Приложение Camera Connect на Canon

canon_connect

Готови ли сте да се свържете по нови начини?

Свържете своя фотоапарат към устройство Apple или Android за дистанционно снимане и лесно изтегляне на снимки – готови за споделяне.

Изтеглете от App Store
Изтеглете от Google play

Свържете своя фотоапарат Canon със своя смартфон и правете следното:

  • Изтегляйте изображенията си мигновено, за да са готови за споделяне
  • Управлявайте фотоапарата си дистанционно чрез телефона
  • Добавяйте GPS данни към изображенията чрез своя фотоапарат PowerShot или IXUS

Често задавани въпроси

Това приложение работи ли с всеки фотоапарат?

Моля, разгледайте списъка за съвместимост по-долу, за да видите дали приложението работи с вашия фотоапарат.**

Всички функции ли са налични за всички фотоапарати?

Не, не всички функции са достъпни за всички модели. Моля, разгледайте списъка за съвместимост по-долу, за да видите кои функции работят с вашия фотоапарат.

Как мога да свържа моя Canon EOS DSLR фотоапарат с мобилното ми устройство?

1. Включете фотоапарата и натиснете бутона за менюто.
2. Щракнете върху Settings (Настройки) и изберете Wi-Fi.
3. Натиснете "Enable" (Разрешаване). Ако фотоапаратът ви подкани да зададете име, направете го и пропуснете следващите 2 стъпки.
4. Върнете се към менюто 
5. Изберете Wi-Fi Function (Функция за Wi-Fi) и задайте име за фотоапарата по ваш избор
6. Върнете се към менюто и изберете функцията за Wi-Fi
7. Изберете иконата "Connect to Smartphone" (Свързване към смартфон)
8. Изберете "Camera access point mode" (Режим на точка за достъп на фотоапарата)
9. Изберете "Easy connection" (Лесно свързване)
10. Отидете на Settings (Настройки) на вашето устройство, изберете Wi-Fi и след това изберете името на мрежата, показано на екрана на фотоапарата.
11. Отидете на Settings (Настройки) на вашето смарт устройство, изберете Wi-Fi и след това изберете името на мрежата, показано на екрана на фотоапарата.
12. След като видите, че вашето устройство се е свързало към мрежата на фотоапарата, отворете приложението Camera Connect.
13. На екрана на фотоапарата ще видите съобщение за потвърждение, че е свързан с устройството ви. Натиснете OK, ако фотоапаратът ви подкани да потвърдите устройството за свързване и съхранете конфигурацията в SET1. Вече сте готови да използвате приложението.
14. След като този процес приключи веднъж, няма нужда да повтаряте удостоверяването напълно отново. Следващия път, когато изберете функцията Wi-Fi, можете да използвате същите настройки, които сте съхранили при първоначалното конфигуриране, и да свържете своето смарт устройство към фотоапарата, като следвате стъпки 11 и 12.

Как мога да свържа моя Canon EOS M3, Canon PowerShot или IXUS с мобилното ми устройство?

1. Включете фотоапарата.
2. Натиснете бутона със символ на мобилен телефон на вашия фотоапарат. Ако фотоапаратът ви не разполага с такъв бутон, тогава натиснете иконата за Wi-Fi в режим на възпроизвеждане.
3. След като създадете име, изберете изображението на мобилен телефон, изведено на дисплея. Фотоапаратът ще създаде Wi-Fi мрежа за свързване на вашето устройство.
4. Отворете Settings (Настройки) на вашето устройство, изберете Wi-Fi и след това изберете името на мрежата, показано на екрана на фотоапарата.
5. След като видите, че вашето устройство се е свързало към мрежата на фотоапарата, отворете приложението Camera Connect.
6. На екрана на фотоапарата ще видите съобщение за потвърждение, че е свързан с устройството ви.
7. Вече сте готови да използвате приложението.
8. След като този процес бъде извършен веднъж, няма нужда да го повтаряте. Следващия път, когато натиснете бутона за връзка с мобилно устройство, можете да преминете направо към стъпка 4. Наред с това, натискането на иконата за WiFi в режим на възпроизвеждане ще извиква менюто за хронология на връзките. От тук изберете името на мрежата, показана на екрана на вашия фотоапарат.

