ТВОРЧЕСКИ ПЕЧАТ

Вдъхнете живот на своите творчески проекти с приложението SELPHY Photo Layout

Експерт в приложните изкуства и блогър, Emma Jewell показва как да създавате проекти, които засияват с помощта на приложението SELPHY Photo Layout на Canon.
Ръка, която взима лист с отпечатани ярки изображения от принтер Canon SELPHY CP1300, заобиколен от мъниста, огърлици и цветна диаграма.

Художничката и експерт в приложните изкуства Emma Jewell въплъщава блясъка не само като име, но и като стил. От канала й в Instagram, преливащ от багрите на дъгата и от творческо вдъхновение, до месечния ѝ „Craft and Cocktail Club“, Emma обича да прави неща – особено ако са включени лъскави елементи.

„Вярвам, че всеки човек притежава усет към творчество, само трябва да открие призванието си“, казва Emma, която има своя собствена марка, Sassy Crafting, и вече пет години е автор на приложно изкуство на свободна практика.

Ентусиазирана любителка на пъстротата и блясъка, и човек, който подрежда всичко в цветовете на дъгата, Emma прие да покаже колко забавна може да е работата с приложението Canon SELPHY Photo Layout. Приложението не само ви позволява да създавате интересни фотооформления, но може да се използва и като творчески инструмент за изкуство и дизайн с възможности за добавяне на филтри, текст, етикети и графики, което го прави идеален за създаване на албуми с изрезки и забавни лични фотопроекти. И след като завършите проекта си, компактният Wi-Fi фотопринтер Canon SELPHY CP1300 ви позволява веднага да отпечатате своите вдъхновяващи колажи.

Тук Emma показва защо безплатното приложение за създаване на колажи Canon SELPHY Photo Layout и мини фотопринтерът Canon SELPHY CP1300 са идеалната комбинация за творчески проекти.

1. Събиране на идеи

Мъниста и огърлици до хартия с изображения на мънистени огърлици и гривни.

Emma води блог от 2014 г. и създава съдържание за търговски марки като Hobbycraft, Cricut и Trimmcraft. Тя обича да изработва собствени уникални продукти, вместо да купува масови изделия от магазините.

„Обичам да създавам албуми с изрезки и обичам да персонализирам дрехи“, казва Emma, която използва приложението SELPHY Photo Layout, за да събере идеи за своите творчески проекти. „Събрах вдъхновение – различни мотиви и цветове – за чифт дънки, които исках да персонализирам, някои идеи за цветни декорации за стена, бродиран несесер с пайети и бижута с пластмасови мъниста и верижки от 90-те.

„Събирам идеи отвсякъде, включително и от Pinterest. Много ми се искаше да направя нещо с дънки и флорални мотиви, така че се спрях на маргаритките. Използвах приложението, за да визуализирам проекта и да видя кои идеи се съчетават добре."

2. Редактиране на вашите вдъхновяващи идеи

Маргаритки от плат, парче хартия с изображения на маргаритки и изображение на дънки с маргаритки върху тях върху бяла повърхност.

Опцията „Combination“ съчетава снимки с различни размери върху една страница и Emma използва тази опция, за да създаде фотоколаж от маргаритки за дънките, които тя ще персонализира.

Маргаритки от плат, парче хартия с изображения на маргаритки и изображение на дънки с маргаритки върху тях върху лилава повърхност до принтер Canon SELPHY CP1300.

Приложението SELPHY Photo Layout предлага набор от опции за добавяне на филтри, етикети, текст и графики, което ви позволява да създадете свой оригинален забавен фотоколаж.

Приложението SELPHY Photo Layout предлага шест опции за оформление, от които можете да избирате:

Select & Print: Тази опция създава едно изображение.

N-up: Тази опция разделя листа хартия на две, четири или осем равни части с по една снимка във всяка.

Shuffle: Тази опция автоматично разбърква снимки с различни съотношения на изображението, за да създаде готов колаж от вашите снимки.

Bookmark: Тази опция създава две ленти от изображения за разделители за книги.

Combination: Тази опция комбинира снимки с различни размери (които могат да бъдат изрязани след отпечатване).

Label: Тази опция ви позволява да създадете квадратни или мини етикети от вашите изображения.


Ако сте изтеглили най-новата версия на приложението, ще можете да създавате разделители за книги с два различни дизайна, вместо с един повтарящ се дизайн. Можете да избирате измежду подобрена гама от цветове за текст и графика и функция „зоново покритие“ за уникален ефект на зонов UV лак, който ще направи някои зони от изображението по-лъскави от другите, което разкрива интересни творчески възможности.

