СЪВЕТИ ЗА ПЕЧАТ

Отново на училище: организирайте се с принтер Canon

Разберете как един принтер Canon може да помогне на вас и вашите деца да се подготвите за новата учебна година и да направи ученето забавно.
Дете седи на коляното на усмихната жена и оцветява разпечатки от принтер Canon PIXMA. На заден план се виждат ръце, държащи смартфон.

Повечето деца обичат училищните ваканции и в днешно време има повече атракции от всякога, които да привлекат вниманието им, но преди да се усетите, е време децата ви да се върнат на училище. Принтерът на Canon може да помогне да се овладее част от ентусиазма за лятната ваканция и да ангажира младежите с подготовката за новата учебна година.

Свързването на принтери PIXMA и SELPHY CP1500 към компютри и мобилни устройства е лесно, така че цялото семейство може да се включи. Децата също ще разберат, че е бързо и лесно да печатат с помощта на едно от многото приложения за печат на Canon. Нашето ръководство за приложенията и софтуера за печат на Canon ще ви помогне да изберете правилния инструмент за вашия проект. Ето няколко идеи, с които да започнете.

Ръце, които държат смартфон, показващ приложение за печат на Canon. Изображението на екрана на смартфона се появява от принтера на заден план.

Приложението Canon PRINT ви позволява да печатате от смартфон – и ако децата ви искат да се развихрят творчески с училищните си проекти, могат да редактират и персонализират собствени дизайни в приложенията Canon Easy-PhotoPrint Editor или Canon Creative Park.

1. Отпечатване на графици

Бял принтер Canon SELPHY CP1500, който разпечатва изображение на малко момиче в училищна униформа. Изображението съдържа и малък QR код.

Canon SELPHY CP1500 може да отпечатва QR кодове, така че можете да добавяте връзки към клубове и организации към своите разпечатки за лесен достъп до подробности за адреси и графици.

Изображение от горе надолу на човек, който попълва дати за месец септември в направен у дома календар.

Използвайте принтера си Canon, за да превърнете любимите си семейни снимки в персонализирани календари, за да не пропускате никога извънкласни дейности или среща за игра. Можете дори да създавате малки магнити с помощта на магнитната фотохартия на Canon, за да прикрепвате вашите графици и календари към хладилника.

Изобразително изкуство в понеделник, игри във вторник, наука в сряда. Достатъчно трудно е да следите всичко, което децата и тийнейджърите в къщата ви трябва да помнят за различните уроци през седмицата – и това е преди заниманията и дейностите след училище.

Като разпечатате техните графици и ги залепите на табло или на хладилника, цялото семейство може да види какво те не трябва да забравят да носят в даден ден. Край на бързането до рецепцията, за да оставите чифт забравени футболни бутонки.

Можете също така да отпечатвате календари чрез приложението Easy-PhotoPrint Editor, където можете да добавяте партита за рождени дни, срещи за игра или други предстоящи семейни събития и да си записвате кой кара или взима децата от училище във всеки конкретен ден.

Съвместимо с повечето принтери PIXMA, приложението Canon PRINT улеснява безжичния печат от вашия смартфон. Можете също така да използвате приложението, за да печатате от или да сканирате към различни базирани на облак услуги, на които много училища вече разчитат за задачи в клас и домашни, включително image.canon, Dropbox™, Google Classroom™, Google Drive™ и Microsoft OneDrive ®. Повечето от принтерите Canon PIXMA също са съвместими с Apple® AirPrint® и Mopria® за Android след първоначална настройка, което означава, че можете да отпечатвате от всеки от вашите продукти на Apple или устройства с Android с натискането на бутон стига да имате мрежова връзка.1

2. Поставяйте лепящи се етикети върху бутилки и кутии за обяд

Бял принтер на Canon отпечатва малък лист хартия със същото изображение на малко момиче, повторено осем пъти.

Използвайте принтера Canon SELPHY CP1500, за да отпечатвате персонализирани етикети върху хартия за стикери с квадратен размер (KC-18IS, 54 x 54 mm), с размер на кредитна карта (KC-18IF, 54 x 86 mm) или с мини размер (KC-18IL, 22 x 17,3 mm).

