ТВОРЧЕСКИ ПЕЧАТ

Предизвикателство за творчество с хартия 2: летен пикник

Във втората от нашата поредица от сезонни предизвикателства за творчество с хартия открийте как младо семейство създаде игри и декор за пикник с принтер Canon PIXMA и Creative Park.
Две жени, които държат реквизит за фото кабина от хартия, седят с малко дете между тях върху одеяло за пикник, покрито с цветни хартиени фигурки от Creative Park.

Като част от нашето предизвикателство с хартия на PIXMA, възложихме на творци и семейства да създават красиви хартиени фигурки за различни поводи през цялата година.

Този път е ред на илюстраторката Emma Howcutt-Kelly, съпругата й Clare и малкия им син. Каква е мисията на семейството? Да използват принтер PIXMA и шаблони от Canon Creative Park, за да изработват игри, декор и реквизит за летен пикник.

Предизвикателство 2: летен пикник

Кошница за пикник, пълна с хартиени фигурки от Creative Park, стои отворена върху цветно одеяло. Около нея има още няколко хартиени фигурки, включително хартиени сладоледи, самолети и игра на бинго.

Изработката на пикник от хартия е забавно лятно занимание. Бихте могли да прекарате един ден в правенето на фигурки от хартия и вкусни хапвания, а след това, на следващия ден в парка да се наслаждавате на цялата си упорита работа.

Независимо дали сте във вашата градина или местен парк, пикникът е чудесен начин да се възползвате максимално от по-дългите летни дни. А с всичко – от красиви менюта до цветни знамена, от които да избирате, плюс още стотици летни дизайни, Creative Park на Canon може да ви помогне да направите вашето изживяване наистина уникално.

Създаването на ваши собствени летни декорации също е достъпен начин да направите деня навън по-вълнуващ за вашите малки деца, както и да добавите хитър елемент, с който да се забавляват. За разлика от пластмасата, от която са направени толкова много детски декорации и играчки, можете да рециклирате хартиените си творения след това – или да ги запазите за бъдещи събития.

Работейки с темата за лятото, Emma и Clare трябваше да помислят как би изглеждал пикникът за тяхното младо семейство. Emma обича да бъде креативна и наскоро започна малък бизнес като илюстратор, но синът им е твърде малък за някои от по-сложните шаблони на Creative Park, така че трябваше да намерят дизайни, които да са подходящи за всички възрасти.

„Решихме да направим малка кутия фотоапарат, за да го забавляваме – и това беше идеалното място за съхранение на сладкиши“, обяснява Emma. „Има проекти на Creative Park за всички нива на умения и резултатите ви карат да се гордеете със себе си.“

Ето как да направите свои собствени игри и декорации за пикник от хартия.

Творецът Emma Howcutt-Kelly се усмихва, докато лепи сладолед от хартия от Canon Creative Park.

Запознайте се с твореца

Кой: Emma Howcutt-Kelly

Какво: майка и илюстратор

Също така участва: Clare Howcutt-Kelly и техния син

Изберете вашите шаблони с лятна тематика

Снимани отгоре, шаблони на Creative Park и частично сглобени хартиени модели, подредени върху плота на масата.

Emma и Clare решиха да направят селекция от аксесоари и декорации за пикник, както и колекция от игри и играчки, с които малкият им син да играе.

Чифт ръце, държащи смартфон, показващ сладолед от хартия в приложението Creative Park.

Широката гама от шаблони в Creative Park означава, че има някои подходящи за малки деца, а също и по-сложни шаблони за възрастни, така че всеки от семейството или приятелите ви може да се включи.

Clare хареса набора от шаблони в Creative Park и го описа като добре организиран и лесен за намиране на това, което търсите. „Прекарах няколко щастливи часа, разглеждайки всички проекти“, казва тя.

След като разгледаха уебсайта на Creative Park, Emma и Clare решиха да започнат предизвикателството си с шаблони за кутия фотоапарат, корона, сладолед и хартиен самолет – но има още стотици, от които да избирате, ако тези не са съвсем подходящи за вашето собствено събиране. Малките ви интересуват ли се от динозаври или фиджет играчки например? Тогава защо не си направите вълнуващ тематичен пикник?

Creative Park също така ще ви ориентира колко време може да отнеме изработката на шаблон, така че можете да планирате времето си за изработката на хартия и да сте сигурни, че по-малките деца няма да скучаят.

„Избрахме елементи, които биха направили обстановката за пикник да изглежда наистина красива и неповторима“, казва Clare за техните селекции.

Отпечатване и изрязване на вашите шаблони

Цветен шаблон за сладолед, отпечатан от Creative Park на Canon, се подава от принтер Canon PIXMA.

Emma и Clare свързаха смартфон към своя принтер PIXMA и отпечатаха своите шаблони направо от приложението Creative Park. Можете също така да използвате уеб версията на Creative Park. „Открихме, че е наистина удобно. Не ви е нужно кой знае какво оборудване, за да вдъхвате живот на творенията си, и можете да разпечатвате бързо“, казва Emma.

Чифт ръце, използващи ножица, за да изрежат шаблон за сладолед на Creative Park.

Emma откри, че правенето на шаблоните за пикник е забавна и успокояваща дейност. „Трябва да се концентрираш, за да не откъснеш случайно някое парче, но мозъкът ми беше толкова концентриран, че всъщност не можех да мисля за нищо друго“, казва тя.

