СЪВЕТИ ЗА ПЕЧАТ

Многото предимства на принтер MegaTank

Принтерите MegaTank на Canon ви позволяват да печатате по-бързо, по-лесно, с по-добро качество и с огромно спестяване на пространство и разходи. Ето всичко, което трябва да знаете, за да изберете модел, който перфектно отговаря на вашите нужди.
Малък офис с принтер Canon MAXIFY GX5040, разположен в средното отделение на сив модул за стена.

Със своите изключително ниски експлоатационни разходи и удобни функции принтерите MegaTank на Canon са идеални за хора, работещи от вкъщи, в офиса и за студенти. Те използват вградени зареждаеми патрони с мастило и бутилки мастило с изключително голям капацитет вместо обикновените патрони. Способни да отпечатат хиляди страници от един комплект бутилки с мастило, те ще ви помогнат да печатате в продължение на месеци или дори години напред. Това означава и по-малко пластмасови отпадъци, тъй като няма да е необходимо толкова често да се поръчват нови мастила.

С гамата от налични модели принтери MegaTank можете да изберете такъв, който отговаря на вашите нужди и бюджет. За използване у дома, независимо дали сте студент, собственик на малък бизнес, или родител, помагащ с домашните работи на децата си, моделите от серията PIXMA G предлагат високи нива на ефективност, а ако скоростта на печат е ваш приоритет, тогава най-бързите модели PIXMA G3460 и PIXMA G2460 MegaTank могат да ви спестят време. PIXMA G3460 се доставя с вградена Wi-Fi връзка, както и готовият за облака PIXMA G3420, като ви позволяват да отпечатвате дистанционно от смарт устройства.

PIXMA G2420, PIXMA G2460, PIXMA G3420, PIXMA G3460 и MAXIFY GX6040 са многофункционални принтери „3 в 1“, които ви позволяват да печатате, копирате и сканирате, а MAXIFY GX7040 добавя възможности за факс. Но ако просто искате да се възползвате от дългосрочните спестявания, предоставени от принтера MegaTank, опростеният PIXMA G1420 и оборудваният с нови функции Canon MAXIFY GX5040 предлагат само функция за принтер без възможност за сканиране и копиране.

Независимо дали търсите лесен за използване универсален принтер за вашето семейство, надеждно устройство, което да ви помага да спазвате крайните срокове в колежа, или решение за печат в големи обеми на ниска цена за вашия бизнес, ето шест причини, поради които принтер MegaTank ще е подходящ за вас.

1. Високо качество, рентабилни разпечатки

Изглед отгоре на принтер Canon PIXMA G3420 с листове хартия на плота около него.

Гамата Canon MegaTank се възползва от богатите цветове и създава изключително ясни разпечатки, възпроизвеждайки и най-малките детайли.

Изглед отгоре на принтер PIXMA G640, заобиколен от фотохартия, отпечатани снимки и фотоапарат Canon.

С помощта на шест мастила на багрилна основа принтерите MegaTank PIXMA G540 и PIXMA G640 осигуряват безупречно качество на фотопечат, особено върху гланцирана хартия, с достатъчен капацитет за 3800 отпечатани снимки с формат 6 x 4 инча, 3700 страници от бутилката с черно мастило или 8000 1 страници от пълния набор бутилки с мастило.

Принтерите MegaTank от базов клас (PIXMA G3460, G2460, G3420, G2420 и G1420) са способни да отпечатват до 76001,2 страници от една бутилка с черно мастило, когато се използват в икономичен режим, или до 77001 страници от пълен комплект бутилки. Тези принтери MegaTank също така предлагат задна тава за зареждане на хартия с капацитет 100 листа, за да можете да прекарате повече време в работа и по-малко време в зареждане на принтера.

Предназначени повече за домашния офис, Canon PIXMA G5040, G6040 и G7040 предоставят печат на до 83003 страници в икономичен режим от бутилка с черно мастило, както и автоматичен двустранен печат и тави за предно и задно подаване с висок капацитет от общо 350 листа обикновена хартия за високопродуктивните среди. G7040 допълнително разполага с автоматично подаващо устройство за документи с капацитет от 35 листа и възможности за самостоятелен факс.

За натоварена офис среда с множество потребители гамата принтери MegaTank на Canon MAXIFY GX е идеалното решение. Моделите включват MAXIFY GX6040 и MAXIFY GX7040, които отпечатват черно-бели и цветни документи с бизнес качество със средна икономия от 85% от общите разходи за притежание в сравнение с най-добрите 10 лазерни и мастиленоструйни принтера4.

За тези, които искат да увеличат производителността и още повече да намалят разходите, GM2040 и GM4040 са монохромни принтери „3 в 1“, способни да отпечатват 18 000 страници от три бутилки с черно мастило5.

