A man stands under a city centre bridge beside a road to take a photo with a Canon camera.

Съвети и техники

Пет забавни начина да усетите духа на Rugby World Cup 2019™

От талисмани и касички за пари до надуваеми пръчки за спортни събития и мегафони – забавлението няма край с оригами с ръгби тематика от Creative Park.

Прочетете повече

Rugby World Cup 2019™ mascots Ren and G created with Canon's Creative Park.

Нашите съвети и техники

Искате ли да научите основните фотографски умения, да опитате творчески техники или да подобрите резултатите си? Тогава оставете нашите експертни съвети да ви насочват към увереността и уменията, за да надминете другите днес.

Търсите нещо специфично? Уточнете търсенето си
Филтриране по

A crowd of people watch music on a huge festival stage in the sun. Photo by Bart Heemskerk.

Bart Heemskerk разкрива как любовта му към музиката довела до кариера, в която снима легендарни представления, и споделя своите съвети за улавяне на страхотни снимки от фестивал.

Покажи повече

Costumes, sun, and rock & roll: 10 tips for festival photography

Фестивалният фотограф Ben Morse разкрива как се правят снимки на музикални фестивали, достойни за рок звезда, както и защо компактният фотоапарат PowerShot SX740 HS може да бъде идеалният ви фестивален фотоапарат.

Покажи повече

corgi running

Да снимаш означава да улавяш моменти за част от секундата. Трябва да следите играта, да следвате сноубордистите или да сте винаги нащрек, за да снимате градските сърфисти, докато яздят вълните. Но няма да се наложи да се движите чак толкова бързо, ако сте подготвени.

Покажи повече

studio portrait of man in sunglasses

Портретните снимки са лесни за заснемане, но добрите резултати се постигат трудно. Ето някои основни полезни съвети от нас, които ще превърнат добрите ви снимки в чудесни.

Покажи повече

dirt bikes perform jumps

Заснемането на страхотни снимки на динамични сцени, като например градски речни сърфисти, сноубордисти или бегачи означава да мислите в перспектива. Първо трябва да помислите какво искате да снимате, колко бързо се движи обектът и къде ще застанете, за да снимате.

Покажи повече

children running through finish line of race

Ние всички искаме да уловим спортните постижения на нашите деца, отбелязване на гол или пресичане на финалната линия, а върху нас, фотографите, пада цялото напрежение да уловим този печеливш кадър.

Покажи повече

long exposure of Ferris wheel

Улавянето на движения в снимки изисква да направите избор между замразяване на действието ИЛИ позволяване на творческо замъгляване, за да се покаже идеята за движение в снимките ви. Преподавателят от Canon Brian Worley споделя най-добрите си съвети за улавяне на движение.

Покажи повече

city skyline over water

По своята природа градовете са натоварени места и могат да предоставят уникални и въздействащи образи. Прочетете нашите съвети за улавяне на идеалния градски кадър.

Покажи повече

time lapse of night sky

Без съмнение сте гледали някои невероятни ускорени видеозаписи на Млечния път, който изгрява в нощното небе, или на забързан трафик в града. В това кратко видео и ръководство ще се запознаете с основите на интервалната фотография.

Покажи повече

man in front of green wall

Заснемането на чудесни портретни снимки, особено на улицата, може да бъде предизвикателство. Надяваме се, че тези пет съвета ще ви помогнат да снимате по-добри снимки на хора – независимо дали са приятели, семейство или хора, които срещате на улицата.

Покажи повече

child holding autumn leaf

От богатите цветове до нежните златисти слънчеви лъчи и ранната утринна роса – есента е прекрасен сезон. Прочетете най-добрите ни съвети за това как да издигнете вашата есенна фотография на следващото ниво.

Покажи повече

light swirls

Не ви е необходимо специално оборудване, за да рисувате със светлина – нужна е само малко практика. Открийте как да експериментирате със светлина през нощта.

Покажи повече

building on coastline

Много пейзажни снимки разчитат на яркото синьо на небето или на топлите тонове на залязващото слънце. Черно-белите пейзажи носят различно усещане, често свързани с определено настроение или драматизъм.

Покажи повече

Интересувате се от конкретен техника за фотография?

Приложение Canon Photo Companion

С персонализирано съдържание, предизвикателства и вдъхновение, за да ви напътства по време на фотографското ви пътешествие, нашето приложение Photo Companion е перфектният партньор за всеки визуален разказвач.

Изтеглете приложението

A man stands on rocks in front of a bright blue mountain river, taking a photo on a Canon camera.

Запознайте се с нашите истории

Открийте интервюта и вдъхновяващи истории от хора със страст

ВИЖТЕ ИСТОРИИ

Фотографът Richard Walch наблюдава крайбрежна ивица, като снима със своя фотоапарат Canon.

Регистрирайте се за получаване на нашия бюлетин

Получавайте всички последни новини и информация за продукти

АБОНИРАЙТЕ СЕ СЕГА