ТВОРЧЕСКИ ПЕЧАТ

Списъци, планове и цели: бъдете организирани с помощта на печат

От шаблони за отпечатване на планери за хранене до дневници за благодарност, открийте как да създадете свои собствени организационни инструменти с принтер Canon PIXMA и Creative Park.
Снимка от горе надолу на отворен булет дневник заедно с шаблони за очертания от Creative Park и принтер Canon PIXMA.

Да сме по-организирани е често срещан план за новата година, но можем да се облагодетелстваме много от създаването на план за действие, за да сме в крак с натоварения си живот през цялата година. Не става дума само за дневни планери – с малко творческо мислене е възможно да се впрегне силата на разпечатването, за да се създадат всякакви отлични ресурси, които да ви помогнат да управлявате многобройните предизвикателства в живота. 

Това може да бъде нещо просто, като списъците за пазаруване или планове за хранене, което да ви помогне да запомните всичко, от което се нуждаете в супермаркета, или пък дневник на благодарността, в който да записвате всички неща, за които сте благодарни. Или може би инструмент за проследяване на настроението, за да можете да погледнете назад във времето какво може да влияе на психичното ви здраве. 

Независимо от целта, гамата принтери PIXMA на Canon може да ви помогне да усъвършенствате организационните си умения и да проявите творчество.

Защо да правим списъци, планове и да си поставяме цели?

Жена седи на дървено бюро и пише в дневник, до нея има топла напитка.

Създателката Temi Manning обича да отделя време, за да сътворява булет дневниците си. Тя смята, че сядането зад бюрото в неделя вечер с топла напитка е идеалната възможност да се организира за предстоящата седмица.

Жена използва ножица, за да изреже тематични мотиви, изтеглени от Creative Park. Принтер Canon PIXMA върху бюро. 

Temi експериментира с принтер от серия Canon PIXMA TS7450a и Creative Park на Canon, изследвайки нови начини за визуално подобряване на планерите си с очертания и тематични мотиви.

Създаването на списъци, планове и цели може да бъде много повече от това бързо да напишете нещата и да ги отметнете. Temi Manning, която живее в Портсмут, Обединеното кралство, открива воденето на дневник, за да се справи с психичното си здраве, и набира впечатляващ брой последователи в социалните мрежи, споделяйки своите красиво илюстрирани булет дневници. „Това беше начин да освободя съзнанието си и също така да правя нещо, което ми харесва, докато записвам жужащите си мисли на хартия“, обяснява тя. Булет дневниците са средство за записване на всякакъв вид житейски цели и постижения, от упражненията, които сте правили, и храната, която сте яли, до книги, които бихте искали да прочетете, или филми, които искате да гледате.

За Temi воденето на дневник и планирането вече е начин на живот и тя откри, че създаването на собствен дневник или планер и набелязването на всичко, което искате да постигнете, може да направи целите ви да изглеждат по-малко плашещи. „Нямаше да функционирам толкова ефективно без него“, казва тя. „Важно е, защото ме мотивира, поддържа ме организирана и се наслаждавам на това да освобождавам съзнанието си чрез творчество, да правя красиви страници и оформления, като същевременно вдъхновявам другите да правят същото.“

Тук тя споделя съвети и техники за това как можете да станете по-ефективни и креативни, използвайки печат.

Избор на тема

Жена изрязва илюстрация на листо, докато седи на бюро. На бюрото има принтер Canon, тетрадки и химикалки.

Ако за първи път създавате булет дневник, Temi препоръчва да добавите любимите си илюстрации към страниците си, за да добавите индивидуалност към проекта. Temi сама е нарисувала тези мотиви на листа, но можете също да използвате предварително направени дизайни от Creative Park – има стотици, от които да избирате.

Чифт ръце, които поставят в дневник, свързани с кафе стикери от Canon Creative Park. До тях на бюрото има различни отпечатани дизайни, розова клавиатура и канцеларски материали.

Според Temi ключът към успешния личен дневник е да „избереш нещо, което е в твой стил или нещо, от което се интересуваш“. За този проект Temi избра за тема есен и кафе, съчетавайки своите ръчно рисувани дизайни с шаблони от Creative Park.

Temi често персонализира своите дневници и записи на утвърждения с ръчно рисувани илюстрации, но можете също да търсите готови дизайни, които след това можете да отпечатате и добавите към страниците си. Лесен начин да покажете своя личен творчески стил, както предлага Temi, е да изберете тема за всеки месец. Това може да са ярки шарки, специфични цветове или предмет, като кафето/есенната тема на Temi за октомври. „Използвам ги за декорация на всяка страница и отделям една вечер, в която ги подреждам за следващата седмица“, казва тя.

Има безброй шаблони, шарки и дизайни за изтегляне в уебсайта на Creative Park и приложението Creative Park, които могат да бъдат отпечатани в различни размери върху различни видове хартия, съвместима с принтерите PIXMA. Възможно е да добавите очертания, за да освежите плановете си за хранене, а от хартиите с шарки може да направите ефектни домашно направени календари. Ако пробвате нещо и не ви хареса, лесно е да рециклирате стария дизайн и да започнете отново.

