ТВОРЧЕСКИ ПЕЧАТ

Направете си собствени фиджет играчки с Creative Park

Фиджет играчките са забавни за игра и още по-забавни за правене, но те също могат да успокоят заетите умове, както разбираме в този урок от експерта по хартиено творчество Paula Milner и нейния син Freddie.
Пакет матирана фотохартия Canon, заснет отгоре, заобиколен от цветни фиджет играчки от хартия.

Paula Milner е любител на приложните изкуства и дизайнер на платове, който живее в Обединеното кралство. Името ѝ в Instagram е The Crafty Lass, където споделя творческо вдъхновение и откъси от домашния си живот с над 6000 последователи. Най-големият син на Paula, Freddie, е с аутизъм и очаква диагноза ADHD (синдром на дефицит на вниманието и хиперактивност), което означава, че се нуждае от допълнителни грижи – нещо, за което Paula говори открито и честно в социалните си канали.

Творческите занимания винаги са били голяма част от детството на Freddie и въпреки че може да му е трудно да се концентрира за дълги периоди от време, Paula намира начини да го държи ангажиран. „Freddie наистина се интересува с какво се занимаваме ние с баща му“, казва Paula. „Баща му е инженер и си пада по числата, така че Freddie също се интересува от играчки и игри с числа. Ако ме види да плета на една кука или да шия, ще иска да се научи да го прави – той вече може да зашие копче и сам си направи юрган от съшити парчета плат. Той се интересува от всичко, което му дава незабавни резултати.“

Паула наскоро откри Creative Park на Canon, който ѝ помага да забавлява Freddie, като предоставя безброй лесни за правене проекти за работа с хартия. Изработените от хартия фиджет играчки са чудесна алтернатива на пластмасовите варианти и Freddie намира целия процес, от правенето на играчките си до играта с тях, за много успокояващ. Фиджет играчките не са само за деца – когато има нещо, което да правят с ръцете си, възрастните се концентрират по-лесно, ако се чувстват неспокойни или развълнувани.

Ако искате да направите свои собствени фиджет играчки, ето всичко, от което се нуждаете, плюс малко вдъхновение от Freddie и Paula.

Шаблон на Creative Park, излизащ от черен принтер на Canon, поставен върху дървен рафт.

Можете да отпечатвате шаблони директно от приложението Creative Park или да изтегляте PDF файлове от уебсайта на Creative Park.

Усмихната жена и младо момче са седнали на маса и си играят със селекция фиджет играчки от хартия.

Дръжте малките ръчички заети с хартиени фиджет играчки, които са лесни за изтегляне и правене и са забавни за игра.

1. Изберете своя шаблон от Creative Park

Жена седи пред лаптоп, който показва уебсайта на Canon Creative Park. Пакет хартия за принтер Canon, хартиена играчка вятърна мелница и буркани с химикалки и ножици стоят на масата до нея.

Може да се изненадате колко много шаблони ви очакват в Creative Park. Пумпалите са чудесно място за начало, но алтернативните варианти включват модел на динозаври и касов апарат с работещи части. Възможностите са безкрайни.

Creative Park улеснява спонтанното желание за творчество. Има хиляди проекти за работа с хартия, от които да избирате, вариращи от любимите фиджет играчки на Freddie до по-сложни образователни помагала като изскачаща кутия с азбуката.

„Интересите на Freddie се променят постоянно“, казва Paula. „В един момент той може да се запали по числата, а в следващия – по ярките цветове, така че гамата, налична в Creative Park, е наистина полезна, когато търся неща, които ще му харесат.“

Търсенето на шаблони в Creative Park е лесно. Използвайте падащото меню на сайта за настолни компютри или изберете раздела „Category“ (Категория) от началната страница на приложението. Можете също да използвате иконата за търсене. Ако използвате Creative Park за първи път, добра идея е да започнете с нещо просто. Фиджет играчките, като тези пумпали, са идеални за начинаещи или деца (с наблюдение от възрастен). Можете да ги намерите, като потърсите „Origami Spinning Tops“ в лентата за търсене на версията за настолни компютри или като навигирате през категориите Papercraft > Educational > Play (Хартиени изделия > Образователни > Игри).

