ТВОРЧЕСКИ ПЕЧАТ

„Моята първа година“ в разпечатки: отпразнувайте значимите моменти на вашето бебе с Canon SELPHY CP1500

Първите години се преживяват само веднъж, но отпечатаните фотоалбуми могат да издържат цял живот. Портретната фотографка Jemella Ukaegbu споделя най-добрите си съвети за улавяне и запазване на този специален период.
Човек, който залепва отпечатани снимки в скрапбук албум, като същевременно до Canon SELPHY CP1500 се виждат други разпечатки.

Първата година от всяка специална връзка е изпълнена с незабравими моменти, като например първата усмивка на детето ви или първата разходка с новото ви кученце. Дори притеснението, което изпитвате на първа среща с човека, с когото ще прекарате остатъка от живота си. Такива събития наистина си струва да се помнят и празнуват.

Портретната фотографка Jemella Ukaegbu, известна като Mellz, знае как перфектно да улови момента. Тя снима професионално сватби, кръщенета и рождени дни за клиенти, както и портрети на двойки и новородени. Влюбва се във фотографията като дете, разглеждайки фотоалбуми и купища отпечатани снимки, направени от нейните родители. Те ѝ показват какъв е бил животът преди.

„Обичам фотоалбумите, защото те могат да разкажат история с думи или без думи, която всеки може да проследи, докато се гмурва все по-дълбоко в страниците“, казва Mellz. След като преглежда снимките от първата година на дъщеря си, Mellz осъзнава, че иска да си спомня тези моменти чрез нещо повече от цифрови изображения, затова тя прави фотоалбум с помощта на Canon SELPHY CP1500. Тук тя споделя своите съвети как можете и вие да направите същото.

Първи стъпки: процесът на подбор

Малко дете разглежда семейни снимки с майка си.

Подбирането на снимки за албум е страхотно забавление, в което и децата ви лесно могат да се включат. Приложението Canon SELPHY Photo Layout може да помогне за опростяване на процеса, тъй като ви позволява да отпечатвате любимите си изображения директно от вашия смартфон.

Човек, който използва приложението Canon SELPHY Photo Layout на своя смартфон, за да създаде колаж от четири снимки.

Приложението Canon SELPHY Photo Layout има вградени шаблони, които ви позволяват да подредите няколко изображения в една разпечатка, така че да можете да включите повече снимки в семейния си албум.

Малко вероятно е да отделите време да прегледате всяка цифрова снимка, която сте направили през първата година на вашето бебе. Докато се опитвате да документирате всеки ценен момент, цифровите албуми на вашия телефон и картите с памет на фотоапарата неизбежно ще се напълнят с хиляди изображения. Физическият фотоалбум или скрапбук албумът обаче са друго нещо. Подбирането на най-добрите снимки от хилядите, които сте заснели, и разпечатването им означава, че е много по-вероятно да се върнете отново към тези моменти. А процесът на подбор може да бъде и удовлетворяващ.

„Обичам да организирам в раздели“, казва Mellz. „Организирането по месеци е по-лесно от организиране по значими моменти, защото в галериите [на смартфоните и лаптопите] може да се търси по месеци, което улеснява подбора на снимки.“ Избирането на няколко снимки, които най-добре обобщават всеки месец, е добро начало.

Ако ви е твърде трудно да изберете, приложението Canon SELPHY Photo Layout ви дава възможност да разположите до осем изображения върху един лист хартия за печат, така че дори да сте закупили само 50 листа хартия, не сте ограничени само до 50 снимки. Освен това можете да добавяте текст, картинки и рамки към оформленията, за да им вдъхнете наистина живот. След като сте направили папка с вашите любими изображения, е време да включите принтера си.

Настройване на вашия принтер SELPHY CP1500

Две ръце зареждат касета в Canon SELPHY CP1500.

Canon SELPHY CP1500 включва стандартна касета за хартия (PCP-CP400) за разпечатки с формат на пощенска картичка. Може да бъде закупена допълнително касета за хартия PCC-CP400 за разпечатки и стикери с квадратна форма и формат на кредитна карта, както и мини стикери.

Настройването на вашия Canon SELPHY CP1500 е лесно. Първо изтеглете приложението SELPHY Photo Layout във вашия смартфон. След като го инсталирате, използвайте приложението, за да сканирате QR кода на принтера. Това ще свърже безжично телефона ви с принтера, като така ще ви остане само още една задача: зареждане на хартията и мастилото.

SELPHY CP1500 поддържа множество типове хартия, вариращи от хартия с формат пощенска картичка (RP-108 и KP-36IP) до мини стикери (KC-18IL), хартия с формат кредитна карта (KC-36IP и KC-18IF) и хартия с квадратна форма (KC-18IS). Всеки пакет хартия включва касета с мастило, заредена с точното количество необходимо мастило.

След като заредите хартията и мастилото, можете да изберете снимка от вашия смартфон чрез приложението SELPHY Photo Layout. Ако предпочитате да отпечатвате през вашия компютър или фотоапарат Canon1, можете да го направите, като се свържете чрез Wi-Fi или като използвате USB-C кабел. Принтерът има и вграден четец, който поддържа SD, SDHC и SDXC карти.

След като всичко е готово, отпечатването на снимка отнема само 41 секунди. А малкият и лек SELPHY CP1500 създава висококачествени разпечатки със същото качество, като това на професионална фотолаборатория, от комфорта на собствения ви дом.

