ОТПЕЧАТВАНЕ

Най-добрите принтери за печат на снимки

От малки до големи и подходящи за всеки бюджет – ето най-добрите принтери за създаване на висококачествени разпечатки на снимки у дома и в движение.
Ръце, които държат дете нагоре, за да поставят разпечатана снимка в рамка на стената.

Една снимка има силата да улови момент във времето и да го превърне в скъп спомен. Но тази сила се губи, когато снимката е заровена в твърдия диск или се намира сред страниците на цифрови медии.

Отпечатването на любимите ви снимки ги трансформира във физически обекти, които могат да бъдат сложени в рамка и поставени из дома, подарени като подаръци за спомен, поставени в скрапбук албум, фотоалбум или дори отпечатани като стикери, за да персонализирате вещите си.

Има широка гама от принтери, които ви позволяват да създавате свои собствени разпечатки, когато и където пожелаете – от компактни принтери, които можете да носите с вас навън, на празници и специални събития, до широкоформатни модели за създаване на големи разпечатки за поставяне в рамка и окачване на стената.

И така, как да изберете най-добрия домашен принтер за снимки? Тук ще разгледаме по-отблизо какво може да предложи гамата принтери Canon.

Най-добрите универсални фотопринтери

Жена, която държи отпечатан колаж от снимки, стои до принтер Canon PIXMA върху повърхност с ефект на дърво

Принтерът от серия Canon PIXMA TS7450a може да отпечатва снимки с бели полета или без бели полета с размери, вариращи от 91 x 55 mm и квадратен формат до A4. Би било идеално за отпечатване на колаж от снимки или селекция от снимки в различни размери за показване на стена или монтирани заедно в една голяма рамка.

Ръце, които държат сватбени снимки над други снимки, подредени на маса.

Отпечатването на снимките може да ви помогне да станете по-добър фотограф, позволявайки ви да определите какво харесвате или не харесвате в дадено изображение и аспектите, които могат да бъдат подобрени.

Многофункционалният принтер прави бързо и лесно трансформирането на дигитални спомени в красиви разпечатки, с които да декорирате дома си или да споделите с любими хора. Физическата разпечатка придава на изображенията по-голяма стойност, особено като подарък.

Многофункционалната серия Canon PIXMA TS7450a е лесна за използване с вграден скенер и Wi-Fi връзка с вашия компютър или смартфон. Съвместим е с безплатното приложение Canon PRINT и може да отпечатва пълноцветни снимки с размер 100 x 150 mm без полета само за 43 секунди.

Обикновено колкото повече мастила използва принтерът, толкова по-добро ще бъде качеството на снимката. Серията PIXMA TS7450a използва черно пигментно мастило за ясен, устойчив на размазване монохромен текст и багрилни мастила циан, магента и жълто за снимки.

Ако искате още по-добро качество на снимките, може би за създаване на свой собствен сватбен албум, серията Canon PIXMA TS8350a също разполага с пигментно черно мастило, но добавя и черно, циан, магента, жълто и „фотосиньо“ багрилно мастило, като всички те са налични в стандартни, XL и XXL варианти на патроните с мастило. Допълнителните мастила подобряват качеството на разпечатките на снимки, като позволяват по-широко цветово пространство или гама, както и подобряват тоналния обхват за запазване на повече детайли в тъмните и ярките зони. Специализираният цвят „фотосиньо“ позволява особено плавни градации на синьото небе при пейзажни снимки.

Серията PIXMA TS8350a изпъква със супербърз печат на снимки. Както при серията PIXMA TS7450a, разпечатките на снимки без бели полета са налични в широк диапазон от размери, но този принтер може да отпечата снимка без полета с размер 100 x 150 mm само за 17 секунди.

Най-добрият фотопринтер за мобилен печат и скрапбук албуми

Две ръце държат отпечатана бебешка снимка над Canon SELPHY CP1500, а около нея има други отпечатани снимки.

Компактен принтер, като Canon SELPHY CP1500, би бил идеален за създаване на албум в чест на първата година от живота на детето. Започнете със снимки от бременността и включете ехографски снимки или снимки на акт за раждане и картички, за да уловите цялото изживяване. Отпечатайте изображенията си в различни размери и експериментирайте с оформлението и подреждането.

Жена седи на диван и залепва разпечатки на снимки от Canon SELPHY Square QX10 в скрапбук албум.

Захранваният с батерии Canon SELPHY Square QX10 ви позволява да отпечатвате снимки навсякъде. Wi-Fi Direct улеснява свързването към смартфон, таблет или съвместим фотоапарат, а самозалепващият се гръб означава, че разпечатките са идеални за скрапбук албуми или за залепване върху почти всичко.

