СЪВЕТИ ЗА ПЕЧАТ

Открийте най-добрите принтери за студенти

Когато работата ви трябва да изглежда добре на хартия, принтерът на Canon няма да ви разочарова. Намерете най-добрите варианти, които отговарят на вашите нужди и бюджет.
Принтер на Canon, поставен върху дървено бюро и е в процес на отпечатване. Жена седи пред него с пакети хартия за принтер и гледа изображение на мобилен таблет.

В тази цифрова епоха по-голямата част от писмената ни комуникация е чрез текстови съобщения, имейли и електронни документи, но все още има много случаи, в които се налага да отпечатвате. И създаването на хартиено копие може да бъде лесно на достъпна цена.

Гамата принтери на Canon е известна със своята рентабилност, ефективност и надеждност. Някои от тях са най-подходящи за текст, докато други са предназначени за графичен и фотографски печат, а има и много модели, които вършат отлична работа и при двата вида печат дори ако сте с ограничен бюджет.

За студентите, освен необходимостта понякога да предават работата си на хартия, има и други не толкова очевидни предимства на отпечатването. Създаването на бележки на хартия за бърза и лесна справка може да бъде чудесна помощ при учене и преговаряне. И дори ако ще изпращате документи по електронен път, прочитането им първо на разпечатка може да улесни забелязването на грешки, както и да бъде добра почивка за очите от гледане на всичко на екран. За графични и фотографски курсове, където често трябва да предавате физически проекти, създаването на разпечатки наистина може да ви помогне да погледнете критично собствената си работа и да набележите области за подобрение.

Ако не сте свикнали да оформяте проекти за печат, можете също да използвате приложението на Canon Easy-PhotoPrint Editor, което ви позволява да редактирате снимки и да създавате колажи, плакати и други, като използвате набор от готови шаблони. А софтуерът Canon Easy-Layout Editor дори ви позволява да обедините няколко файла (текстови документи, електронни таблици, PDF файлове, изображения и т.н.) в един файл и да ги отпечатате заедно върху един лист хартия. Можете също така да го използвате, за да изберете конкретни части от уеб страница, която искате да отпечатате.

Много колежи и университети вече използват Google Classroom за организиране на задачи – ако вашият е един от тях, можете да използвате принтера си на Canon, за да отпечатвате листовете си със задачи през облака. Просто влезте в Google Classroom чрез сензорния екран на принтера или приложението на вашето смарт устройство и можете да щракнете върху отделни курсове и да отпечатате листовете със задачи, зададени от вашите преподаватели. След като приключите работата си, ако вашият принтер на Canon има вграден скенер, можете дори да сканирате завършените страници и да ги изпратите директно чрез екрана на принтера или приложението.

Има голям избор от налични принтери, които отговарят на всички нужди, но ние сме тук, за да ви дадем няколко насоки, които да ви помогнат да намерите студентски принтер, който да отговаря идеално на вашите изисквания и бюджет. Прочетете нататък, за да откриете вашия идеален партньор за печат.

Бюджетни принтери за студенти

Принтер Canon PIXMA върху тъмносива работна повърхност. На заден план се вижда малка дървена маса и три стола.

Серията Canon PIXMA TS205 е най-достъпният еднофункционален принтер в гамата. Той няма вграден скенер, но е със здрава конструкция и отпечатва висококачествени монохромни и цветни документи, както и ярки снимки без бяло поле с размер 6 x 4 инча.

Ако има една константа в студентския живот, това е стремежът да се придържаш към бюджета. За щастие мастиленоструйните принтери на Canon започват от много скромна цена в компактната и стилна форма на серията Canon PIXMA TS205.

Опростен, разбираем и лесен за използване, PIXMA TS205 е и доста бърз, като отпечатва монохромно страници A4 при скорост 7,7 ipm (разпечатки в минута) и пълноцветни страници с 4 ipm. Той може също така да отпечатва гланцирани снимки без бели полета с размер 6 x 4 инча за малко повече от минута.

Принтерът не само е на достъпна цена, но и експлоатационните разходи са ниски. Необходими са само два патрона с мастило – един черен и един цветен, които се сменят бързо и лесно. Предлагат се опции с голям капацитет за отпечатване за по-голяма рентабилност, ако трябва да печатате в по-големи обеми. С всеки комплект от два XL патрона се отпечатват около 400 монохромни документа A4 или до 300 пълноцветни.

Серията Canon PIXMA TS305 предлага Wi-Fi свързаност за безжичен печат и е съвместима с безплатното приложение Canon PRINT за смартфони и таблети, което ви позволява да печатате безпроблемно от вашите смарт устройства. Това също означава, че можете да копирате документи с помощта на камерата на вашето смарт устройство, въпреки че самият принтер няма скенер, като използвате функцията Smartphone Copy в приложението. Можете също така да използвате приложението Canon Easy-PhotoPrint Editor чрез вашето устройство, за да редактирате снимките си или да създавате колажи, картички и други персонализирани графични оформления за отпечатване.

