СЪВЕТИ ЗА ПЕЧАТ

6 причини защо имате нужда от принтер MegaTank

Време ли е да преминете към принтер MegaTank? Открийте предимствата на гамата на Canon.
Canon Camera
Принтерите MegaTank от серия PIXMA G на Canon използват вградени зареждаеми патрони с мастило и бутилки мастило с изключително голям капацитет вместо обикновените патрони. Способни да отпечатат хиляди страници от един комплект бутилки с мастило, те ще ви помогнат да печатате в продължение на месеци или дори години напред. По-рентабилни от традиционните принтери и удобни за потребителя, те са идеални за натоварения дом, офис или за ученици и студенти.

С гамата от налични модели принтери MegaTank можете да изберете такъв, който отговаря на вашите нужди и бюджет. Всеки принтер предлага високи нива на ефективност, но ако скоростта на печат е ваш приоритет, тогава най-бързите MegaTank модели PIXMA G3460 и PIXMA G2460 могат да ви спестят време. PIXMA G3460 се доставя с вградена Wi-Fi връзка, както и готовият за облака PIXMA G3420, като ви позволяват да отпечатвате дистанционно от смарт устройства.

PIXMA G2420, PIXMA G2460, PIXMA G3420 и PIXMA G3460 са многофункционални принтери „3 в 1“, които ви позволяват да печатате, копирате и сканирате. Но ако просто искате да се възползвате от дългосрочните спестявания, предоставени от принтера MegaTank, опростеният PIXMA G1420 ви дава само функция за принтер без възможност за сканиране и копиране.

Независимо дали търсите лесен за използване универсален принтер за вашето семейство, надеждно устройство, което да ви помага да спазвате крайните срокове в колежа, или решение за печат в големи обеми на ниска цена за вашия бизнес, ето шест причини, поради които принтер MegaTank ще е подходящ за вас.
Изглед отгоре на принтер Canon PIXMA G3420 с листове хартия на плота около него.

Гамата Canon MegaTank се възползва от богатите цветове и създава изключително ясни разпечатки, възпроизвеждайки и най-малките детайли.

1. Високо качество, рентабилни разпечатки

Базовата гама принтери MegaTank (PIXMA G3460, G2460, G3420, G2420, G1420) са способни да отпечатват до 76001,2 страници от една бутилка с черно мастило, когато се използват в икономичен режим, или до 77001 страници от цветен комплект мастила. Тези принтери MegaTank също така предлагат задна тава за зареждане на хартия с капацитет 100 листа, за да можете да прекарате повече време в работа и по-малко време в зареждане на принтера.

Ако редовно се нуждаете от печат в големи обеми, тогава преминаването към принтер Canon PIXMA G5040, G6040 или G7040 ви предоставя печат от 83003 страници в икономичен режим от бутилка с черно мастило, както и автоматичен двустранен печат и тави за предно и задно подаване с висок капацитет от общо 350 листа обикновена хартия за високопродуктивните среди.

Значителните спестявания и повишената производителност, осигурени от принтерите MegaTank на Canon, не са за сметка на качеството на печат. Принтерите MegaTank предлагат богати цветове от багрилните цветни мастила, а изключително ясният печат на документи се постига със специалното пигментно черно мастило. Дори много ситен текст и бели символи на цветни фонове се отпечатват много ясно.
Жена закача разпечатки на снимки на табло за обяви. Принтер Canon PIXMA G3420 е на бюрото долу.

Принтерите Canon MegaTank използват зареждаеми патрони с мастило, които могат да разпечатват хиляди страници, позволявайки ви да се фокусирате върху други неща.

2. Лесно зареждащи се патрони за мастило

Зареждането на патроните за мастило на MegaTank е лесен процес, който всеки може да извърши у дома или в офиса. Вградените патрони за мастило се виждат ясно отпред на принтера, така че е лесно да следите нивата на мастилото. Когато се нуждаят от допълване, просто повдигнете лесните за отваряне цветни капачки и поставете бутилките с мастило, за да впръскате мастилото.

