ТВОРЧЕСКИ ПЕЧАТ

Създайте спалня с тема динозаври с рециклируема декорация от хартия

Декорирането на дома не е само за възрастни. С Canon Creative Park цялото семейство може да се включи в ценово достъпно праисторическо преобразяване на спалнята на детето, като после можете да рециклирате декорацията.
Различни шаблони на динозаври, отпечатани от Canon Creative Park, лежат на маса, като една ръка се протяга да вземе един.

Точно като възрастните, децата обожават да изразяват своята креативност и индивидуалност чрез пространствата около тях. А когато сте малки, спалнята не е само мястото, където заспивате в края на дълъг ден. Там си пишете домашните, играете, каните приятелите си с преспиване – това е вашата собствена малка вселена. Какъв по-добър начин да направите това пространство наистина свое от това да създадете нещо, което ви харесва? С Canon Creative Park, принтер PIXMA, хартия и ножици, никога не е било по-лесно.

Изберете тема

Възрастен и дете изработват динозаври от хартия, изтеглени от уебсайта Creative Park на Canon и отпечатани с помощта на принтер Canon PIXMA.

Chee и по-големият му син Okkie обичат да изрязват динозаврите заедно. „Намираме го за много приятно семейно занимание, а големият избор на динозаври варира от достатъчно елементарни, за да се справи Elon, до суперпредизвикателни, което грабна интереса ни“, казва Chee.

Има много начини да персонализирате декора на детската спалня – като шарени завеси или спално бельо, рисунки по стената или разпечатки в рамка. Но може да е трудно да сте в крак с постоянно променящите се интереси на децата. В един момент се вълнуват от космоса и астронавтите, след това се насочват към пиратите и преди да се усетите, интересът се прехвърля към динозаврите. Пребоядисването и купуването на ново спално бельо или тематични творби всеки път може да бъде скъпо, но сега можете да направите праисторическо преобразяване на спалнята на вашето дете по по-достъпен начин.

Така че, защо не опитате с хартиени декорации? Когато интересите на децата ви се променят, можете просто да рециклирате декорациите и да направите други. Има хиляди безплатни шаблони, включително всякакви подходящи за деца идеи за творчество с хартия, достъпни в приложението Canon Creative Park и в уебсайта, но начинаещите палеонтолози ще бъдат особено развълнувани да видят дизайните на динозаври. Изберете маска за цялата глава, като тази на Птеранодон или на Трицератопс или хартиена фигура на Апатозавър. И ако децата ви искат да получат перфектната изскачаща картичка за рождения ден на приятел, защо не създадете картичка с Тиранозавър рекс? Chee-Chiu Lee и двамата му синове Elon (7) и Okkie (11) изпробваха селекция от дизайни от сайта.

Пригответе се да направите декорация за стената си с динозаври

Шаблон на хартиен динозавър излиза от принтер Canon PIXMA, като отстрани има завършен модел на Тиранозавър рекс до саксийни растения.

Принтерът от серия Canon PIXMA TS5350a е идеален не само за творчество с хартия, но и за създаване на етикети, и ви позволява да отпечатвате направо от вашия смартфон.

Дете използва ножици, за да изреже шаблон на динозавър, изтеглен от Canon Creative Park и отпечатан с помощта на принтер Canon PIXMA.

Творческите занимания носят истинско удовлетворение и като показвате на децата си как да правят неща за себе си от ранна възраст, можете да ги научите на независимост и устойчивост, които може да им помогнат по-късно в живота.

Едно от най-хубавите неща при изработването на динозаври от хартия е, че нямате нужда от ново или сложно оборудване. Проверете инструкциите за всеки шаблон – някои може да изискват допълнителни материали, като канап, ластик, лепило или цветни маркери – но като цяло ето от какво имате нужда:

Изберете своята декорация с динозаври

Дете използва кафяв молив, за да оцвети рисунка на динозаври.

Тематични шаблони на динозаври за оцветяване също се предлагат в Creative Park и могат да бъдат чудесен начин децата да бъдат креативни, докато възрастните се грижат за по-сложните части от изграждането и монтажа. Тук седемгодишният Elon се наслаждава на оцветяването на разпечатка на динозавър.

Ръце на възрастен сглобяват хартиен модел на динозавър от Canon Creative Park, отпечатан на принтер Canon PIXMA, а на заден фон се вижда пакет фотохартия Canon.

