ОТПЕЧАТВАНЕ

Най-добрите принтери за дизайнери

Независимо дали работите у дома, или в студиото, ето как да изберете перфектния принтер за графичен дизайн за вашите нужди.
Canon PIXMA TR150 отпечатва снимка на малка синя ваза, вдъхновението за която е позиционирано до нея.

Тъй като начинът ни на работа става все по-гъвкав, все по-важно е вашият домашен офис или студио да са оборудвани с инструментите за графичен дизайн, от които се нуждаете, за да вършите ефективно работата си. За работещите в творческите индустрии, особено дизайнерите, принтерът е инструмент от изключителна важност. От отпечатване на коректури до създаване на хартиени копия за одобрение от клиента и справяне с ежедневните административни задачи, висококачественият принтер може да ви спести време и да ви помогне да печелите нови поръчки. Но какви функции трябва да търсите?

Ясен текст и детайли на дизайна, гладки градиенти, прецизност на цветовете и неизменно високо качество на печат са основни изисквания за отпечатване на материали за одобрение от клиента. Универсалността е друго жизненоважно качество на принтера. Като дизайнер може да ви възложат всякаква задача – от визитки и флаери до разпечатки с размер на плакат, така че принтер, който поддържа голямо разнообразие от типове и формати печатни носители, ще ви осигури по-креативни възможности и по-малко посещения в близкия копирен център. Надеждността и лесната употреба също са жизненоважни качества, както и удобните функции, като безжична свързаност, автоматично подаване на хартия и високи скорости на печат.

За да ви помогнем да решите кои варианти за професионален печат отговарят най-добре на вашите нужди, съставихме това ръководство за технологията за творчески печат на Canon. То включва гама от първокласни принтери PIXMA и рентабилни модели MAXIFY, всички от които предоставят висококачествен печат, така че можете да намерите перфектната комбинация.

Най-добрите домашни принтери за графични дизайнери

Бизнес флаер, който се появява от принтер Canon PIXMA.

Canon PIXMA TS7650i има цветен сензорен екран с иновативен интерфейс Switch UI, който ви позволява да приспособите функциите към вашите нужди, ускорявайки работния процес.

Някои от най-новите принтери PIXMA и MAXIFY на Canon са проектирани с конкретна мисъл за хибридна работа. Компактността, лесната настройка, полезните функции и интуитивното управление са ключови фактори заедно с рентабилността. Canon PIXMA TS7650i е бюджетен принтер, който е достатъчно малък, за да се побере в тесни пространства, но разполага с по-големи печатащи глави от следващо поколение за високи скорости на печат от около 15 ipm1 (разпечатки в минута) и 10 ipm съответно за монохромни и цветни документи, заедно с подобрена обработка на изображенията за максимално качество на печат.

Запазвайки нещата прости, той използва само два патрона с мастило, и двата с вградени печатащи глави: трицветен патрон с багрилни мастила за превъзходен печат на снимки и патрон с черно пигментно мастило. Това е първият „домашен принтер“ на Canon, който разполага с устойчиво на размазване пигментно черно мастило, което издържа добре на употребата на маркери. Предимствата на Wi-Fi включват директен печат и сканиране към и от смарт устройства. PIXMA TS7750i разполага в допълнение с ADF (автоматично подаващо устройство за документи) за 35 листа за лесно сканиране и копиране на множество страници.

И двата модела са съвместими също с PIXMA Print Plan на Canon – услуга, базирана на абонамент, която следи нивата на мастилото в принтера и доставя нови патрони до вратата ви веднага щом установи, че те са на изчерпване, като ви спестява до 50% от стандартните разходи за мастило.2

Както при много други принтери на Canon, поддържаните приложения включват Easy-PhotoPrint Editor за редактиране на снимки, както и създаване на колажи, плакати и други с помощта на набор от шаблони, и Canon Easy-Layout Editor за комбиниране, оформление и отпечатване на множество изображения. Приложението Canon PRINT ви дава актуализации в реално време за състоянието на вашия принтер, нивата на мастилото и позволява задачи за поддръжка, както и предоставя опции за печат, сканиране и копиране директно от вашето смарт устройство. Разполага и с Canon PosterArtist с множество персонализируеми шаблони за създаване и отпечатване на всичко – от флаери до плакати и банери.

Най-добрите принтери за графичен дизайн за големи проекти

Принтер от серия Canon PIXMA TS9550 на бюро до лаптоп, бележник, снимки и моливи.

Принтерът от серията Canon PIXMA TS9550 може да разпечатва във формат A3 без бели полета и въпреки това не е много по-голям от стандартния A4 принтер. © Natasha Alipour

Показана е женска ръка, която обръща лист хартия, за да демонстрира възможностите за двустранен печат на серията Canon PIXMA TS9550.

