ПЕЧАТ

Най-добрите принтери за дизайнери

Принтерите са основни инструменти за дизайнерите на свободна практика и тези, които сега работят от вкъщи, но как да изберете правилния модел за вашите нужди?
Canon PIXMA TR150 отпечатва снимка на малка синя ваза, вдъхновението за която е позиционирано до нея.

Тъй като начинът ни на работа става все по-гъвкав, все по-важно е вашият домашен офис или студио да са оборудвани с инструментите, от които се нуждаете, за да вършите ефективно работата си. За работещите в творческите индустрии, особено дизайнерите, принтерът е инструмент от изключителна важност. От отпечатване на коректури до създаване на хартиени копия за одобрение от клиента и справяне с ежедневните административни задачи, висококачественият принтер може да ви спести време и да ви помогне да печелите нови поръчки. Но какви функции трябва да търсите?

Ясен текст и детайли на дизайна, гладки градиенти, прецизност на цветовете и неизменно високо качество на печат са основни изисквания за отпечатване на материали за одобрение от клиента. Универсалността е друго жизненоважно качество на принтера. Като дизайнер може да ви възложат всякаква задача – от визитки и флаери до разпечатки с размер на плакат, така че принтер, който поддържа голямо разнообразие от типове и формати печатни носители, ще ви осигури по-креативни възможности и по-малко посещения в близкия копирен център. Надеждността и лесната употреба също са жизненоважни качества, както и удобните функции, като безжична свързаност, автоматично подаване на хартия и високи скорости на печат.

За да ви помогнем да решите кой е най-добрият принтер за вашите дизайнерски нужди, ние събрахме селекция от подходящи принтери Canon PIXMA, които да разгледате.

Най-добрият принтер за големи дизайнерски проекти: серия Canon PIXMA TS9550

Принтер от серия Canon PIXMA TS9550 на бюро до лаптоп, бележник, снимки и моливи.

Принтерът от серията Canon PIXMA TS9550 може да разпечатва във формат A3 без бели полета и въпреки това не е много по-голям от стандартния A4 принтер. © Natasha Alipour

Показана е женска ръка, която обръща лист хартия, за да демонстрира възможностите за двустранен печат на серията Canon PIXMA TS9550.

Автоматичният двустранен печат и ADF за 20 листа (автоматично подаващо устройство за документи) са само две от многото функции, които предлага серията Canon PIXMA TS9550. © Natasha Alipour

Многофункционалният принтер от серията Canon PIXMA TS9550 заема почти същото място като един A4 принтер, но е в състояние да отпечатва във формат A3 без бели полета и разполага с множество функции, които позволяват на дизайнерите да бъдат по-продуктивни. 10,8-сантиметров LCD сензорен екран улеснява задаването на настройки за печат, докато автоматичният двустранен печат и ADF (автоматично подаващо устройство за документи) за 20 листа с формат A4 намаляват нуждата от често зареждане на хартия. Това е модел с добра свързаност с Ethernet и безжична връзка, както и с поддръжка за AirPrint (iOS) и Mopria (Android) и приложението Canon PRINT, така че можете да печатате, сканирате и копирате идеи и вдъхновения направо от вашето смарт устройство.

Разбира се, най-важното в принтера е самото качество на печат и серията PIXMA TS9550 използва пет отделни патрона с мастило ChromaLife100, включително пигментно черно мастило за рязък текст, за да създаде детайлни разпечатки с до 100 години1 живот в албум. Серията PIXMA TS9550 също поддържа широка гама творчески печатни носители, включително Canon High Resolution Paper, магнитна фотохартия и картон 12 х 12 инча.

За графичните дизайнери, които нямат нужда да разпечатват в по-голям от A4 формат, многофункционалният принтер от серията Canon PIXMA TS8350 е толкова красив на вид, колкото и неговите разпечатки. Елегантният дизайн ще допълни работното пространство на всеки дизайнер и ще изведе производителността на печата на следващо ниво, със система от шест отделни мастила, която намалява зърнистостта.

Най-добрият принтер за ниски експлоатационни разходи: Canon PIXMA G6040

Принтер Canon PIXMA G6040, отпечатващ изображение на лого.

Canon PIXMA G6040 е способен да отпечата до 18 0002 страници само от три бутилки с черно мастило, което го прави интелигентен избор за хората с ограничен бюджет. © Jake Baggaley

Вижда се ръка, която долива патрона с черно мастило на принтера Canon PIXMA G6040.

Бутилките с мастило на Canon, които не се стискат и не цапат, означават, че зареждането на патроните с мастило с голям капацитет в Canon PIXMA G6040 е бързо и лесно. Бутилките автоматично спират притока на мастило, когато патроните са пълни.

За дизайнери, които трябва да отпечатват големи обеми материали за одобрение, модел от гамата принтери от серията PIXMA G MegaTank на Canon е много практичен вариант. Canon PIXMA G6040 има четири зареждаеми патрона за мастило с висок капацитет и може да отпечата до 18 0002 страници от три бутилки с черно мастило или 77002 страници от комплект цветни мастила. Той също така може да се похвали с капацитет от 350 листа обикновена хартия и автоматичен двустранен печат, така че можете да отделяте по-малко време за презареждане на PIXMA G6040 с хартия и мастило и повече време да се грижите за творческата страна на нещата.