Принтерите, които разгледахме досега, са настолни модели, които включват вградена Wi-Fi свързаност, така че можете да ги поставите навсякъде у дома. Но ако искате да печатате в движение, можете да вземете със себе си компактните мобилни принтери на Canon, за да създавате разпечатки директно от вашия смартфон или съвместим фотоапарат. Това е чудесен начин да подарите спомени на семейството и приятелите си или дори да създадете персонализирани пощенски картички от вашите пътувания, които да изпратите обратно у дома.

Компактният Canon SELPHY CP1500 поддържа множество типове хартия, вариращи от хартия с формат пощенска картичка (RP-108 и KP-36IP) до мини стикери (KC-18IL), хартия с формат кредитна карта (KC-36IP и KC-18IF) и хартия с квадратна форма (KC-18IS). Всеки пакет хартия включва касета с мастило, заредена с точното количество необходимо мастило. Скоростта на печат на снимки е около 41 секунди за печат с размер на пощенска картичка 100 x 150 mm.

Canon SELPHY Square QX10 е автономен мобилен принтер, който има вътрешна акумулаторна батерия и отпечатва квадратни снимки с размер 68 mm върху малко по-голяма хартия за стикери 72 x 85 mm, което ви позволява да надписвате собственоръчно отпечатаните снимки в долната им част. Както при по-големия Canon SELPHY CP1500, можете да използвате различни варианти за оформление и да добавяте декоративни етикети (картинки), рамки и специални ефекти чрез приложението Canon SELPHY Photo Layout.

Ако искате дори още по-малко устройство, преносимият принтер Canon Zoemini 2 е достатъчно малък, за да го поставите в някой джоб, което го прави идеален за скрапбук албуми при пътуване или при посещение на фестивал за мигновено отпечатване на селфита.

Научете повече в нашето ръководство за творчество с компактен фотопринтер.

Най-добрият фотопринтер за големи проекти

Принтер Canon PIXMA, заобиколен от разпечатки на цветни снимки, една от които стои в тавата на принтера.

Canon PIXMA G640 разполага с шест патрона с багрилни мастила циан, магента, жълто, червено, черно и сиво за широко цветово пространство и тонален диапазон, както и за подобрен черно-бял фотопечат.

Бутилки с мастило MegaTank, с които се зарежда принтер Canon PIXMA.

Резервоарите за мастило MegaTank с голям капацитет в PIXMA G640 имат прозрачни прозорчета отпред, което улеснява следенето на нивото на мастилото.

Ако работите върху дългосрочен проект, който изисква много разпечатки на снимки, особено в големи размери, необходимостта от редовна смяна на патрони с мастило може да ви се стори досадна работа. Принтерите MegaTank на Canon разполагат с резервоари за мастило с относително голям капацитет, което премахва патроните от уравнението.

Canon PIXMA G640 е особено силен конкурент, предоставяйки разкошно качество на снимките, базирано на шест багрилни мастила. Всеки комплект изгодни бутилки с мастило е достатъчен за отпечатване на до 3800 цветни снимки с размер 100 x 150 mm, а печатът без бели полета се поддържа до пълния формат A4/letter. Презареждането на резервоарите е лесно и без бъркотия.

Както при другите принтери PIXMA, които споменахме, G640 има вградена Wi-Fi функция и поддържа базирано на облак сканиране и печат, а вграденият скенер с висока разделителна способност също улеснява сканирането и копирането на снимки.

Най-добрият принтер за разпечатки на снимки с професионално качество

Жена, която стои до принтер Canon PIXMA, който е разположен на бюро до монитор. Отпечатаните снимки са поставени в рамки на стената отзад.

Като специализиран фотопринтер с багрилни мастила, Canon PIXMA PRO-200 е ненадминат за цветен и черно-бял печат с професионално качество. Принтерът е оптимално проектиран за гланцирана и силно гланцирана фотохартия, но също така осигурява красиво изглеждащи разпечатки върху матови печатни носители и печатни носители за художествени творби.

Ако искате да издигнете отпечатването на снимки на следващото ниво, Canon PIXMA PRO-200 предоставя разпечатки без полета с формат A3+ (329 x 483 mm) само за 90 секунди. Той може също така да произвежда панорамни снимки с дължина до 990 mm, за да покаже наистина по-голямата картина, което е идеално за пейзажна фотография.

PIXMA PRO-200 работи с осем отделни патрона с багрилни мастила, като мастилата са разработени така, че да осигуряват разпечатки на снимки с професионално качество. Следователно това е идеалният принтер за най-взискателните творчески фотографи, които искат най-доброто качество на снимките и по-големи разпечатки.