Автоматичният двустранен печат и ADF (автоматично подаващо устройство за документи) за 20 листа са само две от многото функции, които предлага серията Canon PIXMA TS9550. © Natasha Alipour

Многофункционалният принтер от серията Canon PIXMA TS9550 заема почти същото място като един A4 принтер, но е в състояние да отпечатва във формат A3 без бели полета и разполага с множество функции, които позволяват на дизайнерите да бъдат по-продуктивни. 10,8-сантиметров LCD сензорен екран улеснява задаването на настройки за печат, докато автоматичният двустранен печат и ADF (автоматично подаващо устройство за документи) за 20 листа с формат A4 намаляват нуждата от често зареждане на хартия. Това е модел с добра свързаност с Ethernet и безжична връзка, както и с поддръжка за AirPrint (iOS), Mopria (Android) и приложението Canon PRINT, така че можете да печатате, сканирате и копирате идеи и вдъхновения направо от вашето смарт устройство.

Разбира се, най-добрият тест за един принтер е самото качество на печат, а серията Canon PIXMA TS9550 използва пет индивидуални патрона с мастило ChromaLife100, включително пигментно черно мастило за ясен текст плюс четири отделни багрилни мастила CMYK, осигуряващи детайлни разпечатки с издръжливост до 100 години при съхранение в албум.3 Поддържа широк набор от творчески печатни носители, включително гланцирана, лъскава и матова хартия, както и хартия Fine Art и печатаеми дискове. За да се намалят експлоатационните разходи, в допълнение към опциите със стандартен капацитет се предлагат XL патрони с голям капацитет за отпечатване. Освен това е съвместим с услугата за автоматична доставка на мастило на Canon. Регистрирайте се и ще получавате резервни патрони до вратата си, когато вашите започнат да се изчерпват, избягвайки притесненията от изчерпване на мастилото по средата на важна работа.

Ако нямате нужда от принтер с вграден скенер, погледнете Canon PIXMA iX6850. Този също толкова компактен A3+ принтер използва същата комбинация от пет пигментни и багрилни мастила, докато A3+ принтерът с шест мастила PIXMA iP8750 има допълнително сиво багрилно мастило, което увеличава цветовата гама и допълнително подобрява качеството на монохромния печат.

Най-добрите принтери с ниски експлоатационни разходи

Принтер Canon PIXMA G6040, отпечатващ изображение на лого

Canon PIXMA G6040 е способен да отпечата до 18 0004 страници само от три бутилки с черно мастило, което го прави интелигентен избор за хората с ограничен бюджет. © Jake Baggaley

Човек седи на малко бюро и работи на лаптоп. На бюрото зад лаптопа има принтер Canon PIXMA.

Оптимизираният Canon PIXMA GX1040 е проектиран да пасне точно в домашния офис, като е много компактен за принтер MegaTank. Както при другите принтери Canon със зареждаеми патрони, бутилките с мастило са с индивидуална форма на накрайника, така че всеки цвят може да се зарежда само в правилния патрон. Вграден клапан предотвратява препълване и потенциално разливане.

За дизайнери, които имат нужда от креативни решения за печат за големи обеми материали за одобрение, модел от гамата MegaTank принтери от серията PIXMA G на Canon е много практичен вариант. Canon PIXMA G6040 има четири зареждаеми патрона за мастило с висок капацитет и може да отпечата до 18 0004 страници от три бутилки с черно мастило или 7700 страници от комплект цветни мастила. Той също така може да се похвали с капацитет от 350 листа обикновена хартия и автоматичен двустранен печат, така че можете да отделяте по-малко време за презареждане на PIXMA G6040 с хартия и мастило и повече време да се грижите за творческата страна на нещата.

Технологията на печатащата глава в PIXMA G6040 осигурява резки и детайлни разпечатки, а също така предлага печат без бели полета от квадратен 89 x 89 mm до A4 формат. Това е и гъвкаво решение три в едно, тъй като е и копирна машина, и A4 скенер, което ви позволява да импортирате сканирани илюстрации и други изходни материали в дизайнерски проект, без да е необходим допълнителен хардуер. PIXMA G6040 също предлага готовност за работа в облак, така че проектите могат да се отпечатват от всяко място, като се използват съвместими услуги, като Google Drive и Dropbox.

За да намалите още повече експлоатационните разходи, многофункционалният принтер „3 в 1“ MegaTank MAXIFY GX3040 ви дава най-добрата в класа цена на страница и общи разходи за притежание. Той може да отпечата 60004 монохромни страници или до 14 000 цветни страници от един комплект бутилки с пигментно мастило, което нараства до около 9000 и 21 000 страници в икономичен режим. MAXIFY GX4040 има в допълнение ADF за 35 листа и интерфейс с цветен сензорен екран, като и двата принтера могат да работят с висока скорост при 18 ipm за монохромен печат и 13 ipm за цветен. Друг бонус на тези два принтера е, че имат допълнителна трета касета за подаване на хартия отзад. Плоската конструкция на тавата за ръчно подаване позволява печат върху картон с дебелина до 0,7 mm и създаване на банери с дължина до 1,2 метра.