Значителните спестявания и повишената производителност, осигурени от принтерите MegaTank на Canon, не са за сметка на качеството на печат. За отпечатване на документи повечето принтери PIXMA MegaTank предлагат богати цветове от багрилните цветни мастила, а изключително ясният печат на документи се постига със специалното пигментно черно мастило. Дори много ситен текст и бели символи на цветни фонове се отпечатват много ясно. За сравнение MAXIFY GX6040 и MAXIFY GX7040 използват пигментни мастила за трите цвята, както и черното, като отпечатват изключително трайни и висококачествени документи за бизнеса, които са устойчиви на вода, триене и маркери.

За отпечатване на изключителни цветни снимки PIXMA G540 и PIXMA G640 използват шест мастила на багрилна основа. Те осигуряват оптимално качество с разширена тоналност и цветова гама.

2. Лесно зареждащи се патрони за мастило

Жена закача разпечатки на снимки на табло за обяви. Принтер Canon PIXMA G3420 е на бюрото по-долу.

Принтерите Canon MegaTank използват зареждаеми патрони с мастило, които могат да разпечатват хиляди страници, позволявайки ви да се фокусирате върху други неща.

Бутилки за зареждане на мастило за принтери Canon MegaTank.

Не се притеснявайте, че ще разлеете мастило – бутилките автоматично спират притока на мастило, когато патронът се напълни.

Зареждането на патроните за мастило на MegaTank е лесен процес, който всеки може да извърши у дома или в офиса. Вградените патрони за мастило се виждат ясно отпред на принтера, така че е лесно да следите нивата на мастилото. Когато се нуждаят от допълване, просто повдигнете лесните за отваряне цветни капачки и поставете бутилките с мастило, за да впръскате мастилото.

Със своята конструкция без стискане, бутилките с мастило на Canon правят зареждането чисто и бързо. Принтерите MegaTank също така предлагат уникална форма на отвора на всеки патрон за мастило. Формите на тези отвори съвпадат с формите на накрайниците на новоразработените бутилки с мастило, което елиминира риска от впръскването на грешно мастило в грешния патрон. Специално проектираните бутилки също така автоматично спират притока на мастило, когато патроните са пълни.

3. Висока скорост на печат

Принтерът MAXIFY GX5040 върху прилежно организирано офис бюро с канцеларски материали, монитор, клавиатура и телефон.

Когато имате нужда от скорост, но работите в малък офис без много налично пространство, MAXIFY GX5040 предлага същите насочени към бизнеса предимства и бърз печат като MAXIFY GX6040 и GX7040, но без скенер и устройство за автоматично подаване на документи, което го прави особено компактен и елегантен.

Принтер Canon PIXMA G3420, който се зарежда с мастило.

За всички принтери Canon MegaTank можете лесно да следите нивата на мастилата отпред на принтера.

Както Canon PIXMA G3460, така и PIXMA G2460 достигат скорости на печат от 10,86 ipm (изображения в минута) за монохромни документи и 6,06 ipm за цветни разпечатки. Те са чудесен вариант, когато трябва да спазвате кратки срокове. За още по-спешни задачи PIXMA G7040 „4 в 1“ предлага до 136 ipm за печат с черно мастило и 6,86 ipm за цветен печат, като включва също и автоматично подаващо устройство за документи с капацитет 35 листа за потребители, които имат нужда да копират и сканират документи с много страници.

Постигайки максимална скорост на печат, MAXIFY GX6040 и MAXIFY GX7040 предлагат 246 ipm за монохромен и 15,56 ipm за цветен печат, като последният също така добавя еднопасово двустранно сканиране и пълни функции за факс за бързо и лесно сканиране, фотокопиране и изпращане по факс на двустранни документи. Ако искате само функционалност за печат, пестящият място MAXIFY GX5040 осигурява същата скорост и качество като другите два модела GX, но без вградения скенер или автоматичното подаващо устройство за документи.

За ежедневен печат PIXMA G3420, PIXMA G2420 и PIXMA G1420 със своите скорости на печат от 9,16 ipm с черно мастило и 56 ipm с цветни мастила осигуряват висока производителност.

Всички принтери MegaTank са проектирани да поддържат времето за принудителен престой на абсолютния минимум. Те притежават лесна за смяна касета за поддръжка, която намалява вероятността да изпратите принтера си в сервиз. Можете да проследявате използването на касетата за поддръжка чрез драйвера за принтера на компютъра или лаптопа ви или чрез приложението Canon PRINT (PIXMA G3420 и PIXMA G3460) или екрана на принтера (всички, с изключение на PIXMA G1420). Принтерът ще ви уведоми, ако има проблем с поддръжката, така че грешките са лесни за отстраняване.