Как мога да прехвърля снимки от фотоапарата на моя телефон или таблет?

1. Свържете устройството към фотоапарата, за да се отвори приложението Camera Connect.
2. В приложението натиснете върху функцията "Images on camera" (Изображения във фотоапарата) и всички съхранени към момента изображения във фотоапарата ще се покажат в приложението.
3. В най-долната част на екрана на приложението докоснете иконата за изтегляне и изберете изображенията, които искате да съхраните от фотоапарата на вашето устройство.
4. За съхраняване на отделни изображения просто докоснете желаното изображение. Когато върху целия екран е възпроизведено уголемено изображение, докоснете иконата за изтегляне под изображението.
5. За да съхраните няколко изображения, щракнете върху иконата на стрелка в долната част на екрана и изберете изображенията, които искате да съхраните.

Какво ми дава възможност да правя функцията "GPS чрез мобилно устройство"?

Използвайки GPS данните от вашия смартфон, функцията "GPS чрез мобилно устройство" добавя към вашите снимки прецизна информация; като например час и място на снимане. Така че независимо дали архивирате снимките си или ги прехвърляте във Flickr, винаги ще можете да намерите снимките, които сте направили точно на това място. Функцията "GPS чрез мобилно устройство" е достъпна с фотоапаратите PowerShot и IXUS.

Как мога да добавя GPS данни към изображенията?

Функцията "GPS чрез мобилно устройство" е съвместима с фотоапаратите PowerShot или IXUS.

1. Уверете се, че часовникът на вашия фотоапарат и на вашето устройство е сверен. Това ще позволи синхронизиране на вашите GPS данни.
2. Отворете приложението Camera Connect и изберете Location Information (Информация за местоположение).
3. Изберете Begin logging (Начало на запаметяване).
4. Започнете да правите снимки с вашето устройство.
5. След като направите снимката, свържете фотоапарата с вашето устройство.
6. Приложението Camera Connect автоматично ще разпознае, че сте започнали да запаметявате данни, и ще ви попита дали искате да синхронизирате наличната информация. 
7. От главното меню на вашето устройство изберете Location Information (Информация за местоположение).
8. Изберете Send location information (Изпращане на информация за местоположение) и натиснете OK.
9. За да прегледате GPS данните, изберете снимката на фотоапарата и щракнете върху DISP. Ще се изведат координатите на мястото, на което е направена снимката.
10. За да изключите GPS данните, изберете Location Information (Информация за местоположение) от главното меню на приложението на вашето устройство и щракнете върху End Logging (Край на запаметяване).

Как мога да променя настройките на фотоапарата от приложението Camera Connect?

За да промените настройките за фотоапарата, вашият компактен фотоапарат трябва да бъде в един от следните режими – M, Av или Tv.

1. Свържете фотоапарата към приложението Camera Connect.
2. Щракнете върху Remote Shooting (Дистанционно снимане).
3. Тук ще видите бутон в долната дясна част на устройството. Докоснете го и ще бъдат изведени различни настройки като Shutter speed (Скорост на затвора), Aperture (Отвор на диафрагмата), ISO, Continuous shooting (Серия от снимки) и Self-timer (Самоснимачка).
4. Изберете настройката, която искате да промените, и превъртете наляво или надясно, за да я регулирате.

Успях да се свържа към приложението, но след това като го отворя, Wi-Fi връзката прекъсва постоянно. Какво да правя?

1. Отворете менюто за настройки на Wi-Fi на вашето устройство и щракнете върху мрежата, към която превключва то.
2. Изберете Forget this network (Забравяне на тази мрежа).
3. Изберете името на мрежата, показана на екрана на вашия фотоапарат.

Как мога да изтегля приложението на моя телефон или таблет

Приложението Camera Connect е достъпно за безплатно изтегляне чрез вашето устройство. Просто посетете App Store или Google play и потърсете ‘Canon Camera Connect’.

