ОТПЕЧАТВАНЕ

Как да изберете принтер Canon, който отговаря на вашите нужди

За какво ви е необходим принтер? Намерете идеалния принтер за вашите изисквания, независимо дали става дума за обща употреба, работа в домашен офис, или творчество, с нашето полезно ръководство.
Жена седи на бюро в домашен офис, на което има лаптоп, монитор и принтер Canon MegaTank, плюс четири бутилки с мастило.

Ако имате голямо семейство, което обича пътуванията, закупуването на двуместна спортна кола не би било много практично. Същото е и с принтерите. Кой принтер ще е подходящ за вас, зависи от нуждите ви за печат.

Много хора се нуждаят основно от печат на цветни или монохромни документи – от домашни работи на деца или ученически проекти до бизнес документи за домашния офис. Някои хора може да искат да могат да отпечатват гланцирани снимки у дома или хартиени продукти за творчество и други хобита. Може да искате да отпечатвате само от време на време или да имате нужда от принтер, способен да работи с големи обеми. И за лесна употреба безжичната свързаност е все по-важна за мнозина.

На пазара има богат избор, от достъпни еднофункционални мастиленоструйни принтери до многофункционални лазерни принтери с голям капацитет. Тук ще разгледаме гамата мастиленоструйни принтери Canon, подходящи за най-често срещаните нужди за печат. Моделите с конвенционални касети с мастило във всяка категория ще бъдат по-удобни при определени ситуации, докато принтерите MegaTank с презареждаеми патрони с мастило с голям капацитет и ниски експлоатационни разходи може да са по-подходящи при други.

Прочетете нататък, за да разберете кой принтер Canon може да бъде най-добрият избор за вас.

Най-добрият принтер за общ домашен печат

Тъмносив принтер, разположен върху маса, погледнат отгоре. Около него има различни разпечатки и ръка държи смартфон и отпечатва уебстраница от него.

Серията Canon PIXMA TS3450 от базов клас е достъпна универсална опция за дома. Разполага с вграден скенер за допълнителна гъвкавост, удобен интерфейс на 3,8 cm LCD екран и Wi-Fi свързаност, така че можете да отпечатвате от мобилното си устройство навсякъде в домашната си мрежа.

Универсалният принтер за деца, ученици и общи семейни нужди трябва да бъде достъпен и лесен за работа. Накратко, принтерът от серията Canon PIXMA TS3450 е изключително лесен за настройка и употреба и използва само две касети с мастило FINE (черна и трицветна), с опция за касети с голям капацитет за още по-голяма рентабилност.

Принтерът от серията PIXMA TS3450 е компактен и лек, като разполага с вграден скенер за сканиране и копиране. Освен печат на висококачествени документи, той може да извежда разпечатки на снимки без полета с размери 6 x 4 инча, 5 x 5 инча и 7 x 5 инча. Той също така разполага с вградена Wi-Fi свързаност с едно докосване, така че можете да отпечатвате от всяка точка на дома си, като използвате вашия компютър, смартфон или таблет.

Човек седи и работи на дървено бюро с монитор, клавиатура и принтер Canon върху него. На стената над бюрото има различни малки листове хартия с бележки, написани върху тях.

С изключително ниски експлоатационни разходи, което води до особено ниска обща цена на притежание, гамата Canon PIXMA G2470 се състои от четири модела. Показаната тук серия Canon PIXMA G3470 разполага със скенер и Wi-Fi свързаност. Всички устройства са лесни за използване и поддръжка, с бързи скорости на печат на документи и голям капацитет за печат, благодарение на презареждаемите патрони с мастило MegaTank, което означава, че са страхотни за всичко – от използване от цялото семейство до употреба в домашния офис.

Ако сте човек, който отпечатва много от вкъщи, съществува ефективна и спестяваща време и пари алтернатива на закупуването и смяната на касети с мастило. Гамата от презареждаеми мастиленоструйни принтери MegaTank на Canon разполага с патрони за мастило с голям капацитет вместо касети, които съдържат достатъчно мастило за до 6000 монохромни A4 страници или до 7700 цветни страници.1

Те са малко по-скъпи първоначално от някои принтери с касети, но текущите разходи са много по-ниски, което потенциално намалява общите разходи на притежание с до 80%. А когато трябва да презаредите патроните с мастило, това става бързо, лесно и без бъркотия. Мастилото се подава от бутилките чрез гравитация, без да се налага изстискване, като бутилките имат дюзи тип „ключ“, за да се елиминира рискът от поставяне на грешен цвят в грешен патрон.