4. Лесна за използване технология за безжичен печат

Принтер Canon PIXMA G3420 на бюро до смартфон.

С Canon PIXMA G3420 и PIXMA G3460, както и други в гамата MegaTank, можете да разпечатвате безжично от своя смартфон или таблет, което ви улеснява и спестява време, когато имате краен срок.

Canon PIXMA G3420 и PIXMA G3460 заедно с много други модели от гамата MegaTank включват вградена Wi-Fi връзка. Лесно е да се свържете и да започнете да печатате от компютър или мобилно устройство с натискането на един бутон. PIXMA G5040, G6040, G7040, GM4040 и GM2040, както и MAXIFY GX6040, GX7040 и GX5040 предлагат също Ethernet интерфейс за мрежови среди, които се нуждаят от високоскоростна, стабилна и сигурна връзка.

Ако работите дистанционно и се нуждаете от споделяне на документи с колеги в офиса или ако имате нужда от хартиено копие на учебни материали за онлайн курс, тогава можете да осъществите достъп до принтер MegaTank с Wi-Fi през интернет от компютър или смарт устройство и да печатате директно от популярни облачни услуги, като Google Drive, Google Classroom, Dropbox, Evernote и ощее.

Контролирането на всички ваши нужди от печат и поддръжка на принтера чрез вашия смартфон никога не е било по-лесно благодарение на приложението Canon PRINT, а има и други приложения на Canon, които предлагат множество начини да бъдете креативни у дома. Приложението Creative Park7 разполага с всичко – от изкуство от хартия и персонализируеми оформления на поздравителни картички до декорации за партита и 3D модели, докато приложението Easy-PhotoPrint Editor ви позволява да превърнете любимите си снимки в стилни разпечатки или уникални подаръци с шаблони за календари, картички, плакати и още.

Не искате да изтегляте приложение? С изключение на GM2040 и GM4040 принтерите MegaTank са съвместими с Apple AirPrint и Mopria за Android, така че потребителите в локалната мрежа на принтера могат просто да се свържат и да печатат чрез вградените протоколи за печат на своите смарт устройства.

5. Поддръжка за широка гама от печатни носители

Жена използва таблет за безжичен печат с принтер MegaTank.

Принтерите MegaTank на Canon работят с широка гама печатни носители, включително хартия за трансфер върху текстил, а много от тях, като например MAXIFY GX5040, могат да отпечатват банери от обикновена хартия с дължина над един метър.

Принтерите MegaTank могат да отпечатват висококачествени документи и красиви снимки без бели полета8 във формати до A4, всеки ден – но те са дори още по-гъвкави. Гамата поддържа разнообразен избор от формати и типове печатни носители, идеални за бизнес администрация и много други, като например изработка на визитки с матова и двустранна матова хартия. PIXMA G3460, G2460, G3420, G2420, G1420, G540 и G640, както и MAXIFY GX6040, GX7040 и GX5040 могат дори да отпечатват 1,2-метрови рекламни банери от обикновена хартия. За домашен печат принтерите MegaTank могат да направят домашните работи на учениците забавни и да осигурят семейно развлечение с часове наред.

6. Удобен за потребителя дизайн

MAXIFY GX7040 и MAXIFY GX6040 върху работен плот до голям куп хартия и мастило за принтер.

От компактната, спестяваща място конструкция, до лесните за навигация функции – принтерите MegaTank, като MAXIFY GX6040 и MAXIFY GX7040, са проектирани така, че да са максимално удобни за потребителя.

Повечето от принтерите MegaTank на Canon9 включват двуредов LCD дисплей, който предоставя повече информация за настройките на принтера. Екранът не само улеснява проверката на състоянието на вашия принтер и настройките за безжична връзка, както и настройките на опциите за печат директно чрез принтера, но можете също да проверявате всички изисквания за поддръжка, като например почистване на печатащата глава. Екранът също така улеснява изчистването на грешки, като просто ви дава ясни инструкции или кодове, които са посочени в ръководството на потребителя за отстраняване на неизправности. MAXIFY GX6040 и MAXIFY GX7040 също така разполагат с по-големи сензорни екрани за подобрена използваемост и управление.

Принтерите MegaTank имат функция за автоматично изключване на захранването, за да пестят енергия, когато не се използват, и функция за автоматично включване, която ви позволява да започнете да печатате, без да се налага първо да натискате бутона на захранването. Това допринася за тяхното удобство, особено ако трябва да отпечатвате документи от разстояние на модел с Wi-Fi и облачна свързаност.


