ОТПЕЧАТВАНЕ

Най-добрите принтери за творчество

От хартиени динозаври до бизнес плакати – Canon разполага с идеалния принтер за вашите творчески нужди.
Жена изрязва шаблони на Creative Park, докато седи на дървено бюро, върху което е поставен принтер Canon PIXMA и селекция от материали за изработка.

Независимо дали сте професионален творец, който разчита на качествени продукти, за да впечатли клиентите си, или ентусиаст, който се гордее с творческите си начинания, подходящите инструменти за работата могат да имат огромно значение. Принтерите са важна част от творческия процес и имат силата да превърнат едно обикновено произведение в истински шедьовър.

Правилният принтер може да ви помогне да реализирате сложните дизайни и да откриете нови измерения на творчеството си. Въпреки това, не всички принтери са оборудвани, за да отговорят на разнообразните творчески идеи. Тук разглеждаме някои от най-добрите творчески принтери на Canon и как тяхната съвместимост с различни типове хартия може да помогне за усъвършенстване на творенията ви.

Най-добрият универсален принтер за творчество

Принтер Canon PIXMA, поставен на бюро, с цветна разпечатка в тавата му.

Серията Canon PIXMA TS9550 е малка по размер, но може да работи с хартия A3, така че е идеална за по-мащабни творчески проекти.

Ако изработвате различни проекти или вашето домакинство използва принтер за работа или други проекти, изборът на такъв, който отговаря на всички изисквания, ще бъде от полза за всички – от децата, работещи по училищни проекти, до възрастните, продаващи своите изделия онлайн.

Canon PIXMA TS7650i прави процеса на печат бърз и лесен, като разполага с 6,7 cm цветен сензорен екран и потребителски интерфейс Switch UI, който може да бъде персонализиран за различни цели. Той може да отпечатва в черно-бяло при 15 ipm (изображения в минута) и в цвят при 10 ipm благодарение на дългата си печатаща глава, която разполага с повече дюзи и оптимизиран размер на капките, така че не ви се налага да чакате много и разполагате с повече време за тези финални щрихи, които правят проекта ви впечатляващ.

Той има Wi-Fi функция, така че PIXMA TS7650i може да се използва с набор от приложения на Canon за добавяне на допълнителен творчески потенциал, а също така можете да сканирате директно към смартфон или да копирате с натискането на един бутон. Също така принтерът е съвместим с PIXMA Print Plan1. Тази услуга, базирана на абонамент, следи нивата на мастилото в принтера и доставя нови патрони до вратата ви веднага щом установи, че те са на изчерпване, като ви спестява до 50% от стандартните разходи за мастило2.

Ако балансирате между изработката на творчески проекти и такива за офиса, серията Canon PIXMA TS9550 е чудесен избор. Въпреки че има компактен размер A4, неговата тава за задно подаване може да побере до 50 листа хартия във формат A3 за създаване на по-големи разпечатки без бели полета, като плакати за работа или творчески произведения на изкуството, предназначени за изложба. Можете също така да печатате върху картон с формат 12 x 12 cm, който се използва за създаване на скрапбук албуми. Той разполага с удобен за потребителя сензорен екран и можете да печатате, сканирате и копирате от смарт устройство с помощта на приложението Canon PRINT.

Най-добрите принтери за фото проекти

Принтер Canon PIXMA е поставен върху дървено бюро и отпечатва цветни листове хартия, а до него на бюрото има набор от моливи за оцветяване.

С висока скорост на печат от 13 ipm за монохромни и 6,8 ipm за цветни разпечатки серията Canon PIXMA TS7450a улеснява творческия процес, така че можете да разполагате с материалите, готови за творчество, за нула време. Задната тава за хартия може да побере до 20 листа фотохартия.

Принтер Canon SELPHY CP1500 отпечатва снимка със селекция от разпечатки на семейни снимки до нея.

Компактен и наличен в гама от цветове, за да се впише във вашия интериор, Canon SELPHY CP1500 е чудесен избор за хора на изкуството, работещи в по-малки пространства. Лесен е за преместване и е достатъчно малък, за да го поставите в чекмедже или шкаф, когато не го използвате.

За творчески проекти със снимки е важно да помислите за качеството на печат, набора от хартии и съвместимостта с творчески приложения, които наистина могат да подобрят работата ви. Творческите проекти със снимки може да се възприемат по-лично, независимо дали става въпрос за създаване на цветен мултимедиен скрапбук албум или използване на техника за декупаж, за да направите персонализирани подаръци.

Canon PIXMA TS7650i разполага с мастилена система с пигментно черно мастило, която, заедно с наситените багрилни цветни мастила, гарантира, че потребителите могат да отпечатват висококачествени снимки у дома. Двупътна система за подаване на хартия поддържа широка гама от носители, отпечатвайки снимки с различни покрития и размери, включително популярната квадратна фотографска хартия във формат 13 x 13 cm.

Малко по-големият Canon PIXMA TS7750i има допълнително автоматично подаващо устройство за 35 страници. Освен с приложението Canon PRINT, принтерите PIXMA TS7650i и PIXMA TS7750i са съвместими с Easy-PhotoPrint Editor на Canon, който предоставя инструментите за създаване на всякакви различни оформления, преди да ги изпратите директно за печат.