Виждат се две ръце, които внимателно поставят стикер със снимка на малко момиче, което тича към зелена бутилка за вода.

Просто отлепете гърба и залепете към кутията за обяд или бутилката за вода на детето си.

Много училища вече искат децата да носят собствена бутилка за вода всеки ден. Но с еднорози, динозаври и някои анимационни герои, които са много популярни в основното училище, те лесно могат да бъдат объркани.

Използвайте компактния принтер Canon SELPHY CP1500, за да създавате свои собствени персонализирани етикети за бутилки, кутии за обяд и калъфи за очила, като използвате стикери Canon SELPHY, налични в много различни размери, вместо обикновена хартия, която се използва за отпечатване на снимки или документи. Приложението Canon SELPHY Photo Layout има функция Label Layout (Оформление на етикети), така че можете да изберете снимка от галерията на телефона си и да я персонализирате с текст, печати и цветове. Има и функция за създаване на миниетикети, която ви позволява да отпечатвате осем по-малки изображения – еднакви или различни – на един лист.

Метална кутия за обяд? Няма проблем. Просто използвайте вашия принтер Canon PIXMA, за да създадете етикети върху магнитна фотохартия на Canon. Стикерите ще залепнат за повърхността, като можете да ги премахвате, когато трябва да измиете кутията за обяд.

3. Бъдете креативни с художествени произведения

Черен принтер Canon отпечатва детска рисунка върху магнитна фотографска хартия Canon. Оригиналната детска творба е на масата до принтера.

Можете да отпечатвате красиви и дълготрайни изображения, които са богати на детайли, така че да отдадете нужното признание на творбите, което децата ви заслужават. Ако принтерът ви има скенер, можете също да сканирате творчеството им и да го разпечатате след това.

Художествените произведения, създадени от деца, често се правят на хартия с моливи, пастели, флумастери и бои. Със скенерите, вградени в повечето принтери Canon PIXMA, или чрез използване на опцията Smartphone Copy (Копиране на смартфон) е бързо и лесно да пренесете творбите на вашите деца в дигиталното пространство, готови за печат или просто за създаване на директни копия на оригиналите. Можете също да сканирате от вашия смартфон с приложението Canon PRINT. Можете дори да отпечатате някои на магнитна фотохартия на Canon, за да ги сложите на хладилника и да не се притеснявате, че оригиналът ще се замърси или скъса. С всеки лист хартия с размер само 10 х 15 cm ще можете да показвате доста детско творчество наведнъж.

Друга страхотна възможност за показване на детски произведения на изкуството е Canon Photo Cube, който не само предлага интелигентен начин за съхраняване на снимки и разпечатки с квадратна форма, но също така може да бъде украсен с изображения отвън, за да персонализирате външния вид. Децата могат да го използват, за да покажат любимите си снимки от лятната ваканция или дори при проекти за демонстриране на сменящите се сезони. Photo Cube се доставя с два патрона с мастило и 40 листа квадратна хартия Photo Paper Plus Glossy II.

4. Проектиране на свои собствени книгоразделители

Книгоразделители във формата на къща, създадени от шаблони на Canon Creative Park, разположени върху отворените страници на книга.

Creative Park разполага с набор от шаблони за книгоразделители, включително тези сладки дизайни във формата на къща.

Изображение от горе надолу на цветни учебни тетрадки, листове със стикери и принтер Canon SELPHY CP1500, който отпечатва снимка на малко момиче в училищна униформа.

Принтерите SELPHY могат да се използват с всякакви смарт устройства, така че можете бързо и лесно да създавате книгоразделители и етикети.

Младежите също могат да използват принтерите PIXMA или SELPHY, за да проектират книгоразделители за новата учебна година.

Потребителите на PIXMA могат да намерят предварително проектирани книгоразделители на уебсайта на Creative Park, включително различни видове животни или дори някои сладки отметки за страници във формата на пингвин.