Със своята конструкция без стискане, бутилките с мастило на Canon правят зареждането чисто и бързо. Принтерите MegaTank също така предлагат уникална форма на отвора на всеки патрон за мастило. Формите на тези отвори съвпадат с формите на накрайниците на новоразработените бутилки с мастило, което елиминира риска от впръскването на грешно мастило в грешния патрон. Специално проектираните бутилки също така автоматично спират притока на мастило, когато патроните са пълни.
Бутилки за зареждане на мастило за принтери Canon MegaTank.

Не се притеснявайте, че ще разлеете мастило – бутилките автоматично спират притока на мастило, когато патронът се напълни.

Принтер Canon PIXMA G3420, който се зарежда с мастило.

Можете лесно да следите нивата на мастилото, тъй като патроните с мастило се виждат отпред на принтера.

3. Висока скорост на печат

Canon PIXMA G3460 и PIXMA G2460 достигат скорости на печат от 10,84 ipm (изображения в минута) за монохромни документи и 6,04 ipm за цветни разпечатки. Те са чудесен вариант, когато трябва да спазвате кратки срокове.

За още по-спешни задачи PIXMA G7040 „4 в 1“ предлага до 134 ipm за печат с черно мастило и 6,84 ipm за цветен печат, включва също и автоматично подаващо устройство за документи с капацитет 35 листа за потребители, които имат нужда да копират и сканират документи с много страници.

За ежедневен печат PIXMA G3420, PIXMA G2420 и PIXMA G1420 със своите скорости на печат от 9,14 ipm с черно мастило и 54 ipm с цветни мастила осигуряват висока производителност.

Принтерите MegaTank от базов клас също така са създадени с мисълта за намалено време за престой. Те притежават лесна за смяна касета за поддръжка, която намалява вероятността да изпратите принтера си в сервиз. Можете да проследявате използването на касетата за поддръжка чрез драйвера за принтера на компютъра или лаптопа ви или чрез приложението Canon PRINT (PIXMA G3420 и PIXMA G3460) или екрана на принтера (всички, с изключение на PIXMA G1420). Принтерът ще ви уведоми, ако има проблем с поддръжката, така че грешките са лесни за отстраняване.
Принтер Canon PIXMA G3420 на бюро до смартфон.

С Canon PIXMA G3420 и PIXMA G3460, както и други в гамата MegaTank, можете да разпечатвате безжично от своя смартфон или таблет, което ви улеснява и спестява време, когато имате краен срок.

4. Лесна за използване технология за безжичен печат

Canon PIXMA G3420 и PIXMA G3460 заедно с много други модели от гамата MegaTank включват вградена Wi-Fi връзка. Бутонът Wireless Direct улеснява свързването и печата от компютър или мобилно устройство с натискането на един бутон. PIXMA G5040, G6040, G7040, GM4040 и GM2040 предлагат също и Ethernet порт за мрежови среди, които се нуждаят от високоскоростна, стабилна и сигурна връзка.

Ако работите дистанционно и се нуждаете от споделяне на документи с колеги в офиса или ако имате нужда от хартиено копие на учебни материали за онлайн курс, тогава можете да осъществите достъп до принтер PIXMA с Wi-Fi през интернет от компютър или смарт устройство и да печатате директно от популярни облачни услуги, като Google Drive, Google Classroom, Dropbox, Evernote и още.

Контролирането на всички ваши нужди от печат и поддръжка на принтера чрез вашия смартфон не може да бъде по-лесно с помощта на приложението Canon PRINT, а има и други приложения на Canon, които предлагат множество начини да бъдете креативни у дома. Приложението Creative Park5 разполага с всичко – от изкуство от хартия и персонализируеми оформления на поздравителни картички до декорации за партита и 3D модели, докато приложението Easy-PhotoPrint Editor ви позволява да превърнете любимите си снимки в стилни разпечатки или уникални подаръци с шаблони за календари, картички, плакати и още.

Не искате да изтегляте приложение? Принтерите MegaTank са съвместими с Apple AirPrint и Mopria за Android, така че потребителите в локалната мрежа на принтера могат просто да се свържат и да печатат чрез вградените протоколи за печат на своите смарт устройства.
Жена използва таблет за безжичен печат с принтер MegaTank.

