СЪВЕТИ ЗА ПЕЧАТ

Отново на училище: 5 начина да се организирате с печат

От лепящи се етикети до персонализирани книгоразделители, открийте как да започнете новата академична година страхотно с малко помощ от лесната за използване гама принтери на Canon.
Изображение от горе надолу на селекция от цветни учебни тетрадки, календар, стикери и хартия за принтер на Canon.

Всяка година е едно и също. Мислим си, че лятната ваканция ще продължи вечно, и че ще имаме достатъчно възможности да се справим с всички онези досадни организационни задачи, които изглежда никога не се зачеркват от списъка със задачи през по-натоварените месеци – табелки с имена за униформи, календар с графици, архив на детско творчество.

Но тогава идват спортните лагери, почивките в чужбина и еднодневните екскурзии до морето и преди да се усетите, е време да се връщате в училище. Тази година може да бъде различна, както откри Elisha като майка, преди дъщеря ѝ India да започне училище. Удобната за потребителя гама принтери и хартиени продукти на Canon предлагат много решения – от печат на етикети до печат на магнити, за да ви помогнат да се организирате, преди да удари звънецът – и можете да включите и цялото семейство.

Голяма чанта с инициали „IB“ върху нея е разположена на маса до снимка на малко момиче, календар и пакет магнитна фотохартия на Canon.

Чрез превръщането на подготовката за учебната година в забавна дейност, която правите заедно, децата може да се чувстват още по-развълнувани за новата учебна година.

От какво ще имате нужда:

 • Принтер на Canon, който работи добре с творчески приложения за смартфони и хартия. Тук използвахме принтер от серията Canon PIXMA TS7450 и компактния Canon SELPHY CP1500, тъй като и двата модела предлагат безжичен творчески печат с професионално качество и могат да отпечатват в различни формати.
 • Приложение за творчески печат. Приложението Canon SELPHY Photo Layout за гамата SELPHY разполага с много оформления и опции за персонализиране. За собствениците на PIXMA приложението Easy-PhotoPrint Editor предлага широка гама готови за употреба шаблони за снимки, a приложението Canon Creative Park съдържа стотици творчески графични проекти.
 • Творческа хартия за принтер. За SELPHY CP1500 можете да избирате хартия с различни формати, с лепяща задна страна или без такава. За потребителите на PIXMA хартията за трансфер върху текстил на Canon (за светли или тъмни платове), магнитната фотохартия на Canon и матираната фотохартия ви дават много творчески възможности.

1. Персонализирайте вещите си чрез хартия за трансфер върху текстил

Жена изрязва буквата „В“ от лист хартия. На заден фон на дървена маса се вижда принтер на Canon и ваза със слънчогледи.

Разпечатвайте проектите си от компютъра или дори директно от вашия смартфон или таблет чрез приложението Canon Creative Park. Посетете App Store или Google Play, за да изтеглите приложението, след което ви трябва само Canon ID и поддържан принтер на Canon.

Жена помага на малко момиче в зелена училищна рокля да сложи раница на гърба си в семейната им кухня. Раницата има инициали „IB“ върху нея.

Можете да използвате хартия за трансфер върху текстил с разнообразни материи, така че децата могат да избират свои собствени илюстрации за тениски и чанти.

Нека си признаем – една ученическа чанта, тениска или молив изглеждат като всички останали, така че защо да не добавите персонализиран графичен мотив, за да помогнете на детето си лесно да разпознава нещата си по време на суматохата в края на деня.

Creative Park, безплатният център за ресурси на Canon, предлага набор от забавни шаблони, които можете да изтегляте и отпечатвате с принтер Canon PIXMA върху хартия за трансфер върху текстил A4*, която се предлага за светъл или тъмен текстил. Децата също могат да се включат, като изберат дизайн, който смятат, че отразява тяхната индивидуалност – може би комбинирайки своите инициали с любимо животно, като кит или папагал например. India избра баскетболен дизайн и нейните инициали, за да персонализира чантата си.

След като дизайните се отпечатат, внимателно ги изрежете с ножица и след това следвайте лесното за следване ръководство, предоставено с вашата хартия за трансфер върху текстил, за да разберете как да ги прехвърлите чрез ютия върху текстила.