Комбинация от качество, гъвкавост и стил, серия Canon PIXMA TS7450a е удобен многофункционален принтер, който предлага множество функции за безжичен печат, сканиране и копиране, както и лесен за използване OLED дисплей. Технологията за печат FINE създава висококачествени резултати всеки път и е съвместима с редица типове хартия, включително гланцирана и матова фотохартия, в диапазон от размери, като например 10 x 15 cm без бели полета.

По-компактен вариант с модерни, пасващи на декора цветни покрития, SELPHY CP1500 е идеален за отпечатване на снимки върху различни носители. Технологията за бързо съхнене означава, че разпечатките излизат готови за употреба и можете да печатате в набор от по-малки размери, от размер на пощенска картичка 10 x 14,8 cm до мини стикери (22 x 17,3 mm).

Съвместимото приложение SELPHY Photo Layout също ви позволява да редактирате и отпечатвате директно от редица устройства чрез Wi-Fi.

Страхотна възможност за показване на вашите фотографски творения е Canon Photo Cube, който не само предлага интелигентен начин за съхраняване на снимки и разпечатки с квадратна форма, но също така може да се трансформира в забавен семеен фотоалбум. Вариантите на Photo Cube се предлагат и с допълнителни патрони с мастило (проверете съвместимостта с вашия принтер преди покупка) и 40 листа квадратна фотохартия Photo Paper Plus Glossy II.

Най-добрите принтери за проекти с хартия

Принтер Canon PIXMA, поставен върху дървен бюфет. Ръка изважда разпечатка на дизайни за оцветяване от тавата.

Canon PIXMA TS7650i разполага с пигментно черно мастило, което предлага същото високо качество и издръжливост като това на специализиран офис принтер. Неговата дълга печатаща глава позволява високоскоростен печат с ниска първоначална цена, така че можете веднага да започнете своя творчески проект, знаейки, че резултатите не само ще изглеждат страхотно, но и ще бъдат рентабилни.

За тези, които се радват на безкрайните възможности на проектите от хартия, принтер с добра свързаност, достъп до творчески приложения, съвместимост с набор от носители и висока скорост на печат е задължителен.

Принтерите Canon PIXMA TS7650i и PIXMA TS7750i, както и серията Canon PIXMA TS9550 предлагат автоматичен двустранен печат, който е идеален, когато и двете страни на хартията са изложени на показ – например висящи декорации и диорами.

Тяхната Wi-Fi свързаност, съчетана с безплатни приложения на Canon, включително Creative Park, означава, че има хиляди шаблони за персонализиране и печат с едно натискане на бутон. Подобно на Canon PIXMA TS7650i, серията PIXMA TS9550 има скорост на печат от 15 ipm за монохромни разпечатки и 10 ipm за цветни разпечатки, така че можете да започнете да творите веднага.

Освен това серията PIXMA TS9550 има 45 вградени шаблона за допълнителни творчески възможности и е съвместима с хартии до 300 g/m² (грама на квадратен метър) – идеално за по-издръжливи проекти, като по-големи модели и поздравителни картички.

Най-добрият софтуер за творчески проекти

Ръка държи смартфон с шаблон на вятърна въртележка от Canon Creative Park на екрана. На заден план на бюро има принтер Canon PIXMA.

От хартиени играчки и модели до висящи украси и украси за торти за празненства приложението Canon Creative Park разполага с голямо разнообразие от шаблони, които да вдъхновят следващата ви творческа сесия. Защо не прегледате уебсайта от лаптопа си или приложението от вашия смартфон и не намерите следващия си творчески проект, след което го изпратете до принтера ви Canon и започнете веднага с реализирането му.

Компютърен монитор показва софтуера Canon PosterArtist с голям избор от шаблони за плакати, от които да избирате.

Ако използвате своя принтер Canon както за домашния ви офис, така и за творчество, Canon PosterArtist ви помага да комбинирате двете, като предлага много творчески потенциал за проектиране и отпечатване на ваши собствени плакати, флаери и други рекламни материали у дома.

Canon предлага набор от безплатен софтуер, за да увеличи възможностите ви за творчески проекти и да подпомогне креативността ви през целия процес. Независимо дали става въпрос за спокойна дейност в тиха вечер, подходящ за цялото семейство проект през уикенда или професионално изглеждащ дизайн, има по нещо, което да запали всяка творческа искра.

За безпроблемна връзка между вашите интелигентни устройства и принтер, приложението Canon PRINT е основен инструмент за лесно отпечатване, копиране и сканиране, плюс проверка на състоянието на вашия принтер и всякакви проблеми с поддръжката. То рационализира процеса и е съвместимо с редица типове файлове. Можете дори да получите достъп и да отпечатате снимки директно от вашите социални мрежи или облачно пространство за съхранение. Функцията Smartphone Capture and Copy също така означава, че можете да използвате смартфона си като скенер, който е чудесен за сканиране на детски творчески проекти, за да запазите или отпечатате, като коригирате изкривяванията в процеса на работа.