Знаете ли, че вкаменелости от динозаври са открити на всичките седем континента? И че Стегозавърът има мозък с размерите на орех? Декорирането на спалнята с динозаври може да ви даде възможност да споделите такива забавни факти с децата си.

След като разполагате с инструментите си, е време да изберете дизайните си в Canon Creative Park, да изтеглите шаблоните и да ги отпечатате с вашия принтер PIXMA. Има толкова много дизайни, от които да избирате – от сладък мобилен телефон от хартия, който ще се хареса на по-малки деца, до плакати, изобразяващи Тиранозавър рекс, който показва големите си страшни зъби, които по-големите деца, обичащи страшилища, ще харесат. Единадесетгодишният Okkie смята творческата дейност за особено интересна – „особено като видя как работят хартиените ушенца заедно, за да създадат 3D магия!“ казва Chee.

Обсъждането какво да изберете е чудесен начин да поговорите с децата си за различни видове динозаври, като например кои от тях им харесват най-много и защо. Може да се изненадате колко много може да научите от тях!

Тази дейност може да накара децата да мислят креативно и относно цветовете. Може би искат да изберат своя собствена комбинация от цветове или да допълнят цветовете, които вече има по стените и завесите. Можете също да използвате момента като подкана за обсъждане на колелото на цветовете и как противоположни цветове, като синьо и оранжево например, изглеждат добре заедно. Въпреки че сме склонни да мислим за динозаврите в определени нюанси, учените не знаят какъв цвят са били. Creative Park предлага контури на изображения, които децата да оцветяват и да развихрят въображението си. Кой казва „не“ на възможността да съществува бляскав динозавър с цветовете на дъгата?

Ако децата ви обожават всяка възможност за селфи, можете да отпечатате набор от фото реквизити на тема Jurassic, да накарате всички да заемат поза и да направите свои собствени забавни праисторически портрети, които те могат да излагат на своите стени или табла.

Снимка на фотоапарат Canon, заснета отгоре, разположен върху принтер Canon PIXMA, с колаж от снимки на заден план.

CANON CLUB

Изключителна общност за творци като вас. Преследвайте страстта си с подкрепа, вдъхновение, ползи и други. Лесно е да се присъедините. Купете продукт. Регистрирайте го. Присъединете се към Canon Club.

Накарайте цялото семейство да твори заедно

Ръцете на възрастен сглобяват глава на Тиранозавър рекс заедно с детски ръце, които изрязват обикновен оригами динозавър.

Canon Creative Park има селекция от прости оригами дизайни на динозаври, които са идеални за по-малки деца, тъй като не се нуждаят от залепване и не са трудни за изрязване. Това позволява на възрастните да работят върху по-сложни структури, като тази глава на Тиранозавър рекс, заедно с децата си.

Възрастен прикрепя нощна лампа Тиранозавър рекс от хартия към бяла стена в спалня.

Има набор от по-сложни дизайни в Canon Creative Park, които извеждат изработването на динозаври крачка напред, като това позволява създаване на вдъхновяваща декорация за стая. Тази глава на Тиранозавър рекс може да се прикрепи към стената и да се превърне в нощна лампа, работеща с батерии. „Elon обича светещата глава на динозавъра в спалнята си“, казва Chee. „Той я показва на всичките си приятели, когато идват на гости.“

Всеки шаблон се предлага с подробни инструкции за печат, които можете да следвате, докато творите, оценка със звезди, за обозначаване на нивото на трудност, и информация за времето, което приблизително трябва да отнеме изработката. Тъй като някои от дизайните са по-лесни за сглобяване от други, това означава, че има по нещо за всеки – от деца, които току-що тръгват на училище и които скоро ще са тийнейджъри, до баби и дядовци. „Има нещо в процеса на избиране и отпечатване на динозаврите, което накара момчетата да се почувстват така, сякаш създават нещо от нулата“, казва Chee.

Позволете на децата си да се справят самостоятелно с по-простите шаблони, като например сладкото оригами на Трицератопс или лесен мини динозавър, докато вие помагате с по-трудните, като 3D Стегозавър. Лесно е да адаптирате различни дизайни към нивата на умения на децата ви. „Okkie беше достатъчно опитен за някои сложни изрезки и залепването им“, казва Chee.

Някои от моделите, като например подвижният хартиен модел на Тиранозавър и Стегозавърът с еластично задвижване, имат движещи се части, добавяйки известно разбиране за инженерството и физиката в образователния микс.