Прочетете повече за използването на хартия за трансфер върху текстил на Canon в нашата статия за персонализиране на гардероба ви чрез печат върху текстил.

2. Поставяйте лепящи се етикети върху бутилки и кутии за обяд

Бял принтер на Canon отпечатва малък лист хартия със същото изображение на малко момиче, повторено осем пъти.

Използвайте принтера Canon SELPHY CP1500, за да отпечатвате ваши персонализирани етикети върху хартия за стикери с квадратен размер (KC-18IS, 54 x 54 mm), с размер на кредитна карта (KC-18IF, 54 x 86 mm) или с мини размер (KC-18IL, 22 x 17,3 mm).

Виждат се две ръце, които внимателно поставят стикер с малко момиче на него, което тича към зелена бутилка за вода.

Просто отлепете гърба и залепете към кутията за обяд или бутилката за вода на детето си.

Много училища вече искат децата да носят собствена бутилка за вода всеки ден. Но с еднорози, динозаври и някои анимационни герои, които са много популярни в основното училище, те лесно могат да бъдат объркани, както Elisha и India са на път да разберат.

Използвайте компактния принтер Canon SELPHY CP1500, за да създавате свои собствени персонализирани етикети за бутилки, кутии за обяд и калъфи за очила, като използвате Canon SELPHY стикери. Приложението Canon SELPHY Photo Layout има функция Label Layout (оформление на етикети), така че можете да изберете снимка от галерията и да я персонализирате с текст, печати и цветове. Има и функция за мини етикети, която ви позволява да отпечатвате осем по-малки изображения – еднакви или различни – на един лист.

Метална кутия за обяд? Няма проблем – просто използвайте вашия принтер Canon PIXMA, за да отпечатате етикетите върху магнитната фотохартия на Canon. Стикерите ще залепнат за повърхността, като можете да ги премахвате, когато трябва да измиете кутията за обяд.

3. Бъдете в крак с графика

Изображение от горе надолу на човек, който попълва дати за месец септември в направен у дома календар.

Превърнете любимите си семейни снимки в персонализирани календари, за да не пропускате никога извънкласни дейности или среща за игра. Можете дори да създавате малки магнити с помощта на магнитната фотохартия на Canon, за да прикрепвате вашите графици и календари към хладилника.

Бял принтер на Canon, който разпечатва изображение на малко момиче в училищна униформа. Изображението съдържа и малък QR код.

Canon SELPHY CP1500 може също да отпечатва QR кодове, така че можете да добавяте връзки към клубове и организации към своите разпечатки за лесен достъп до данни за адреси и графици.

Изобразително изкуство в понеделник, игри във вторник, наука в сряда. Достатъчно трудно е да следите всичко, което децата и тийнейджърите в къщата ви трябва да помнят за различните уроци през седмицата – и това е преди заниманията след училище и извънкласните дейности, като плуване, пеене, уроци по флейта и горско училище.

Като разпечатате техните разписания и ги залепите на табло или на хладилника, вие и децата можете да видите с един поглед какво те трябва да запомнят да носят в даден ден. Край на бързането до рецепцията, за да оставите чифт забравени футболни бутонки.

Можете също така да отпечатвате календари чрез приложението Easy-PhotoPrint Editor, където можете да добавяте партита за рождени дни, срещи за игра или други предстоящи семейни събития и да си записвате кой кара или взима децата от училище във всеки конкретен ден.

4. Организиране на папки и излагане на детски творения

Малко момиче, носещо зелена училищна рокля, отлепя стикер от лист хартия със стикери. На заден план се виждат две цветни учебни тетрадки.

Отпечатвайте етикети върху картон или хартия и ги поставяйте в предната част на класьори за рисунки или папки за учебници. Можете да създавате и отпечатвате стикери за учебни тетрадки с името, класа или предмета в училище на вашето дете.

Черен принтер на Canon отпечатва цветна детска рисунка. Оригиналната детска творба се вижда до принтера.

Можете да отпечатвате красиви и дълготрайни изображения, които са богати на детайли, така че да отдадете нужното признание на творбите, което децата ви заслужават. Ако принтерът ви има скенер, можете също да сканирате творчеството им и да го разпечатате след това.

