ОТПЕЧАТВАНЕ

Изберете най-добрия домашен принтер, който отговаря на вашите нужди

Независимо дали искате принтер за цялото семейство, за домашния офис или за творчество и отпечатване на снимки, има принтер на Canon, който да отговаря на вашите нужди и бюджет.
Жена гледа купчина хартия, принтер Canon PIXMA и други канцеларски материали върху масата.

Изборът на най-добрия принтер за вашите нужди може да бъде труден. Някои от нас имат нужда да създават разпечатки само от време на време, докато други може да са част от заето семейство, което иска да разчита на принтер за всичко – от обикновени монохромни и цветни документи, през домашни задачи и хибридна работа в домашен офис до творчество, хобита и печат на гланцирани снимки.

Безжичните принтери станаха почти задължителни, предоставяйки възможност за сканиране и печат чрез лаптопи, смартфони и таблети. Възможността за сканиране и печат директно от облака стана също толкова важна с нарастването на хибридната работа.

Друг момент, който трябва да имате предвид, е, че базираните на патрони мастиленоструйни принтери могат да бъдат по-рентабилни за по-малък обем на печат, докато принтерите MegaTank с бутилки с мастило за презареждане значително ще намалят общата цена на притежание за печат с по-голям обем.

Прочетете нататък, за да разберете кой принтер Canon може да бъде най-добрият избор за вас.

Най-добрият принтер за общ домашен печат

Лаптоп и принтер Canon PIXMA стоят на дървена маса в дом с черна лампа, насочена към принтера.

Както Canon PIXMA TS7650i, така и PIXMA TS7750i ви позволяват да се регистрирате в плана за печат на PIXMA1. Тази услуга, базирана на абонамент, автоматично следи нивата на мастилото на вашия принтер през интернет и гарантира, че ще получите резервни патрони, доставени директно до вратата ви, преди да останете без мастило.

Универсалният принтер за деца, ученици и общи семейни нужди трябва да бъде ценово достъпен и лесен за работа. Накратко, принтерът от серията Canon PIXMA TS3450 е изключително лесен за настройка и употреба и използва само два FINE патрона с мастило (черен и трицветен), с възможност за работа с патрони с голям капацитет за още по-голяма рентабилност.

Принтерът от серията PIXMA TS3450 е компактен и лек, като разполага с вграден скенер за сканиране и копиране. Освен висококачествени документи, той може да отпечатва снимки без бели полета с размери 6 x 4 инча, 5 x 5 инча и 7 x 5 инча. Той също така разполага с вградена Wi-Fi свързаност, така че можете да отпечатвате от всяка точка на дома си, като използвате вашия компютър, смартфон или таблет.

Правейки крачка напред в производителността, гъвкавостта и лекотата на използване, PIXMA TS7650i има компактна конструкция, подходяща за домашна среда, но е пълен с полезни функции и ползи за производителността. Печатащите патрони от ново поколение с вградени печатащи глави позволяват високи скорости на печат от около 15 ipm (импресии в минута) за монохромни и 10 ipm за цветни документи. Той също така разполага с черно пигментно мастило с нова формула, което го прави първия домашен принтер на Canon с издръжливост за черен текст, еквивалентна на тази на бизнес принтерите на Canon. Копирането с едно докосване е също толкова бързо и можете да сканирате директно към смартфон или таблет с помощта на QR код, показан на сензорния екран. PIXMA TS7750i има в допълнение автоматично подаващо устройство за документи за по-лесно сканиране и копиране на документи с повече страници. Също така с опростения интерфейс Switch UI можете лесно да превключвате между различни лайфстайл, учебни и работни задачи.

Човек седи и работи на дървено бюро с монитор, клавиатура и принтер Canon върху него. На стената над бюрото има различни малки листове хартия с бележки, написани върху тях.

С изключително ниски експлоатационни разходи, което води до особено ниска обща цена на притежание, гамата Canon PIXMA G2470 се състои от четири модела. Показаната тук серия Canon PIXMA G3470 разполага със скенер и Wi-Fi свързаност. Всички устройства са лесни за използване и поддръжка, с бързи скорости на печат на документи и голям капацитет за печат, благодарение на презареждаемите патрони с мастило MegaTank, което означава, че са страхотни за всичко – от използване от цялото семейство до употреба в домашния офис.

Ако сте човек, който отпечатва много от вкъщи, съществува ефективна и спестяваща време и пари алтернатива на закупуването и смяната на патрони с мастило. Гамата от мастиленоструйни принтери с презареждаеми мастила MegaTank на Canon разполага с резервоари за мастило с голям капацитет вместо патрони, които съдържат достатъчно мастило за до 6000 монохромни A4 страници или до 7700 цветни страници.2

Те са малко по-скъпи първоначално от някои принтери с патрони, но експлоатационните разходи са много по-ниски. А когато трябва да презаредите патроните с мастило, това става бързо, лесно и без бъркотия. Мастилото се впръсква от бутилките чрез гравитация, без да се налага изстискване, като отделните бутилки имат накрайници с уникална форма, за да се елиминира рискът от поставяне на грешен цвят в грешен патрон.