2. Отпечатайте върху матирана фотохартия Canon

Ръце държат сноп цветни шаблони на Creative Park, отпечатани върху матирана фотохартия Canon.

Матираната фотохартия Canon е най-добрият избор за творчески проекти. Зашеметяващите цветове са гарантирани, а при 170 g/m2 (дебелината на хартията, измерена в грамове на квадратен метър) тя е достатъчно здрава за създаване на играчки и игри, с които можете да играете отново и отново.

Матирана фотохартия Canon е чудесна за творчество. Тя е малко по-дебела от стандартната хартия A4 и позволява възпроизвеждане на висококачествени ярки цветове, което гарантира, че вашите творения ще изпъкнат. Заредете хартията във вашия принтер PIXMA според инструкциите и отпечатайте избраните от вас шаблони директно от приложението Creative Park или изтеглете PDF шаблон от уебсайта на Creative Park, за да отпечатвате от вашия компютър или устройство.

„Новите идеи помагат на Freddie да се развива и той има нужда да бъде стимулиран, така че фактът, че можете да избирате неща и да ги отпечатвате почти мигновено, е идеален за него“, казва Paula. След като изберете своя шаблон и заредите хартията си, ще започнете да творите за минути.

3. Изрежете и направете

Малко момче седи на маса и внимателно изрязва цветни фигури от шаблон на Creative Park.

Линиите на изрязване на шаблоните на Creative Park трябва да са лесни за следване от малки деца, но винаги се препоръчва наблюдение от възрастен.

Усмихнато малко момче седи на маса и си играе с фиджет играчки от хартия.

Freddie успя да изреже и направи свои собствени фиджет спинери, което направи целия процес още по-приятен за него.

След като отпечатате вашите шаблони, следващият етап е да ги изрежете. Просто изрежете по границите на шаблона и внимавайте за иконите на ножицата, които ви показват къде да направите допълнителни разрези. Фиджет играчките изискват само няколко изрязвания, което ги прави достатъчно лесни за правене от деца само с малко помощ за безопасност.

Фиджет спинерите могат лесно да бъдат персонализирани с боя, химикалки или малки украшения, като брокат или стикери например (не забравяйте, че използването на боя или брокат може да означава, че вече не могат да се рециклират). „Току-що открих Creative Park“, казва Paula, „но мисля, че това е невероятен ресурс за родители, които трябва да забавляват децата си по време на училищните ваканции или да вдъхнат живот на проектите за домашна работа.

„Открих толкова много начини, по които може да бъде полезен и за възрастни, особено на тези, които търсят алтернативни и екологични начини за украса на партита и събития.“ Има и множество възможности за печат за домашна декорация.

4. Създаден и за възрастни

Ръце залепват парчета изрязана хартия с лепило. На масата също стоят хартия за принтер и инструкции за изработване на играчка от хартия.

Някои шаблони в Creative Park са малко по-трудни за създаване и са най-подходящи за по-големи деца или възрастни. Ако търсите начини да забавлявате приятелите си, защо не пробвате да си направите хартиено парти? Няма ограничения за това колко пъти можете да изтеглите шаблон, така че поканете колкото хора искате!

Селекция от цветни хартиени играчки седи върху принтер Canon PIXMA с кутии, пълни с химикалки и ножици, отстрани.

Всеки лист с фиджет спинер съдържа множество шаблони, така че имате много варианти за игра.

Творческите дейности обикновено са много релаксиращи за Freddie и той обича да прави неща с ръцете си. Преди малко му предложихме фиджет играчки, с които да си играе, но той вече активно ги търси, когато почувства необходимост да се успокои“, казва Paula.

