КОМПЛЕКТ

4 причини, поради които правилният фотоапарат може да ви помогне да правите по-добри снимки

Значимите поводи заслужават да бъдат запомнени с красиви снимки и видеоклипове. Лесен за използване и с превъзходно качество на изображението EOS R100 ще отдаде дължимото на вашите специални моменти.
Фотоапарат Canon EOS R100 върху фотоалбум на дървена маса, заобиколен от семейни снимки.

Независимо дали става въпрос за тръпката от събирането с приятели и семейство, важен рожден ден или първите стъпки на вашето дете, някои поводи заслужават повече от бърза снимка със смартфон.

Това, което обаче не искате да правите, е да прекарвате цялото си време в тревоги как да заснемете изображение или видеоклип със страхотно качество. Фотоапарат като Canon EOS R100 може да свърши цялата тежка работа вместо вас с автоматизирани функции, творчески филтри и полезен режим за творческа помощ, така че можете да се концентрирате върху случая, който искате да заснемете, и да сте сигурни, че ще получите фантастични резултати.

Това е идеално решение за тези, които искат удобството за потребителя, което предлага смартфонът, но превъзходното качество на изображението и творческата гъвкавост, които предлага специализираният фотоапарат. Ето основните причини, поради които трябва да преминете към правилния фотоапарат, за да заснемете тези моменти, които си струва да бъдат запомнени.

1. Впечатляващо качество на изображението

Фигура поставя фотоапарат Canon EOS R100 на ръкохватка за статив Canon, за да снима дете с торта за рожден ден.

Canon EOS R100 е идеален за улавяне на моменти, които наистина имат значение, като ви дава рязката разделителна способност и зашеметяващите детайли, от които се нуждаете за големи, висококачествени разпечатки. © Gary Morrisroe

Усмихнато семейство около торта за 65-и рожден ден, осветена със свещи, заснето с Canon EOS R100.

По-големият сензор позволява по-добро снимане при слаба светлина. Заснето с Canon EOS R100 с обектив Canon RF 16mm F2.8 STM при 1/64 s, f/3.5 и ISO 1600. © Gary Morrisroe

В крайна сметка качеството на изображението е от значение. 24,1-мегапикселовият APS-C сензор в Canon EOS R100 е много по-голям от сензора в камерата на смартфон, създавайки по-ясни изображения с по-малко шум, като същевременно предоставя много детайли, така че да можете да изрязвате или правите големи разпечатки на снимките си.

Допълнителната светлина, уловена от по-големия сензор, предоставя изображения с по-добро качество, когато снимате при слаба светлина. Освен това ви дава по-голям контрол върху дълбочината на рязкост (колко от сцената е на рязък фокус) и ви позволява да снимате действителен ефект „боке“ (замъгляване на фона).

Камерите на телефоните могат цифрово да пресъздадат ефекта на плитка дълбочина на рязкост, но изчислението често среща трудности при сложни сцени, разфокусирайки кичури коса или краища на очила заедно с фона. От странно изрязване до замъглени детайли, сензорите на смартфона просто не могат да се конкурират с по-големия сензор в сърцето на EOS R100.

Като фотоапарат със сменяеми обективи, EOS R100 е съвместим с обширната гама обективи RF и RF-S на Canon, включително опции за портрети от базов клас. Оптичното увеличение, което използва обективът за физическо увеличаване на изображението, вместо да го увеличава по електронен път, също ще ви даде много по-качествени изображения, когато искате да се приближите по време на поводи, като сватби, дипломирания или спортни мачове.

2. Полезна технология и автоматични режими

Човек държи фотоапарат Canon EOS R100, за да снима двама членове на семейството, погледнати отзад.

Режимът за творческа помощ на Canon ви позволява да правите бързи настройки на разфокусирането на фона, яркостта и контраста с просто преместване на плъзгач. © Gary Morrisroe

Въпреки че специализираният фотоапарат ви предлага повече контрол, понякога е хубаво да оставите технологията да поеме контрола, и ако искате да присъствате изцяло в момента, автоматизираните режими ви позволяват да оставите EOS R100 да свърши тежката работа вместо вас.

Специалните режими за сцена включват Портрет, Пейзаж и Нощна сцена, а има и Безшумен режим за снимане на спящи бебета или училищни пиеси. Можете също да използвате творчески филтри, за да придадете на снимките си различен вид, включително черно-бял ефект, рибешко око и ефект на миниатюра.

За да ви помогне да правите по-добри снимки, EOS R100 също така разполага с координатна мрежа и електронни нива за перфектна композиция, плюс това има режим за творческа помощ с набор от ефекти, филтри и инструменти за настройка на цветовете, така че можете да редактирате снимките си според вашия стил и да получите страхотни резултати, без да се налага да овладявате сложни настройки на фотоапарата.

Ако все пак искате да научите повече за правенето на снимки, EOS R100 е първият фотоапарат от EOS R системата, който има бяло меню с ръководство за режимите и функциите, което показва полезна информация за избрания режим или функция.

