ТВОРЧЕСКИ ПЕЧАТ

Създайте своя собствена детска книга с приказки стъпка по стъпка

С Canon SELPHY CP1500 е по-лесно да създадете книга с приказки от нулата, отколкото си мислите.
Възрастен и две деца седят на дивана и разглеждат ръчно изработена книга с приказки, създадена с помощта на Canon SELPHY CP1500 и приложението Canon SELPHY Photo Layout.

Всички знаем, че играта и творчеството са важни за развитието на децата и насърчаването им у дома може да бъде чудесен начин да прекарате качествено време заедно като семейство. Ентусиастът в игрите и създател на съдържание Alison (all.about.the.play) смята, че е важно да помага на децата си – Isla и Callum – да учат чрез творчество.

„И двамата са много креативни и намирам за наистина забавно да седна и да творя с тях“, казва тя. „Обичам да гледам как въображението им се развихря.“ Alison споделя преживяванията на семейството в социалните медии и най-новият ѝ проект с шестгодишната ѝ дъщеря Isla беше да направят творческа домашна детска книга с помощта на принтера Canon SELPHY CP1500.

Създаването на собствена книга с приказки може да звучи предизвикателно, но SELPHY CP1500 може да опрости процеса. Независимо дали създавате уникален подарък, училищен проект или персонализирана приказка за лека нощ, семействата могат да работят заедно, за да измислят идеи. „Isla участва в много от решенията“, казва Alison. „Хареса ми, че това е нещо, което мога да създам с нея.“ Тук Alison споделя съвети, за да направите заниманието лесно и забавно за цялото семейство.

Материали, които ще са ви необходими

Различни разпечатки, ножици и отворен лексикон до розов Canon SELPHY CP1500 са разположени върху дървена маса.

Canon SELPHY CP1500 ви позволява бързо и лесно да отпечатвате снимки от вашия смартфон чрез Wi-Fi, така че не е нужно да карате децата си да чакат или да прекарват време в разплитане и свързване на кабели.

Една от характеристиките на Canon SELPHY CP1500 е способността му да печата върху самозалепваща се хартия за стикери, така че не са необходими ножица или лепило, когато творите с по-малки деца. Този принтер също ви позволява да добавяте допълнителни елементи с помощта на приложението Canon SELPHY Photo Layout, чрез което можете да създадете цялата книга без нужда от множество допълнителни материали. Ето от какво имате нужда:

  • Canon SELPHY CP1500
  • Смартфон с инсталирано приложение Canon SELPHY Photo Layout
  • Албум за изрезки
  • Съвместима фотохартия Canon, касета и мастило

Може да решите да добавите допълнителни щрихи, които може да включват незадължителни материали:

  • Ножица
  • Лепило
  • Печати
  • Бои за рисуване, химикали и моливи
  • Екологичен брокат

Творчески идеи

Усмихнато дете, което държи лист цветна хартия и гледа целенасочено възрастния, седнал до него.

Визуалното разказване на истории е забавен начин да обсъждате различни теми с вашите деца – независимо дали става дума за това кои черти на характера са важни или проблеми, пред които е изправена нашата планета.

Размишляването относно идеи за приказки и създаването на ваши собствени герои в книгите с приказки е перфектната възможност да говорите за преживяванията на вашите деца, техните любими книги и телевизионни предавания – за сюжета, снимките, героите, темите и посланията. Или как могат да използват приятелите и близките си като вдъхновение, докато създават герой.

„Isla реши, че иска тя самата да присъства в книгата, както и брат ѝ Callum, заедно с мама и татко“, казва Alison. „Имаме няколко книги у дома, в които се обяснява какво може да се случи, ако пластмасата попадне в морето, така че Isla разбира, че трябва да се грижим за нашите плажове. Тя обича да ходи да събира отпадъци и ако приятелите ѝ си изхвърлят боклук на земята, тя им казва, че трябва да си го съберат.“

Isla добавя: „Костенурките обичат да ядат медузи, но ако в морето има найлонови торбички, костенурките си мислят, че това са медузи и ги изяждат. Това ги разболява.“ Тази страст към животните и околната среда се превърна в главна тема в приказката на Alison и Isla.

Създаване на герои и избор на изображения

Дете използва цветен химикал, за да напише „щастлив“ и да нарисува усмихнато личице в лексикон, докато различни разпечатки, канцеларски материали и Canon SELPHY CP1500 стоят на масата.

Децата могат да изберат да включат снимки на себе си или на членове от семейството в книгата с приказки, като предоставят на героите различни правомощия или работни роли, които биха могли да послужат като инструмент за развиване на стремежи.

Усмихнато дете използва химикалка, за да пише в лексикон, ръководено от възрастен, който седи до него.

„Харесва ми, че Isla може да използва въображението си, за да създаде книгата“, казва Alison. „Тя ме помоли да ѝ помогна, така че това беше един вид съвместен проект, който да направим заедно.“

Да се научите да правите книга от снимки може да бъде идеалният начин да дадете нов живот на спомените – независимо дали става въпрос за създаване на художествено приключение с помощта на снимки от ваканцията, изграждане на тайна самоличност за вашите домашни любимци или превръщане на децата ви в супергерои, приказни герои или изобретатели. Създаването на книга с приказки също е идеална възможност да излезете от вкъщи, за да направите някои нови снимки, така че децата да могат да се видят по какъвто начин пожелаят.