Принтерите Canon MegaTank работят с широка гама печатни носители, включително повторно лепяща се фотохартия, хартия за трансфер върху текстил, а много дори могат да разпечатват банери с дължина над един метър.

5. Поддръжка за широка гама от печатни носители

Принтерите MegaTank могат да отпечатват висококачествени документи и красиви снимки без бели полета6 във формати до A4, всеки ден – но те са дори още по-гъвкави. Гамата поддържа разнообразен избор от формати и типове печатни носители, идеални за бизнес администрация и много други, като например отпечатване на стикери за попълване и изработка на визитки с матова и двустранна матова хартия. PIXMA G3460, G2460, G3420, G2420 и G1420 могат дори да отпечатват рекламни банери с дължина 1,2 метра. За печат у дома принтерите MegaTank могат да направят домашните работи забавни и да предоставят часове семейно забавление с Повторно лепяща се фотохартия и Магнитна фотохартия. Можете да отпечатвате вашите снимки на редица гланцирани и полугланцирани фотохартии и дори да създавате изображения за трансфер върху текстил.

6. Удобен за потребителя дизайн

Повечето от принтерите MegaTank на Canon7 включват двуредов LCD дисплей, който предоставя повече информация за настройките на принтера. Екранът не само улеснява проверката на състоянието на вашия принтер и настройките за безжична връзка, както и настройките на опциите за печат директно чрез принтера, но можете също да проверявате всички изисквания за поддръжка, като например почистване на печатащата глава. Екранът също така улеснява изчистването на грешки, като просто ви дава ясни инструкции или кодове, които са посочени в ръководството на потребителя за отстраняване на неизправности.

Принтерите MegaTank имат функция за автоматично изключване на захранването, за да пестят енергия, когато не се използват, и функция за автоматично включване, която ви позволява да започнете да печатате, без да се налага първо да натискате бутона на захранването. Това допринася за тяхното удобство, особено ако трябва да отпечатвате документи от разстояние на модел с Wi-Fi и облачна свързаност.

Написано от Marcus Hawkins
 1. Капацитетът за отпечатване е приблизителна стойност, измерена чрез тестов метод на Canon с помощта на еталон ISO/IEC 24712 и симулация на непрекъснат печат с използване на бутилките за зареждане на мастило след първоначалното конфигуриране на принтера.
 2. Икономичният режим намалява консумацията на черно мастило, като намалява плътността. Могат да бъдат отпечатани 26% повече страници в сравнение със стандартния режим.
 3. Икономичният режим намалява консумацията на черно мастило, като намалява плътността. Могат да бъдат отпечатани 38% повече страници в сравнение със стандартния режим.
 4. Скоростта на печат на документи А4 върху обикновена хартия е измерена на базата на средна стойност ESAT в тест от офис категория на стандарта ISO/IEC 24734.
 5. За поддържани модели посетете https://ugp01.c-ij.com/ij/webmanual/WebPortal/PTA/pta_app_models.html?lng=en&type=non&app=cp. Ако вашият принтер не се поддържа, проверете уебсайта на Creative Park.
 6. С изключение на Canon PIXMA GM2040 и GM4040.
 7. Принтерите Canon PIXMA G1420 и GM2040 нямат LCD.

Свързани статии

 • Принтер Canon PIXMA G540, заобиколен от цветни 4 х 6 отпечатани фотографии.

  ПЕЧАТ

  Представяме ви PIXMA G640 и PIXMA G540

  Открийте новите функции на следващото поколение принтери Canon MegaTank.

 • ПЕЧАТ

  Серия PIXMA G на Canon

  Три случая от практиката показват как серията PIXMA G на Canon може да стимулира вашия бизнес.

 • Get-Inspired-PIXMA-TR8550

  ПЕЧАТ

  Безжичен печат

  Преминете към безжично свързване в домашния си офис и печатайте отвсякъде – конфигурира се лесно.

 • Подобрете бизнеса си с MAXIFY GX7050

  ПЕЧАТ

  Подобрете бизнеса си с MAXIFY GX7040

  Чудесен за бизнеса – MAXIFY GX7040 на Canon е бърз и гъвкав, осигурявайки най-високо качество на печат с изключително ниски експлоатационни разходи.