ТВОРЧЕСКИ ПЕЧАТ

Светът на една ръка разстояние: предизвикателство за изработка от хартия

Тествайте творческите си умения и чествайте градове със специално значение с принтер Canon PIXMA и Creative Park.
Творецът Paula Milner и нейният съпруг Dan държат хартиени модели на японски замък и Биг Бен, изградени от шаблони на Canon Creative Park.

Кои моменти от пътувания, които се случват веднъж в живота, са ви изпълнили с радост? От стажове в чужбина и културни приключения с приятели до забавни семейни ваканции и самостоятелни градски почивки, спомените, създадени при посещение на красиви кътчета по света, са част от забавлението. Но най-добрите преживявания не свършват, когато се върнете у дома.

Може би сте си помислили, че работата с хартия е само за деца, но в Canon Creative Park има и набор от по-предизвикателни проекти, включително шаблони на най-известните забележителности по света.

Тези сгради от хартия биха били идеални за тематично парти или празненство, което изисква уникални декорации, или могат да бъдат част от тематична изложба у дома, за да отбележат важно пътуване. Прекарването на време в рязане и изработване също е чудесна дейност за концентриране и освобождаване на съзнанието. Комбинирайте го с местна музика и традиционен празник на държавата и дейността може да придобие изцяло нов живот.

Творческо предизвикателство за двойки

Творецът Paula Milner и нейният съпруг Dan създават шаблони за творчество с хартия на Canon Creative Park.

Творецът Paula Milner и нейният съпруг Dan са открили, че да изработват проекти от хартия заедно е чудесен начин за отпускане.

Професионалният творец Paula Milner, известна като The Crafty Lass, и нейният съпруг Dan, инженер във Формула 1, приеха предизвикателството да направят свои любими емблематични забележителности с принтер от серията Canon PIXMA TS7450a. Паула се интересува от творчество от дете, но тяхната сватба е събитието, което усилва страстта ѝ към творчеството. Тя прекарва цяла година, изработвайки ръчно всичко за събитието, от поставки за салфетки и висящи украси до стотици цветя от плат за пътеката към олтара, както и декорации за масите. Сега тя прави дизайни за текстил и ръководи творчески работилници и събития.

„Dan също е много креативен и когато му дадете проект за изработка, той наистина му се наслаждава“, казва Paula.

„Животът може да бъде толкова натоварен“, добавя Dan. „Понякога е трудно да намериш време да разпуснеш, особено с две деца. Тази творческа дейност ни даде възможност да направим точно това.“

Ако искате да предизвикате себе си и да направите свои собствени архитектурни чудеса, ето от какво имате нужда, плюс някои съвети и препоръки от Paula и Dan.

Монитор, показващ инструкциите за изграждане на модел на японски замък от шаблон на Canon Creative Park.

В Canon Creative Park има проекти за изработка от хартия, но има също така и панорамни картички, поздравителни картички, календари и декорации за стени. Всеки шаблон, от по-простичкия до по-сложния, идва със собствен набор от инструкции, така че можете да създадете нещо красиво, независимо от нивото на уменията ви.

Изберете любимия си момент от пътуването

Екран на лаптоп, показващ шаблон на холандска вятърна мелница, наличен за изтегляне от уеб сайта на Canon Creative Park.

Освен Биг Бен, Paula избра да построи и холандска вятърна мелница, за да ѝ напомня за пътуванията ѝ. „Живях в Амстердам само за кратко, но беше достатъчно дълго, за да ми повлияе значително“, спомня си тя. „Просто обичам културата там. Майка ми също е живяла в Амстердам, когато е била по-млада, така че означаваше много за мен да направя тази вятърна мелница.“

Мъж държи и се възхищава на сглобен модел на замък на Нагоя в Япония от шаблон на Canon Creative Park.

Dan избра историческия замък на Нагоя за това предизвикателство, но има и други японски паметници, от които да избирате, включително Matsuyama Castle, Matsumoto Castle, Shuri Castle и дори миниверсия на Националния музей на западното изкуство.

