHY CP1500.

 • ТВОРЧЕСКИ ПЕЧАТ

  Декорация за маса, изработена от хартия

  Направете красив декор за маса за всякакви поводи с Creative Park.

 • ОТПЕЧАТВАНЕ И ТВОРЧЕСТВО

  Произведения на изкуството от хартия

  Творецът Zack McLaughlin е вдъхновен от шаблон на земеродно рибарче на Canon Creative Park.