Множеството входни тави осигуряват съвместимост със сравнително дебели печатни носители за художествени творби, както и с обикновени фотохартии, така че можете да експериментирате с външния вид и усещането на отпечатаните снимки. За да помогне с това, безплатният софтуер на Canon Professional Print & Layout опростява дизайна на страници с множество изображения, както и предоставя лесни настройки за персонализиране на цветовото възпроизвеждане, яркостта и контраста.

Как да направите добрите снимки да изглеждат страхотно

Ръка, която аранжира сватбена снимка в рамка върху дървена повърхност.

Canon разполага с набор от различни видове хартии за принтер и всяка от тях може да добави нещо различно към окончателната ви отпечатана снимка. За сватбени снимки матовото покритие, като на хартията Matte Photo Paper, може да бъде най-подходящото за фина цветна обработка или романтично изглеждащо черно и бяло.

Снимка от сватбен ден на двойка до езеро преди и след обработката, като тъмната и нередактирана версия е отляво, а по-светлата, редактирана в Digital Photo Professional, е отдясно.

Полезно е да знаете как да редактирате снимките си, за да можете да коригирате грешки, да подобрите композицията си и да коригирате настройките. Разберете как да обработвате изображенията си с помощта на софтуер, като Digital Photo Professional, в нашето ръководство със съвети за опростено редактиране на снимки.

За висококачествени и дълготрайни разпечатки на снимки изборът на хартия е толкова важен, колкото и мастилото. Разнообразието от различни профили в драйверите за принтер Canon гарантира, че процесът е фино настроен, за да даде най-голяма точност по отношение на цвят, яркост и контраст, и че разпечатките са силно устойчиви на размазване или избледняване с течение на времето.

Гланцираната хартия е особено добра за създаване на ярки, въздействащи цветни снимки. Неотразяващите матови хартии са по-подходящи за драматични черно-бели разпечатки на снимки и за по-фина обработка на цветовете, например при портрети и сватбени снимки.

Има широка гама от фотохартии на Canon, от които да избирате, включително рентабилната Glossy Photo Paper „За ежедневна употреба“, по-дебелата и по-впечатляваща Photo Paper Plus Glossy II, Photo Paper Plus Semi-Gloss с луксозно сатенено покритие и Matte Photo Paper, която е отлична не само за матирани разпечатки на снимки, но и за поздравителни картички и творчески проекти. Всички тези фотохартии се предлагат в широк диапазон от формати. Добра идея е да тествате няколко различни фотохартии, за да разберете коя предпочитате.

Гамата от принтери и хартии на Canon означава, че фотографите могат да бъдат сигурни, че разпечатките на снимки пресъздават прецизно изображенията, независимо как или къде възнамеряват да ги показват. От мобилни модели, които правят печатането със семейството и приятелите забавно при специални поводи, през настолни принтери, които са еднакво умели в печат на документи и снимки, до принтери MegaTank, които са удобни и рентабилни за по-големи проекти. И за да се отличи наистина, Canon PIXMA PRO-200 предлага широкоформатен печат с професионално качество на сравнително достъпна цена.

Написано от Matthew Richards


Свързани продукти

Свързани статии

 • Черен Canon SELPHY CP1500, зелен Canon SELPHY Square QX10, синьо-зелен Canon Zoemini S2 и Canon Zoemini 2 в розово злато са разположени на сив фон, заобиколени от разпечатки, стикери и аксесоари.

  ТВОРЧЕСКИ ПЕЧАТ

  Най-добрите преносими принтери Canon

  Разгледайте гамата от компактни принтери на Canon, за да разберете кой е подходящ за вас.

 • Кадър от сватбен ден на двойка до езеро преди и след обработката, като тъмната и нередактирана версия е отляво, а по-светлата, редактирана в DPP, е отдясно.

  ОСНОВИ НА РЕДАКТИРАНЕТО

  Как се редактират специални снимки

  Подобрете вашите снимки от специални събития с тези прости съвети за редактиране на снимки.

 • СВАТБЕНА ФОТОГРАФИЯ

  Създайте свой собствен сватбен албум

  Създаването на ваш собствен сватбен албум може да бъде много удовлетворяващо. Разберете как с нашите експертни съвети.

 • ТВОРЧЕСКИ ПЕЧАТ

  Моята първа година в разпечатки

  Портретната фотографка Jemella Ukaegbu споделя най-добрите си съвети за улавяне и запазване на моментите от първата година на вашето бебе.