ТВОРЧЕСКИ ПЕЧАТ

Направете творческите си проекти още по-впечатляващи с помощта на табло за вдъхновение, разпечатано чрез SELPHY Square QX10

Таблата за вдъхновение са един чудесен начин, чрез който да осъществите творческите си идеи. Тук ще ви покажем как да разпечатате такова табло мигновено с помощта на Canon SELPHY Square QX10.
Жена, която разпечатва изображение на Canon SELPHY Square QX10. Поставено изправено на бюрото пред нея се намира табло за вдъхновение на тема мода.

Таблата за вдъхновение са предпочитани от дизайнери, художници и общо взето от всеки, който трябва да планира творчески проект или се нуждае от вдъхновение за дадено събитие или ваканция. Общо взето този вид табла представлява колаж от идеи, които могат да ви помогнат да усъвършенствате творческата си визия и да осъществите плановете си.

Без значение какъв е проектът, с който сте се заели – предекориране на стая или задание, свързано с моден дизайн, през последната ви година като студент – ключът към всичко е вдъхновението. Може да се вдъхновите от керамична саксия в перфектния нюанс на синьото за таблото ви за вдъхновение за интериорен дизайн или от ярък плат с мотиви, който може да направи дизайна на роклите ви още по-впечатляващ.

Сега ще ви представим начините за създаване на табло за вдъхновение, някои идеи за това как да го използвате и идеалните инструменти, чрез които да разпечатвате вдъхновяващи изображения.

Как да създадете табло за вдъхновение, което да ви вдъхновява

Canon SELPHY Square QX10, който разпечатва снимки за табло за вдъхновение на тема интериор за дома.

Изберете снимки от галерията на телефона си и ги разпечатайте с Canon SELPHY Square QX10, като създадете квадратни залепващи се снимки с бели полета, идеални за творческите ви идеи.

Човек, който прави табло за вдъхновение на тема синьо с изображения, залепени на бяла стена зад бюро.

За да създадете табло за вдъхновение, можете да използвате всяка налична повърхност, независимо дали е празна стена, черна дъска, или страниците на албум.

Възможно е вече да разполагате с много изображения във фотоапарата или телефона си, които да ви послужат като отправна точка за таблото. Когато сте навън и снимате, не се колебайте да заснемате всичко, което ви вдъхновява. Помислете за цветове и мотиви и как те биха могли да се съчетаят. Ако планирате да предекорирате стаята си, предполагаме, че имате аксесоар, който много харесвате и искате да бъде част от интериора – като например ваза в любимия ви нюанс на синьото. Използвайте изображението на този предмет като отправна точка и след това, съобразно него, подредете таблото си за вдъхновение, като добавите изображения на цветни диаграми, мека мебел или други аксесоари, които биха паснали на схемата.

Защо разпечатаните проекти са по-подходящи от дигиталните

Човек, който отлепя задната страна на самозалепващ се стикер, разпечатан с SELPHY Square QX10.

Със стикерите на Canon SELPHY Square QX10 можете да разпечатвате снимки и да ги залепяте директно на таблото си за вдъхновение.

Изображенията рисуват по-добра картина отколкото думите сами по себе си, а таблото за вдъхновение – снимки, залепени на стена, подредени върху табло за снимки или залепени в албум – предоставя мигновена визуална представа (вместо да прекарвате минути в търсене в галерията на телефона или компютъра си всеки път, когато се налага). Canon SELPHY Square QX10 е идеалният инструмент за създаване на висококачествени разпечатки на цветовете и стиловете, които ви вдъхновяват. Той разпечатва квадратни изображения (стикери) с размери 6,8 x 6,8 cm с поле за надписване, така че можете да добавяте бележки или коментари относно идеите си. Разпечатките са наистина детайлни и с впечатляващо качество на цветовете. Мастилото и хартията за SELPHY Square QX10 също се предлагат в комплект, за да ви бъде по-лесно, когато дойде време за смяна.

Разширяване и усъвършенстване на вашето табло за вдъхновение

Жена, изработваща табло за вдъхновение на тема „вдъхновяващи визии“, прикачваща изображения от SELPHY Square QX10 заедно с рисунки и мостри на материали.

Освен разпечатки вашето табло за вдъхновение може да включва мостри на платове, изрезки от списания, листа, цветя и други.

Вдъхновението ви за дизайн не се ограничава само до снимките. Едно такова табло за моден проект например може да включва също така мостри на платове, цветни конци, копчета или различни закопчалки. Комбинирането на материи с мигновени разпечатки на любимите ви форми и стилове ще ви помогне да се фокусирате и наистина да „почувствате“ проекта си. Помислете за това как да представите елементите на таблото си за вдъхновение, за да постигнете най-добрия ефект, и как да ги подредите така, че да станат едно цяло.