Черен принтер Canon PIXMA, който отпечатва лист хартия в A4 формат, заобиколен от снимки и разпечатки, и ръка, която държи смартфон

Със серията Canon PIXMA TS3350 можете да отпечатвате безжично от облака, както и от смартфони и таблети, с безплатното приложение Canon PRINT. Моделите разполагат с 3,8 cm монохромен LCD дисплей и могат да отпечатват квадратни снимки 5 x 5 инча, както и по-конвенционални размери до 7 x 5 инча.

Серията Canon PIXMA TS3150 предлага и вграден скенер, така че можете бързо и лесно да дигитализирате или създавате копия на съществуващи отпечатани изображения и документи. Моделите също така разполагат с Wi-Fi свързаност и са съвместими с Apple AirPrint и Mopria™ за Android, за да можете да печатате директно от устройството си. Използват същите патрони с мастило като на серията Canon PIXMA TS205 и серията Canon PIXMA TS305 и същите опционални патрони с голям капацитет за отпечатване.

Подобно на PIXMA TS3150, серията PIXMA TS3350 включва полезен 3,8 cm екран за наблюдение на състоянието на принтера и може да отпечатва по-големи снимки без полета с размер до 7 x 5 инча. Поддържа се и печат в облака с помощта на PIXMA Cloud Link чрез приложението Canon PRINT.

Най-добрите компактни принтери за студенти

Принтер Canon PIXMA, разположен на ръба на маса. Различни бюра и столове се виждат на заден план.

Компактната серия Canon PIXMA TS305 е идеална, ако нямате много място, но въпреки това се нуждаете от възможности за висококачествен печат на документи и снимки.

Студентските помещения обикновено не са особено просторни, така че леките принтери с компактни размери често са за предпочитане. Принтерите на Canon, подходящи за студенти, които споменахме дотук, започват с размери от около 426 x 255 x 131 mm и тегло от 2,5 kg за устройства само за печат и 435 x 316 x 145 mm при тегло от 3,9 kg за многофункционални устройства. Те заемат много малко пространство и е лесно да ги местите от едно място на друго, когато е необходимо.

Предимството на Wi-Fi свързаността, която се предлага в повечето принтери на Canon, е че можете да държите принтера на удобно място, вместо да е необходимо да го свързвате към компютър. Също така е удобно да можете да печатате от всяко място с помощта на лаптопа или телефона си, без да е необходимо да го свързвате физически към принтера с дълъг кабел. Например можете да изпратите задача за печат от лаптопа към принтера, преди дори да сте станали от леглото сутрин, и да го вземете от изходната тава, когато сте готови.

Компактната серия Canon PIXMA TS305 е с размери от само 430 x 282 x 143 mm и тежи 2,9 kg, като отпечатва документи в А4 формат със скорост до 7,7 ipm за монохромен печат и 4 ipm за пълноцветен печат. Той може също така да отпечатва гланцирани снимки без бели полета с размер 6 x 4 инча само за 65 секунди.

Преминете към следващото ниво

Бял принтер на Canon върху бюро. Пред него жена държи разпечатка на селекция от очертания на пеперуди.

Страхотна за творчески проекти, както и за печат на документи, серията Canon PIXMA TS5350a има две тави за хартия, изправената тава отзад е идеална за по-дебели картони и фотохартия, тъй като предотвратява преобръщането на листа, докато преминава през принтера, за разлика от хартията, съхранявана в предната тава. OLED дисплеят отпред дава ясен изглед на опциите от менюто и има LED индикатор за състоянието, който свети по време на печат.

Серията Canon PIXMA TS5350a е дори още по-усъвършенствана, което спомага за повишаване на производителността ви. Моделите разполагат с Wi-Fi свързаност и са директно съвместими с Apple AirPrint, Mopria™ за Android и PIXMA Cloud Link на Canon. Разполагат и със скенер с по-висока разделителна способност, който позволява улавяне и копиране на ултрафини детайли при сканиране на документи или снимки и други изображения. Освен това устройствата са и по-бързи, като отпечатват монохромни A4 документи до 13 ipm, а цветни – до 6,8 ipm. Поддържа се също отпечатване на гланцирани снимки без бели полета с размер до A4 и отпечатване на снимки без бели полета с размер 6 x 4 инча само за 43 секунди.

Серията PIXMA TS5350a разполага както с предна касета A4, така и със задна тава за подаване на хартия, която е подходяща за различни формати хартия до A4. Това е наистина полезна функция, ако искате да отпечатвате произведения на изкуството и снимки, както и документи, тъй като можете да използвате предната касета за обикновена хартия и да поставите специализирани печатни носители или фотохартия в задната тава, както и когато имате нужда от нея. Друг бонус както за пестене на пари, така и за екологичност е, че принтерът разполага с функция за автоматичен двустранен печат за автоматично отпечатване на двустранни документи, без да е необходимо ръчно да обръщате страниците.

