A man stands under a city centre bridge beside a road to take a photo with a Canon camera.

Съвети и техники

ТЕХНОЛОГИЯ

Сравнение на APS-C и пълен кадър

Каква е разликата между APS-C и пълнокадровите фотоапарати и кой е точният за вас?

Прочетете повече

APS-C vs full-frame

Нашите съвети и техники

Искате ли да научите основните фотографски умения, да опитате творчески техники или да подобрите резултатите си? Тогава оставете нашите експертни съвети да ви насочват към увереността и уменията, за да надминете другите днес.

Търсите нещо специфично? Уточнете търсенето си
Филтриране по

Filmmaker Matthew Vandeputte uses his camera from an elevated position among city buildings. © Pete Jobson

Научете как да улавяте времето и движението по нов творчески начин със съвети от видеографа Matthew Vandeputte, който снима интервална фотография и хипер-интервална фотография.

Покажи повече

The ink levels showing on a setting bar of a Canon printer.

Кой вид принтер е най-добър? Коя хартия трябва да използвам? Вашите въпроси относно принтери, мастило и хартия, получават отговор от експертът на Canon, Suhaib Hussain.

Покажи повече

Portrait lenses tips tricks

Има широка гама обективи на Canon за портретна фотография, но кой от тях е правилният за вас? Изборът на правилния обектив за портретна фотография може да изглежда труден, така че ето какво трябва да обмислите.

Покажи повече

Reach for new heights with the Canon IVY REC

Aimee Graham, която се занимава с изкуство от хартия, разкрива как да комбинирате печата и рисуването, за да създадете красиво изкуство с пеперуди за вашия дом.

Покажи повече

A close-up of some candles on a cake, with blurred lights in the background.

Нищо не е по-добро от ефекта „боке“ на фотоапарата – независимо дали е на предния, или на задния план. Следвайте тези съвети, за да заснемете красиво разфокусиране на фона.

Покажи повече

A child sat at a table with a parent creating colourful papercrafts using a Canon printer.

От куклени спектакли до настолни игри, от учебни помагала до занимателни лабиринти – използвайте безплатната и динамична гама проекти за работа с хартия на Creative Park, за да занимавате и забавлявате децата си по цял ден.

Покажи повече

Printed decorations and hand-held signs for a wedding day next to a portrait of a bride and groom in a frame.

От специализирани картички до ретро табели – има много творчески начини, чрез които да персонализирате вашия голям ден, когато сте въоръжени с принтер Canon и малко въображение...

Покажи повече

A crowd of people watch music on a huge festival stage in the sun. Photo by Bart Heemskerk.

Bart Heemskerk разкрива как любовта му към музиката довела до кариера, в която снима легендарни представления, и споделя своите съвети за улавяне на страхотни снимки от фестивал.

Покажи повече

Costumes, sun, and rock & roll: 10 tips for festival photography

Фестивалният фотограф Ben Morse разкрива как се правят снимки на музикални фестивали, достойни за рок звезда, както и защо компактният фотоапарат PowerShot SX740 HS може да бъде идеалният ви фестивален фотоапарат.

Покажи повече

corgi running

Да снимаш означава да улавяш моменти за част от секундата. Трябва да следите играта, да следвате сноубордистите или да сте винаги нащрек, за да снимате градските сърфисти, докато яздят вълните. Но няма да се наложи да се движите чак толкова бързо, ако сте подготвени.

Покажи повече

children running through finish line of race

Ние всички искаме да уловим спортните постижения на нашите деца, отбелязване на гол или пресичане на финалната линия, а върху нас, фотографите, пада цялото напрежение да уловим този печеливш кадър.

Покажи повече

time lapse of night sky

Без съмнение сте гледали някои невероятни ускорени видеозаписи на Млечния път, който изгрява в нощното небе, или на забързан трафик в града. В това кратко видео и ръководство ще се запознаете с основите на интервалната фотография.

Покажи повече

child holding autumn leaf

От богатите цветове до нежните златисти слънчеви лъчи и ранната утринна роса – есента е прекрасен сезон. Прочетете най-добрите ни съвети за това как да издигнете вашата есенна фотография на следващото ниво.

Покажи повече

light swirls

Не ви е необходимо специално оборудване, за да рисувате със светлина – нужна е само малко практика. Открийте как да експериментирате със светлина през нощта.

Покажи повече