За особено компактен принтер „3 в 1“ MegaTank , MAXIFY GX1040 е предназначен за хибридни работници, включващ персонализируем цветен сензорен интерфейс, който позволява безпроблемна интеграция за дизайнери, които работят у дома. Той има достатъчен капацитет за 30004 монохромни или до 3000 цветни страници от един комплект бутилки с мастило и подобно на PIXMA G6040 всичките багрилни мастила са силно устойчиви на размазване и използване на маркери при монохромни и цветни документи. Canon MAXIFY GX2040 има в допълнение ADF за 35 листа.

Най-добрите принтери за дизайнери в движение

Мъж, седнал на маса, разглежда снимката, която току-що е разпечатал неговият принтер Canon PIXMA TR150.

Canon PIXMA TR150 отпечатва бързо с ярки цветове благодарение на своята хибридна система от мастила и скорости на печат до 5,5 ipm. © Jake Baggaley

Човек, който държи Canon SELPHY Square QX10, докато разпечатва лого за проект.

Достатъчно малък, за да го носите навсякъде, Canon SELPHY Square QX10 се захранва от акумулаторна батерия и е идеален, ако работите на отдалечени места без достъп до електрическата мрежа.

Независимо дали сте графичен дизайнер, който иска да отпечата материали за одобрение от клиента, докато сте на път или работите дистанционно, или просто искате да освободите малко място в домашния офис – компактният и лек принтер Canon PIXMA TR150 е чудесен избор. Способен да отпечатва документи и снимки без бели полета до формат А4, този преносим принтер може да бъде захранван от мрежата или чрез батерия (опция) за едно наистина мобилно решение.

PIXMA TR150 използва хибридна система от мастила, която включва пигментно черно мастило и багрилни мастила за разпечатки с ярки цветове, подходящи за съхранение. Той също е бърз със скорости на печат до 5,5 ipm1 (изображения в минута) цветно и 9 ipm черно-бяло. Съвместим е и с пликове и специални хартии, включително Canon High Resolution Paper, матирана фотографска хартия и двустранно матирана хартия.

Всички връзки и кабели са разположени от едната страна на принтера, така че може лесно да се побере в тесни пространства, и разполага с Wi-Fi 2,4 GHz и 5 GHz5, както и Wi-Fi Direct, за да можете да продължите да печатате безжично без достъп до интернет маршрутизатор. Има дори 1,44-инчов OLED екран, така че можете директно да проверите състоянието на връзката, настройките за достъп и нивата на мастилото.

Ако нуждите ви от мобилен печат не са толкова взискателни, работещият с акумулаторна батерия Canon SELPHY Square QX10 отпечатва висококачествени изображения с размери 68 x 68 mm с бяло поле за надписи, така че можете да добавяте бележки или коментари, което е идеално за създаване на табло за вдъхновение.


Написано от Marcus Hawkins и Matthew Richards

 1. Скоростите за отпечатване на документи са осреднени от ESAT Office Category Test за симплекс режим по подразбиране, ISO/IEC 24734. Скоростта на печат на снимки е базирана на настройките по подразбиране с използване на ISO/JIS-SCID N2 стандарт върху Photo Paper Plus Glossy II хартия и не включва времето за обработка на данните при хост компютъра.
 2. PIXMA Print Plan е достъпен само за жители на Австрия, Белгия, Дания, Финландия, Франция, Германия, Италия, Норвегия, Нидерландия, Испания, Швеция, Швейцария, Република Ирландия и Обединеното кралство.
 3. Съвместимите с ChromaLife 100 фотохартии включват Photo Paper Pro Platinum, Photo Paper Plus Glossy II, Photo Paper Plus Semi-Gloss и Photo Paper Glossy. Въз основа на ускорени тестове на Canon при съхранение в тъмни условия и контролирана температура, влажност и газове, като се симулира съхранение в албум с найлонови джобове. Canon не може да гарантира дълготрайността на разпечатките; резултатите може да се различават в зависимост от отпечатаното изображение, времето за изсъхване на мастилата, условията на съхранение и условията на заобикалящата среда.
 4. Капацитетът за отпечатване е приблизителна стойност, измерена чрез тестов метод на Canon с помощта на еталон ISO/IEC 24712 и симулация на непрекъснат печат с използване на бутилките за зареждане на мастило след първоначалното конфигуриране на принтера.
 5. Поддръжката за 5 GHz може да не е достъпна във вашия регион.

Свързани продукти

Свързани статии

 • ОТПЕЧАТВАНЕ

  Правилното приложение за печат на Canon за вас

  Бъдете креативни и организирани с приложенията за печат на Canon – има подходящо приложение за всеки проект.

 • ОТПЕЧАТВАНЕ

  Най-добрите принтери за домашни офиси

  Направете работата от вкъщи лесна с принтери Canon PIXMA и MAXIFY.

 • ОТПЕЧАТВАНЕ

  Как да използвате безжичен принтер

  Интелигентни начини да се възползвате максимално от вашия принтер.

 • ОТПЕЧАТВАНЕ И ТВОРЧЕСТВО

  Видове хартия за принтер

  Разгледайте различните видове хартия на Canon с това удобно ръководство за купувача.