Принтерите от гамата Canon PIXMA G2470 са също бързи, като отпечатват със скорост 11 ipm (изображения в минута) за монохромен печат и 6 ipm за цветен печат. Canon PIXMA G1430 е еднофункционален принтер, докато Canon PIXMA G2470 има в допълнение вграден скенер, а серията Canon PIXMA G3470 разполага както със скенер, така и с Wi-Fi свързаност. Canon PIXMA G4470 има в допълнение също и автоматично подаващо устройство за документи за 35 листа и директен факс.

Най-добрият принтер за хора, които работят от вкъщи или в малки офиси

Принтер Canon MegaTank, разположен върху бюро в домашен офис. На заден план се виждат няколко души, които работят.

Идеален както за малки офиси, така и за домашни офиси, Canon MAXIFY GX4040 разполага с 6,9 cm сензорен екран, Ethernet и Wi-Fi свързаност и автоматично подаващо устройство за документи за 35 листа, както и система за трипосочно подаване на хартия, така че да имате готови различни тави за различните разпечатки. Функцията за автоматичен двустранен печат улеснява двустранното отпечатване.

Много хора работят от вкъщи поне през някаква част от времето и се нуждаят от по-фокусиран върху бизнеса принтер, способен да извършва множество и различни задачи. Гамата MAXIFY на Canon, която е предназначена за бърз и висококачествен печат на документи, е идеално решение, а също и чудесен избор за малък офис. Гамата принтери Canon MAXIFY GX са модели MegaTank с още по-ниски експлоатационни разходи поради по-високия капацитет за отпечатване на цветни страници.

Canon MAXIFY GX3040 е интелигентен и бюджетен избор. Той е бърз принтер „3 в 1“, който е идеален за офис документи, като отпечатва монохромни страници със скорост до 19 ipm и цветни страници с до 13 ipm. Можете да следите напредъка на отпечатването, да извършвате автономно копиране и да проверявате състоянието на принтера с 3,4 cm LCD екран и опростен интерфейс с бутони. Има касета за 250 листа отпред, допълнителна касета за подаване за 100 листа отзад и плоска тава за по-дебели печатни носители. Също така предлага автоматичен двустранен печат и Wi-Fi свързаност.

Canon MAXIFY GX4040 има всичко това и дори повече, като разполага в допълнение с 6,9 cm цветен сензорен екран, както и автоматично подаващо устройство за документи за 35 листа за лесно сканиране и копиране на документи с множество страници. Освен това разполага с напълно автономен факс и има Ethernet свързаност за лесно свързване в мрежа в допълнение към Wi-Fi и USB.

Жена седи на дървено бюро с лаптоп. До нея на работния плот има принтер Canon MAXIFY.

Canon MAXIFY GX1040 и MAXIFY GX2040 са подходящи за бизнеса. Подобно на PIXMA TS7650i и PIXMA TS7750i те имат сменяем от потребителя патрон за поддръжка, който се сменя бързо и лесно. Ако и когато патронът за поддръжка се напълни, това избягва разходите и престоя, свързани с изпращането на вашия принтер в сервиз.

Когато пространството е ограничено, Canon MAXIFY GX1040 е добър избор. Въпреки че е сравнително компактен и лек, този принтер е снабден с множество функции и е проектиран специално да посрещне и надхвърли нуждите на служителите, които работят хибридно. Можете да запаметявате сложни, но често повтарящи се задачи в бутони на персонализируемия сензорен екран, който позволява безпроблемна интеграция между работа у дома или в офиса. MAXIFY GX1040 може да бъде управляван изцяло отпред, така че може да се използва в малки пространства и до стена или шкаф. Когато става въпрос за бизнес, качеството на печат е много високо и изключително надеждно, като четирите пигментни мастила са разработени така, че да издържат на размазване и позволяват използването на маркери. MAXIFY GX2040 разполага в допълнение с автоматично подаващо устройство за документи и факс за сканиране, копиране и изпращане по факс на документи с повече страници.

Ако вашата работа изисква висококачествен печат в голямо количество, тогава първокласно устройство като Canon MAXIFY GX6040 или MAXIFY GX7040 е чудесен избор. И двата модела предлагат опростен печат, сканиране и копиране, 6,9 cm накланящи се цветни сензорни екрани, както и автоматични подаващи устройства за документи за 50 листа. MAXIFY GX7040 се отличава и с допълнителна входна тава, която осигурява общ капацитет за зареждане с хартия от 600 листа, както и възможности за директен факс и двустранно сканиране.