Децата често се прибират вкъщи с купища ръчно изработени неща. Може да искате да ги съхранявате в кутии в таванското помещение – ще ви бъдат полезни стикери с името на малчугана или пък някой сладък негов портрет, възрастта му или годината, за да ги организирате, така че да можете да ги намерите отново, когато децата са пораснали и ви налегне носталгия по отминалото време.

Преди да приберете всичко за съхранение, защо не снимате любимите си детски творения и не ги отпечатате с помощта на гамата фотохартии на Canon, както е направила Elisha, превръщайки ги в дълготрайни качествени разпечатки? (Ако принтерът ви има скенер, можете също да сканирате и отпечатате техните творения.) След това можете да ги поставите в рамки и да ги окачите в детските им стаи или пък да направите прекрасен подарък на бабите и дядовците.

Можете дори да отпечатате някои на магнитна фотохартия на Canon, за да ги сложите на хладилника и да не се притеснявате, че оригиналът ще се замърси или скъса. С всеки лист хартия с размер само 10 х 15 cm ще можете да показвате доста детско творчество наведнъж.

5. Отпечатване на книгоразделители

Изображение от горе надолу на цветни учебни тетрадки, листове със стикери и принтер на Canon, който отпечатва снимка на малко момиче в училищна униформа.

Принтерите Canon SELPHY могат да се използват с всички смарт устройства в движение, така че можете бързо и лесно да правите етикети където и да сте, когато се появи удобен момент, и след това да ги добавите към нещата си по-късно.

Младежите могат да използват приложението SELPHY Photo Layout, за да проектират и отпечатват свои собствени книгоразделители, така че да не губят мястото, до което са стигнали в учебника, който в момента четат.

Изберете функцията Bookmark Layout (oформление на книгоразделители) и размер на хартията тип пощенска картичка (100 x 148 mm), след това изберете дали искате избраните от вас изображения – които могат да бъдат всичко – от любими животни до мини разпечатки от някоя почивка – да бъдат подравнени в горната или долната част на книгоразделителя.

Потребителите на PIXMA могат да намерят предварително проектирани книгоразделители с различни видове животни в уебсайта на Creative Park. Има дори очарователни опции с форма на къща.

Просто отпечатвайте и изрязвайте с принтерите SELPHY и PIXMA.

Функцията Bookmark Layout (оформление на книгоразделители) в приложението SELPHY Photo Layout е полезна и за отпечатване на снимки за лични документи за автобусни или библиотечни карти.

С принтер и хартия на Canon тези задачи няма да бъдат трудни. Изберете проект и го превърнете в забавна и вдъхновяваща творческа дейност, в която може да се включи цялото семейство в дъждовен следобед.


* Съвместимост на хартия за трансфер върху светъл текстил LF-101: PRO-100/PRO-100S, серия TS (с изключение на серия TS31xx/серия TS20x), серия TR (с изключение на серия TR45xx), серия MG77xx/серия MG75xx/серия MG68xx/серия MG67xx/серия MG57xx/серия MG56xx/серия MG36xx, серия iX68xx

Съвместимост на хартия за трансфер върху тъмен текстил DF-101: PRO-100/PRO-100S, серия TS (с изключение на серия TS31xx/серия TS20x), серия TR (с изключение на серия TR45xx), серия G (с изключение на серия GM40xx/серия GM20xx), серия MG77xx/серия MG75xx/серия MG67xx, серия iP87xx/серия iX68xxАвтор на текста Рейчъл Сегал Хамилтън

Свързани продукти

 • Принтери за дома

  SELPHY CP1500

  Създавайте за секунди разпечатки с наситен цвят и висока издръжливост с този лесен за използване компактен фотопринтер.
 • Принтери за дома

  SELPHY SQUARE QX10

  Съхранявайте вашите специални спомени като красиво изработени разпечатки, които можете да правите навсякъде – безжично.
 • Принтери за дома

  PIXMA TS7450 Series

  Стилно многофункционално устройство за разбирачи с разнообразие от творчески възможности на печат, както и ADF технология за опростяване на процеса на копиране и сканиране на листове с различни формати.
 • Мастиленоструйни принтери

  Magnetic Photo Paper MG-101

  Внесете повече творчество и интерактивност във фотопечата чрез магнитната фотохартия MG-101 на Canon.
 • Свързани статии