Paula и Dan избраха да пресъздадат забележителни сгради, с които имат лична връзка. Paula избра Биг Бен в Лондон и вятърна мелница, която олицетворява Нидерландия, тъй като тя е живяла някога в Амстердам. „Биг Бен е най-известната забележителност във Великобритания и е емблематичен символ и наскоро заведох сина ни Freddie да го види, така че беше още по-специално да споделим заедно усещането от тази толкова красива сграда. Когато я изработих, той знаеше какво представлява и тя му напомни за забавното ни еднодневно пътуване до Лондон“, казва Paula.

Dan избра японски замък, понеже е работил в тази държава, по случайно съвпадение, по същото време, по което Паула е живяла в Амстердам. „Япония заема специално място в сърцето ми“, обяснява той. „В началото на кариерата си имах късмета да прекарам две командировки там по работа и се влюбих в културата и атмосферата“, казва той. „Прекарването на време в разходки из парковете по време на сезона на черешовите цветове и посещението на исторически места, като Nikko, са спомени, които ще пазя винаги.“

Изберете вашата сграда забележителност

Шаблон на Canon Creative Park за модел на Биг Бен се разпечатва от принтер Canon PIXMA.

Биг Бен не е единствената забележителност на Лондон в Creative Park – има и шаблон за модел на Тауър Бридж. За да вдъхнете живот на избраната от вас държава с по-прости дизайни, защо не изберете цветя или животни, които също представят района?

С толкова много безплатни шаблони, от които да избирате, със сигурност ще намерите забележителност, която има значение за вас. От Колизеума в Рим и Айфеловата кула в Париж до Саграда Фамилия в Барселона и Наклонената кула в Пиза – има много проекти за изработка от хартия, от които да избирате.

Paula предлага да свържете своя избор на дизайн на шаблон с идеи за партита за рожден ден, сватбени подаръчета за спомен, момински партита и много други. „Това е толкова хубава идея за партита. Дори за сватба можете да изработите модели на различни значими места, които да поставите като украса на масите, или да включите дестинация за меден месец. Това би било нещо наистина хубаво за една двойка и можете да накарате приятели да ви помогнат“, казва тя.

Моделите на забележителности от хартия също могат да бъдат чудесен вариант за прощално парти, за празнуване на юбилеен круиз или за посрещане на някого у дома след пътешествия.

Изрежете, сгънете и изградете

Ръце, използващи линийка и ножици, за да изрежат част от шаблон на Canon Creative Park.

Paula и Dan се насладиха на предизвикателството, свързано с изграждането на забележителностите. Изпълнението на тези по-сложни проекти може да отнеме няколко часа и съсредоточаването на ума върху задачата може да ви помогне да повдигнете настроението си и да намалите стреса и безпокойството.

Ръце, използващи ножици, за да изрежат части от шаблон на Canon Creative Park за модел на Биг Бен, отпечатан върху матирана фотохартия на Canon.

Paula беше впечатлена от матираната фотохартия на Canon. „Качеството на печата беше невероятно“, казва тя. „Нивото на детайлност беше невероятно. Ако се опитате да направите този проект за изработка от хартия върху фотокопирна хартия, той няма да задържи структурата си.“

Когато изтеглите своя шаблон, се уверете, че използвате правилния печатен носител, като например препоръчаната матирана фотохартия Canon, която наистина оказва значение за финалната структура.

„Наистина препоръчвам използването на матирана фотохартия Canon“, добавя Paula, „защото тя се сгъва много по-лесно и задържа структурата си доста добре. Също така определено препоръчвам да отделите време на сгъването и наистина да се уверите, че ръбовете ви са чисти и добре прегънати, така че когато сглобявате частите, те да си паснат добре и да не се налага да прилагате сила.“

Dan е съгласен, че отделянето на достатъчно време за задачата ще я направи по-приятна, особено когато творите със семейството и приятелите. „Отделете повече време от препоръчителното“, казва той. „Това ще ви помогне да не се чувствате притиснати да приключвате и да бързате или да допускате грешки. Отделете време и ще бъдете изумени от крайния резултат.“

Защо не разпечатате инструкциите и не разпределите проекта за няколко вечери – така ще предизвикате себе си да създадете най-добрата сграда и след това, гледайки как всички части си пасват, ще бъдете наистина удовлетворени.

