ОТПЕЧАТВАНЕ

Отключете творческия си потенциал с приложенията и софтуера за печат на Canon

Canon предлага набор от решения за печат – за създаване на скрапбук албуми, административен печат, популяризиране на вашия бизнес и др. Разберете кое е подходящо за следващия ви проект.
Лаптоп стои отворен на бюро със софтуера Canon Easy-PhotoPrint на екрана, хартия Canon отляво и принтер Canon отдясно.

Отпечатването може да ви помогне да постигнете толкова много, от изразяване на вашата креативност по вълнуващи нови начини до преодоляване на изоставането в административните дейности. Canon предлага набор от приложения за печат и софтуери за печат, всяко от които ви помага да извлечете най-доброто от вашия принтер Canon, независимо дали става въпрос за важни работни документи, изкуство, творчество с хартия, или за вдъхване на живот на вашите ценни снимки.

Но не всяко приложение е подходящо за всяка цел или е съвместимо с всеки принтер, така че как да разберете кое да използвате? За да ви помогнем да решите кое приложение на Canon е най-подходящо за вашите нужди, съставихме това удобно ръководство, за да ви запознаем с различните задачи за печат и приложенията и софтуера, които могат да ви помогнат да ги свършите по-бързо, по-лесно и по-креативно.

Перфектен печат на снимки: Canon PRINT

Таблет с отворено приложение Canon PRINT стои върху принтер Canon, от който излиза снимка, а други снимки са разпръснати до него на бюрото.

Приложението Canon PRINT не е само за безжичен печат – то може да се използва и за копиране и сканиране. Сканираните изображения могат да бъдат изпратени директно към вашия смартфон, за да ги използвате или споделяте, както пожелаете.

Съвместими принтери: модели Canon PIXMA и MAXIFY

Съвместими устройства: iOS и Android

Най-добрият начин да покажете невероятна снимка е със също толкова красива разпечатка. По същия начин лошото отпечатване може да провали цялата упорита работа и креативност, които сте вложили в снимките си, така че е важно да го направите правилно, когато превръщате колекцията си от снимки във физическо портфолио. Когато отпечатвате снимки от вашия смартфон, приложението Canon PRINT е идеалният инструмент за превръщане на цифрови снимки в красиви произведения на изкуството. Можете дори да използвате приложението, за да проверите състоянието на принтера и нивата на мастилото, както и да гарантирате, че разпечатките ви излизат перфектно всеки път.

Творчество: Canon Creative Park

Ръка държи смартфон с отворено приложение Creative Park до селекция от хартии и шаблони за творчество.

Canon Creative Park е идеалното място за всеки, който обича сам да прави неща. Независимо дали създавате декорации за рожден ден, изработвате ръчно коледни картички, или просто търсите нещо, което да правите със семейството в дъждовен ден, приложението предлага множество дизайни, от които да избирате.

Съвместими принтери: поддържани модели Canon Inkjet

Съвместими устройства: iOS и Android

Когато става въпрос за творене, единственото реално ограничение е вашето въображение, но е полезно да разполагате с голямо количество ресурси за идеи и да отпечатате шаблони или дизайни. Приложението Canon Creative Park е център с ресурси за всеки, който обича да твори с хартия, сам или със семейството. Лесно за навигиране и търсене, то разполага с повече от 4000 безплатни за използване шаблона и дизайна, от картички до оригами модели. Можете дори да редактирате и персонализирате дизайни и да ги отпечатвате незабавно от вашия принтер Canon.

Популяризиране на бизнеса ви: Canon PosterArtist

Плакат на компания, наречена Maria's Cakes, е закачен на стена, в центъра е логото на компанията и около него има снимки на торти.

С каквото и да се занимава вашият бизнес, искате той да се отличава от конкуренцията. Canon PosterArtist ви дава достъп до стотици професионално проектирани шаблони, които можете да редактирате със собствен текст и изображения.

Съвместими принтери: модели Canon MegaTank, MAXIFY и PIXMA

Съвместими устройства: компютри с macOS и Windows

Въпреки че приложението Canon Easy-PhotoPrint Editor може да ви помогне да управлявате по-малките административни задачи, за популяризиране на вашия бизнес или вас самите ще искате да използвате Canon PosterArtist. Уеб приложението ви дава достъп до хиляди стокови изображения и идеи за дизайн, за да ви помогне да се откроите.

Отпечатайте плакати, банери и флаери, за да привлечете вниманието на нови клиенти, или табели, за да покажете най-новите си предложения. Използвайте интуитивните инструменти за редактиране, за да персонализирате шаблоните и да създадете дизайни, които отразяват бизнеса и характера ви. Можете дори да генерирате QR кодове – идеални за предоставяне на лесен начин на потенциални клиенти, чрез който да научат повече за вашите услуги.

Колажи, скрапбук албуми и календари: Canon Easy-PhotoPrint Editor

Жена, която държи страница от календар пред принтер Canon, с отворен Canon Easy-PhotoPrint Editor на лаптоп до нея.