3. Ясен фокус и видеоклипове на забавен каданс

Усмихнато дете кара триколка между своите смеещи се баба и дядо, които седят до открит плувен басейн. Заснето с Canon EOS R100.

Процесорът DIGIC 8 на Canon е това, което позволява на EOS R100 да постигне всичко – от 4K видеозапис до 6.5 fps при заснемане на серия от снимки и др. Заснето с Canon EOS R100 с обектив Canon RF 50mm F1.8 STM при 1/1300 s, f/3.5 и ISO 400. © Gary Morrisroe

Две ръце държат фотоапарат Canon EOS R100, фокусиран върху малко дете, докато вървят към него.

Когато е избран режимът Разпознаване на лице + проследяване, фотоапаратът автоматично ще фокусира върху окото, което е най-близо до него. С AF система, която може да разпознава и проследява хора толкова лесно, можете да снимате свободно със знанието, че никога няма да изгубите фокуса в ключов момент. © Gary Morrisroe

Процесорът DIGIC 8 на Canon задвижва много от впечатляващите функции на EOS R100. Технологията Dual Pixel CMOS AF осигурява изключително остър фокус, а режимите AF с разпознаване на лица и Разпознаване на лице + проследяване могат интелигентно да разпознаят лице или най-близкото око до фотоапарата и да фиксират фокуса за по-малко от секунда. EOS R100 може да направи всичко това при нива на светлината до -4 EV – практически лунна нощ.

Освен възможността да заснема 4K видео, EOS R100 може да заснема Full HD кадри при 60 fps (HD при 120 fps). Възможността да записвате при тези по-високи кадрови честоти означава, че можете да забавите заснетия материал, за да създадете видеоклипове на забавен каданс, които подчертават тези специални моменти.

4. Свързаност със смартфон и облак

Фигура държи фотоапарат Canon EOS R100 до смартфон, като същото изображение се показва на екрана на фотоапарата и приложението Canon Camera Connect на телефона.

Приложението Canon Camera Connect прави бързо и лесно прехвърлянето на снимки и видеоклипове на смартфон или таблет за споделяне със семейството и приятелите.

Когато за първи път вземете своя фотоапарат, не забравяйте да изтеглите приложението Canon Photo Companion, което ще ви преведе през настройката на вашия фотоапарат, неговите характеристики и функционалности.

Красотата на Canon EOS R100 е, че може да работи в симбиоза с вашия смартфон, което ви позволява да използвате най-доброто от двете устройства. Можете да снимате по-професионално изглеждащи изображения и видеоклипове с EOS R100 и след това да използвате безплатното приложение Canon Camera Connect, за да ги изтеглите на вашия смартфон и да ги споделите с приятели и семейство или в социалните мрежи.

Canon Camera Connect също така ви позволява да управлявате EOS R100 дистанционно чрез вашия смартфон, което е полезно, когато искате да съберете хора за групова снимка.

EOS R100 е съвместим и с платформата за уеб съхранение image.canon на Canon – вградената във фотоапарата Wi-Fi връзка означава, че можете да качвате изображенията си в облака за безопасно съхранение и споделяне в социалните мрежи.

С тегло от само 356 g Canon EOS R100 е един от най-леките фотоапарати със сменяеми обективи – лесен за вземане на път и достатъчно малък, за да го носите с вас навсякъде. Лесен и интуитивен за употреба, той е мощна крачка напред от смартфон, като ви позволява да записвате перфектни моменти от живота с изключително качество. Така че, когато искате да уловите специални спомени, направете качествена снимка, а не бърза снимка.


Написано от Jeff Meyer и Sarah Bakkland

Свързани продукти

Свързани статии

 • Човек държи фотоапарат Canon EOS R100, за да снима двама членове на семейството, погледнати отзад.

  ОСНОВИ НА ФОТОГРАФИЯТА

  Първи стъпки във фотографията

  Искате ли да преминете от смартфон към фотоапарат? Нашето ръководство за фотография за начинаещи съдържа всичко необходимо, за да започнете.

 • Три RF обектива на Canon – RF 35mm F1.8 MACRO IS STM, RF 50mm F1.8 STM и RF 85mm F2 MACRO IS STM – върху дървена повърхност с оранжева стена отзад.

  ОСНОВИ НА ФОТОГРАФИЯТА

  Как да изберете обектив

  Всичко, което трябва да знаете за обективите, от видовете обективи до функциите, които да търсите.

 • RF 135mm F1.8L IS USM

  ОСНОВИ НА ФОТОГРАФИЯТА

  Как да създадете зашеметяващо „боке“

  Следвайте тези съвети и трикове, за да придадете на фона си красиво разфокусиране.

 • ОСНОВИ

  Снимане за отпечатване

  Седем най-добри съвета за заснемане на спомени, които да се запазят в разпечатка.