ТВОРЧЕСКИ ПЕЧАТ

Освежете дома си с лесен за изработване декор

Подробно ръководство за отпечатване и сглобяване на ваш собствен домашен декор с принтер Canon PIXMA G6040.
Принтер Canon PIXMA G6040 и магнитна фотохартия на Canon на маса до хартиени макети, включително висяща играчка с динозавър, глава на еднорог и стикери с котки.

Домът е там, където е сърцето – и мястото, където много от нас прекарват все повече време. Докато времето става по-студено и нощите настъпват по-рано, мислите се насочват към създаване на уютно убежище, изпълнено с личен стил. Можете да се отправите към магазините, за да закупите чудати орнаменти или необичайни декорации, за да поставите личен отпечатък върху домашния си декор – но защо не опитате сами да ги изработите?

Благодарение на многобройните шаблони, налични в приложението Creative Park и в уебсайта на Creative Park, и интелигентната технология в гамата безжични принтери PIXMA на Canon е възможно да създадете свои аксесоари за дома на ниска цена. За този урок използвахме принтера Canon PIXMA G6040. Той е популярен избор за домашния офис, но може да се използва и от цялото семейство и е идеален за отпечатване на висококачествени хартиени проекти.

Приложението Creative Park и уебсайтът разполагат с гама от практични и атрактивни декорации за всяка стая в дома. Защо не разпечатате собствена рамка за снимка или изработите ваза или кутия за украшения за празен рафт или перваз? Можете да освежите спалнята на децата си с 3D глава на еднорог, пъстра висяща играчка с динозаври или да разпечатате диаграма за растежа с животни, за да проследите височината на децата си – има много забавни възможности да покажете своята креативност.

Стенна скулптура на еднорог от хартия в детска спалня.

Печатът и творчеството са чудесен начин да освежите дома си с предмети, които харесвате.

Ще ви трябват:

1. Разгледайте шаблоните

Принтер Canon PIXMA G6040 и магнитна фотохартия на Canon до дъска за рязане и шаблони за хартиена висяща играчка с динозавър.

Разнообразните шаблони в приложението Creative Park ще ви предложат много вдъхновение.

Creative Park е пълен с идеи за домашни декори или можете да изтеглите лесното за използване приложение Creative Park от App Store или Google Play. Всичко, от което се нуждаете, е Canon ID и поддържан принтер на Canon.

Шаблоните в приложението са сортирани по категории и инстинктивното оформление улеснява навигацията до раздела, който търсите. Опцията „Room décor“ (Декор за стая) в „Category“ (Категория) включва растения, декорации за окачане на връв, стикери за стена, банери и висящи играчки. В уебсайта на Creative Park има раздел „Home and Living“ (Дом и живот) с категории, включително „Plants“ (Растения), „Ornaments/Accessories“ (Орнаменти/аксесоари) и „Hanging decoration“ (Висяща декорация). Можете също така да използвате инструмента „Search“ (Търсене), за да намерите това, което търсите.

2. Изтеглете своя шаблон

Мъж, който използва телефона си, за да печата безжично на своя принтер PIXMA G6040.

След като свържете приложението Creative Park с вашия принтер Canon PIXMA, можете да изберете проект и да го отпечатате от телефона си.

След като намерите шаблон, който ви харесва, можете или да щракнете върху звездата, за да го запишете в менюто си „Favourites“ (Предпочитани), или да щракнете върху раздела „Edit“ (Редактиране), за да го изтеглите. По време на процеса на изтегляне ще бъдете помолени да изберете размера на хартията. Използвайте „Save“ (Запази) за вашите проекти в процеса на работа (запазените елементи ще влязат в менюто „Your Items“ (Вашите елементи).

Всеки шаблон се доставя с ясни инструкции, които могат да се следват от екрана или да се отпечатат върху лист обикновена хартия.

3. Изберете своята хартия

Мъж, който зарежда хартия в принтер Canon PIXMA G6040 на кухненски плот.

Висококачествената и издръжлива матова фотохартия или двустранна матова хартия е перфектна за творческите проекти. Често шаблоните изискват повече от един лист – особено за по-сложните проекти. Различни творчески хартии могат да се подават чрез задната тава за хартия на Canon PIXMA G6040.

Разгледайте опцията „Recommendations by paper type“ (Препоръки по тип хартия) в раздела „Category“ (Категория) в приложението Creative Park, за да видите какво се предлага.

4. Проверете нивата на мастилото и отпечатайте

Зареждаемият патрон на принтер Canon PIXMA G6040.

С лесните за използване бутилки може лесно да се зареди мастило в патроните на MegaTank Canon PIXMA G6040.