Преди използвах приложението CameraWindow, но фотоапаратът ми не може да се свърже с новото приложение Camera Connect, въпреки че е инсталирано?

Предишната ви връзка към смартфона със старото приложение CameraWindow се съхранява във фотоапарата в списъка с хронология на връзките. Тя не може да се използва отново, тъй като връзката е съвместима само със старото приложение на смарт устройството ви.

Ако използвате бутона за свързване към мобилно устройство за свързване с вашето смарт устройство:

1. Натиснете Menu (Меню) и намерете раздел Settings (Настройки) (раздел с икона на гаечен ключ и чук).
2. Изберете опцията за бутона за свързване към мобилно устройство.
3. Изтрийте "Registered destination" (Запаметена дестинация) (вашето смарт устройство).
4. След изтриването натиснете отново бутона за свързване към мобилно устройство и установете връзка със смарт устройството (не забравяйте да стартирате новото приложение Camera Connect на вашето смарт устройство).
5. След като завършите това, бутонът за свързване към мобилно устройство ще запомни тази връзка към новото приложение Camera Connect и можете да използвате този бутон както преди. Можете също да деинсталирате старото приложение CameraWindow, за да избегнете объркване.

Ако не използвате бутона за свързване към мобилно устройство или фотоапаратът не притежава такъв бутон:

1. Натиснете Playback (Възпроизвеждане) и след това изберете бутона с икона за Wi-Fi.
2. Стартирайте нова връзка, като изберете иконата на смартфон на екрана, вместо да избирате предишна връзка от списъка с хронология на връзките.
3. Установете връзката със смарт устройството (не забравяйте да стартирате новото приложение Camera Connect на смарт устройството си).
4. След като завършите това, фотоапаратът ще запомни тази връзка към новото приложение Camera Connect и тя ще се появи като нов елемент в списъка с хронология. Можете също да деинсталирате старото приложение CameraWindow, за да избегнете объркване.

Как да се свържа с помощта на NFC?

За работа с NFC трябва да използвате съвместим с NFC смартфон с Android (OS версия 4.0 или по-нова). Активирайте NFC функцията на своя смартфон и след това го доближете към логото “N-Mark” на своя фотоапарат.

За определени модели ще е необходимо да:

1. Активирайте функцията за Wi-Fi на фотоапарата чрез менюто и се уверете, че функцията за NFC е активирана
2. Отворете Settings (Настройки) на вашето устройство, изберете Wi-Fi, след което изберете името на мрежата, показано на екрана на фотоапарата, и докоснете "Connect" (Свързване).
3. Докоснете NFC, за да стартирате приложението, и връзката ще бъде установена.

Моят фотоапарат има NFC, но активира приложението CameraWindow. Как да използвам Camera Connect?

Нашето приложение Camera Connect ще презапише NFC етикета автоматично за вас.

Всичко, което трябва да направите, е да свържете фотоапарата към приложението Camera Connect *** и ще се появи съобщение относно презаписването на информацията на NFC етикета – просто натиснете OK.

***За повече информация относно свързването към приложението Camera Connect на вашето мобилно устройство, моля вижте "Как мога да свържа своя Canon DSLR с мобилното си устройство?" или "Как мога да свържа своя Canon PowerShot или IXUS с мобилното си устройство?

За определени модели ще е необходимо да:

1. Свържете фотоапарата към приложението Camera Connect.
2. Изберете Camera Setting (Настройка на фотоапарата) от главното меню на приложението.
3. Щракнете върху Start Writing (Начало на презаписване).
4. Доближете фотоапарата към устройството.
5. Презаписването ще приключи.

Как да нулирам Wi-Fi връзката на моя фотоапарат Canon PowerShot или IXUS?

1. Щракнете върху бутона за менюто на фотоапарата.
2. Изберете Wi-Fi Settings (Настройки на Wi-Fi).
3. Изберете Reset Settings (Нулиране на настройки).
4. Когато се изведе съобщението "Reset all Wi-Fi information?" (Нулиране на всичката информация за Wi-Fi?), изберете "OK".