Създаването на неща от хартия може да бъде много успокояващо самостоятелно занимание, но също така е чудесен начин за младежите да прекарват време с приятели. Няма ограничение за броя пъти, в които можете да изтеглите шаблоните, така че всички можете да опитате да създадете едно и също нещо. След като играчките са направени, насърчавайте децата да създават игри, които да играят заедно, като например да поставят куклено представление за родителите.

Творческите партита не са само за деца – радостта от това да правите неща с ръцете си е добра и за възрастни. Има някои невероятни проекти в категорията архитектура на Creative Park, които изискват много повече време и търпение, включително модели на Саграда Фамилия в Испания и храмовия комплекс Angkor Wat в Камбоджа.

„Когато става дума за творчески дейности, децата често се включват и са щастливи да забъркат някоя бъркотия“, казва Paula. „Възрастните, от друга страна, са склонни да бъдат много предубедени за това как трябва да изглежда нещо. Творческите дейности с Creative Park са идеални и за двете групи – независимо дали искате да персонализирате проекта си или просто да се придържате към шаблона. Ако объркате нещо, можете просто да разпечатате и да започнете отново.“

5. Рециклирайте и преминете към следващия проект

Ръце държат сиво кошче за отпадъци, пълно с парчета картон и хартия и изхвърлени хартиени проекти.

След като приключите да играете с вашите фиджет спинери, те могат да бъдат рециклирани с останалата хартия и картон. Също така не забравяйте да проверите вариантите за рециклиране на вашите празни патрони с мастило на Canon.

Матираната фотографска хартия Canon може да се рециклира заедно с редовното рециклиране на хартия/картон (винаги проверявайте местните указания за рециклиране). Това може да не е така, ако украсите проекта си или използвате лепило, но бихте могли да потърсите по-екологични варианти, като например биоразградим брокат.

„Freddie може да бъде доста непохватен“, казва Paula. „Той може да счупи пластмасови играчки доста лесно, което би било доста неприятно, ако сме похарчили пари за тях. Това, че шаблоните за играчки в Creative Park са безплатни, означава, че не се притесняваме толкова, ако ги счупи, особено след като знаем, че хартията може да се рециклира.“

Ако сте нов в Creative Park, започнете с нещо малко и постепенно преминавайте към по-големи и по-сложни проекти, като рециклирате предишните си творения, за да освободите място за нови.

Написано от Matthew Bowen

Свързани продукти

 • Принтери за дома

  Серия PIXMA TS5350a

  Покажете своето творчество чрез гъвкавата работа с печатни носители, страхотните творчески приложения и лесното свързване към смартфони на серията PIXMA TS5350a
 • Мастиленоструйни принтери

  Matte Photo Paper MP-101

  Матирана фотохартия за висококачествени разпечатки на снимки, графики и текст с матирано покритие. Подходяща и за творчески приложения, като например поздравителни картички, рекламни дисплеи и оригами.
 • Мастиленоструйни принтери

  Matte Photo Paper MP-101D

  Превърнете идеите си в реалност с тази универсална хартия. Идеална за любители и творци, тя е перфектният избор за вашите поздравителни картички, допълнения към лексикон или творчески проекти от Creative Park.

Свързани статии

 • ТВОРЧЕСКИ ПЕЧАТ

  Нека цветовете ви заблестят

  Добавете експлозия от цветове към дома си с тези красиви хартиени проекти с цветовете на дъгата.

 • СЪВЕТИ ЗА ПЕЧАТ

  Съвети за печат за новата учебна година

  Намерете креативни начини да се организирате за учебната година с принтер Canon.

 • ТВОРЧЕСКА ОСЪЗНАТОСТ

  Премахнете стреса от бюрото си

  Ние споделяме няколко лесни начина за справяне с ежедневното напрежение.

 • ТВОРЧЕСКИ ПЕЧАТ

  Направете декорация с динозаври с Creative Park

  Украсете спалнята на вашето дете по достъпен начин с праисторически творения от хартия.