Ако използвате принтера си за първи път, трябва да се уверите, че има мастило. Системата MegaTank на Canon, която е вградена във всички принтери от серията PIXMA G, е проектирана да предоставя впечатляващо голям капацитет за печат с ниска цена на страница, което означава, че можете да бъдете толкова креативни, колкото искате, без да се притеснявате, че ще останете без мастило. Чрез разположения отпред вграден патрон за мастило може лесно да се види дали мастилото свършва. За да напълните патрона, просто отворете капака отпред на принтера и поставете съответната бутилка с мастило в гнездото – пълненето ще спре автоматично, когато патронът се напълни. Можете да допълните патроните веднага щом видите, че нивата на мастилото са се понижили.

За другите видове мастиленоструйни принтери Canon PIXMA поставете правилните патрони с мастило по време на процеса на настройка.

За да свържете приложението Creative Park със съвместим принтер Canon PIXMA, отидете в „Main Menu“ (Основно меню) и изберете „Add Printer“ (Добавяне на принтер) от опцията „Settings“ (Настройки). След като сте проверили нивата на мастилото и заредили правилната хартия, сте готови да натиснете „Print“ (Печат).

5. Изрежете и сгънете в правилната форма

Мъж изрязва изображение на оранжев динозавър за висяща играчка.

Този модел на динозавър е отпечатан в редица ярки цветове. За да запазите хартиените си творения цветни и ясни за дълго време, пазете ги далеч от пряка слънчева светлина.

Мъж, който прикрепя краката на оранжев хартиен динозавър.

С помощта на подложка за рязане и ножица или макетен нож внимателно изрежете различните форми и след това ги сгънете, като следвате инструкциите.

За тази част ще ви трябва стабилна ръка и малко търпение – особено за по-сложните шаблони. За простите шаблони е подходяща остра ножица, но за по-сложните фигури се препоръчват подложка за рязане и макетен нож. Вижте инструкциите за шаблона, за да сте сигурни, че сгъвате и прегъвате хартията в правилната посока.

6. Залепете или фиксирайте сгънатата фигура

Човек, който държи хартиен динозавър, до принтер Canon PIXMA G6040.

Някои от шаблоните могат просто да бъдат сгънати в хартиени фигури, но при други трябва да използвате лепило за хартия.

Ако вашата декорация трябва да бъде залепена, а не просто сгъната, ще ви трябва силно лепило за хартия. Преди да нанесете лепилото, сгънете и притиснете краищата, за да получите по-фин резултат. Кламерите могат да бъдат полезни за закрепване на езичетата на място, докато чакате лепилото да изсъхне.

7. Открийте най-доброто място в дома си

Мъж, който закача хартиена висяща играчка с динозавър в детска спалня.

Когато вашият хартиен проект е завършен, можете да покажете творението си и да го изложите у дома.

Сега вече сте готови да закачите декорацията си или да я поставите на специално място в дома си. Можете да използвате карфици, за да закачите декорации на тавана, или да закрепите по-леките декорации за стена с лепенки за многократна употреба. За да гарантирате, че цветовете ще останат ярки и ясни, поставете декорациите далеч от ярка слънчева светлина.

Вдъхновихте ли се от този проект? Възможностите за домашен декор не свършват дотук. От картички и календари до разпечатки и плакати, забавното и интуитивно приложение Easy-PhotoPrint Editor ви позволява да се развихрите творчески с любимите си снимки.

Canon PIXMA G6040

Canon PIXMA G6040 е евтина и ефективна възможност за печат. Разполага със системата за печат MegaTank на Canon – зареждаеми патрони с мастило, които се допълват лесно и са с ниски разходи за употреба. При печат на снимки цветният патрон в PIXMA G6040 може да разпечата до 2200** снимки с високо качество. Canon PIXMA G6040 е съвместим с разнообразие от творчески приложения на Canon, включително Creative Park, Canon PRINT и Canon Easy-PhotoPrint Editor. Можете също да използвате PIXMA Cloud Link за отпечатване на изображения от вашите акаунти в облачни платформи, като например Google Photos, Facebook и Instagram.

Написано от Claire Gillo и Andrea Ball

* Ако вашият принтер не се поддържа, проверете уебсайта на Creative Park.
** Капацитетът за отпечатване е приблизителна стойност, измерена чрез тестов метод на Canon с помощта на еталон ISO/IEC 29103 и симулация на непрекъснат печат с използване на бутилките за зареждане на мастило след първоначалното конфигуриране на принтера.

Свързани статии

 • ТВОРЧЕСКИ ПЕЧАТ

  Декорация за маса, изработена от хартия

  Направете красив декор за маса за всякакви поводи с Creative Park.

 • ТВОРЧЕСКИ ПЕЧАТ

  Прости биофилни декорации

  Съчетайте природата и дизайна, за да създадете релаксиращи пространства в дома си.

 • ТВОРЧЕСКИ ПЕЧАТ

  Топ съвети за показване на разпечатки

  Открийте как да преобразите дома си с красиви разпечатки на семейни снимки в галериен стил.

 • ОТПЕЧАТВАНЕ И ТВОРЧЕСТВО

  Произведения на изкуството от хартия

  Творецът Zack McLaughlin е вдъхновен от шаблон на земеродно рибарче на Canon Creative Park.