ТВОРЧЕСКИ ПЕЧАТ

Само небето е граница при хартиените проекти на тема дъга

Научете как да създавате хартиени творения с цветовете на дъгата с принтер Canon PIXMA и Canon Creative Park, за да внесете експлозия от великолепни цветове в дома си.
Плоска композиция на дървено бюро с цветна хартиена вятърна въртележка и балон за горещ въздух, плюс пакет фотохартия Canon.

Дъгата е ярък символ на надежда, късмет и красота след буря, както и всеобхватен образ на любов и разнообразие. Искали ли сте някога, когато видите такъв символ в далечината, да го уловите и да си го занесете вкъщи? Е, сега можете.

Хартиените проекти на тема дъга могат да освежат всяка стая и да бъдат перфектната украса за парти, идеално за изработване с група приятели предварително. Не вярвайте на думата ни, а на някой, който обича всичко ярко и цветно – Helen Cooke, живеещата в Обединеното кралство приложник и бижутер зад @CraftyCooke.

„Обичам цветовете. Винаги съм била доста весел човек, така че се обличам според характера си“, казва Helen. „Обичам да виждам какво можеш да правиш с цвета и да се противопоставяш на правилата. Особено при приложното творчество, където можете да експериментирате с различни цветове и да видите как можете да промените индивидуалността на даден предмет въз основа на това как комбинирате цветовете.“

За да започнете, ще ви трябва принтер Canon PIXMA и уебсайтът или приложението Canon Creative Park. Тук Helen обяснява как е използвала принтер от серия Canon PIXMA TS5350a, Creative Park и ръчни инструменти, за да вдъхне магически живот на вятърна въртележка и балон за горещ въздух в цветовете на дъгата.

Избор и печат на вашите шаблони

Ръка държи смартфон с шаблон на вятърна въртележка от Canon Creative Park на екрана. На заден план на бюро има принтер Canon PIXMA.

С приложението Canon Creative Park и съвместим принтер Canon PIXMA можете да отпечатате шаблон направо от смартфона си.

Лист хартия с шаблон на цветна вятърна въртележка излиза от принтер Canon PIXMA, който е поставен върху дървено бюро.

Helen хареса LED лентата на състоянието и OLED дисплея на серията Canon PIXMA TS5350a. Оборудван с FINE патрони с мастило ChromaLife100 и отпечатващ ярки цветове, този принтер е идеалният избор за хартиено творчество.

Canon Creative Park е изключително лесен за използване. Можете да изтеглите приложението във вашето iOS или Android устройство или можете да прегледате широката гама от безплатни шаблони в уебсайта. Има различни дизайни с дъга, като 3D картичка и оригами. Хелън избра вятърна въртележка и балон за горещ въздух с цветовете на дъгата. Всеки шаблон предоставя собствени инструкции за печат и посочва също приблизителното време за изработка и нивото на трудност, както и най-добрия тип хартия.

Helen оценява колко достъпен е уебсайтът. „Инструкциите са добри и уебсайтът е наистина лесен за използване“, казва тя. „Удобно е, че изтеглените шаблони са събрани на едно място.“

След като изберете шаблон, можете да го отпечатате направо от вашия смартфон, стига да имате съвместим принтер Canon PIXMA. Helen използва серия Canon PIXMA TS5350a, за да отпечата дизайните си. „Беше наистина лесно да се свържа чрез Wi-Fi“, споделя въодушевено тя. „Качеството на печат е прекрасно.“

Helen използва матирана фотохартия на Canon и забеляза, че качеството е перфектно за проекти от хартия. „Цветовете са красиви и хартията е с правилната дебелина“, обяснява тя. „Не е твърде крехка, нито твърде дебела като картон, а е просто идеална.“

Сглобяване на шаблоните

Човек се навежда над бюро, за да изреже сложен шаблон с помощта на макетно ножче.

Хартиеното творчество е достъпен начин да се забавлявате, да се отпуснете и да развиете творческите си мускули. „Не е нужно да купувате специални инструменти, но просто не забравяйте, че трябва да имате остро макетно ножче“, казва Helen. „Не бързайте. Ако искате да направите нещо да изглежда красиво, отделете време за него и се забавлявайте.“

Усмихната жена в шарен топ на райета седи на бюро, завършвайки проект от хартия на вятърна въртележка с цветовете на дъгата.

Бихте могли да подарите вашите хартиени творения с цветовете на дъгата и на приятели. Helen казва, че се гордее с това, което прави, когато получава обратна връзка от хора, които се радват на нейните творения.