Технологията на печатащата глава в PIXMA G6040 осигурява резки и детайлни разпечатки, а също така предлага печат без бели полета от квадратен 89 x 89 mm до A4 формат. Това е и гъвкаво решение три в едно, тъй като е и копирна машина, и A4 скенер, което ви позволява да включвате сканирани илюстрации и други изходни материали в дизайнерски проект, без да е необходим допълнителен хардуер. PIXMA G6040 също предлага готовност за работа в облак, така че проектите могат да се отпечатват от всяко място, като се използват съвместими услуги, като Google Drive и Dropbox.

Най-добрият принтер за дизайнери в движение: Canon PIXMA TR150

Мъж, седнал на маса, разглежда снимката, която току-що е разпечатал неговият принтер Canon PIXMA TR150.

Canon PIXMA TR150 отпечатва бързо благодарение на своята хибридна система от мастила и скорости на печат до 5,5 ipm3 (изображения в минута). © Jake Baggaley

Мъж прибира принтер Canon PIXMA TR150 в черна раница.

Лесно побиращ се в раница и с безжични възможности, малкият и лек Canon PIXMA TR150 е идеалният преносим принтер. © Jake Baggaley

Независимо дали сте графичен дизайнер, който иска да отпечата материали за одобрение от клиента, докато сте на път или работите дистанционно, или просто искате да освободите малко място в домашния офиса – компактният и лек принтер Canon PIXMA TR150 е чудесен избор. Способен да отпечатва документи и снимки без бели полета до формат А4, този преносим принтер може да бъде захранван от мрежата или чрез батерия (опция) за едно наистина мобилно решение.

PIXMA TR150 използва хибридна система от мастила, която включва пигментно черно мастило и багрилни мастила за разпечатки с ярки цветове, подходящи за съхранение. Той също е бърз, със скорости на печат до 5,5 ipm3 (изображения в минута) цветно и 9 ipm3 черно-бяло. Съвместим е и с пликове и специални хартии, включително хартия High Resolution на Canon, матова фотохартия, двустранната матова хартия, повторно лепяща се фотохартия и магнитна фотохартия.

Всички връзки и кабели са разположени от едната страна на принтера, така че е лесно да се побере в тесни пространства, и е осигурена поддръжка на Wi-Fi 2,4 GHz и 5 GHz4, както и Wi-Fi Direct, за да можете да продължите да печатате безжично без достъп до интернет маршрутизатор. Има дори 1,44-инчов OLED екран, така че можете директно да проверите състоянието на връзката, настройките за достъп и нивата на мастилото.

Ако нуждите ви от мобилен печат не са толкова взискателни, компактният и удобен Canon SELPHY Square QX10 отпечатва висококачествени изображения с размери 68 x 68 mm с бяло поле за надписи, така че можете да добавяте бележки или коментари, което би било идеално за създаване на дъска за вдъхновение. Полезните функции включват USB зареждане и Wi-Fi свързаност с комплекти мастило и хартия SELPHY, които ви позволяват да зареждате мастило и хартия наведнъж в една проста стъпка.

Написано от Marcus Hawkins

 1. Съвместимите с ChromaLife 100 фотохартии включват Photo Paper Pro Platinum, Photo Paper Plus Glossy II, Photo Paper Plus Semi-Gloss и Photo Paper Glossy. Въз основа на ускорени тестове на Canon при съхранение в тъмни условия и контролирана температура, влажност и газове, като се симулира съхранение в албум с найлонови джобове. Canon не може да гарантира дълготрайността на разпечатките; резултатите може да се различават в зависимост от отпечатаното изображение, времето за изсъхване на мастилата, условията на съхранение и условията на заобикалящата среда.
 2. Капацитетът за отпечатване е приблизителна стойност, измерена чрез тестов метод на Canon с помощта на еталон ISO/IEC 24712 и симулация на непрекъснат печат с използване на бутилките за зареждане на мастило след първоначалното конфигуриране на принтера.
 3. Скоростта на печат на документи А4 върху обикновена хартия е измерена на базата на средна стойност ESAT в тест от офис категория на стандарта ISO/IEC 24734.
 4. Поддръжката за 5 GHz може да не е достъпна във вашия регион.

Свързани статии

 • Най-добрите принтери за студенти

  ОТПЕЧАТВАНЕ

  Най-добрите принтери за студенти

  Всеки студент се нуждае от принтер – открийте най-добрите варианти на достъпна цена, които отговарят на нуждите ви.

 • Принтер Canon PIXMA на бюро в домашен офис.

  СЪВЕТИ ЗА ПЕЧАТ

  Най-добрият принтер за домашни офиси

  Направете работата от вкъщи лесна с принтера Canon PIXMA TR4650.

 • Двама строителни работници, които отпечатват документи на Canon PIXMA TR150. На масата до тях има оранжева строителна каска.

  СЪВЕТИ ЗА ПЕЧАТ

  Печатайте в движение с PIXMA TR150

  Научете как преносимият принтер може да помогне за възхода на бизнеса в движение.

 • A small office with a printer positioned in the middle compartment of a grey wall unit.

  СЪВЕТИ ЗА ПЕЧАТ

  Принтери MegaTank и техните предимства

  Открийте шест причини, поради които имате нужда от принтер MegaTank.