ОТПЕЧАТВАНЕ

Най-добрите принтери за студенти

Намерете принтер за учащи, който отговаря идеално на вашите нужди и бюджет.
Млад мъж с гръб към фотоапарата се навежда над бюро, на което седи принтер Canon PIXMA, растения и канцеларски материали.

В тази цифрова епоха по-голямата част от писмената ни комуникация е чрез текстови съобщения, имейли и електронни документи, но все още има много случаи, в които се налага да отпечатвате.

Гамата принтери на Canon е известна със своята рентабилност, ефективност и надеждност. Някои от тях са най-подходящи за текст, докато други са предназначени за графичен и фотографски печат, а има и много модели, които вършат отлична работа и при двата вида печат дори ако сте с ограничен бюджет.

За студентите, освен необходимостта понякога да предават работата си на хартия, има и други не толкова очевидни предимства на отпечатването. Създаването на бележки на хартия за бърза и лесна справка може да бъде чудесна помощ при учене и преговаряне. И дори ако ще изпращате документи по електронен път, прочитането им първо на разпечатка може да улесни забелязването на грешки, както и да бъде добра почивка за очите от гледане на всичко на екран. За графични и фотографски курсове, където често трябва да предавате физически проекти, създаването на разпечатки наистина може да ви помогне да погледнете критично собствената си работа и да набележите области за подобрение.

Лаптоп върху бюро с ефект на дърво заедно с принтер Canon PIXMA.

Canon разполага с набор от приложения и софтуер за печат, които да ви помогнат да извлечете максимума от вашия принтер.

Ако не сте свикнали да оформяте проекти за печат, приложението Canon Easy-PhotoPrint Editor ви позволява да редактирате снимки и да създавате колажи, плакати и други, като използвате набор от готови шаблони. Освен това можете да оформите множество файлове (текстови файлове, електронни таблици, PDF файлове, изображения) и да ги отпечатате заедно на един лист хартия с Canon Easy-Layout Editor.

Много колежи и университети вече използват Google Classroom за организиране на задачи – ако вашият е един от тях, можете да използвате принтера си на Canon, за да отпечатвате листовете си със задачи през облака. Просто влезте в Google Classroom чрез сензорния екран на принтера или приложението на вашето смарт устройство и можете да щракнете върху отделни курсове и да отпечатате листовете със задачи, зададени от вашите преподаватели. След като приключите работата си, ако вашият принтер с безжична връзка на Canon има вграден скенер, можете дори да сканирате завършените страници и да ги изпратите директно чрез екрана на принтера или приложението.

Прочетете нататък, за да откриете вашия идеален партньор за печат.

Бюджетни принтери за студенти

Принтер Canon PIXMA върху тъмносива работна повърхност. На заден план се вижда малка дървена маса и три стола.

Серията Canon PIXMA TS205 е най-достъпният еднофункционален принтер в гамата. Той няма вграден скенер, но е със здрава конструкция и отпечатва висококачествени монохромни и цветни документи, както и ярки снимки без бяло поле с размер 10 x 15 cm.

Ако има една константа в студентския живот, това е стремежът да се придържаш към бюджета. За щастие, мастиленоструйните принтери на Canon започват от много скромна цена, а компактната и стилна серия Canon PIXMA TS205 е идеален принтер за учащи.

Опростен, разбираем и лесен за използване, PIXMA TS205 е и доста бърз, като отпечатва монохромно страници A4 при скорост 7,7 ipm (разпечатки в минута) и пълноцветни страници с 4 ipm. Той може също така да отпечатва гланцирани снимки без бели полета с размер 10 x 15 cm за малко повече от минута1.

Принтерът не само е на достъпна цена, но и експлоатационните разходи са ниски. Необходими са само два патрона с мастило – един черен и един цветен, които се сменят бързо и лесно. Предлагат се опции с голям капацитет за отпечатване за по-голяма рентабилност, ако трябва да печатате в по-големи обеми. С всеки комплект от два XL патрона се отпечатват около 400 монохромни документа A4 или до 300 пълноцветни.

Серията Canon PIXMA TS305 включва и Wi-Fi свързаност за безжичен печат и е съвместима с безплатното приложение Canon PRINT, което ви позволява да печатате безпроблемно от вашите смарт устройства. Това също означава, че можете да копирате документи, въпреки че самият принтер не разполага със скенер.

Черен принтер Canon PIXMA, който отпечатва лист хартия в A4 формат, заобиколен от снимки и разпечатки, и ръка, която държи смартфон

Със серията Canon PIXMA TS3350 можете да отпечатвате безжично от облака, както и от смартфони и таблети, с приложението Canon PRINT. Той разполага с 3,8 cm монохромен LCD дисплей и може да отпечатва квадратни снимки 13 x 13 cm, както и по-конвенционални размери до 13 x 18 cm.

