Photographer Richard Walch looks out over a coastline, taking a photo with his Canon camera.

Разкази

ПЕЙЗАЖНА ФОТОГРАФИЯ

Предизвикателство с пейзажен обектив

Професионалистката Verity Milligan споделя опита си в заснемането на творчески пейзажи с два леки обектива.

Read More

Landscape lens challenge

Нашите истории

Интервюта с водещи фотографи, вдъхновяващи истории от хора със страст и поглед върху различните творчески жанрове – ще откриете всичко това тук в историите.

Търсите нещо специфично? Уточнете търсенето си
Филтриране по

Taking portraiture to the streets

От портрети до разпечатки – фотографът и TikTok-ър Kym Moseley споделя своите съвети за заснемане и споделяне на впечатляващи снимки на непознати.

Прочетете повече

Young Wildlife Photographer of the Year to pro

Посланиците на Canon Марк Албиак и Мишел Дултремон получават признание за своята работа още в юношеските си години. Те обсъждат предизвикателствата, пред които са изправени младите фотографи на дивата природа днес.

Прочетете повече

A musician, a dancer and a footballer standing in front of a wall with a neon graffitied owl on it.

Разберете какво се случва, когато създатели на съдържание, които използват фотографски комплект на Canon, за да покажат своята работа онлайн, се събират, за да си сътрудничат за късометражен филм.

Прочетете повече

A crowd of people watch music on a huge festival stage in the sun. Photo by Bart Heemskerk.

Bart Heemskerk разкрива как любовта му към музиката довела до кариера, в която снима легендарни представления, и споделя своите съвети за улавяне на страхотни снимки от фестивал.

Прочетете повече

djs perform on stage

Поговорихме си с Drew Ressler – познат още като Rukes – относно завидната му работа, добрите и лошите страни на заснемането на фестивали по целия свят и защо фактът, че притежаваш телефон, не означава, че знаеш как да заснемеш добра фестивална снимка.

Прочетете повече

young men play Eton wall game

Роденият в Обединеното кралство Eddie е фотограф на свободна практика, който снима спорт и спортни филми за Ройтерс. Поговорихме с Eddie, за да разберем повече за изненадващото му любимо събитие за снимане...

Прочетете повече

girl poses with leaf

Стилът на творческите портрети на Maja Topčagić предизвика голям интерес в интернет пространството, най-вече с нейните невероятни снимки на червенокоси дами. Вижте как Maja обикаля из своите родни места Бихач и Сараево, като прави снимки на приятелите си.

Прочетете повече

bike riding through city

Ние разровихме по-надълбоко, за да разберем как Erik улавя магията на всекидневието. Открийте как той снима променящите се стилове през всички сезонни трансформации на улиците на Варшава.

Прочетете повече

children stand on stool in kitchen

Говорихме с Caroline Holt за собственото й пътуване в света на семейната фотография. Искахме да узнаем как тя успява да улови красотата в ежедневието и защо ангажирането със семейството е от съществено значение за улавянето на истории.

Прочетете повече

busy road in Cuba

За повечето от нас идеята за пътуване в продължение на седем години, правейки снимки по целия свят, изглежда като празна надежда. Разговаряхме с Jeroen за пътешествието му, пътуването му по света и изложбата му в някогашната „фабрика на смъртта“.

Прочетете повече

couple ride through town on scooter

Заснемането на интересни портрети е изключително трудно и затова излизането от зоната на комфорт е важно. Говорим с градския фотограф Emmanuel Cole и неговата работа да изследва най-ексцентричните и интересни персонажи и пейзажи на Лондон.

Прочетете повече

snowboarder performs jump on slope of mountain

В ексклузивно интервю Lorenz Holder говори с писателя Steve Fairclough от CPN, за да обсъди работата му, неговия подход към създаването на снимки и защо се радва да работи с Canon EOS DSLR фотоапарати и EO обективи.

Прочетете повече

cars driving in rain

Sarah Caron е френска фоторепортерка, базирана в Париж. Открихме я в Куба, докато си почиваше от натоварена модна фотосесия, за да изпробва EOS M5 и да ни разкаже малко за своята кариера и подхода й към заснемането на страхотни изображения.

Прочетете повече

shadows cast on wall

Самоукият фоторепортер Christopher Anderson е роден в Канада, израснал е в западен Тексас и нарича Ню Йорк свой дом през по-голямата част от зрялата си възраст. Срещнахме се, докато изследваше новата заобикаляща го среда, за да разберем за неговата концепция за дома.

Прочетете повече

Prague river at sunset

Lucie Debelkova пътува редовно до всички краища на света по различни задачи, свързани с фотография. Нейната философия е да заснема положителни фотографии, които да акцентират върху най-доброто, което може да предложи едно място.

Прочетете повече

scuba diver swimming with shark

Изследовател на Canon и награден с награда за фотограф на дивата природа, Franco Banfi, обяснява любовта си към подводната фотография и какво е чувството да се опитвате да направите перфектната снимка, когато сте заобиколени от сини акули.

Прочетете повече

light trails in city

Фотографът на сцени при слаба светлина Nige Levanterman е специалист в заснемането на енергията на цветни градски пейзажи. Разберете как той смесва продължителни експонации и ярки светлини, за да създаде динамични и ярки истории.

Прочетете повече

RNLI worker

Clive Booth е известен със своя отличаващ се стил: избирателен фокус при наличната естествена светлина, което придава на творбите му ефирно и неземно качество. Попитахме го как светлината формира неговата фотография.

Прочетете повече

Интересувате се от конкретен жанр?

Разгледайте нашите съвети и техники

Чувствате се вдъхновени да пробвате? Позволете на нашите експертни указания да ви дадат увереност, за да пробвате нови творчески техники днес

ВИЖТЕ СЪВЕТИ И ТЕХНИКИ

Човек стои под мост в центъра на града до път, за да снима с фотоапарат Canon.

Вдъхновете се, регистрирайте се сега

Никога не пропускайте най-новите оферти от Canon, съвети и уроци, новини и покани за местни събития.

Регистрирайте се сега