„С Creative Park мога да търся в голяма библиотека от предварително направени дизайни и бързо да ги изтегля готови за печат чрез приложението Canon PRINT или директно с помощта на приложението Creative Park“, обяснява Temi. „Влюбих се в комплекта за стена в стил кафене – харесва ми смелия, модерен дизайн и разнообразието от илюстрации. Използвах и дизайните на клетка за птици в парижки стил, за да декорирам кухнята си“.

Отпечатване, сканиране и копиране 

Принтер Canon PIXMA стои на бюро и отпечатва списък за пазаруване.

Принтер от серия Canon PIXMA TS7450a – който има вграден скенер и ви позволява да копирате няколко листа за двойно по-бързо време – позволи на Temi бързо да дублира любимите си дизайни и да ускори процеса си на работа.

Жена използва химикал, за да добави продукт към красиво оформения списък за пазаруване, прикрепен към хладилника.

Списъците за пазаруване са лесен начин да поемете контрола върху седмичната си рутина. С магнитната фотографска хартия Canon можете да поставите списъците си на хладилника. По този начин никога повече няма да забравите важен продукт.

Опцията за сканиране на серия PIXMA TS7450a е чудесна за копиране на страници, така че не е нужно да създавате чисто ново оформление всяка седмица, ако нямате време. Можете също така да използвате тази функция, за да създадете копия на вашите собствени проекти и илюстрации, които след това можете да отпечатате в множество версии, за да ги добавите към проектите си.

С помощта на приложението Canon PRINT е възможно и да отпечатвате дизайни направо от вашия смартфон в желаните от вас размери, настройка и тип хартия. Дизайните на Temi бяха отпечатани предимно върху матирана фотографска хартия Canon, но магнитната фотографска хартия Canon е идеална за залепване на списъци върху магнитни повърхности у дома.

Ангажиране с процеса

Принтер Canon, таблет и различни канцеларски материали върху дървено бюро. Над бюрото на стената са прикрепени пощенски картички и бележки към метална конструкция. 

„Нищо не може да надмине постижението и удоволствието от работата с хартия и планери, както и създаването на красиви оформления със собствените си ръце“, казва Temi.

Изображение от горе надолу на дървено бюро с отворен булет дневник, в който се виждат списъци с ежедневни задачи и мотиви на листа и чаши.

Не е нужно да пазите творенията си само за себе си. Те може да бъдат уникални подаръци за приятели и любими хора, които също искат да бъдат по-организирани.

Красотата на създаването на дневници у дома с продукти, като серията Canon PIXMA TS7450a, е, че всеки може да опита. „Възможността да отпечатате всички тези дизайни е страхотна, ако искате да спестите време и да се насладите на това да бъдете креативни с библиотека на ваше разположение, от която можете да изтегляте материали“, казва Temi.

Тя също така предлага да превърнете организацията си в рутина, като най-добър начин да се ангажирате с плановете си. „Всяка неделя вечер създавам страници в дневника си с мои илюстрации и дизайни, които са готови за предстоящата седмица. Правя си чаша чай, отпускам се на бюрото си и се наслаждавам на процеса“.

За разлика от средностатистическия планер, закупен от магазина, домашните инструменти за организация предлагат възможността да изследвате креативността си и да постигнете резултати по достъпен начин, като ви дават усещане за стойност на ежедневните, месечните и годишните ви планове. Не става дума само за крайния продукт; можете да се насладите на процеса и в бъдеще да погледнете назад към всичко, което сте постигнали.


Написано от Rowan Davies

Свързани продукти

 • Принтери за дома

  PIXMA TS7450a Series

  Стилно многофункционално устройство за разбирачи с разнообразие от творчески възможности на печат, както и ADF технология за опростяване на процеса на копиране и сканиране на листове с различни формати.
 • Мастиленоструйни принтери

  Matte Photo Paper MP-101

  Матирана фотохартия за висококачествени разпечатки на снимки, графики и текст с матирано покритие. Подходяща и за творчески приложения, като например поздравителни картички, рекламни дисплеи и оригами.
 • Мастиленоструйни принтери

  Magnetic Photo Paper MG-101

  Внесете повече творчество и интерактивност във фотопечата чрез магнитната фотохартия MG-101 на Canon.
 • Свързани статии

 • СЪВЕТИ ЗА ПЕЧАТ

  Съвети за печат за новата учебна година

  Намерете креативни начини да се организирате за учебната година с принтер Canon.

 • ТВОРЧЕСКИ ПЕЧАТ

  Персонализирайте джаджите си

  Създавайте персонализирани стикери за вашия телефон и други устройства с преносимите принтери на Canon.

 • ОТПЕЧАТВАНЕ

  Най-добрите принтери за студенти

  Всеки студент се нуждае от принтер – открийте най-добрите варианти на достъпна цена, които отговарят на нуждите ви.

 • ОТПЕЧАТВАНЕ

  Най-добрите принтери за домашни офиси

  Направете работата от вкъщи лесна с принтери Canon PIXMA и MAXIFY.