ТВОРЧЕСКИ ПЕЧАТ

Футболни игри от хартия, които да ви вдъхновят да бъдете активни

Създайте нещо страхотно със семейството си това лято и изпробвайте направените от хартия футболни игри с Creative Park.
Малко момиче изрязва шаблон, за да направи футболна игра от хартия.

Лятото е тук и, естествено, родителите са нетърпеливи да намерят дейности, в които цялото семейство може да се включи. Ръчно изработените игри, които можете да сглобите и играете заедно, са брилянтен източник на забавление, а с Canon Creative Park процесът е прост и ценово достъпен.

Creative Park е пълен с безплатни цветни игри от хартия, готови да бъдат открити и разпечатани директно чрез вашия домашен принтер.

Блогърът Fariba Soetan живее в Лондон със съпруга си и трите си деца и има блог на име Mixed.Up.Mama. Тук Fariba обяснява как използва Creative Park и принтера от серия PIXMA TS8350 на Canon за деня, посветен на семейните спортни дейности.

1. Изберете своя комплект и шаблони

Първо, изберете здрава хартия, на която да разпечатате игрите си. Матираната фотохартия на Canon е подходяща за хартиено творчество, тъй като матираната текстура я прави идеална за разпечатване на ярки изображения и графики.

„Дебелината на хартията е наистина важна, за сте сигурни, че изрязаните фигури са здрави и не се отлепват“, казва Fariba, чиито дъщери са на възраст от шест, осем и десет години. Серията PIXMA TS8350 на Canon е идеална за този вид печат, но всеки принтер PIXMA е подходящ.

Fariba споделя, че изборът на шаблони за футболна игра може да бъде и увлекателна семейна дейност, като за всеки един от тях е посочено времето за сглобяване, както и нивото на трудност, така че можете да решите дали те са подходящи за вашите деца.

„Момичетата бяха наистина развълнувани да разгледат всички неща в сайта, които биха могли да направят“, добавя тя. „Ако родителите избират шаблони заедно с децата си, трябва да вземат предвид колко времеемко е изработването на шаблоните, както и тяхното ниво на трудност.

„Спряхме се на баскетболните и футболните игри, отчасти защото изглеждаха наистина забавни, а също и защото прецених, че нивото на трудност е подходящо като за първи опит – за да можем проумеем как се случват нещата.“

2. Създайте своя мини игра

С помощта на приложението Creative Park или чрез изтегляне от уебсайта на Creative Park директно във вашия компютър можете да изберете любимите си хартиени макети, да ги отпечатате директно чрез домашния си принтер и да ги сглобите, преди да започнете с игрите.

Всичко, от което се нуждае творческият ви екип, са ножици, лепило, линия за създаване на гънките, стара химикалка и инструкциите ви за играта. След това просто следвайте пунктираните линии, местата за сгъване и нанасяне на лепило, за да започнете.

Две момичета залепват мишени върху хартиена футболна врата.

„Децата ми са наистина креативни и тези игри са много добър начин да удовлетворим нуждата от творчество“, казва Fariba.

Две момичета показват своите футболни фигури от хартия.

Открийте семейните игри от хартия, които са забавни колкото за изработване, толкова и за игра – усещането за постижение, след като приключите със създаването на хартиените си творения, остава на второ място след забавлението, което ще изживеете.

Разпределянето на задачите ще гарантира, че всеки ще се включи. „Когато отпечатахме игрите, графиките бяха наистина добри, а инструкциите ясни“, казва Fariba. „Момичетата бяха развълнувани, че могат да изрязват всяка от формите и нивото на трудност не беше проблем, тъй като имам три момичета на различна възраст, като всяка от тях се справя различно с рязането. Най-сложна за оформяне беше топката и тук беше моментът, в който се включи 10-годишната ми дъщеря. Имаше по-големи парчета хартия, тези за футболната мрежа, с които се справи шестгодишната ми дъщеря.

„Всички бяхме заети със задачите си и се забавлявахме, докато ги изпълнявахме. Това означава, че всеки има с какво да допринесе и всички са ангажирани – и няма спор относно това кой каква работа е свършил!“

3. Бъдете домакини на своя турнир

Момиче, което се готви да хвърли футболна топка от хартия.