Принтерите от гамата Canon PIXMA G2470 са също бързи, като извеждат страници със скорост 11 ipm (изображения в минута) за монохромен печат и 6 ipm за цветен печат. Canon PIXMA G1430 е еднофункционален принтер, докато Canon PIXMA G2470 има в допълнение вграден скенер, а серията Canon PIXMA G3470 разполага както със скенер, така и с Wi-Fi свързаност. Canon PIXMA G4470 има в допълнение също и автоматично подаващо устройство за документи за 35 листа и директен факс.

Най-добрият принтер за хора, които работят от вкъщи или в малки офиси

Принтер Canon MegaTank, разположен върху бюро в домашен офис. На заден план се виждат няколко души, които работят.

Идеален както за малки офиси, така и за домашни офиси, Canon MAXIFY GX4040 разполага с 6,9 cm сензорен екран, Ethernet и Wi-Fi свързаност и автоматично подаващо устройство за документи за 35 листа, както и система за трипосочно подаване на хартия, така че да имате готови различни тави за различните разпечатки. Функцията за автоматичен двустранен печат улеснява двустранното отпечатване.

Много хора работят от вкъщи поне през някаква част от времето и се нуждаят от по-фокусиран върху бизнеса принтер, способен да извършва множество и различни задачи. Гамата MAXIFY на Canon, която е предназначена за бърз и висококачествен печат на документи, е идеално решение, а също и чудесен избор за малък офис. Подобно на гамата Canon PIXMA G2470, гамата принтери Canon MAXIFY GX са модели MegaTank, с още по-ниски експлоатационни разходи поради по-високия капацитет за отпечатване на цветни страници.

Canon MAXIFY GX3040 е интелигентен и бюджетен избор. Той е бърз принтер „3 в 1“, който е идеален за офис документи, като извежда монохромни страници със скорост до 19 ipm и цветни страници с до 13 ipm. Можете да следите напредъка на заданието за печат, да извършвате самостоятелни задачи за копиране и да проверявате състоянието на принтера с 3,4 cm LCD екран и опростен интерфейс с бутони. Има входна тава за 250 листа отпред, допълнително устройство за подаване за 100 листа отзад и плоска тава за по-дебели печатни носители. Също така разполага с автоматичен двустранен печат и Wi-Fi свързаност.

Canon MAXIFY GX4040 има всичко това и дори повече, като разполага в допълнение с 6,9 cm цветен сензорен екран, както и автоматично подаващо устройство за документи за 35 листа за лесно сканиране и копиране на документи с множество страници. Освен това разполага с напълно самостоятелен факс и има Ethernet свързаност за лесно свързване в мрежа в допълнение към Wi-Fi и USB.

Монитор за компютър и офис принтер, разположени върху офис бюро със стол пред монитора.

За големи обеми документи с бизнес качество – Canon MAXIFY GX7040 се справя с всичко. Пълният комплект патрони с мастило е подходящ за до 6000 монохромни страници или до 14 000 цветни страници,2 нараствайки съответно до 9000 и 21 000 в икономичен режим.3 Времето за първа разпечатка е само седем секунди и има автоматично подаващо устройство за документи за 50 листа и две входни тави за 250 листа, плюс тава за 100 листа отзад. Възможността на устройството да сканира двустранни документи с едно минаване може наистина да спести време.

Ако вашата работа изисква висококачествен печат в голямо количество, тогава първокласно устройство като Canon MAXIFY GX6040 или MAXIFY GX7040 е чудесен избор. И двата модела са опростени за печат, сканиране и фотокопиране, с 6,9 cm накланящи се цветни сензорни екрани, както и автоматични подаващи устройства за документи за 50 листа. MAXIFY GX7040 се отличава и с допълнителна входна тава, която осигурява общ капацитет за зареждане с хартия от 600 листа, както и възможности за директен факс и двустранно сканиране.

Най-добрият принтер за семейства и ученици

Мъж седи на маса и работи на лаптоп. До него има принтер Canon с лист хартия в изходната тава.

Принтерът от серия Canon PIXMA TR4650 е идеален за заети семейства с деца в училищна възраст, както и за студенти. Той предлага пълна гама от функции, включително скенер и автоматично подаващо устройство за документи, както и самостоятелен факс и автоматичен двустранен печат.