Най-добрият принтер за семейства и ученици

Мъж седи на маса и работи на лаптоп. До него има принтер Canon с лист хартия в изходната тава.

Принтерът от серия Canon PIXMA TR4650 е идеален за заети семейства с деца в училищна възраст, както и за студенти. Той предлага пълна гама от функции, включително скенер и автоматично подаващо устройство за документи, както и самостоятелен факс и автоматичен двустранен печат.

Ако имате деца в училищна възраст в семейството, тогава ще искате принтер, който е лесен за употреба за печат на редовните домашни работи, но също такъв, който предлага и много възможности за творчество. За ученици и по-малки деца, а и останалата част от семейството, вграденият скенер ще улесни копирането на документи и творчески проекти, както и качването им на мобилни устройства или в облака, когато е необходимо.

Ценово достъпната серия Canon PIXMA TR4650 е оборудвана с автоматично подаващо устройство за документи за 20 листа за опростяване на сканирането и копирането и има функция за автоматичен двустранен печат. Той е съвместим с пестящите разходи патрони XL с голям капацитет за отпечатване – идеален за студенти с ограничен бюджет, които трябва да отпечатват в големи количества, например когато отпечатват дисертацията си.

За допълнително намаляване на експлоатационните разходи първокласният Canon PIXMA G3460 и гамата Canon PIXMA G2470 ви предоставят предимствата на системата със зареждаеми патрони с мастило MegaTank на Canon, включително дълготрайно мастило за ефективен печат и по-малко време на престой.

Най-добрият принтер за печат на снимки

Изглед отгоре на принтер и фотоапарат Canon, заобиколени от колаж от разпечатки на цветни пейзажи, пътешествия и портрети.

Идеален принтер за отпечатване на снимки в голям обем върху страници с формат до A4 без полета, Canon PIXMA G640 е принтер MegaTank с презареждаеми патрони за мастило. Шестте мастила на багрилна основа включват циан, магента, жълто и черно, плюс червени и сиви мастила за разширяване на цветовата гама и постигане на превъзходен печат на черно-бели снимки.

Принтер Canon и монитор върху дървено бюро. На стената горе има 11 цветни разпечатки в рамка, изобразяващи храна.

С ненадминато качество на снимките върху гланцирана и полуматова фотографска хартия, Canon PIXMA PRO-200 е мечтата на всеки фотограф. Той разполага с осем различни багрилни мастила за наистина безупречно възпроизвеждане на цветовете и отличен тонален диапазон, както и с възможността да създава драматични черно-бели разпечатки на снимки.

Ако сте студент по фотография или запален фотограф ентусиаст, няма нищо по-хубаво от това да видите снимките си отпечатани, а не само на екрана. Разпечатките на снимки запазват специални поводи и спомени в трайна форма, а също така са и страхотни подаръци за приятели и любими хора. Дори ако искате да отпечатвате снимки само от време на време, притежаването на принтер, способен да отпечатва гланцирани снимки, ви осигурява по-бързи резултати от поръчването на отпечатване онлайн, както и по-голям творчески контрол върху процеса.

Освен предимството на MegaTank, което значително намалява общите разходи за отпечатване на снимки, принтерът „3 в 1“ Canon PIXMA G640 използва разширена гама от шест багрилни мастила за подобрена цветова и тонална гама. Един комплект мастила е достатъчен за отпечатване на до 3800 цветни снимки с размер 6 x 4 инча с професионално качество при снимки без бели полета във формат до A4. За печат на документи един комплект мастила е достатъчен за до 3700 монохромни или до 8000 цветни A4 страници.3

Ако искате да отпечатвате снимки в голям формат, като например във формат A3+ (33 x 43 cm) без бели полета, за да излагате и продавате вашите разпечатки на панаири и в галерии, Canon PIXMA PRO-200 предоставя ненадминато качество на печат на снимки върху гланцирана и полуматова фотохартия благодарение на осемте си мастила на багрилна основа. За матирана фотохартия и печатни носители за художествени творби Canon imagePROGRAF PRO-300 е водещ в класа си професионален A3+ фотопринтер, който използва 10 пигментни мастила за най-добър интензитет и най-голяма прецизност на цветовете. И двата фотопринтера могат да създават също банери и панорамни разпечатки с дължина до 99 cm.

Най-добрият принтер за изкуство и творчество

Принтер, разположен на бюро, отпечатва стилизирана снимка на пеперуда, като се виждат ръце, готови да вземат снимката от тавата. До него има няколко пакета хартия за принтер и цветни изрезки на пеперуди.

Възползвайте се максимално от магнитната хартия и двустранната матова фотохартия със серията Canon PIXMA TS5350a. Това е мощен принтер за творчески проекти, който дава пълен контрол на творци от всички възрасти.

