A man stands under a city centre bridge beside a road to take a photo with a Canon camera.

Съвети и техники

НОЩНА ФОТОГРАФИЯ

Снимка на нощно небе

Най-добрите техники за снимане на звезди през нощта, включително заснемане на интервална фотография и изображения на следи на звезди.

Прочетете повече

A landscape image of pine trees, a lake and snow-dusted mountains under a starry sky.

Нашите съвети и техники

Искате ли да научите основните фотографски умения, да опитате творчески техники или да подобрите резултатите си? Тогава оставете нашите експертни съвети да ви насочват към увереността и уменията, за да надминете другите днес.

Търсите нещо специфично? Уточнете търсенето си
Филтриране по

The ink levels showing on a setting bar of a Canon printer.

Кой вид принтер е най-добър? Коя хартия трябва да използвам? Вашите въпроси относно принтери, мастило и хартия, получават отговор от експертът на Canon, Suhaib Hussain.

Покажи повече

Reach for new heights with the Canon IVY REC

Aimee Graham, която се занимава с изкуство от хартия, разкрива как да комбинирате печата и рисуването, за да създадете красиво изкуство с пеперуди за вашия дом.

Покажи повече

A close-up of some candles on a cake, with blurred lights in the background.

Нищо не е по-добро от ефекта „боке“ на фотоапарата – независимо дали е на предния, или на задния план. Следвайте тези съвети, за да заснемете красиво разфокусиране на фона.

Покажи повече

A child sat at a table with a parent creating colourful papercrafts using a Canon printer.

От куклени спектакли до настолни игри, от учебни помагала до занимателни лабиринти – използвайте безплатната и динамична гама проекти за работа с хартия на Creative Park, за да занимавате и забавлявате децата си по цял ден.

Покажи повече

Printed decorations and hand-held signs for a wedding day next to a portrait of a bride and groom in a frame.

От специализирани картички до ретро табели – има много творчески начини, чрез които да персонализирате вашия голям ден, когато сте въоръжени с принтер Canon и малко въображение...

Покажи повече

When does black and white work in action photography?

Черно-бялата фотография все още е популярна в динамичната фотография. Прочетете нашите съвети относно знаците, за които трябва да внимавате, когато преобразувате цветни изображения в черно-бели, и как да направите вашите изображения перфектни.

Покажи повече

See the difference with a specialist action lens

Популярен начин за постигане на висококачествени динамични снимки е запълването на кадъра с действието, показвайки обекта отблизо в детайли. Това може да се постигне със специализирани обективи, които ви позволяват да се приближите, без да сте близо. Вижте нашите съвети за заснемане на най-добрия кадър с най-добрия обектив.

Покажи повече

kayaker in water

Сърфирането, карането на каяк и други водни спортове са забележителни обекти за фотографията. Ето няколко съвета за по-добри снимки и за отпечатване на вашите крайни резултати.

Покажи повече

A crowd of people watch music on a huge festival stage in the sun. Photo by Bart Heemskerk.

Bart Heemskerk разкрива как любовта му към музиката довела до кариера, в която снима легендарни представления, и споделя своите съвети за улавяне на страхотни снимки от фестивал.

Покажи повече

Costumes, sun, and rock & roll: 10 tips for festival photography

Фестивалният фотограф Ben Morse разкрива как се правят снимки на музикални фестивали, достойни за рок звезда, както и защо компактният фотоапарат PowerShot SX740 HS може да бъде идеалният ви фестивален фотоапарат.

Покажи повече

corgi running

Да снимаш означава да улавяш моменти за част от секундата. Трябва да следите играта, да следвате сноубордистите или да сте винаги нащрек, за да снимате градските сърфисти, докато яздят вълните. Но няма да се наложи да се движите чак толкова бързо, ако сте подготвени.

Покажи повече

children running through finish line of race

Ние всички искаме да уловим спортните постижения на нашите деца, отбелязване на гол или пресичане на финалната линия, а върху нас, фотографите, пада цялото напрежение да уловим този печеливш кадър.

Покажи повече

A close-up photograph of five droplets of water on the surface of an autumnal leaf.

Макро фотографията е перфектната фотографска дейност за есенните и зимните месеци, тъй като може да се извършва както на закрито, така и на открито, когато дните са по-къси, а времето е непредсказуемо.

Покажи повече

time lapse of night sky

Без съмнение сте гледали някои невероятни ускорени видеозаписи на Млечния път, който изгрява в нощното небе, или на забързан трафик в града. В това кратко видео и ръководство ще се запознаете с основите на интервалната фотография.

Покажи повече

child holding autumn leaf

От богатите цветове до нежните златисти слънчеви лъчи и ранната утринна роса – есента е прекрасен сезон. Прочетете най-добрите ни съвети за това как да издигнете вашата есенна фотография на следващото ниво.

Покажи повече

light swirls

Не ви е необходимо специално оборудване, за да рисувате със светлина – нужна е само малко практика. Открийте как да експериментирате със светлина през нощта.

Покажи повече

building on coastline

Много пейзажни снимки разчитат на яркото синьо на небето или на топлите тонове на залязващото слънце. Черно-белите пейзажи носят различно усещане, често свързани с определено настроение или драматизъм.

Покажи повече

Интересувате се от конкретен техника за фотография?