Когато сте избрали шаблоните си, можете да печатате директно от вашия смартфон, като използвате уебсайта или приложението на Creative Park и принтер на Canon, като например серията PIXMA TS5350a.

След като вашите шаблони са отпечатани, е време да започнете да изрязвате – можете да използвате макетно ножче и дъска за рязане за по-сложни дизайни или ножица.

Залепване на вашите декорации от хартия

Малко дете, седнало на маса между две жени, използва лепило, за да залепи хартиен шаблон на сладолед.

Семейството смята, че пистолетът за горещ силикон е полезен за някои от по-трудоемките части, но препоръчват децата да използват сухо лепило или лепящи точки.

Жена, седнала на малка синя маса в оранжерия, внимателно прикрепя две части на сладолед от хартия.

Най-добрите съвети на Clare са да работите внимателно с хартията и да не бързате. „Няма нужда да бързате и ще го намерите заниманието много терапевтично!“ добавя Emma.

Не забравяйте да биговате линиите с помощта на линийка, преди да сгънете и залепите, тъй като това ще придаде на готовите ви шаблони по-добра форма. Emma казва, че това е била най-сложната част от правенето на декорациите. „Трябва да направите това, преди да сгънете елементите, тъй като препоръчителната хартия е доста дебела“, казва тя. „След като направите това, е по-лесно да слепите всички части.“

Също така е добра идея да направите вашите творби от хартия един ден преди деня за пикник, така че лепилото да може да изсъхне.

Бъдете домакини на вашия летен пикник

Малко дете седи в градина между две жени, които са почти извън кадър и държат цветен фотоапарат от хартия до лицето му.

Emma и Clare направиха набор от игри и играчки за своя син, включително кутия фотоапарат, която беше едновременно забавна за игра и удобно място за съхранение на лакомства.

Принтер Canon PIXMA с четири тематични за пикник хартиени фигурки, поставени отгоре, който стои на бюро в малка стая.

Семейството хареса своите творения за пикник от хартия и направи повече, отколкото им беше необходимо, защото се увлякоха в творчество. Можете също така да използвате дизайните си за рождени дни или като реквизит за детски игри.

След като сте подготвили целия си летен декор, е време да подготвите своя пикник, независимо дали ще е в задния двор или посещавате най-близкия парк. Можете дори да си направите пикник на закрито, ако времето не е подходящо или нямате достъп до някоя градина – просто поставете одеялото си на пода във всекидневната си и внесете слънчевото време у дома, като пуснете любимите си летни песни.

Emma и Clare намериха набор от реквизити за фото кабина на тема пикник в Creative Park, за да добавят допълнително забавление към повода. Можете също така да намерите реквизити за фото кабина за рождени дни, различни спортове, Хелоуин или Коледа.

Семейството направи и игра на бинго, за да прекарва времето си, когато са навън. Можете също да опитате да направите нещо малко по-сложно, без шаблон, като хвърчило от хартия.

След като изпълни предизвикателството, Clare казва, че изработването на фигурки от хартия определено е нещо, което би искала да прави отново. „Харесва ми това, че има проекти за всеки сезон. Има купища коледни тематични лакомства и когато имаме време, ще се радваме да се заемем с някой от по-сложните проекти, като например миниатюрната пекарна или многоъгълните рисунки на животни.“

Освен че са забавна творческа дейност, играчките и аксесоарите от хартия са по-добри за околната среда от пластмасата, освен това са сравнително евтини за създаване и по-лесни за изхвърляне, когато децата вече не искат да си играят с тях. Матовата фотохартия на Canon може да се рециклира заедно с обичайното рециклиране на хартия/картички – въпреки че това може да не е така, ако декорирате дизайните си с други материали или използвате лепило (винаги проверявайте местните указания за рециклиране).

„Пластмасата е навсякъде“, продължава Clare, „особено когато става въпрос за играчките на децата. Предпочитам да използвам неща, които могат да се рециклират след това.“

Очаквайте следващото ни предизвикателство, което е на тема есенно парти за рожден ден. Междувременно вижте какво още можете да направите с шаблоните на Creative Park и не забравяйте да споделите творенията си с помощта на хаштага #MadeWithPixma. Можете също така да намерите много вдъхновение на нашата страница в Pinterest. Успех!

Снимка на фотоапарат Canon, заснета отгоре, разположен върху принтер Canon PIXMA, с колаж от снимки на заден план.

CANON CLUB

Изключителна общност за творци като вас. Преследвайте страстта си с подкрепа, вдъхновение, ползи и други. Лесно е да се присъедините. Купете продукт. Регистрирайте го. Присъединете се към Canon Club.
Tamzin Wilks

Свързани продукти

 • Принтери за дома

  Серия PIXMA TS5350a

  Покажете своето творчество чрез гъвкавата работа с печатни носители, страхотните творчески приложения и лесното свързване към смартфони на серията PIXMA TS5350a
 • Мастиленоструйни принтери

  Matte Photo Paper MP-101

  Матирана фотохартия за висококачествени разпечатки на снимки, графики и текст с матирано покритие. Подходяща и за творчески приложения, като например поздравителни картички, рекламни дисплеи и оригами.
 • Мастиленоструйни принтери

  Matte Photo Paper MP-101D

  Превърнете идеите си в реалност с тази универсална хартия. Идеална за любители и творци, тя е перфектният избор за вашите поздравителни картички, допълнения към лексикон или творчески проекти от Creative Park.

Свързани статии