„След като приключихме с всичко, си починахме, пораздвижихме се малко, хапнахме и след това се върнахме към играта“, казва Fariba.

След като я сглобите, е време да започнете с играта! Защо не организирате група приятели, за да следите точките, или дори направете свои собствени карти с резултати, за да разнообразите турнира?

Creative Park е пълен с други хартиени шаблони, идеални за организиране на спортни турнири – от реквизити за фотокабини и банери, за да развеселите играчите и съотборниците, до парти шапки и мегафони, за създаване отборна атмосфера.

Децата могат да получат допълнително усещане за постижения от играта с нещо, което те са направили, като същевременно придобият полезни практически умения. „Момичетата наистина харесват рисуването, залепването и оцветяването, така че предимството от това да имат нещо, с което да играят след това, беше наистина страхотно“, казва Fariba. „Има толкова много предимства: рязането, което развива двигателните умения, а и самият процес по създаването на нещо творческо ти носи увереност.

„Най-голямата ми дъщеря беше наистина доволна, че е създала сложен 3D обект, като топка, която изряза и сглоби сама. Много се забавляваше, докато целеше мишената.“

4. Посветете ден на творчеството

Семейство, събрано около фотоапарат, което разглежда изображения.

Хартиените проекти като тези на Fariba са евтин начин за забавление на семейството с часове по време на лятната ваканция. „Набелязахме си някои неща, които искаме да направим следващия път“, казва Fariba. „Ако имаме няколко свободни часа в събота или ако вали навън, това е нещото, с което се развличаме.“

Три малки момичета ритат футболна топка в градината си.

След като сте направили вашата игра от хартия и сте си поиграли, защо не излезете навън и не се отдадете на истинската игра.

Независимо дали изработвате проекти от хартия през уикенда, или през училищните ваканции, брилянтна идея е да посветите ден на проекта си и да добавите елементи, като хапване на полувремето или хартиен трофей за победителя. Защо дори не документирате забавлението, което изживявате през деня, като заснемате снимки и играете заедно.

А за онези членове на семейството, които наистина искат да проявят творчество, е забавна идея да персонализират изрезките си от хартия особено ако искат да си ги запазят след деня на забавлението.

„Футболната мишена е все още на стената ни“, казва Fariba. „От време на време момичета играят с топките и импровизират с игрите. Вратарят във футболната игра е само силует, но децата могат да му нарисуват лице или да изрежат различно облекло. Има много неща, които можете да направите.“

Ако семейството ви се нуждае от творческо вдъхновение или просто иска да направи нещо, което не включва гледане на телевизия, има огромен набор от забавни шаблони в Creative Park, които просто чакат да бъдат открити и изработени от вас.

Написано от Lorna Dockerill

Свързани продукти

 • Мастиленоструйни принтери

  Matte Photo Paper MP-101

  Матирана фотохартия за висококачествени разпечатки на снимки, графики и текст с матирано покритие. Подходяща и за творчески приложения, като например поздравителни картички, рекламни дисплеи и оригами.
 • Компактни цифрови

  PowerShot SX740 HS

  Уловете всеки детайл с 40x оптично увеличение и 4K UHD видеозапис с джобен компактен фотоапарат.

Свързани статии

 • ТВОРЧЕСКИ ПЕЧАТ

  Направете декорация с динозаври с Creative Park

  Украсете спалнята на вашето дете по достъпен начин с праисторически творения от хартия.

 • ОТПЕЧАТВАНЕ И ТВОРЧЕСТВО

  Организирайте парти с Creative Park

  Декорации и реквизит, които можете да отпечатате у дома с приложението Creative Park.

 • СЪВЕТИ ЗА ПЕЧАТ

  Съвети за печат за новата учебна година

  Намерете креативни начини да се организирате за учебната година с принтер Canon.

 • ОТПЕЧАТВАНЕ И ТВОРЧЕСТВО

  Приложение Creative Park

  Приложението Creative Park е пълно със забавни проекти за изработка.