ТВОРЧЕСКИ ПЕЧАТ

Предизвикателство за творчество с хартия 1: пролетен декор

В първото от поредицата предизвикателства за творчество с хартия открийте как дизайнерката Hannah Bullivant и нейното семейство изработват сезонно чаено парти и пролетни декорации с принтер PIXMA и Creative Park.
Творецът Hannah Bullivant седи между две деца на маса, украсена за пролетта с хартиени цветя, яйца и зайчета, вази с лалета и кифлички с кръстчета върху тях.

Включете се в нашето първо предизвикателство от сезонната поредица предизвикателства за творчество с хартия, в което молим творци и техните семейства да покажат своята креативност с хартия, за да отпразнуваме различни поводи през цялата година.

В първото ни предизвикателство дизайнерката и творчески ентусиаст Hannah Bullivant, заедно с децата си Frankie и Auden, използваха шаблони от Creative Park на Canon като основа за сезонно табло, за да отпразнуват началото на пролетта.

Предизвикателство 1: пролетен декор

Изработени от хартия зайци, великденски яйца и кошница, направени от шаблони на Creative Park, върху розов принтер Canon PIXMA.

Отпечатването на хартиен декор е по-достъпен вариант за парти аксесоари и означава, че можете да избегнете закупуването на пластмасови декорации за еднократна употреба.

Независимо дали става дума за цветя, които започват да цъфтят, агнета, лудуващи в полето, или шоколадови зайци, на които да се насладите, всеки приветства началото на пролетта. Създаването на собствени пролетни декорации е не само достъпен начин да освежите дома си, но можете също да рециклирате хартиените шаблони след това или да ги запазите за бъдещи събития.

Работейки с темата за пролетта, Hannah трябваше да избере проект за изработка от хартия, който да се хареса на всички. „Реших да създам пролетно чаено парти за моите деца, съчетавайки дейности, които ни харесват на всички“, казва тя.

Разберете как Hannah и семейството ѝ се справиха с предизвикателството и открийте нейните най-добри съвети за създаване на собствен пролетен декор от хартия.

Дизайнерката Hannah Bullivant изрязва шаблон на Canon Creative Park.

Запознайте се твореца

Кой: Hannah Bullivant

Какво: интериорен декоратор, дизайнер и любител на творчеството с хартия

Също така участват: Frankie и Auden
Детски ръце изрязват шаблон на великденско яйце на Creative Park върху бюро, покрито с фотохартия Canon, шаблони и инструменти за изработка.

Hannah искаше да накара децата си, Frankie и Auden, да участват в проекта, така че избра набор от пролетни шаблони с различни нива на трудност.

Избор и печат на вашите шаблони

Принтер Canon PIXMA с шаблон на заек на Creative Park в изходната тава.

Гамата от принтери PIXMA на Canon е идеална за изработване на проекти, като предлага съвместимост с набор от различни видове хартия и приложения.

Ръце, които държат смартфон, показващ шаблон на заек на Creative Park в приложението Canon Creative Park.

Hannah се свърза с приложението Creative Park от своя смартфон и откри, че е лесно за използване при отпечатване на шаблони. „Беше лесно да намеря изтеглените файлове и доста лесно за свързване с моя принтер Canon PIXMA; всичко беше безпроблемно“, казва тя.

Широката гама от шаблони в Creative Park означава, че има някои подходящи за малки деца, а също и по-сложни шаблони за възрастни, така че всеки може да се включи. „Има толкова много налични проекти за толкова много различни събития и поводи“, казва Hannah. „Харесва ми, че някои са доста прости, а други по-сложни. Бихте могли да прекарате дни в работа по тях, ако искате, но има и по-лесни шаблони, като например гирлянди, които са наистина простички.“

Hannah избра да направи 3D цветя, по-големи цветя от висяща на връв декорация, пчели и великденски комплект, включващ кошница и яйца. Тя също така избра шаблон на заек, който да се съчетава със сезонната тема.

Цветята от хартия могат да озарят дома ви независимо от сезона. Току-що откъснато цвете ще донесе настроение в дома ви за няколко дни, но едно току-що отпечатано ще трае много повече. Ще намерите просто и ярко цвете гербер от хартия в секцията Plants (Растения) на Creative Park заедно с много други разновидности на цветя, като лале, лилия и слънчоглед, така че можете дори да опитате да изработите свой собствен пролетен букет от хартиени цветя.

Можете също така да персонализирате шаблоните, като добавите точки боя на яйцата например или дори да коригирате ушите върху шаблона на заека, преди да ги залепите, за да създадете колекция уникални зайчета. Използвайте дизайните като отправна точка и след това оставете въображението ви да свърши останалото.

След като изберете шаблоните, можете да печатате директно от вашия смартфон с помощта на приложението Creative Park.

Сглобяване на пролетния декор

Малко момче изрязва с ножица шаблон на цветя на Creative Park.

„Frankie и Auden помогнаха за избора на това кои шаблони да направят, както и за част от изрязването и лепенето – и, разбира се, те се насладиха изцяло на пролетното чаено парти след това“, казва Hannah.

Ръце сгъват заек от хартия, направен от шаблон на Canon Creative Park.

Може да не е очевидно в началото как се сгъва шаблонът, но инструкциите стъпка по стъпка са лесни за следване. Любимият шаблон на Hannah е малкият заек. „Малкото зайче е толкова сладко“, казва тя. „Прегъването изведнъж придобива смисъл и създавате това много сладко малко зайче.“

Когато сте отпечатали и изрязали всичките си шаблони, добра идея е да начертаете линиите с линийка, преди да започнете да сгъвате и лепите. Това ще придаде на вашия шаблон по-добра форма, когато е готов.