Творците могат да намерят изобилие от ресурси, за да създават всичко – от орнаменти до 3D картички и играчки в Canon Creative Park и е безплатно да се регистрирате. Някои шаблони са лесни и не изискват ножици – идеални за по-малките – докато други са по-трудни за опитни творци, които обичат предизвикателствата.

За онези, които искат да използват уменията си за създаване на промоционални материали, Canon PosterArtist е удобен за потребителя инструмент за изработване на плакати, банери и други дизайни. Независимо дали става дума за бизнес визитки, флаери за училищна пиеса или менюта за събитие, той предоставя достъп до автоматично генерирани предложения за дизайн, шаблони и милиони безплатни снимки, за да придадете на творенията си професионална визия. Софтуерът е съвместим с набор от принтери на Canon, включително сериите imagePROGRAF, PIXMA, MAXIFY и i-SENSYS.

Canon също така разполага с опции, специално за снимки. Canon Easy-PhotoPrint Editor е съвместим с принтери PIXMA и MAXIFY и ви позволява да създавате колажи, календари, дизайни на опаковъчна хартия и др. Можете също така да добавяте балончета с текст, символи, текст и рамки към вашите снимки.

За съвместими принтери Canon SELPHY приложението SELPHY Photo Layout предлага съвети за оформление и дизайн и ви позволява да добавяте филтри, рамки и дори QR кодове4. Позволява ви да отпечатвате персонализирани снимки, стикери и книгоразделители директно от едно мобилно приложение – просто сканирайте QR кода на вашия принтер за незабавна Wi-Fi връзка.

С толкова много начини да бъдете креативни творците могат да отворят цял нов свят с принтерите и творческите приложения на Canon. Независимо дали сте в началото на вашето творческо приключение и търсите вдъхновение да създавате бързи, лесни дизайни, искате да вдъхновите децата си с интерактивни проекти или сте човек на изкуството, който търси нови начини да улесни творческия процес, никога не е имало по-подходящ момент, за да започнете да творите.Написано от Kat Halstead

 1. PIXMA Print Plan е достъпен само за жители на Австрия, Белгия, Дания, Финландия, Франция, Германия, Италия, Норвегия, Нидерландия, Испания, Швеция, Швейцария, Република Ирландия и Обединеното кралство.
 2. Въз основа на спестяванията на средна цена на страница спрямо оригинални стандартни мастила, продавани за топ 20 мастиленоструйни многофункционални устройства в Западна Европа (проучване на Key Point Intelligence – януари 2022 г.). Цена на страница (CPP) на месечен абонамент за Canon PIXMA Print Plan (план от 200 страници) без допълнителни страници в сравнение с цената на страница за отпечатване на страници ISO/IEC 24711 на най-добрите 20 мастиленоструйни многофункционални принтера на цена под 200 евро в Западна Европа с използване на патрони със стандартен капацитет. Средна CPP, използвана за определяне на процентното спестяване спрямо CPP за Canon PIXMA Print Plan (план от 200 страници). Капацитетът за отпечатване на патрона с мастило и цените са базирани на информация от уебсайта на производителя в Германия. Продажните цени на мастилото не са взети предвид за това проучване. Проучване на Keypoint Intelligence от януари 2022 г., поръчано от Canon, въз основа на публично достъпна информация към януари 2022 г. Принтери, избрани по брой продажби в IDC Quarterly Hardcopy Peripherals Tracker – Final Historical 2021Q4, Западна Европа.
 3. Скоростта на печат на снимки е базирана на настройките по подразбиране с използване на ISO/JIS-SCID N2 стандарт върху Photo Paper Plus Glossy II хартия и не включва времето за обработка на данните при хост компютъра.
 4. Проверете страницата на конкретния модел за всички налични функции.

Свързани продукти

 • PIXMA TS7750i

  Принтери за дома

  PIXMA TS7750i

  Бърз, висококачествен принтер, който безпроблемно се вписва във вашия начин на живот благодарение на компактния си размер и опростен начин на употреба.
 • PIXMA TS7650i

  Принтери за дома

  PIXMA TS7650i

  Бърз, висококачествен принтер, който безпроблемно се вписва във вашия начин на живот благодарение на компактния си размер и опростен начин на употреба.
 • Принтери за дома

  Серия PIXMA TS9550

  Открийте как безжичната свързаност, ADF устройството за 20 листа и способността за работа с формат A3 могат да удовлетворят всичките ви бизнес нужди.
 • Принтери за дома

  PIXMA TS7450a Series

  Стилно многофункционално устройство за разбирачи с разнообразие от творчески възможности на печат, както и ADF технология за опростяване на процеса на копиране и сканиране на листове с различни формати.
 • Принтери за дома

  SELPHY CP1500

  Създавайте за секунди разпечатки с наситен цвят и висока издръжливост с този лесен за използване компактен фотопринтер.
 • Мастиленоструйни принтери

  Matte Photo Paper MP-101

  Матирана фотохартия за висококачествени разпечатки на снимки, графики и текст с матирано покритие. Подходяща и за творчески приложения, като например поздравителни картички, рекламни дисплеи и оригами.

Свързани статии