Приложението Canon SELPHY Photo Layout ви дава възможност да създавате персонализирани книгоразделители чрез вашия SELPHY CP1500. Изберете функцията Bookmark Layout (Оформление на книгоразделители) и формат на хартията тип пощенска картичка (100 x 148 mm), след това решете дали искате избраните от вас изображения да бъдат подравнени в горната или долната част на книгоразделителя. Функцията Bookmark Layout (Оформление на книгоразделители) е полезна и за отпечатване на снимки за лични документи за автобусни или библиотечни карти.

5. Печат без ограничения

Усмихната жена и дете седят на маса до принтер Canon PIXMA MegaTank. Жената пълни патроните с мастило на принтера, докато детето оцветява разпечатка.

Ако принтерът се използва редовно от цялото семейство, от училищни материали до домашна работа, принтерите MegaTank от серията Canon PIXMA G3470 имат презареждащи се патрони за мастило, които могат да бъдат по-икономичен вариант за печат в големи обеми.

За големи домакинства с по-големи обеми на печат серията PIXMA G3470 е друга добра опция. Тези принтери MegaTank имат големи зареждаеми патрони, които се допълват с прости бутилки с мастило без бъркотия. Пълният комплект от бутилки с мастило осигурява до 81002 страници на малка част от цената на патроните, което прави текущите разходи за печат на големи обеми много по-ниски.

Новият срок носи организационни предизвикателства за родителите и полагащите грижи, както и за децата. Те могат да бъдат още по-големи, когато детето започва нова учебна година или дори постъпва в ново училище. Със своята многофункционалност, гъвкавост и широкообхватна свързаност гамата принтери на Canon може да опрости целия процес, като помага на цялото семейство да се организира, както и да внесе забавление и креативност.

Написано от Matthew Richards, Claire Gillo и Rachel Segal Hamilton

 1. Dropbox е запазена марка на Dropbox, Inc.
  Google, Google Classroom и Google Drive са търговски марки на Google LLC и този сайт не е одобрен от или свързан с Google по никакъв начин.
  Microsoft OneDrive е регистрирана търговска марка на Microsoft Corporation в САЩ и други държави.
  Apple и AirPrint са търговски марки на Apple Inc., регистрирани в САЩ и други страни и региони.
  Mopria е търговска марка на Mopria Alliance, Inc.
 2. Икономичният режим намалява консумацията на черно мастило, като намалява плътността. Могат да бъдат разпечатани 26% повече страници в сравнение със стандартния режим. Капацитетът за отпечатване е приблизителна стойност, измерена чрез тестов метод на Canon с помощта на еталон ISO/IEC 29103 и симулация на непрекъснат печат с използване на патрони за замяна след първоначалното конфигуриране на принтера.

Свързани продукти

 • Canon PIXMA G3470

  Принтери MegaTank

  Серия PIXMA G3470

  Печатайте, копирайте и сканирайте у дома с този бърз принтер с Wi-Fi и зареждаеми патрони за мастило
 • Принтери за дома

  SELPHY CP1500

  Създавайте за секунди разпечатки с наситен цвят и висока издръжливост с този лесен за използване компактен фотопринтер.
 • Мастиленоструйни принтери

  Magnetic Photo Paper MG-101

  Внесете повече творчество и интерактивност във фотопечата чрез магнитната фотохартия MG-101 на Canon.
 • Свързани статии

 • ТВОРЧЕСКИ ПЕЧАТ

  Отпечатвайте списъци, планове и цели

  Бъдете креативни с принтер Canon PIXMA и останете организирани и осъзнати през цялата година.

 • ОТПЕЧАТВАНЕ

  Най-добрите принтери за домашни офиси

  Направете работата от вкъщи лесна с принтери Canon PIXMA и MAXIFY.

 • ОТПЕЧАТВАНЕ

  Как да използвате безжичен принтер

  Интелигентни начини да се възползвате максимално от вашия принтер.

 • ОТПЕЧАТВАНЕ

  Най-добрите принтери за студенти

  Всеки студент се нуждае от принтер – открийте най-добрите варианти на достъпна цена, които отговарят на нуждите ви.