Забавлението с творчество е празник за всички възрасти с принтер Canon, от детски проекти до персонализирани поздравителни картички, покани за парти, благодарствени бележки и много други. В приложението Creative Park на Canon ще намерите безплатни за изтегляне страници за оцветяване, лабиринти и други печатни материали в раздела за деца.

Сериите Canon PIXMA TS5350a и Canon PIXMA TS7450 са идеални за артистични проекти с възможности за печат върху разнообразни печатни носители, от магнитна хартия до двустранна матирана фотохартия. Същото важи и за PIXMA TS7650i и PIXMA TS7750i, които комбинират устойчиво на размазване пигментно черно мастило и три багрилни мастила циан, магента и жълто.

Като първокласен вариант, Canon PIXMA G640 със своите шест багрилни мастила и система със зареждаеми патрони с мастило MegaTank е също толкова подходящ за изкуство и творчество, колкото и за отпечатване на снимки с най-високо качество.

В гамата мастиленоструйни принтери на Canon има по нещо за всеки. Независимо дали сте млад, или млад по душа, студент, отдаден родител или зает професионалист, ще намерите принтер Canon, който е подходящ точно за вашите нужди.

За повече указания относно това кой принтер може да отговаря на нуждите ви, опитайте също помощника за избор на принтер на Canon.


Написано от Matthew Richards и Alex Summersby

 1. PIXMA Print Plan е достъпен само за жители на Австрия, Белгия, Дания, Финландия, Франция, Германия, Италия, Норвегия, Нидерландия, Испания, Швеция, Швейцария, Република Ирландия и Обединеното кралство.
 2. Капацитетът за отпечатване е приблизителна стойност, измерена чрез тестов метод на Canon с помощта на еталон ISO/IEC 29103 и симулация на непрекъснат печат с използване на патрони за замяна след първоначалното конфигуриране на принтера.
 3. Капацитетът за отпечатване е приблизителна стойност, измерена чрез тестов метод на Canon с помощта на еталон ISO/IEC 24712 и симулация на непрекъснат печат с използване на патрони за замяна след първоначалното конфигуриране на принтера.

Свързани продукти

 • PIXMA TS7650i

  Принтери за дома

  PIXMA TS7650i

  Бърз, висококачествен принтер, който безпроблемно се вписва във вашия начин на живот благодарение на компактния си размер и опростен начин на употреба.
 • PIXMA TS7750i

  Принтери за дома

  PIXMA TS7750i

  Бърз, висококачествен принтер, който безпроблемно се вписва във вашия начин на живот благодарение на компактния си размер и опростен начин на употреба.
 • Принтери за малък офис

  MAXIFY GX1040

  Останете продуктивни у дома с този бърз, компактен, лесен за употреба и икономичен принтер 3 в 1 със зареждаеми патрони с мастило.
 • Принтери за малък офис

  MAXIFY GX2040

  Бъдете продуктивни у дома с този бърз, компактен и икономичен принтер 4 в 1 с ADF за 35 листа.
 • PIXMA G640

  Принтери за дома

  PIXMA G640

  Първият многофункционален принтер от гамата PIXMA G с шест зареждаеми патрона с багрилни мастила PIXMA G640 съчетава ненадминат печат с фото качество с възможност за отпечатване в големи обеми на изключително ниска цена.
 • Canon PIXMA G3470

  Принтери MegaTank

  Серия PIXMA G3470

  Печатайте, копирайте и сканирайте у дома с този бърз принтер с Wi-Fi и зареждаеми патрони за мастило
 • PIXMA TR4650 Series

  Мастиленоструйни принтери

  Серия PIXMA TR4650

  Печат, копиране, сканиране и факс – всичко това е толкова просто с този компактен, лесен за използване и универсален модел за работещите от дома.
 • Принтери MegaTank

  MAXIFY GX3040

  Принтерът „3 в 1“ за малки бизнеси, който осигурява огромни спестявания

Свързани статии

 • ОТПЕЧАТВАНЕ

  Най-добрите принтери за студенти

  Всеки студент се нуждае от принтер – открийте най-добрите варианти на достъпна цена, които отговарят на нуждите ви.

 • СЪВЕТИ ЗА ПЕЧАТ

  Най-добрият принтер за домашни офиси

  Направете работата от вкъщи лесна с принтери Canon PIXMA и MAXIFY.

 • ОТПЕЧАТВАНЕ

  Най-добрите принтери Canon за снимки

  Независимо дали искате да поставите снимките си в рамка, в скрапбук албум, или да ги използвате като стикер, намерете най-добрия принтер, който да отговаря на творческите ви нужди.

 • СЪВЕТИ ЗА ПЕЧАТ

  Често задавани въпроси за принтери, мастило и хартия

  Експертът на Canon, Suhaib Hussain, отговаря на често задавани въпроси относно технологията на печат, мастилото и хартията.