„След като решихме, че нашата приказка ще включва Isla и Callum на плажа, намерихме снимки, които да паснат на приказката“, обяснява Alison. „Isla смяташе, че отпадъците на плажа са добра идея и искаше да включи снимка на нашия събирач на отпадъци.“ Докато сглобяваше книгата, Isla нарисува тъжно лице, за да покаже колко разочарована се чувства, когато види пластмаса, изхвърлена на плажа, и усмихнато лице, което символизира щастие, когато успее да направи положителна промяна.

Избиране на формат

Кадър в близък план на ръце, държащи смартфон, показващи как се редактира снимка в приложението Canon SELPHY Photo Layout.

Можете да използвате творчески комплекти и допълнителни материали, за да персонализирате книгите си с приказки, но приложението Canon SELPHY Photo Layout улеснява правенето на всичко това на екрана.

Във всяка библиотека или книжарница ще намерите широка гама от различни детски книги, от комикси и книжки с картинки до приказки и биографии. Героите могат да общуват чрез балончета с текст, стихове, чрез разказвач или чрез записи в дневник.

Независимо от формата, който изберете, приложението Canon SELPHY Photo Layout ви позволява да добавяте текст, рамки и печати към снимките. Освен това има шаблони за отпечатване на оформления с една или няколко снимки, заедно със селекция от различни повърхности на разпечатката. Това е чудесен начин децата да се включат и да разгледат как ще се получат нещата, преди да натиснат „Print“ (Печат).

„Смятам, че приложението е наистина лесно за използване и ми беше забавно да проявя творчество“, казва Alison. „Изпробвахме някои от стикерите и проектирахме няколко снимки с рамки. Също така добавихме текст, поиграхме си с балончета с текст и добавихме сърце на някои снимки. Използването на различните функции на приложението направи книгата с приказки да изглежда забавна и различна.“

Отпечатване на снимки и сглобяване на вашата книга

Дете отлепва снимка от хартия за стикери Canon – отпечатана с Canon SELPHY CP1500 – докато друг човек я държи.

Хартията за стикери позволява на по-малките деца да се включат без неудобно рязане или бъркотия с лепило, като ги улеснява да отлепят гърба на разпечатките на снимки и да ги залепят директно в книгата с приказки.

Усмихнато дете отлепва малък номериран стикер от лист хартия за стикери Canon, за да го постави в лексикона пред себе си.

Приложението Canon SELPHY Photo Layout включва функция Label Layout (Оформление на етикети) за отпечатване на мини стикери, които Isla използва, за да добави сини и бели номера на страниците към своята книга с приказки.

След като отпечатате изображенията, можете да започнете да комбинирате всички елементи. На този етап може да ви помогне да начертаете макет на хартия или да подредите страниците на масата или на пода, преди да създадете окончателно страницата. „Имахме много различни идеи, така че си ги записахме и ги разгледахме, за да решим кои части да поставим“, казва Alison. „В резултат на това всичко се получи много добре и имахме начало, среда и край.“

По-малките деца могат да лепят снимките, докато по-големите деца и възрастните се справят с необходимото рязане. Всеки може да се включи с други творчески допълнения, като рисуване, писане или избор на снимки за корицата. Не забравяйте да добавите имената на авторите и илюстраторите – вашите имена!

Възхищение от творението ви и споделяне

Дете поставя декоративна самозалепваща лента в ъгъла на снимка в лексикон, създаден с помощта на принтер Canon SELPHY CP1500 и приложението Canon SELPHY Photo Layout.

Съвместната работа в екип за създаване на нещо лично може да бъде страхотен начин за сплотяване на семействата и наличието на книга в резултат на това, с която да се похвалят, може да помогне на децата да се гордеят с творческите си умения.

Дете се усмихва на фотоапарата, държейки ръчно изработена книга с приказки, създадена с помощта на принтер Canon SELPHY CP1500 и приложението Canon SELPHY Photo Layout.

„Мисля, че това е прекрасен проект за Isla“, казва Alison. „Харесваше ѝ да проявява творчество и да рисува вътре, както и да пише част от историята и да избира къде да залепи снимките.“

„Избрахме да я наречем Плажните приключения на Isla“, казва Alison. „Използвахме черно-белия филтър на три снимки и някои от квадратните стикери, за да направим заглавието, като добавихме текста в синьо, така че да се откроява. Наистина сме доволни от резултата!“

Да се научите как да направите книга сами е забавен начин да прекарате време като семейство, да оставите въображението да се развихри и да се насладите на дискусии за герои и теми. Canon SELPHY CP1500 в комбинация с приложението Canon SELPHY Photo Layout прави процеса лесен и безпроблемен, като помага на семействата да творят в движение. Можете с гордост да изложите резултата на лавицата или нощното шкафче или да го превърнете в персонализиран подарък за любим човек.

„Бъдете креативни“, съветва Alison. „Няма правилен или грешен начин да се направи книга с приказки. Можете да направите книга за нещо, от което детето ви се интересува, или за пътуване, на което то е било. Това е чудесна дейност за дъждовен ден. На Isla ѝ хареса да чете книгата на Callum, така че не става въпрос само за създаването, а за споделянето на книгата с други хора.“

Развихрете въображението си, като създадете свое собствено приключение и експериментирате със SELPHY CP1500 и приложението SELPHY Photo Layout. Няма граници, когато вие сте авторът.

Написано от Kat Halstead

Свързани продукти

Свързани статии