Helen използва макетно ножче, за да изреже шаблоните. „Балонът за горещ въздух е доста сложен, така че е най-добре да използвате макетно ножче“, казва тя. „За вятърната въртележка е по-подходяща ножица.“

Важно е да биговате шаблоните, преди да започнете да сгъвате. „Трябва да биговате хартията с метална линийка, в противен случай ще откриете, че шаблоните ви са твърде трудни за сгъване особено когато използвате по-дебела хартия“, обяснява тя. „Създаването на тези чисти сгъвания е от огромно значение. Не бих препоръчала да прескачате тази стъпка.“

След като биговате хартията, използвайте лепило, за да сглобите шаблона Балонът за горещ въздух е сложен шаблон с много малки части, така че е необходимо много търпение, за да го изработите, но част от забавлението при творчеството с хартия е да забравите всичко останало и да се съсредоточите върху проекта.

„За мен творенето е дейност, свързана с концентрация на вниманието“, казва Helen. „Някои хора го намират в книгите или спорта, но за мен това е творенето. Нямам друг избор освен да освободя съзнанието си, защото трябва да се съсредоточа. В този момент съществуваш само ти.“

„Обичам да гледам как нещо се създава“, продължава тя. „Започвате с всички тези малки части и ги съединявате, за да създадете емоция или нещо, с което хората могат да се свържат или което ви харесва.“

Показване на вашите творби с цветовете на дъгата

Усмихната жена, облечена в шарен раиран пуловер, окачва хартиен балон за горещ въздух в цветовете на дъгата на жълта лампа.

В допълнение към озаряването на дома ви, тези творения могат да се използват и за празнуване на месеца на Прайд. „Важно е да подкрепяме и подчертаваме куиър общността“, казва Helen.

Плоска композиция на дървено бюро с цветна хартиена вятърна въртележка и балон за горещ въздух, плюс няколко купи със сладкиши и плодове.

Вятърната въртележка се предлага и с различни централни части – като цвете и звезда – така че можете да я персонализирате по ваш вкус.

Когато става въпрос за показване на вашите творения с цветовете на дъгата – независимо дали е на перваза на прозореца ви, за да покажете подкрепа за ЛГБТК+ общността, или сред сладкиши с цветовете на дъгата на масата – единствената граница е вашето въображение. Helen разпъна балона за горещ въздух върху тел и го окачи в спалнята на сина си. „Това е весело малко творение и добавя цвят към всяка стая“, казва тя.

И творенията с цветовете на дъгата не са ограничени до еднократна употреба. „Можете да ги поставите където пожелаете и можете също да си играете с тях; вятърната въртележка всъщност наистина се върти!“ добавя Helen.

Цветовете не трябва да са само за деца“, продължава тя. „Само защото си по-възрастен, не означава, че трябва да страниш от цветовете. Цветовете могат да повлияят на настроението ви, така че добавянето на някои цветове към обкръжаващата среда може да ви накара да се почувствате по-щастливи.“

Независимо дали празнувате Прайд, организирате парти или събитие, или просто искате да се насладите на изблика на цветовете в дома си, Creative Park предлага множество идеи за хартиено творчество.

Ако търсите вдъхновение, последвайте ни в Pinterest и не забравяйте да споделите творенията си в социалните мрежи, като използвате хаштага #MadeWithPIXMA.

Nikita Achanta

Свързани продукти

 • Принтери за дома

  Серия PIXMA TS5350a

  Покажете своето творчество чрез гъвкавата работа с печатни носители, страхотните творчески приложения и лесното свързване към смартфони на серията PIXMA TS5350a
 • Мастиленоструйни принтери

  Matte Photo Paper MP-101

  Матирана фотохартия за висококачествени разпечатки на снимки, графики и текст с матирано покритие. Подходяща и за творчески приложения, като например поздравителни картички, рекламни дисплеи и оригами.
 • Мастиленоструйни принтери

  Matte Photo Paper MP-101D

  Превърнете идеите си в реалност с тази универсална хартия. Идеална за любители и творци, тя е перфектният избор за вашите поздравителни картички, допълнения към лексикон или творчески проекти от Creative Park.

Свързани статии

 • ПЕЧАТ И ТВОРЧЕСТВО

  Най-добри съвети за смислени подаръци от хартия

  Открийте как можете да изработвате съдържателни подаръци с помощта на Canon Creative Park и принтер PIXMA.

 • ТВОРЧЕСКИ ПЕЧАТ

  Хартиени модели на забележителности

  Ознаменувайте специални места с принтер Canon PIXMA и Creative Park.

 • ТВОРЧЕСКИ ПЕЧАТ

  Направете си сами фотокабина Canon Zoemini

  Използвайки само своя Canon Zoemini S2 и приложението Mini Print, добавете повече настроение на следващото си парти със спомени в стил като от фотокабина.

 • ТВОРЧЕСКИ ПЕЧАТ

  Направете декорация с динозаври с Creative Park

  Украсете спалнята на вашето дете по достъпен начин с праисторически творения от хартия.