Многофункционалният принтер от серия Canon PIXMA TS3150 има и вграден скенер, така че можете бързо и лесно да дигитализирате или създавате копия на съществуващи отпечатани изображения и документи. Моделите също така разполагат с Wi-Fi свързаност и са съвместими с Apple AirPrint и Mopria™ за Android, за да можете да печатате директно от устройството си. Използват същите патрони с мастило като на серията Canon PIXMA TS205 и серията Canon PIXMA TS305 и същите опционални патрони с голям капацитет за отпечатване.

Подобно на PIXMA TS3150, бюджетният принтер от серията Canon PIXMA TS3350 включва полезен 3,8 cm екран за наблюдение на състоянието на принтера и може да отпечатва по-големи снимки без полета с размер до 13 x 18 cm. Поддържа се и печат в облака с помощта на PIXMA Cloud Link чрез приложението Canon PRINT.

Най-добрите компактни принтери за студенти

Принтер Canon PIXMA, разположен на ръба на маса. Различни бюра и столове се виждат на заден план.

Компактната серия Canon PIXMA TS305 е идеална, ако нямате много място, но въпреки това се нуждаете от възможности за висококачествен печат на документи и снимки.

Студентските помещения обикновено не са особено просторни, така че леките принтери с компактни размери често са за предпочитане. Принтерите на Canon, подходящи за учащи, които споменахме дотук, започват с размери от около 426 x 255 x 31 mm и с тегло от 2,5 kg за устройства само за печат и 435 x 316 x 145 mm с тегло от 3,9 kg за многофункционални устройства. Те заемат много малко пространство и е лесно да ги местите от едно място на друго, когато е необходимо.

Предимството на Wi-Fi свързаността, която се предлага в повечето принтери на Canon, е че можете да държите принтера на удобно място, вместо да е необходимо да го свързвате към компютър. Също така е удобно да можете да печатате от всяко място с помощта на лаптопа или телефона си, без да е необходимо да го свързвате физически към принтера с дълъг кабел. Например можете да изпратите задача за печат от лаптопа към принтера, преди дори да сте станали от леглото сутрин, и да го вземете от изходната тава, когато сте готови.

Компактната серия Canon PIXMA TS305 е с размери от само 430 x 282 x 143 mm и тежи 2,9 kg, като отпечатва документи в А4 формат със скорост до 7,7 ipm за монохромен печат и 4 ipm за пълноцветен печат. Тя може също така да отпечатва гланцирани снимки без бели полета с размер 10 x 15 инча само за 65 секунди.

Преминете към следващото ниво

Ръка държи документ, докато се разпечатва от принтер Canon PIXMA.

Canon PIXMA TS7650i работи със същата формула на пигментно черно мастило като GX серията бизнес принтери на Canon, което осигурява особено издръжлив текст, който е изключително устойчив на размазване.

Серията Canon PIXMA TS5350a е дори още по-усъвършенствана, което спомага за повишаване на производителността ви. Моделите разполагат с Wi-Fi свързаност и са директно съвместими с Apple AirPrint, Mopria™ за Android и PIXMA Cloud Link на Canon. Разполагат и със скенер с по-висока разделителна способност, който позволява улавяне и копиране на ултрафини детайли при сканиране на документи или снимки и други изображения. Освен това устройствата са и по-бързи, като отпечатват монохромни A4 документи до 13 ipm, а цветни – до 6,8 ipm. Поддържа се също отпечатване на гланцирани снимки без бели полета с размер до A4 и отпечатване на снимки без бели полета с размер 10 x 15 cm само за 43 секунди.

Серията PIXMA TS5350a разполага както с предна касета A4, така и със задна тава за подаване на хартия, която е подходяща за различни формати хартия до A4. Това е наистина полезна функция, ако искате да отпечатвате произведения на изкуството и снимки, както и документи, тъй като можете да използвате предната касета за обикновена хартия и да поставите специализирани печатни носители или фотохартия в задната тава, както и когато имате нужда от нея. Друг бонус както за пестене на пари, така и за екологичност е, че принтерът разполага с функция за автоматичен двустранен печат за автоматично отпечатване на двустранни документи, без да е необходимо ръчно да обръщате страниците.

Компактният принтер Canon PIXMA TS7650i е друг достъпен вариант за учащи. Той е бърз, отпечатва монохромни и цветни страници съответно с 15 ipm и 10 ipm, а пигментното черно мастило също е по-малко вероятно да се размаже върху обикновена хартия – основно предимство при използване на маркери за редактиране.

PIXMA TS7650i е лесен за конфигуриране, благодарение на интуитивен интерфейс, базиран на накланящ се цветен екран. Разполага с добра свързаност, с бързо и лесно сдвояване с iOS устройства през Wi-Fi, което елиминира нуждата от пароли. Можете също така да се свържете чрез Wi-Fi Direct чрез устройства с iOS и Android благодарение на QR код, показан на екрана на принтера.

