ОТПЕЧАТВАНЕ

Създавайте плакати, флаери и други с Canon PosterArtist

Открийте как малките бизнеси могат да правят професионални, грабващи вниманието дизайни на плакати бързо, лесно и безплатно.
Отпечатани дизайни на Canon PosterArtist на бюро пред принтер Canon MAXIFY.

Независимо дали рекламирате малък бизнес, организирате благотворително събитие, организирате среща на местно ниво или рекламирате почти всякакъв вид услуга, трябва да предадете посланието си ясно и креативно. С широка гама от шаблони, изображения и шрифтове, Canon PosterArtist ви дава всички инструменти, от които се нуждаете, за да направите онлайн плакат безплатно.

Уеб приложението предлага бърз и лесен достъп до стотици професионално проектирани шаблони, обхващащи всичко – от плакати, банери и листовки до менюта, покани за партита, календари, сертификати и др.

Шаблоните са лесни за персонализиране със собствен текст и изображения и дори можете да генерирате QR кодове – идеални за предоставяне на лесен начин на потенциални клиенти, чрез който да научат повече за вашите услуги.

Първи стъпки със софтуера на Canon за създаване на плакати онлайн

Екранна снимка на Canon PosterArtist, показваща наличните продукти и теми.

Шаблоните в PosterArtist правят бързо и лесно създаването на завършен продукт. Чрез актуализация на софтуера са въведени допълнително 300 дизайна – с което общият брой достигна 1400.

Екранна снимка на Canon PosterArtist, показваща шаблон в категория Храна и напитки.

Ако искате да проектирате плакат за популяризиране на бизнес за производство на торти например, можете да изберете шаблон от категорията Food and Beverage (Храни и напитки).

Canon PosterArtist е съвместим с Windows и macOS. Можете да влезете със съществуващ онлайн акаунт, като Google, Facebook или Twitter, или да създадете свой собствен защитен Canon ID.

От началната страница на PosterArtist можете да изберете какво искате да създадете или да прегледате тематичните шаблони. Категориите включват търговия на дребно/разпространение, храни и напитки, училище/образование, събития и др.

Ако бързате, има и опция Auto Design (Автоматичен дизайн). Изберете своя продукт, въведете категория, заглавие, подзаглавие и послание, както и до три изображения и PosterArtist незабавно ще генерира избор от опции.

В PosterArtist v1.1 има добавени още няколко функции, които да ви помогнат да спестите време и да направите работните си процеси по-ефективни. Има набор от нови шаблони за двустранен печат, така че собственик на ресторант, например, може лесно да отпечата менюта двустранно. Вече можете също така да импортирате електронна таблица на Microsoft Excel® в шаблони, което ви позволява да създавате персонализирани или персонализируеми шаблони със същия дизайн – като например партида от ваучери, всеки с уникален код.

Добавяне на изображения

Екранна снимка на Canon PosterArtist, показваща шаблон за плакат в категория Храна и напитки с актуализирани изображения.

Изберете Add Files (Добавяне на файлове) в панела Files (Файлове), за да качите вашите изображения. Има също селекция от стокови изображения и предварително заредено съдържание, от което да избирате, в панела Photos (Снимки).

Екранна снимка на Canon PosterArtist, показваща шаблон за плакат с актуализирани изображения.

Изберете изображението на шаблона, което искате да замените, и щракнете двукратно върху миниатюрата в панела Files (Файлове), за да импортирате новото изображение във вашия дизайн.

Можете да добавяте свои собствени изображения от устройството, което използвате, или от базирани на облак услуги, включително Google Drive™, Dropbox™ и Microsoft OneDrive®. Има и опция за търсене и добавяне на безплатни снимки директно от различни библиотеки със снимки.

Има различни опции за редактиране на снимки, включително инструмент за автоматично коригиране на снимки, който прилага корекция на контражур и експонация, както и инструмент, който позволява ръчни настройки за корекция на цветове и рязкост или за преминаване към черно-бяло, или прилагане на нюанс сепия.

Персонализиране на съдържанието

Екранна снимка на Canon PosterArtist, показваща плакат за местен бизнес за торти, с опции за редактиране в панел от дясната страна.

Изпипайте плаката си като коригирате размера на шрифта, цвета на фона и разстоянието на текста или като промените съотношението на страните.