Декорирайте стаята и споделете творенията си

Две ръце закрепват цветна рисунка на два динозавъра към стената, пред която различни вече изградени шаблони на динозаври от Canon Creative Park са разположени върху маса.

Изработването на динозаври от хартия може да предизвика интересни разговори по теми, като история, наука и изменението на климата – чудесен начин за допълнение към обучението в училище.

Изграден шаблон на динозавър от Canon Creative Park се намира върху растение в саксия и около него има други растения.

Може да е трудно да намерите играчки и декорации без пластмаса. Тези дизайни на динозаври от хартия дават възможност да преобразите стаята, без да се притеснявате за въздействието върху околната среда, и да рециклирате всички динозаври, които се скъсат по време на игра. Можете дори да ги добавите към стайни растения, за да създадете среда за вашите хартиени тревопасни, където да се чувстват като у дома си.

Попитайте децата си как смятат, че биха могли да изложат своите динозаври от хартия по най-добрия начин. Може би биха искали да създадат галерия на стената от готини разпечатки на динозаври? Заедно можете да планирате къде всяка от тях ще изглежда най-добре. Може би те са направили много модели на динозаври или своя собствена мини диорама на динозавър. Те изглеждат фантастично подредени на рафт, бюро или скрин, а и така децата могат да ги грабнат бързо, когато искат да си играят. „Момчетата харесаха поставянето на динозаврите сред домашните растения“, обяснява Chee.

Възрастен човек и дете се възхищават на модел на глава на Тиранозавър рекс, изработен от шаблон на Canon Creative Park, който възрастният държи в ръка.

Вместо да включите телевизора или конзолата за игри следващия път, когато детето ви е отегчено, опитайте творчество с хартия. Това не само служи като дейност за сближаване, но и ви помага да се отпуснете, може да подобри концентрацията и да ви помогне да изразите чувствата си, както и да бъде удовлетворяващо изживяване само по себе си.

Следващия път, когато навън вали проливен дъжд или се чудите какво да правите през уикенда следобед, няма нужда да харчите пари за скъпи дейности. Тази дейност за изработка на динозаври от хартия е не само за забавление, но също така помага на вашите деца да развият цял набор от умения, като креативност, концентрация, следване на инструкции и работа в екип. Те ще се чувстват удовлетворени, когато видят резултатите – уникална спалня или място за игра, което с гордост могат да кажат, че са направили сами. И когато вкусовете им се променят, можете просто да се върнете в Canon Creative Park, за да откриете повече хартиени шаблони за дизайни, които са свързани със следващата тема, която ги вълнува.

Никога не е имало по-подходящ момент да декорирате спалнята на вашето дете по ценово достъпен начин с праисторическите изделия от хартия на Canon Creative Park. И след като сте готови, направете снимка и я споделете, като използвате хаштаг #MadeWithPixma, за да вдъхновите другите, които искат да опитат. Сега всичко, което трябва да направите, е да решите на кой динозавър да вдъхнете живот!

Rachel Segal Hamilton

Свързани продукти

Свързани статии

 • Ярко земеродно рибарче от хартия седи на ръката на човек с растения и картини, видими на заден план.

  ОТПЕЧАТВАНЕ И ТВОРЧЕСТВО

  Произведения на изкуството от хартия

  Творецът Zack McLaughlin е вдъхновен от шаблон на земеродно рибарче на Canon Creative Park.

 • ТВОРЧЕСКИ ПЕЧАТ

  Направете си собствени фиджет играчки

  Изработените от хартия фиджет играчки са забавни за игра и успокояват заети умове.

 • Плоска композиция на дървено бюро с цветна хартиена вятърна въртележка и балон за горещ въздух, плюс пакет фотохартия Canon.

  ТВОРЧЕСКИ ПЕЧАТ

  Нека цветовете ви заблестят

  Добавете експлозия от цветове към дома си с тези красиви хартиени проекти с цветовете на дъгата.

 • Астронавт от хартия, поставен на дървена маса, заобиколен от други шаблони за хартия на тема космос от Canon Creative Park.

  ТВОРЧЕСКИ ПЕЧАТ

  Изработване на Слънчевата система

  Отделете време, за да се свържете отново, да се учите и да играете с колекцията от хартиени изделия на тема космос от Creative Park.