Ако имате деца в училищна възраст в семейството, тогава ще искате принтер, който е лесен за употреба за печат на редовните домашни работи, но също така предлага и много възможности за творчество. За ученици и по-малки деца, а и останалата част от семейството, вграденият скенер ще улесни копирането на документи и творчески проекти, както и качването им на мобилни устройства или в облака, когато е необходимо.

Достъпната серия Canon PIXMA TR4650 се предоставя в комплект с автоматично подаващо устройство за документи за 20 листа за опростяване на сканирането и копирането и има функция за автоматичен двустранен печат за двустранно отпечатване. Той е съвместим с бюджетните касети XL с голям капацитет за отпечатване – идеален за студенти с ограничен бюджет, които трябва да отпечатват в големи количества, например когато отпечатват дисертацията си.

За допълнително намаляване на експлоатационните разходи първокласният Canon PIXMA G3460 и гамата Canon PIXMA G2470 ви предоставят предимствата на системата за многократно пълнене с мастило MegaTank на Canon, включително дълготрайно мастило за ефективен печат и по-малко време на престой.

Най-добрият принтер за печат на снимки

Принтер Canon PIXMA и различни цветни разпечатки върху дървена маса.

С пигментно черно мастило и пет мастила на багрилна основа за богато предаване на цветовете, серията Canon PIXMA TS8350a създава документи с безупречен текст и графики, плюс снимки с изключително качество. Това е брилянтно универсално устройство, което е много интуитивно за използване, с 10,8 cm цветен сензорен екран.

Ако сте студент по фотография или запален фотограф ентусиаст, няма нищо по-хубаво от това да видите снимките си отпечатани, а не само на екрана. Разпечатките на снимки запазват специални поводи и спомени в трайна форма, а също така са и страхотни подаръци за приятели и любими хора. Дори ако искате да отпечатвате снимки само от време на време, притежаването на принтер, способен да създава гланцирани разпечатки на снимки, ви осигурява по-бързи резултати от поръчването на разпечатки онлайн, както и по-голям творчески контрол върху процеса.

Стилният принтер „3 в 1“ с Wi-Fi от серията Canon PIXMA TS8350a използва шест отделни мастила, за да създава цветни, висококачествени разпечатки на снимки, както и монохромни и цветни документи със страхотно качество, което го прави добро универсално устройство. Той може да създава висококачествени изображения без полета във формат до A4, така че можете наистина да се насладите на всички детайли.

Изглед отгоре на принтер и фотоапарат Canon, заобиколени от колаж от разпечатки на цветни пейзажи, пътешествия и портрети.

Идеален принтер за отпечатване на снимки в голям обем върху страници с формат до A4 без полета, Canon PIXMA G640 е принтер MegaTank с презареждаеми патрони за мастило. Шестте мастила на багрилна основа включват циан, магента, жълто и черно, плюс червени и сиви мастила за разширяване на цветовата гама и постигане на превъзходен печат на черно-бели снимки.

Принтер Canon и монитор върху дървено бюро. На стената горе има 11 цветни разпечатки в рамка, изобразяващи храна.

С ненадминато качество на снимките върху гланцирана и полуматова фотографска хартия, Canon PIXMA PRO-200 е мечтата на всеки фотограф. Той разполага с осем различни багрилни мастила за наистина безупречно възпроизвеждане на цветовете и отличен тонален диапазон, както и с възможността да създава драматични черно-бели разпечатки на снимки.

Освен предимството на MegaTank, което значително намалява общите разходи за отпечатване на снимки, принтерът „3 в 1“ Canon PIXMA G640 използва разширена гама от шест багрилни мастила за подобрен цветови и тонален диапазон. Един комплект мастила е достатъчен за до 3800 цветни разпечатани снимки с размер 6 x 4 инча с професионално качество при снимки без полета във формат до A4. За печат на документи един комплект мастила е достатъчен за до 3700 монохромни или до 8000 цветни A4 страници.2

Ако искате да отпечатвате снимки в голям формат, като например във формат A3+ (33 x 43 cm) без полета, за да излагате и продавате вашите разпечатки на панаири и в галерии, Canon PIXMA PRO-200 предоставя ненадминато качество на печат на снимки върху гланцирана и полуматова фотографска хартия благодарение на осемте си мастила на багрилна основа. За матирана фотографска хартия и печатни носители за художествени творби Canon imagePROGRAF PRO-300 е водещ в класа си професионален A3+ фотопринтер, който използва 10 пигментни мастила за най-добър интензитет и най-голяма прецизност на цветовете. И двата фотопринтера могат да създават също банери и панорамни разпечатки с дължина до 99 cm.