Как да нулирам Wi-Fi връзката на моя Canon DSLR фотоапарат?

1. Натиснете бутона за меню на фотоапарата
2. Отидете до зеления раздел с настройки
3. Изберете функцията за Wi-Fi
4. Натиснете бутона за информация
5. Изберете Clear Wi-Fi settings (Изчистване на Wi-Fi настройките)
6. Потвърдете чрез натискане на OK

Как мога да предоставя обратна информация?

С голямо нетърпение очакваме вашето мнение относно приложението, независимо дали е положително, или не. Ще се радваме да чуем предложенията ви за подобряване на приложението.

Изпратете своята обратна връзка

Полезна информация

След като приложението Camera Connect се инсталира във вашето смарт устройство, може да се наложи да извършите ново свързване от фотоапарата, за да се уверите, че е свързан правилно към смарт устройството.


*Camera Connect на Canon предоставя следните функции:


[Функции и съвместими модели]

1) Wi-Fi връзка с фотоапарата за прехвърляне на изображения***, Дистанционно снимане с наблюдение на жива картина от фотоапарата и сверяване на дата/час.

2) Добавяне на геолокационни данни към изображения във фотоапарата

3) Bluetooth връзка със съвместими фотоапарати


[Поддържани функции: 1, 2, 3]

PowerShot SX730 HS **/G9 X Mark II

EOS 200D**, EOS M6 ,EOS M5


[Поддържани функции: 1, 3]

EOS 6D Mark II, EOS 77D, EOS 800D (дистанционно задействане на спусъка на фотоапарата през Bluetooth е достъпно с BR-E1, продава отделно)


[Поддържани функции: 1, 2]

PowerShot SX430 IS/SX432 IS/SX620 HS/G7 X Mark II/SX720 HS/SX540 HS/SX420 IS/G5 X/G9 X/G3 X/SX530 HS/SX 710 HS/SX 610 HS/G7 X/SX60 HS/N2/G1 X Mark II/SX700 HS/SX600 HS/N100
IXUS 190/285 HS/180/182/275 HS/265 HS
PowerShot G16*/S120*/S200*/SX510 HS*/SX280 HS*/N*/A3500 IS*/A3550 IS*/S110*
IXUS 255 HS*/140*/135*/245 HS*


[Поддържани функции: 1]

EOS 5D Mark IV, EOS 1300D, EOS 80D, EOS 760D, EOS 750D, EOS 70D, EOS 6D, EOS M10, EOS M3
IXUS 510 HS*/240 HS*
LEGRIA HF R86*/HF R87*/HF R88*


* Не поддържа дистанционно снимане с наблюдение на жива картина от фотоапарата
**Добавяне на геолокационни данни към изображения във фотоапарата през Bluetooth.
***Изображенията CR2 се преоразмеряват в оптимални размери за вашето устройство в зависимост от използвания фотоапарат. Прехвърляне на файлове RAW CR2 с пълна резолюция НЕ е достъпно.


Операционна система:
– iOS 9.3/10.3
– Android OS 5.0 – 5.1/6.0/7.0 – 7.1


Системни изисквания за Bluetooth:

За свързване през Bluetooth фотоапаратът трябва да разполага с функция Bluetooth, а вашето устройство да поддържа Bluetooth 4.0 или по-нова версия (поддържа се технологията Bluetooth с нисък разход на енергия). Поддържани устройства с Bluetooth 4.0: iPhone 4s или по-нов, iPad 3-то поколение. или по-нов, iPod touch 5-то поколение или по-нов.


Съвместими типове файлове:
– JPEG, MP4, MOV

  1. MOV файлове, заснети с фотоапарати EOS, не могат да бъдат съхранени.
  2. AVCHD файлове, заснети с видеокамера, не могат да бъдат съхранени.

Забележка:
– В случай че приложението не работи нормално, затворете го и опитайте отново.
– Продължителното използване на GPS във фонов режим може да изразходва значително заряда на батерията.
– В случай че използвате адаптер за моторизирано варио, включете функцията Live View.

 

Условия и правила за употреба