ОТПЕЧАТВАНЕ

Интелигентни начини за използване на вашия безжичен принтер

С безжичен принтер и приложения на Canon можете да отпечатвате чрез Wi-Fi връзка всичко, което искате, където и да се намирате, и да сте в крак с работата, ученето и домашните административни дейности – всичко това от вашия смартфон. Открийте голямото разнообразие от възможности.
Човек използва приложението Easy-PhotoPrint Editor на таблет, за да отпечата безжично изображение на семейство на принтер Canon PIXMA, който седи върху бюро.

Всеки офис и класна стая имат нужда от принтер и докато времената се променят и все повече хора избират да работят и учат дистанционно, всеки дом също има нужда от принтер.

Едно от най-хубавите неща на работата от вкъщи е, че можете да работите, в която стая ви е най-удобно. Да имате безжичен принтер с достъп до облака в дома си означава, че не е необходимо да седите до принтера – можете да печатате отвсякъде. Така че, ако искате сутрин да работите от дивана и после да се преместите в градината за малко следобедно слънце, можете да го направите. Изпращайте документите си за печат, когато сте готови, и ги вземете, когато ви потрябват.

Потребител държи смартфон, показващ екран за свързване с принтер от серия Canon PIXMA G3570 чрез Wi-Fi.

Безжичните принтери Canon са лесни за настройка и употреба. С Wi-Fi свързаност и приложения, като приложението Canon PRINT, можете да контролирате функциите на принтера от смартфона или таблета си – повече за това по-късно. Настройването е лесно с помощта на приложението за смартфон или онлайн ръководството за поддръжка на Canon – просто намерете номера на модела на вашия принтер и следвайте ръководството стъпка по стъпка.

Безжичен печат за умния дом

Човек разглежда разпечатка, която излиза от принтер Canon PIXMA, разположен върху маса.

Компактна, но много гъвкава, серията PIXMA TR4650 е отличен избор за безжичен домашен печат. Спестяващи пари опции с голям капацитет за отпечатване са налични за черните и трицветните касети на принтера, който е лесен за използване за печат, сканиране, фотокопиране и дори изпращане на факс.

Принтер Canon MegaTank стои на бяло бюро между лаптоп, растение и канцеларски материали.

Подходящ както за малкия офис у дома, така и за домашния офис, MAXIFY GX6040 е принтер MegaTank с патрони за мастило с голям капацитет, които осигуряват изключително ниски общи разходи на притежание в сравнение с конвенционалните лазерни и мастиленоструйни принтери. Бутилките с резервно мастило, които не се стискат и са с индивидуален ключ, правят процеса на презареждане бърз, лесен и без бъркотия.

Домашният живот днес е неразривно свързан с Wi-Fi. Индивидуални потребители, двойки и семейства обикновено разчитат ежедневно на асортимент от компютри, лаптопи, таблети и смартфони. Добавете принтер Canon към вашата домашна Wi-Fi мрежа и можете да печатате безжично от всички тези устройства и други, от всяка точка на дома. Нещо повече, с помощта на приложенията на Canon можете да печатате или сканирате дистанционно от по-далеч, стига да имате Wi-Fi връзка, например можете да разпечатвате документи или снимки на домашния си принтер, докато сте във влака или в кафене.

Освен че е полезен за отпечатването на писма и етикети за ежедневния бизнес, един принтер може да ви помогне да бъдете по-продуктивни и ефективни. При четенето от разпечатки е много по-малко вероятно да бъдете разсейвани от екранни известия или входящи имейли. Не забравяйте, че очите ви имат нужда от редовна почивка от екрана.

Серията PIXMA G3470 с Wi-Fi (вижте видеото по-горе) е идеална за натоварения умен дом, комбинирайки печат, сканиране и фотокопиране с патрони за мастило с голям капацитет, които осигуряват до 6000 монохромни и 7700 цветни документа.1 MegaTank системата на Canon улеснява също презареждането чрез прости и изключително рентабилни бутилки с мастило, които не създават бъркотия. PIXMA G4470 разполага в допълнение с автоматично подаващо устройство за документи за безпроблемно сканиране и фотокопиране на множество страници.

Тийнейджър седи с кръстосани крака на легло с отворен учебник и учи. На масата до леглото има принтер Canon PIXMA.

Безжичният принтер е ценен за ученици и студенти, които могат да го използват за разпечатване на задачи или да правят финална проверка на работата си. PIXMA Cloud Link поддържа също и Google Classroom, което улеснява учениците да поддържат връзка с учителите си, докато учат вкъщи.