Emma използва няколко оформления, за да съпостави идеите си. „За някои добавих текст и някои от стикерите“, казва тя. „Добавих стикерите с цветя върху дънките, само за да видя как биха изглеждали. Приложението ми позволи да добавя фон на точки в една от зоните“, обяснява Emma. „Използвах три снимки и зона на точки, така че можех да добавям бележки, ако желая.“

3. Отпечатване на вашите проекти

Цветни материали и разпечатки, разположени около принтер Canon SELPHY CP1300.

Emma обича пъстротата и блясъка и нейните пъстри идеи се претворяват идеално от Canon SELPHY CP1300, който създава разпечатки с формат на кредитна карта с различни покрития.

Принтер Canon SELPHY CP1300 отпечатва лист хартия с четири различни блестящи мотива.

SELPHY CP1300 на Canon, съвместим с Apple AirPrint, улеснява отпечатването на забавни снимки за табла и стени.

Разпечатките на Emma, които бяха създадени бързо и лесно чрез компактния фотопринтер Canon SELPHY CP1300, отговаряха на нейния характерен жизнерадостен стил. „Цветовете бяха много ярки и разкриваха всички нюанси, които исках да покажа. Дори отпечатах малка цветова скала, която показа, че цветовете са точно такива, каквито се виждат на екрана“, казва Emma.

„Допадна ми бързината, с която SELPHY CP1300 отпечатва изображенията. Изпращането на изображение от приложението директно към принтера става лесно и бързо. Също така е лесно да се правят промени, ако някъде нещо се обърка или си променя решението – лесно мога да отпечатам друг вариант. Много харесвам хартията формат 6x4, защото мога да отпечатам няколко снимки на един лист."

Приложението SELPHY Photo Layout е съвместимо и с компактния принтер Canon SELPHY Square QX10.

4. Намиране на вдъхновение за вашия творчески проект

Несесер с блестяща повърхност, наниз и пайети, поставени върху него, до снимка на чифт бели ботуши с лъскав холограмен ефект.

Една вдъхновяваща снимка – като този чифт ботуши с холограмен ефект – е чудесно начало на творческия проект. „Обувките с холограмен елемент бяха отправната точка“, обяснява Emma. „Пример за дрехите, с които този несесер може да си отива.“

Най-добрият съвет на Emma към начинаещите творци е да използват нещо забавно за начало на проекта и след това да оставят нещата да се развиват сами. „Изпълнете се с вдъхновение“, казва тя. „След това изберете едно изображение, с което да започнете, независимо дали това е цвят, елемент, който искате да персонализирате, или просто снимка на чифт обувки, и го използвайте като отправна точка.“

Идеите на Emma обикновено започват като решение на даден проблем и желанието да създаде свой продукт, вместо да го търси по магазините. „Нося бележник за идеите, които ми хрумват, докато се разхождам“, казва тя. „Мисля за неща, които сама бих носила или използвала у дома. Вместо да купя нещо, си казвам „Как да си направя това нещо сама?“

Независимо дали изследвате творческите си идеи с компактния Canon SELPHY CP1300 или SELPHY Square QX10, приложението SELPHY Photo Layout ще ви помогне да изразите креативността си чрез фотоколажи.

За повече творчески вдъхновения – от декоративни пеперуди до табла за вдъхновение – щракнете тук.

Написано от Лорна Докърил

Свързани продукти

Свързани статии

 • ТВОРЧЕСКИ ПЕЧАТ

  Творете през цялата година

  Запознайте се с вдъхновяващите идеи за вашия SELPHY Square QX10 от Jesus Sauvage.

 • ОТПЕЧАТВАНЕ И ТВОРЧЕСТВО

  Направете експлодираща кутия

  Lini Trinh споделя своята „експлодираща“ кутия от хартия, направена с помощта на Canon SELPHY CP1500.

 • ОТПЕЧАТВАНЕ И ТВОРЧЕСТВО

  Заредете се с празничен дух с декорации със снимки

  Във втория проект на SELPHY Craft Club Duygu Turgut Gokpinar споделя своя опит с използването на Canon SELPHY Square QX10.

 • ТВОРЧЕСКИ ПЕЧАТ

  Декорирайте живота си в стил „Табло на мечтите“

  Преобразете пространството си, така че да отговаря на стила ви, с Canon SELPHY Square QX10.