Както при серията PIXMA TS5350a, отделна вътрешна касета за хартия и задна входна тава позволяват зареждане на обикновена хартия и фотохартия едновременно. Има и малко по-висока версия PIXMA TS7750i, която разполага с вграден ADF (автоматично подаващо устройство за документи) за 35 листа, което може наистина да спести време при сканиране или копиране на многолистови документи.

Намаляване на експлоатационните разходи

Принтер Canon PIXMA с фотоапарат Canon до него и селекция от разпечатки от пътуване, храна и портрети, разположени около него.

Идеален за печат на снимки, Canon PIXMA G640 е принтер MegaTank с шест зареждаеми патрона с багрилни мастила. Това дава разширен тонален обхват и цветово пространство за осигуряване на фотопечат с оптимално качество. Има и еднофункционален принтер Canon PIXMA G540 със същата гама мастила, но без вграден скенер.

Всички студентски принтери, които споменахме, съчетават много достъпни цени за покупка с изключително конкурентни експлоатационни разходи.

Въпреки че патроните с мастило са удобни, те са по-малко рентабилни, ако трябва да отпечатвате редовно големи обеми от страници. Принтерите MegaTank на Canon предлагат икономична и по-екологична алтернатива, която може значително да намали експлоатационните разходи.

Вместо класически патрони с мастило, принтерите MegaTank имат зареждаеми патрони за мастило, които можете да допълвате с оригинални бутилирани мастила на Canon, които струват доста по-малко в сравнение с класическите патрони. Също така бутилките са проектирани така, че доливането е прост процес без грам разливане, а всеки цвят има уникална форма на гърлото на бутилката, което прави невъзможно поставянето на грешно мастило в грешния патрон.

Млада жена, която държи смартфон, седи на бюро с принтер Canon PIXMA върху него.

Невероятно изгоден за принтер MegaTank, Canon PIXMA G2420 е добра инвестиция, като имате предвид, че може да нямате допълнителни разходи за мастило до края на студентските си дни. Той също така премахва неудобството от необходимостта да купувате патрони с мастило за смяна. Canon PIXMA G3420 (на снимката) дава същите предимства, като същевременно предлага в допълнение вграден Wi-Fi.

Canon PIXMA G3420 е многофункционален принтер MegaTank с обичайните възможности за печат, сканиране и копиране, както и Wi-Fi и свързаност с облак. Той се предоставя с достатъчно мастило за отпечатване на изумителните 6000 монохромни страници (повече от 7600 в икономичен режим) или до 7700 цветни страници.

Ако искате всички тези предимства, но не се нуждаете от Wi-Fi свързаност, Canon PIXMA G2420 е с още по-достъпна цена и има същите ниски експлоатационни разходи. Освен това и двата модела могат дори да отпечатват пълноцветни банери с дължина до 1,2 метра само върху обикновена хартия.

Изборът е ваш

Страхотно е да можете да отпечатвате каквото искате, когато поискате, за да сте една крачка напред в напрегнатия студентски живот, вместо да разчитате на други хора или услуги да свършат работата вместо вас. Бюджетната гама принтери PIXMA на Canon ви осигурява най-доброто за удобно, бързо и безпроблемно печатане с максимална надеждност. И повечето от тях предлагат лукса на Wi-Fi свързаността, съчетана с приложения за вашите смарт устройства, добавяйки още повече удобство и гъвкавост към вашето студентско отпечатване.Написано от Matthew Richards

 1. Скоростта на печат на снимки е базирана на настройките по подразбиране с използване на ISO/JIS-SCID N2 стандарт върху Photo Paper Plus Glossy II хартия и не включва времето за обработка на данните при хост компютъра.

Свързани продукти

Свързани статии

 • ОТПЕЧАТВАНЕ

  Най-добрите принтери Canon за снимки

  Независимо дали искате да поставите снимките си в рамка, в скрапбук албум, или да ги използвате като стикер, намерете най-добрия принтер, който да отговаря на творческите ви нужди.

 • ОТПЕЧАТВАНЕ

  Правилното приложение за печат на Canon за вас

  Бъдете креативни и организирани с приложенията за печат на Canon – има подходящо приложение за всеки проект.

 • ОТПЕЧАТВАНЕ

  Най-добрите принтери за дизайнери

  Принтерите са инструменти от съществено значение за дизайнерите – ние ще ви помогнем да изберете правилния модел за вас.

 • ТВОРЧЕСКИ ПЕЧАТ

  Най-добрите преносими принтери Canon

  Разгледайте гамата от компактни принтери на Canon, за да разберете кой е подходящ за вас.