„SELPHY CP1500 ме въодушевява да отпечатвам снимки. Достатъчно компактен е, за да можем да го поставим в кухнята ни, и като го погледна ми се приисква да отпечатвам повече. Свързването с телефона ми и управлението на всичко чрез приложението е много лесно“, казва Mellz.

Оформление на вашите снимки

Две ръце държат снимка, отпечатана от Canon SELPHY CP1500, а принтерът стои върху маса, заобиколен от множество разпечатки.

Винаги е добра идея да разположите снимките си предварително, за да сте сигурни, че ще ви хареса подредбата, преди да ги залепите. Ако в крайна сметка сте отпечатали повече от необходимото, поставете снимките в рамка, изпратете ги на членове от семейството или – ако печатате върху хартия за стикери – отлепете задната част и залепете върху плоски повърхности на различни места в дома ви.

Човек, който залепва отпечатана снимка на майка, държаща бебе, в своя скрапбук албум.

Отпечатването върху хартия за стикери означава, че можете да залепите снимки във вашия албум или скрапбук албум без необходимост от допълнително лепило или тиксо. Няма как да бъде по-лесно.

„Бих посъветвала всеки, който прави собствен албум със снимки за първата година на детето си, да го подрежда в хронологичен ред. Така правя всичките си фотоалбуми, защото искам да преживея отново пътуването през времето така, както се е случило“, казва Mellz.

Mellz започва албума със снимки от бременността си и включва ехографски снимки, направени преди раждането на дъщеря ѝ, за да улови цялото преживяване. Ако възнамерявате да следвате нейния съвет и да разпечатате цялата история, може би е добра идея първо да отпечатате снимките си и да ги подредите в хронологичен ред, преди да ги залепите в албума си.

Опитайте различни подредби и бъдете креативни с пълната гама от типове хартия, като адаптирате оформлението си за всяка нова страница. Ако искате да включите документи, като акт за раждане на вашето дете или поздравителни картички за раждането, просто направете снимка на документа и го отпечатайте с Canon SELPHY CP1500, за да запомните всеки момент и да добавите разнообразие към вашата фотокнига.

Продължаване нататък: албум за следващата година и след това

Човек, който използва ножици, за да изреже отпечатани изображения, подготвяйки се да ги залепи в своя скрапбук албум.

След като сте разположили няколко снимки върху един лист хартия за стикери, можете да ги изрежете, за да получите множество по-малки стикери от една разпечатка. Пробвайте да комбинирате различни формати хартия, за да вдъхнете живот на албумите си.

Човек, който помага на детето си да залепи снимки в скрапбук албум, като насочва ръцете на детето.

Разглеждането на фотоалбуми със семейството ви е забавно, но създаването на фотоалбуми заедно е още по-хубаво. И не се притеснявайте за отпечатъците от пръсти: разпечатките от Canon SELPHY CP1500 имат специално покритие, така че могат да издържат до 100 години 2 .

След като вече сте направили първия си фотоалбум, може да подходите към следващия малко по-различно. Отделянето на повече време за заснемане на моменти, които знаете, че ще бъдат включени във фотоалбум, може да включва използване на подходящи реквизити, като торта или балони за рожден ден, за отбелязване на специални значими моменти или отделяне на повече време и мисъл относно осветлението и композицията на снимките от първия учебен ден или семейните портрети. Един фотографски съвет от Mellz е да запомните, че „фотографията е просто рисуване със светлина, така че помислете за улавяне на важни моменти в най-добрите часове на деня или в добре осветени пространства“.

След като сте заснели вашите изображения, не е нужно да се ограничавате само с отпечатване за фотоалбуми. Снимките могат да бъдат изрязани и поставени в скрапбук албуми за по-артистичен спомен. Разпечатките във формат на пощенска картичка ви позволяват да направите спомена по-личен и да озарите деня на любимите си хора. Разпечатки във формат на кредитна карта могат да се съхраняват в чантата ви като малко напомняне за особено щастлив момент. Разпечатките на стикери могат да се използват за декорация на канцеларски принадлежности, мебели в спалнята или кухненски уреди.

Има толкова много начини да направите живота си по-хубав с отпечатани снимки, а Canon SELPHY CP1500 улеснява отпечатването в ежедневието.

Написано от Matthew Bowen

 1. Фотоапарати, съвместими с PictBridge.
 2. Когато се съхраняват в албум. Въз основа на ускорено тестване, като се приема температура от 23°C/73,4°F и влажност 50%.

Свързани продукти

Свързани статии

 • A top-down image of a Canon PIXMA printer outputting a large photo print. A phone displaying a camera roll is on the desk beside it.

  ОТПЕЧАТВАНЕ

  Най-добрите принтери Canon за снимки

  Независимо дали искате да поставите снимките си в рамка, в скрапбук албум, или да ги използвате като стикер, намерете най-добрия принтер, който да отговаря на творческите ви нужди.

 • ОСНОВИ

  Снимане за отпечатване

  Седем най-добри съвета за заснемане на спомени, които да се запазят в разпечатка.

 • СНИМАНЕ НА БЕБЕТА

  Съвети за бебешка фотография

  Направете бебешката фотография забавна и се насладете на страхотни резултати.

 • Фотоапарат Canon EOS R100 върху фотоалбум на дървена маса, заобиколен от семейни снимки.

  КОМПЛЕКТ

  Предимства на правилния фотоапарат

  Разберете как Canon EOS R100 може да ви помогне да запишете ценни спомени.