След като всичко е изрязано и сгънато, е време да започнете да лепите. За по-сложни дизайни можете да използвате пистолет за лепило, но лепящи точки или обикновено лепило също ще свършат работа. Клечка за зъби, потопена в лепило, може да бъде полезна за по-малки части. Уверете се, че лепилото е изсъхнало, преди да сглобите всички части на вашия дизайн.

„Изработването отнема време, но действа доста отпускащо, след като се потопите в него“, казва Hannah. „Наслаждавайте се на процеса. Това не занимание, което може да се прави бързо, а нещо, което изисква малко повече време. Изберете аудиокнига или подкаст, които ви харесват, отпуснете се и се насладете на творческия процес.“

Всеки дизайн на Creative Park има оценка със звезди, обозначаваща нивото на трудност, така че ако сте нови в творчеството с хартия или имате по-малко време за вашия проект, можете да изберете друг шаблон.

Показване на вашите творения от хартия

Маса, покрита с декорации от хартия на Creative Park, цветя във вази и няколко чинии с храна, включително яйца и кифлички с кръстчета върху тях.

Създаването на уникална украса за маса от хартия със сезонни цветя и допълващи тематиката прибори добавя прекрасен личен щрих, ако сте домакин на парти.

Малко момиче коленичи до ограда с цветя, държейки хартиена кошница, пълна с хартиени яйца в едната си ръка, и хартиено яйце в другата.

Повече от просто зашеметяваща декорация за маса, тези идеи за творчество с хартия на Creative Park могат да осигурят и много забавления за малките. Децата на Hannah използваха хартиената кошница и яйцата за лов на великденски яйца в градината си – чудесен начин за насърчаване на малко активност на открито след творчески занимания на закрито.

Hannah реши да декорира пролетната си маса с комбинация от хартиени модели, вази с нарциси и лалета, кифлички с кръстче върху тях и шоколадови яйца, но вие можете да подредите своя декор както искате. Защо не опитате да прикрепите цветя или пеперуди към рамката на кухненския прозорец с лепило или да пробиете дупки през дизайните си, за да прокарате връв и да създадете пролетен гирлянд. Или можете да опитате да изработите свои собствени декорации за дома на тема пеперуди.

След чаеното парти Hannah и децата ѝ решиха да запазят някои от шаблоните, като малките зайци, а останалите ги рециклираха. „Винаги се опитвам да намаля максимално пластмасовите отпадъци за рождени дни и събития, така че определено бих се обърнала отново към проектите на Creative Park“, казва тя.

Младо момче се усмихва, докато държи пчела от хартия, направена от шаблон на Creative Park, до ваза с лалета.

Изработването на предмети от хартия през пролетта е не само забавна семейна дейност, но може да бъде и чудесна възможност да накарате децата си да се интересуват от природата и дивите животни. „Auden обича да си играе с пчелите, да се преструва, че летят и опрашват свежите цветя на масата“, казва Hannah.

Малко момиче поставя лилаво цвете от хартия в кутия за рециклиране.

Матираната фотохартия Canon може да се рециклира заедно с обичайните отпадъци от хартия/картон (винаги проверявайте местните инструкции за рециклиране).

Hannah казва, че ще следи следващото предизвикателство за изработка на проекти от хартия на тема летен пикник, тъй като винаги търси творчески идеи и проекти, за да занимава децата си по време на училищните ваканции.

За повече вдъхновение разгледайте нашата страница в Pinterest и споделете вашите пролетни декорации с нас, като използвате хаштага #MadeWithPixma.

Tamzin Wilks

Свързани продукти

 • Принтери за дома

  Серия PIXMA TS5350a

  Покажете своето творчество чрез гъвкавата работа с печатни носители, страхотните творчески приложения и лесното свързване към смартфони на серията PIXMA TS5350a
 • Мастиленоструйни принтери

  Matte Photo Paper MP-101

  Матирана фотохартия за висококачествени разпечатки на снимки, графики и текст с матирано покритие. Подходяща и за творчески приложения, като например поздравителни картички, рекламни дисплеи и оригами.
 • Мастиленоструйни принтери

  Matte Photo Paper MP-101D

  Превърнете идеите си в реалност с тази универсална хартия. Идеална за любители и творци, тя е перфектният избор за вашите поздравителни картички, допълнения към лексикон или творчески проекти от Creative Park.

Свързани статии

 • ПЕЧАТ И ТВОРЧЕСТВО

  Най-добри съвети за смислени подаръци от хартия

  Открийте как можете да изработвате съдържателни подаръци с помощта на Canon Creative Park и принтер PIXMA.

 • ОТПЕЧАТВАНЕ И ТВОРЧЕСТВО

  Лятно забавление с хартия

  От сладоледи и фотоапарати до забавни игри – организирайте пикник с принтер PIXMA и Creative Park.

 • ОТПЕЧАТВАНЕ И ТВОРЧЕСТВО

  Внесете радост на закрито през есента

  Открийте как дизайнерът и създател Pippa Hiscock създаде забавен и персонализиран декор за рожден ден от хартия.

 • ОТПЕЧАТВАНЕ И ТВОРЧЕСТВО

  Произведения на изкуството от хартия

  Творецът Zack McLaughlin е вдъхновен от шаблон на земеродно рибарче на Canon Creative Park.