Не само професионалистите имат полза от наличието на безжичен принтер вкъщи. PIXMA Cloud Link поддържа също Google Classroom, което означава, че е полезна за ученици и студенти. Google Classroom е създадена да подпомага комуникацията между учители и ученици. Използването на PIXMA Cloud Link с Google Classroom означава, че учениците могат да печатат списъци на часовете, които посещават, и могат да разпечатват задачи директно от екрана на принтера или от смарт устройствата си чрез приложението Canon PRINT. Друго предимство за учителите е, че могат да лесно да разпечатват списъци на класове за показване на членовете на избран клас.

Приложенията на Canon ви отвеждат по-далеч

Човек, който хваща разпечатка, излизаща от принтер Canon PIXMA. На масата до принтера се виждат няколко други разпечатки.

Приложението Canon PRINT е идеалният спътник за печат както за семейства, така и за офис служители. Можете да сканирате, отпечатвате, копирате и дори да се свързвате към облака.

Човек държи таблет, на чийто екран се вижда снимка на група приятели. На заден план се вижда принтер Canon PIXMA, който отпечатва същото това изображение.

Гамата от приложения на Canon, включително Easy-PhotoPrint Editor и уеб базираният софтуер PosterArtist, правят отпечатването лесно и ви позволяват да разгърнете и творческата си страна.

За постигне на най-голяма опростеност, гъвкавост, ефективност и креативност, Canon предлага широка гама от безплатни приложения и софтуер за подобряване на изживяването при безжичен печат. Приложението Canon PRINT ви позволява да печатате, копирате и сканирате безжично от смарт устройства, както и да променяте настройките за печат, да проверявате нивата на мастилото и да извършвате процедури за поддръжка.

Както видяхме, приложенията на Canon улесняват директния печат от вашия телефон към безжичен принтер. Когато работите от вкъщи или навън, използването на приложението Canon PRINT с PIXMA Cloud Link ви позволява да се свържете безжично с офис принтера, така че да можете да споделяте документи с колеги. Можете също да сканирате документи дистанционно с помощта на камерата на вашия смартфон и да ги разпечатате обратно в офиса или да сканирате документи с помощта на принтера и да ги изпратите на смартфон. Процесът е осъществим и в двете посоки.

Добавяйки творческа визия, приложението Easy-PhotoPrint Editor ви дава възможност да превърнете вашите цифрови снимки в стилни разпечатки и уникални подаръци, с помощта на шаблони за календари, картички, плакати и др.

На разположение е и онлайн услугата PosterArtist за създаване на ваши собствени плакати, банери и флаери. Принтерите MegaTank MAXIFY GX3040 и MAXIFY GX4040 са особено добри за това поради задната плоска входна тава, която улеснява създаването на банери с дължина до 1,2 m и върху картонени носители с дебелина до 0,7 mm.

За компютри с Windows Easy-Layout Editor е полезен разширителен модул за драйверите на принтера, който ви предоставя визуализация на екрана за оформление и отпечатване на множество изображения. Или дори без да изтегляте приложение, принтерите Canon, които са съвместими с Chromebook, Apple AirPrint и Mopria® за Android, ви позволяват просто да се свържете и да печатате безжично чрез вградения протокол за печат на вашия смартфон или таблет.

Безпроблемна употреба

Принтер Canon PIXMA, разположен върху маса, отпечатва шаблон на слънчоглед, докато на заден план баща и дъщеря изработват същия слънчоглед.

Безжичният печат означава, че не е необходимо да седите до принтера, не трябва да имате специално офис пространство вкъщи и можете да работите и да се забавлявате където искате.

В крайна сметка принтерите Canon с Wi-Fi и гамата от приложения са проектирани да работят безпроблемно заедно. От физическите контролни панели на принтерите до функциите и интерфейсите на приложенията, всичко е проектирано да бъде лесно и интуитивно за използване, като същевременно ви дава свободата да изпълнявате всички видове задачи за сканиране и печат възможно най-бързо и без усилие. Безжичният печат няма как да бъде по-лесен с Canon.


Написано от Angela Nicholson и Matthew Richards

  1. Капацитетът за отпечатване е приблизителна стойност, измерена чрез тестов метод на Canon с помощта на еталон ISO/IEC 24712 и симулация на непрекъснат печат с използване на касетата за зареждане с мастило след първоначалното конфигуриране на принтера.

Свързани продукти

Свързани статии