Екранна снимка на Canon PosterArtist, показваща банер за местен бизнес за торти.

След като изберете вашите цветове и шрифтове, можете да започнете да създавате съответстващи банери и листовки.

Текстът може да се добавя хоризонтално или вертикално и е лесно да експериментирате с цветовете и стотиците налични шрифтове, за да получите точно желания стил и външен вид. Опциите в Clipart (Клипарт изображения) са идеални за създаване на уникални лога.

За да направите един дизайн наистина открояващ се, има опции за сребърни и златни цветове в обширната цветова палитра. Предлагат се и флуоресцентни еталонни цветове, където се поддържат от широкоформатните принтери от серията Canon imagePROGRAF GP.

Ако не сте доволни от някоя от промените си, можете лесно да отмените/повторите с помощта на стрелките за напред и назад.

Отпечатване на вашите проекти

Плакат по поръчка, създаден с Canon PosterArtist, излизащ от принтер Canon MAXIFY.

За да отпечатате творенията си, ще ви е необходим съвместим принтер Canon, като Canon MAXIFY GX3040, рентабилна опция за печат на голям тираж.

Когато сте готови за печат, щракнете върху бутона Proceed to print (Продължаване към печат) – ще трябва да изтеглите и инсталирате приставка за печат, когато правите това за първи път.

Високопроизводителен принтер Canon MegaTank, като MAXIFY GX3040 или GX4040 би бил идеален за отпечатване на големи тиражи висококачествени документи. И двата модела могат да отпечатват банери с дължина до 1,2 m и са оборудвани със задна плоска тава за печатни носители с дебелина до 0,7 mm, което е идеално за създаване на POS материали.

Принтерите на Canon MAXIFY и PIXMA, които поддържат базиран на облак печат, ви позволяват да създавате дизайни у дома или когато работите от разстояние, които могат да бъдат отпечатани в офиса.

Разпространяване на вашето послание

Отпечатан плакат и банер, популяризиращи бизнес за производство на торти, разположени върху сива престилка заедно с мерителни чаши и дървена лъжица.

Експериментирайте с дръзки цветове, атрактивни изображения и запомнящо се послание и създайте привличащи вниманието плакати, банери и флаери с минимални усилия.

Лесно е да мислите за плакат, банер, флаер или меню като за чисто физически предмет, но можете също да изтеглите дизайна си и да го използвате в уеб сайтове и канали в социални мрежи.

Дизайните могат да се съхраняват на вашия компютър или софтуерната актуализация на PosterArtist включва вградени опции за запазване в Google Диск, Dropbox и Microsoft OneDrive, така че да имате достъп до тях навсякъде, както и да ги споделяте с колеги, семейство и приятели.

От банери за пекарни и менюта за бургери до летни разпродажби и обяви за работа, Canon PosterArtist може да облекчи стреса при създаването на маркетингови материали за вашия малък бизнес.

Matthew Richards & Sarah Bakkland
 1. macOS е търговска марка на Apple Inc., регистрирана в САЩ и други държави и региони.
 2. TWITTER е търговска марка на Twitter Inc. или нейните дъщерни дружества.
 3. Google и Google Drive са търговски марки на Google LLC и този сайт не е одобрен от или свързан с Google по никакъв начин.
 4. Dropbox е запазена марка на Dropbox, Inc.
 5. Microsoft Excel и OneDrive са регистрирани търговски марки на Microsoft Corporation в САЩ и други държави.

Свързани продукти

Свързани статии

 • ОТПЕЧАТВАНЕ

  Правилното приложение за печат на Canon за вас

  Бъдете креативни и организирани с приложенията за печат на Canon – има подходящо приложение за всеки проект.

 • ОТПЕЧАТВАНЕ

  Принтери MegaTank за бизнеса

  Как качеството и ниските експлоатационни разходи на принтерите MegaTank могат да бъдат от полза за бизнеса.

 • ОТПЕЧАТВАНЕ

  Как да използвате безжичен принтер

  Интелигентни начини да се възползвате максимално от вашия принтер.

 • ОТПЕЧАТВАНЕ

  Най-добрите принтери за дизайнери

  Принтерите са инструменти от съществено значение за дизайнерите – ние ще ви помогнем да изберете правилния модел за вас.