Написано от Marcus Hawkins и Matthew Richards

 1. Капацитетът за отпечатване е приблизителна стойност, измерена чрез тестов метод на Canon с помощта на еталон ISO/IEC 24712 и симулация на непрекъснат печат с използване на бутилките за зареждане на мастило след първоначалното конфигуриране на принтера.
 2. Икономичният режим намалява консумацията на черно мастило, като намалява плътността. Могат да бъдат отпечатани 26% повече страници в сравнение със стандартния режим.
 3. Икономичният режим намалява консумацията на черно мастило, като намалява плътността. Могат да бъдат отпечатани 38% повече страници в сравнение със стандартния режим.
 4. Очаквани средни спестявания при печат на 1000 страници на месец в продължение на 5 години въз основа на първоначалните разходи за закупуване на хардуера плюс разходите за мастило или тонер. Моделите, използвани за сравнение на спестяванията от общите разходи за притежание (TCO), включват 10-те най-продавани цветни лазерни принтера и 10-те най-продавани мастиленоструйни принтера според IDC EMEA Hardcopy Tracker (данни за първото тримесечие на 2020 г. – третото тримесечие на 2020 г.). Вижте уеб сайта на Canon за повече подробности.
 5. Капацитетът за отпечатване е приблизителна стойност, измерена чрез тестов метод на Canon с помощта на монохромен еталон ISO/IEC 19752 и симулация на непрекъснат печат с използване на патрони за замяна след първоначалното конфигуриране на принтера. Капацитетът за отпечатване зависи значително от отпечатаното съдържание и други фактори.
 6. Скоростта на печат на документи А4 върху обикновена хартия е измерена на базата на средна стойност ESAT в тест от офис категория на стандарта ISO/IEC 24734.
 7. За поддържани модели посетете https://ugp01.c-ij.com/ij/webmanual/WebPortal/PTA/pta_app_models.html?lng=en&type=non&app=cp. Ако вашият принтер не се поддържа, проверете уебсайта на Creative Park.
 8. С изключение на Canon PIXMA GM2040 и GM4040.
 9. Принтерите Canon PIXMA G1420 и GM2040 нямат LCD екран.

Свързани продукти

 • MAXIFY GX6050

  Принтери MegaTank

  MAXIFY GX6040

  Отпечатвайте документи с бизнес качество всеки ден, като спестите средно 90% от общите разходи за притежание в сравнение с топ 10 лазерни и мастиленоструйни принтери с тези MegaTank принтери със зареждаеми патрони с мастило за печат в големи обеми.
 • MAXIFY GX7050

  Принтери MegaTank

  MAXIFY GX7040

  Отпечатвайте документи с бизнес качество всеки ден, като спестите средно 90% от общите разходи за притежание в сравнение с топ 10 лазерни и мастиленоструйни принтери с тези MegaTank принтери със зареждаеми патрони с мастило за печат в големи обеми.
 • Изображение на PIXMA G3460 FRT

  Принтери MegaTank

  PIXMA G3460

  Свържете се и спестете – с високопродуктивен, рентабилен печат, на който можете да разчитате всеки път
 • Изображение на PIXMA G2460 FRT

  Принтери MegaTank

  PIXMA G2460

  Изключително бърз и удобен, този „всичко в едно“ принтер с голям капацитет за отпечатване предоставя отчетливо ясни документи и снимки в ярки цветове ден след ден.
 • PIXMA G7045

  Принтери MegaTank

  PIXMA G7040

  Отпечатвайте до 18 000 страници и поддържайте висока продуктивност с ADF за 35 листа за високо качество и ниски експлоатационни разходи.
 • PIXMA G6040

  Принтери MegaTank

  PIXMA G6040

  Принтер със зареждаеми патрони с мастило, който предлага голям капацитет за отпечатване, качество и функционалност с ниски разходи на страница.
 • PIXMA_G5045

  Принтери MegaTank

  PIXMA G5040

  Увеличете непрекъснатата работа и намалете разходите с безпроблемния принтер с презареждаем патрон
 • Свързани статии

 • ОТПЕЧАТВАНЕ

  Canon PosterArtist

  Създавайте професионални дизайни на плакати бързо, лесно и безплатно.

 • СЪВЕТИ ЗА ПЕЧАТ

  Често задавани въпроси за принтери, мастило и хартия

  Експертът на Canon, Suhaib Hussain, отговаря на често задавани въпроси относно технологията на печат, мастилото и хартията.

 • СЪВЕТИ ЗА ПЕЧАТ

  Кой принтер е подходящ за вас?

  Намерете най-добрия принтер Canon за вашите нужди – за семейства и ученици до хора, които работят от вкъщи.

 • ОТПЕЧАТВАНЕ

  Мастиленоструен или лазерен: кой е подходящият за вас?

  Открийте разликите между мастиленоструйните и лазерните принтери на Canon и разберете кой отговаря най-добре на вашите нужди.