Творческо сътрудничество чрез SELPHY Square QX10

Човек, който държи Canon SELPHY Square QX10, докато разпечатва лого за даден проект.

Таблата за вдъхновение могат да се използват и като чудесен начин да представите идеите си – когато работите върху даден бизнес проект, визуалните елементи, комбинирани заедно, понякога могат да предават посланието ви по-добре от самите думи.

Ако работите по дадена идея с други хора, може би ще искате да споделите вижданията си. Може би планирате нов дизайн на лого и трябва да вземете решение за цветовите схеми, графиките и шрифтовете или може би просто искате да обсъдите теми за даден празник. Canon SELPHY Square QX10 е малък, преносим и безжичен, така че можете да го вземете със себе си и да разпечатвате, без значение къде се намирате вие и вашите приятели/сътрудници. Не е нужно да се притеснявате за проводници или кабели, SELPHY Square QX10 е лесен за зареждане чрез USB и може да отпечата до 20 снимки с едно зареждане. Ако някой друг има изображение, което би искал да добави към проекта, може да го сподели с вас онлайн и след това да го отпечатате незабавно.

Можете да избирате от множество опции за оформление

Жена, която държи принтер Canon SELPHY Square QX10 до телефона си. На екрана й се вижда изображението, което смята да разпечата.

Canon SELPHY Square QX10 е идеален за създаването на всякакви табла за вдъхновение, тъй като можете да разпечатате изображенията директно от телефона си и можете да добавите етикети, икони и текст в приложението Canon SELPHY Photo Layout.

Приложението Canon SELPHY Photo Layout ви позволява да персонализирате разпечатките си с картинки, филтри, рамки, текст и наслагвания. Приложението, което е налично за изтегляне от App Store за устройства с iOS или от Google Play за устройства с Android, предлага множество опции за оформление. Можете да комбинирате изображения с различни пропорции, за да създадете колаж, или да разделите хартията равномерно на две, четири или осем снимки на страница.

Табла за вдъхновение за забавление и мотивация

Табло за вдъхновение на тема „Пътуване до Мароко“, показващо модели на плочки и билети, поставено до Canon SELPHY Square QX10.

Защо не направите няколко снимки с вашия Canon SELPHY Square QX10 и не създадете табло за вдъхновение просто за забавление? Темата може да бъде вашият любим цвят, дестинация за ваканция или храна.

Таблата за вдъхновение могат да се използват по всякакви забавни начини. Очакването да отидете на почивка на място, което никога досега не сте посещавали, често може да бъде толкова вълнуващо, колкото и самото пътуване. Можете да съберете изображения на забележителностите, които искате да видите, или на храната, която се надявате да опитате. Всичко, което обединява обща идея или усещане, като например геометричният модел върху плочките в марокански стил или изображения на богато украсена мавританска архитектура, помага да се създаде усещане за място.

Табла за вдъхновение на принтер PIXMA

Дори и да не притежавате Canon SELPHY Square QX10 пак можете да включите разпечатки в таблото си за вдъхновение. Моделите принтери Canon PIXMA TS, като тези от серия PIXMA TS5350a, серия TS6350 и серия TS8350 могат да разпечатват квадратни снимки с помощта на приложението Easy-PhotoPrint Editor и квадратна хартия, като Canon Photo Paper Plus Glossy II, която е налична във форматите 13 x 13 cm и 8,9 x 8,9 cm. Или защо не опитате да разпечатате върху магнитната фотохартия на Canon и не създадете табло за вдъхновение от идеи за кухненски дизайн върху хладилника си? Просто свържете смарт устройството си чрез AirPrint (iOS) или Mopria (Android), за да разпечатвате снимки направо от телефона си.

Какъвто и да е следващият ви творчески проект, съставянето на табло за вдъхновение е идеалният начин да съберете идеите си и да прецизирате визията си – опитайте и се оставете да бъдете отведени на вдъхновяващо пътешествие.

Написано от Andrea Ball

Свързани продукти

 • Принтери за дома

  SELPHY SQUARE QX10

  Съхранявайте вашите специални спомени като красиво изработени разпечатки, които можете да правите навсякъде – безжично.
 • Принтери за дома

  Серия PIXMA TS5350a

  Покажете своето творчество чрез гъвкавата работа с печатни носители, страхотните творчески приложения и лесното свързване към смартфони на серията PIXMA TS5350a
 • Мастиленоструйни принтери

  Magnetic Photo Paper MG-101

  Внесете повече творчество и интерактивност във фотопечата чрез магнитната фотохартия MG-101 на Canon.
 • Свързани статии