Софтуерът Canon Easy-PhotoPrint Editor е проектиран с мисъл за цялото семейство. Опцията за календар ви позволява да създадете свой собствен календар, за да показвате семейни снимки целогодишно или да го подарите като персонализиран подарък на любим човек.

Съвместими принтери: поддържани модели Canon PIXMA и широкоформатни принтери

Съвместими устройства: iOS и Android; компютри с macOS и Windows

Съберете всички спомени с любимите хора на едно място, като създадете колаж или скрапбук албум с помощта на Canon Easy-PhotoPrint Editor, инсталиран във вашите смарт устройства и компютри.

С редактора на оформление и гамата от шаблони можете да използвате Easy-PhotoPrint Editor, за да създавате колажи за печат или да отпечатвате стикери, които да залепите направо във вашия скрапбук албум или на гърба на калъфа на телефона ви. Можете също да използвате приложението, за да създавате календари с любимите си снимки.

Думата „Easy“ (Лесно) не присъства в името просто така – Easy-PhotoPrint Editor е просто и лесно за използване приложение, така че можете да се съсредоточите върху проектирането и отпечатването на вашите ценни спомени.

Елиминиране на администраторски дейности: Canon Easy-PhotoPrint Editor

Екран от приложението Canon Easy-PhotoPrint Editor, показващ опции за шаблони, включително визитни картички, снимки за лични документи, скрапбук албуми и колажи.

Canon Easy-PhotoPrint Editor предлага различни опции, за да ви помогне да вдъхнете живот на проектите си, от визитни картички и снимки за лични документи до скрапбук албуми и колажи.

Жена, която използва приложението за редактиране Canon Easy-PhotoPrint на телефона си, докато седи на диван до усмихнато бебе.

Можете да изберете изображения и документи направо от вашето устройство, от облачна услуга за съхранение или от акаунти в социалните мрежи, след което просто да ги редактирате, персонализирате и отпечатате.

Ако списъкът ви със задачи изглежда малко претрупан, приложението Canon Easy-PhotoPrint Editor може да ви помогне да спестите време и усилия, като ускорите административния печат с гамата от шаблони в приложението. Ако току-що сте стартирали нов развиващ се бизнес, използвайте шаблона за визитни картички, за да популяризирате името си, или шаблона за самоличност със снимка, за да създадете баджовете на служителите си. Организиране на архиви? Можете също така да използвате шаблоните за етикети за дискове на Easy-PhotoPrint Editor, за да организирате физическите си запаметяващи носители.

Опростяване на работния процес: Canon Easy-Layout Editor

Екран на Canon Easy-Layout Editor с поле отляво за пускане на файлове и опции, включително Collect and print (Комбиниране и печат), Free Layout (Свободно оформление) и Tiling/Poster (На части/Плакат) отдясно.

Canon Easy-Layout Editor е бърз и лесен начин за събиране на различни видове документи на едно място, като ви позволява да комбинирате файлове, като PDF файлове и изображения, на една страница.

Екран на Canon Easy-Layout Editor, показващ изображение на куче, разделено на четири в опцията Tiling/Poster (На части/Плакат).

Canon Easy-Layout Editor разполага и с удобна опция Tiling/Poster (На части/Плакат), която ви позволява да разделите изображението на няколко листа и да го отпечатате като едно голямо изображение.

Съвместими принтери: модели Canon Inkjet

Съвместими устройства: компютри с Windows

Независимо дали създавате информационни материали за голяма презентация на работното си място, или просто имате нужда от физическа документация, организирана правилно, софтуерът Canon Easy-Layout Editor за компютри с Windows ви позволява да комбинирате PDF файлове, Word документи, изображения и уеб страници бързо и лесно, така че не е необходимо да отпечатване от множество приложения.

Като ви позволява да комбинирате и организирате множество типове файлове и документи, Easy-Layout Editor ви помага да пестите хартия и време, като събира всичко важно на едно място.

Забавление с миниснимки: Canon SELPHY Photo Layout

Телефон, показващ приложението Canon SELPHY Photo Layout, на бюро до преносим принтер Canon SELPHY Square QX10 и ръчно изработен талисман с мъниста за телефон.

Бързо, интуитивно и лесно за използване, приложението Canon SELPHY Photo Layout перфектно допълва принтерите Canon SELPHY, като SELPHY Square QX10. Отпечатвайте снимки от смартфона си направо от приложението, което позволява оптимизация на изображението, докато правите перфектно балансирани разпечатки.

Екран в приложението Canon SELPHY Photo Layout със снимка на куче отдясно и опции за различни повърхности на разпечатката отляво.

Приложението включва набор от повърхности на разпечатката и насложени мотиви, така че можете да персонализирате изображенията си, за да постигнете желания външен вид.

Съвместими принтери: Canon SELPHY CP1500, SELPHY CP1300 и SELPHY Square QX10

Съвместими устройства: iOS и Android

Ако използвате един от принтерите SELPHY на Canon, приложението Canon SELPHY Photo Layout за iOS и Android е идеално за редактиране и забавление със снимките ви. То ви предоставя множество шаблони, от които да избирате, като ви позволява да оформяте и отпечатвате единични или няколко изображения наведнъж – има дори вертикално оформление за разделители за книги, така че можете да създавате свои собствени разделители за книги1.