Похвалете се с творението си

Модел на вятърна мелница от хартия, направен от шаблон на Creative Park, изложен до знамето на Холандия, малък велосипед и чифт дървено сабо.

Вашето произведение от хартия може да бъде част от тематична изложба заедно със сувенири и спомени от посещението ви там.

Хартиен модел на Биг Бен, поставен върху флага на Юнион Джак (знаме на Обединеното кралство).

Paula смята, че изработването на проекти от хартия може да бъде чудесен начин да научите децата за различни държави и култури. „Наистина мисля, че подобни неща биха били от полза за училищата“, казва тя. „Миналия срок класът на сина ми създаде проект, наречен „обичайте местния си район“. Ставаше въпрос за Великобритания, Лондон и нашето село. Модел на Биг Бен би бил невероятен обект, от който децата могат да се учат.“

След като упоритата ви работа приключи и сте сглобили своята разпечатана забележителност, свързана с ваше пътуване, е време да се полюбувате на творението си. Независимо дали планирате да окачите своя архитектурен шедьовър, да го закачите на стената или да го използвате като декорация за маса, има много идеи за това къде да поставите творението си от хартия.

„Имаме витрина, пълна с книги и сувенири, така че планираме да поставим някои от нещата на Dan от Япония там, за да създадем тематичност“, казва Paula.

Dan и Paula смятат, че тази дейност е чудесна възможност за изучаване на други култури, както и творчески и забавен начин за разпускане. „Можеш да научиш толкова много от различните хора“, ентусиазиран е Dan. „Има и толкова много красиви гледки и звуци, които да опознаеш, и всеки път това засилва усещането, че живеем заедно на много специално място, което трябва да уважаваме и защитаваме.“

Вдъхновени ли сте да опитате? Разгледайте хаштага #MadeWithPixma за още творчески идеи и след това споделете своите ръчно изработени чудеса на света, като ги отбележите с таг @canonemea.

Автор на текста Лорна Докърил

Свързани продукти

 • Принтери за дома

  PIXMA TS7450a Series

  Стилно многофункционално устройство за разбирачи с разнообразие от творчески възможности на печат, както и ADF технология за опростяване на процеса на копиране и сканиране на листове с различни формати.
 • Мастиленоструйни принтери

  Matte Photo Paper MP-101

  Матирана фотохартия за висококачествени разпечатки на снимки, графики и текст с матирано покритие. Подходяща и за творчески приложения, като например поздравителни картички, рекламни дисплеи и оригами.
 • Мастиленоструйни принтери

  Matte Photo Paper MP-101D

  Превърнете идеите си в реалност с тази универсална хартия. Идеална за любители и творци, тя е перфектният избор за вашите поздравителни картички, допълнения към лексикон или творчески проекти от Creative Park.

Свързани статии

 • ТВОРЧЕСКИ ПЕЧАТ

  Изработване на Слънчевата система

  Отделете време, за да се свържете отново, да се учите и да играете с колекцията от хартиени изделия на тема космос от Creative Park.

 • ТВОРЧЕСКИ ПЕЧАТ

  Туристически журнал като на професионалист

  Превърнете вашите ваканционни снимки, заснети с Canon Zoemini S2, в персонализиран творчески дневник.

 • ОТПЕЧАТВАНЕ

  Най-добрите принтери за дизайнери

  Принтерите са инструменти от съществено значение за дизайнерите – ние ще ви помогнем да изберете правилния модел за вас.

 • ПЕЧАТ И ТВОРЧЕСТВО

  Най-добри съвети за смислени подаръци от хартия

  Открийте как можете да изработвате съдържателни подаръци с помощта на Canon Creative Park и принтер PIXMA.