Намаляване на експлоатационните разходи

Изображение от горе надолу на принтер Canon PIXMA с фотоапарат Canon върху него. Под принтера има колаж от разпечатки от пътуване, разпечатки на храна и портретни разпечатки.

Идеален за печат на снимки, Canon PIXMA G640 е принтер MegaTank с шест зареждаеми патрона с багрилни мастила. Това дава разширен тонален обхват и цветово пространство за осигуряване на фотопечат с оптимално качество. Има и еднофункционален принтер Canon PIXMA G540 със същата гама мастила, но без вграден скенер.

Всички студентски принтери, които споменахме, съчетават много достъпни цени за покупка с изключително конкурентни експлоатационни разходи. За да избегнете риска от изчерпване на мастилото, когато имате нужда от него, принтерите на Canon ви информират, когато мастилото се изчерпва и правят процеса на повторно поръчване интуитивен и безпроблемен. Смяната на патроните с мастило е бърз и лесен процес, който отнема само няколко секунди.

Въпреки че патроните с мастило са удобни, те са по-малко рентабилни, ако трябва да отпечатвате редовно големи обеми от страници. Принтерите MegaTank на Canon предлагат икономична и по-екологична алтернатива, която може значително да намали експлоатационните разходи.

Вместо класически патрони с мастило, принтерите MegaTank имат зареждаеми патрони за мастило, които можете да допълвате с оригинални бутилирани мастила на Canon, които струват доста по-малко в сравнение с класическите патрони. Също така бутилките са проектирани така, че доливането е прост процес без грам разливане, а всеки цвят има уникална форма на гърлото на бутилката, което прави невъзможно поставянето на грешно мастило в грешния патрон.

Млада жена, която държи смартфон, седи на бюро с принтер Canon PIXMA върху него.

Невероятно изгоден за принтер MegaTank, Canon PIXMA G2420 е добра инвестиция, като имате предвид, че може да нямате допълнителни разходи за мастило до края на студентските си дни. Той също така премахва неудобството от необходимостта да купувате патрони с мастило за смяна. Canon PIXMA G3420 (на снимката) дава същите предимства, като същевременно предлага в допълнение вграден Wi-Fi.

Canon PIXMA G3420 е многофункционален принтер MegaTank с обичайните възможности за печат, сканиране и копиране, както и Wi-Fi и свързаност с облак. Той се предоставя с достатъчно мастило за отпечатване на изумителните 6000 монохромни страници (повече от 7600 в икономичен режим) или до 7700 цветни страници.

Ако искате всички тези предимства, но не се нуждаете от Wi-Fi свързаност, Canon PIXMA G2420 е с още по-достъпна цена и има същите ниски експлоатационни разходи. Освен това и двата модела могат дори да отпечатват пълноцветни банери с дължина до 1,2 метра само върху обикновена хартия.

Изборът е ваш

Страхотно е да можете да отпечатвате каквото искате, когато поискате, за да сте една крачка напред в напрегнатия студентски живот, вместо да разчитате на други хора или услуги да свършат работата вместо вас. Бюджетната гама принтери PIXMA на Canon ви осигурява най-доброто за удобно, бързо и безпроблемно печатане с максимална надеждност. И повечето от тях предлагат лукса на Wi-Fi свързаността, съчетана с приложения за вашите смарт устройства, добавяйки още повече удобство и гъвкавост към вашето студентско отпечатване.Написано от Matthew Richards

Свързани продукти

Свързани статии

 • Жена седи на бюро в домашен офис, на което има лаптоп, монитор и принтер Canon MegaTank, плюс четири бутилки с мастило.

  СЪВЕТИ ЗА ПЕЧАТ

  Кой принтер е подходящ за вас?

  Намерете най-добрия принтер Canon за вашите нужди – за семейства и ученици до хора, които работят от вкъщи.

 • Човек използва приложението Easy-PhotoPrint Editor на таблет, за да отпечата безжично изображение на семейство на принтер Canon PIXMA, който седи върху бюро.

  ОТПЕЧАТВАНЕ

  Как да използвате безжичен принтер

  Интелигентни начини да се възползвате максимално от вашия принтер.

 • Лаптоп стои отворен на бюро със софтуера Canon Easy-PhotoPrint на екрана, хартия Canon отляво и принтер Canon отдясно.

  ОТПЕЧАТВАНЕ

  Правилното приложение за печат на Canon за вас

  Бъдете креативни и организирани с приложенията за печат на Canon – има подходящо приложение за всеки проект.

 • Черен Canon SELPHY CP1500, зелен Canon SELPHY Square QX10, синьо-зелен Canon Zoemini S2 и Canon Zoemini 2 в розово злато са разположени на сив фон, заобиколени от разпечатки, стикери и аксесоари.

  ТВОРЧЕСКИ ПЕЧАТ

  Най-добрите преносими принтери Canon

  Разгледайте гамата от компактни принтери на Canon, за да разберете кой е подходящ за вас.