Приложението също така ви позволява да персонализирате изображения с текст, рамки и картинки, за да направите снимките си наистина уникални. Можете да избирате вида на повърхността на разпечатките, за да персонализирате външния вид и усещането на крайния продукт, както и да отпечатвате стикери за скрапбук албуми или за персонализиране на устройствата ви.

Приложението SELPHY Photo Layout също ви позволява да добавяте QR кодове1, които могат да се използват за връзка към уеб страница, онлайн албуми или видеоклипове. Това е идеално, когато подарявате изображения на приятелите и семейството си, тъй като можете да ги изненадате с цял куп от любимите си спомени. Както се очаква, приложението SELPHY Photo Layout е интуитивно за използване и предлага бърз и безпроблемен начин за печат директно от вашия смартфон към принтер SELPHY.

Добавяне на личен стил: Canon Mini Print

Две ръце държат смартфон и принтер Canon Zoemini 2, използвайки приложението Canon Mini Print за създаване на колаж.

Приложението Canon Mini Print ви позволява да използвате пълната мобилност на вашия Canon Zoemini 2 или Canon Zoemini S2. Редактирайте изображения бързо в движение, независимо дали сте ги заснели със смартфона си, или с Canon Zoemini S2, и отпечатайте директно от приложението, за да ги подарите на семейството и приятелите си.

Съвместими принтери: модели Canon Zoemini

Съвместими устройства: iOS и Android

Ако притежавате някой от моделите Canon Zoemini, вероятно ще искате да персонализирате моменталните си снимки. С помощта на приложението Canon Mini Print можете да изразите креативността си, като добавите сезонни картинки, рамки, филтри и текст към вашите изображения на семейството, приятелите и приключенията си – идеални финални щрихи, преди да отпечатате стикерите със снимки. За запалените по скрапбук албумите приложението Canon Mini Print също ви позволява да разгърнете своята индивидуалност и да вдъхнете живот на снимките си с драскулки и бележки.

Приложението Mini Print се свързва безпроблемно с албума със снимки на вашия фотоапарат и може също така да бъде свързано с акаунтите ви в социалните мрежи и за облачно съхранение, което ви позволява да редактирате, персонализирате и отпечатвате снимки от смартфона и фотоапарата си. Приложението може да се използва и за заснемане на снимки с помощта на ефекти в реално време и добавена реалност – за селфита, уникални като вас.


Написано от Peter Wolinski и Claire Gillo


macOS е търговска марка на Apple Inc., регистрирана в САЩ и други държави и региони.

 1. Функцията не е налична за всички принтери. Вижте таблицата за съвместимост с функциите.

Свързани продукти

 • Принтери за дома

  PIXMA TS7450a Series

  Стилно многофункционално устройство за разбирачи с разнообразие от творчески възможности на печат, както и ADF технология за опростяване на процеса на копиране и сканиране на листове с различни формати.
 • PIXMA G640

  Принтери за дома

  PIXMA G640

  Първият многофункционален принтер от гамата PIXMA G с шест зареждаеми патрона с багрилни мастила PIXMA G640 съчетава ненадминат печат с фото качество с възможност за отпечатване в големи обеми на изключително ниска цена.
 • Принтери за дома

  SELPHY CP1500

  Създавайте за секунди разпечатки с наситен цвят и висока издръжливост с този лесен за използване компактен фотопринтер.
 • Принтери за дома

  SELPHY SQUARE QX10

  Съхранявайте вашите специални спомени като красиво изработени разпечатки, които можете да правите навсякъде – безжично.
 • Фотоапарати за моментални снимки и джобни принтери

  Canon Zoemini S2

  Издигнете селфитата си на по-високо ниво с джобен фотоапарат-принтер, снабден с огледало, ринг лампа, отдалечено задействане на спусъка и изглед в реално време.
 • Принтери за дома

  Canon Zoemini 2

  Получавайте мигновени разпечатки от вашия смартфон навсякъде и по всяко време с помощта на захранвания с батерия джобен принтер Zoemini 2.

Свързани статии

 • ОТПЕЧАТВАНЕ

  Най-добрите принтери Canon за снимки

  Независимо дали искате да поставите снимките си в рамка, в скрапбук албум, или да ги използвате като стикер, намерете най-добрия принтер, който да отговаря на творческите ви нужди.

 • ОТПЕЧАТВАНЕ И ТВОРЧЕСТВО

  Видове хартия за принтер

  Разгледайте различните видове хартия на Canon с това удобно ръководство за купувача.

 • ОТПЕЧАТВАНЕ

  Най-добрите принтери за творчество

  От семейни проекти до професионални такива, Canon разполага с идеалния принтер за вас.

 • ТВОРЧЕСКИ ПЕЧАТ

  Отпечатвайте списъци, планове и цели

  Бъдете креативни с принтер Canon PIXMA и останете организирани и осъзнати през цялата година.