Най-добрият принтер за изкуство и творчество

Принтер, разположен на бюро, отпечатва стилизирана снимка на пеперуда, като се виждат ръце, готови да вземат снимката от тавата. До него има няколко пакета хартия за принтер и цветни изрезки на пеперуди.

Възползвайте се максимално от магнитната хартия и двустранната матова фотографска хартия със серията Canon PIXMA TS5350a. Това е мощен принтер за творчески проекти, който дава пълна власт на творци от всички възрасти.

Забавлението с творчество е празник за всички възрасти с принтер Canon, от детски проекти до персонализирани поздравителни картички, покани за парти, благодарствени бележки и много други. В приложението Creative Park на Canon ще намерите безплатни за изтегляне страници за оцветяване, лабиринти и други печатни материали в раздела за деца. Можете дори да добавите личен стил към вашите печатни материали, като използвате функцията за редактиране, за да персонализирате шаблоните.

За добавяне на допълнителна доза вълнение има широка гама от игри за печат в уебсайта на Canon Creative Park, включително бинго, хвърляне на ринг и ваш собствен комплект за шах. Те са лесни за разпечатване у дома и са точно толкова забавни за създаване, колкото и за игра. Има и голям избор от проекти за изработка от хартия и 3D модели, достъпни за печат, включително играчки и животни.

Сериите Canon PIXMA TS5350a и Canon PIXMA TS7450 са идеални за артистични проекти с опции за печат върху набор от носители, от магнитна хартия до двустранна матирана фотографска хартия.

Като първокласна опция, Canon PIXMA G640 със своите шест багрилни мастила и система за многократно пълнене MegaTank е също толкова подходящ за изкуство и творчество, колкото и за отпечатване на снимки с най-високо качество.

В гамата мастиленоструйни принтери на Canon има по нещо за всеки. Независимо дали сте млад, или млад по душа, студент, отдаден родител или зает професионалист, ще намерите принтер Canon, който е подходящ точно за вашите нужди.

За повече указания относно това кой принтер може да отговаря на нуждите ви, опитайте също помощника за избор на принтер на Canon.


Написано от Matthew Richards и Alex Summersby

 1. Капацитетът за отпечатване е приблизителна стойност, измерена чрез тестов метод на Canon с помощта на еталон ISO/IEC 29103 и симулация на непрекъснат печат с използване на патрони за замяна след първоначалното конфигуриране на принтера.
 2. Капацитетът за отпечатване е приблизителна стойност, измерена чрез тестов метод на Canon с помощта на еталон ISO/IEC 24712 и симулация на непрекъснат печат с използване на патрони за замяна след първоначалното конфигуриране на принтера.
 3. Икономичният режим намалява консумацията на мастило, като намалява плътността. Могат да бъдат отпечатани 50% повече страници в сравнение със стандартния режим.

Свързани продукти

Свързани статии

 • A woman sits working at a laptop, with a Canon MegaTank printer on the desk next to her.

  ОТПЕЧАТВАНЕ

  Принтери MegaTank за бизнеса

  Как качеството и ниските експлоатационни разходи на принтерите MegaTank могат да бъдат от полза за бизнеса.

 • Черен Canon SELPHY CP1500, зелен Canon SELPHY Square QX10, синьо-зелен Canon Zoemini S2 и Canon Zoemini 2 в розово злато са разположени на сив фон, заобиколени от разпечатки, стикери и аксесоари.

  ТВОРЧЕСКИ ПЕЧАТ

  Най-добрите преносими принтери Canon

  Разгледайте гамата от компактни принтери на Canon, за да разберете кой е подходящ за вас.

 • A top-down image of a Canon PIXMA printer outputting a large photo print. A phone displaying a camera roll is on the desk beside it.

  ОТПЕЧАТВАНЕ

  Най-добрите принтери Canon за снимки

  Независимо дали искате да поставите снимките си в рамка, в скрапбук албум, или да ги използвате като стикер, намерете най-добрия принтер, който да отговаря на творческите ви нужди.

 • Млад мъж с гръб към фотоапарата се навежда над бюро, на което седи принтер Canon PIXMA, растения и канцеларски материали.

  ОТПЕЧАТВАНЕ

  Най-добрите принтери за студенти

  Всеки студент се нуждае от принтер – открийте най-добрите варианти на достъпна цена, които отговарят на нуждите ви.