ВЛОГОВЕ

Най-добрите фотоапарати за влогъри на Canon

Разберете как тези страхотни фотоапарати за влогове на Canon могат да вдъхнат живот на вашите влогове, като ви дават контрол и изключително качество на видеото.
Човек, който записва влог с Canon EOS R10. На заден план се вижда портокалово дърво, отрупано с плодове.

Заснемането на влог е страхотен начин хората да ви опознаят – а за да заснемете влог, се нуждаете от фотоапарат за влогове. Без значение дали искате да станете инфлуенсър с хиляди последователи и YouTube абонати, или просто да се забавлявате, докато заснемате хобитата си и приключенията си по време на ваканция, има толкова много начини да развихрите фантазията си и да покажете истинската си същност чрез влог. Вярно е, че в днешно време влогърите не са никак малко, но тези, които са приятелски настроени, креативни, носещи послание, винаги ще намерят път за изява.

Сега добрите намерения и послания оставаме на вас. Но когато става дума за най-добрите фотоапарати за влогове на Canon, изброените тук ще направят заснемането забавно и лесно и ще вдъхнат живот на идеите ви, като същевременно ви предлагат качество на видеото и творчески контрол, от които се нуждаете, за да създадете идеалния влог. Всички тези фотоапарати за влогъри на Canon предлагат вградена Wi-Fi и Bluetooth комуникация, което ви позволява да споделяте видео и снимки веднага, като ги прехвърляте безжично във вашето смарт устройство, за да ги публикувате в социалните мрежи.

Ето най-добрите фотоапарати на Canon за заснемане на влогове – прочетете, за да разберете защо.

Снимка на продукт на открито на фотоапарат Canon EOS R10 с прикрепен микрофон и мини статив, настроен за запис на видео.

Canon EOS R10 е създаден специално за всички творци с приключенски дух. С тегло от само 429 g това е идеалният спътник за влогъри приключенци и за тези, които снимат без статив или в движение.

1. Canon EOS R10

Най-добрия фотоапарат за влогове на Canon за начинаещи и непрофесионални създатели на съдържание в социалните медии

 • Сензор: 24,2 MP формат APS-C
 • AF система: Dual Pixel CMOS AF с проследяване на очи, лице, животни и превозни средства
 • Екран: 7,6 cm, подвижен LCD сензорен дисплей с 1,04 милиона точки
 • Макс. видео резолюция: 4K (3840 x 2160); 6K (предискретизация)
 • Система на обектива: RF-S обективи; RF обективи (с коефициент на изрязване 1.6x); EF и EF-S обективи чрез адаптери за монтиране
 • Визьор: електронен визьор (EVF) с 2,36 милиона точки с увеличение 0,95x
 • Аудио: вграден микрофон с вътрешно намаляване на шума; вход за микрофон
 • Режим за самоснимачка за видео: 2 секунди, 10 секунди, дистанционно
 • Видео: налично е вертикално съотношение на изображението за видео
 • Тегло: 429 g


Независимо дали сте ентусиазиран видеограф с набиращ популярност акаунт в социалните медии, или начинаещ, който търси най-добрия фотоапарат за заснемане на влогове, за да започне кариера в YouTube, Canon EOS R10 е точно това, от което се нуждаете. Като достъпен базов фотоапарат от безогледалната система EOS R на Canon EOS R10 ви дава достъп до RF байонет на Canon на професионално ниво за светкавично бързо автоматично фокусиране с помощта на индивидуални RF-S обективи. Те включват достъпния и компактен Canon RF-S 18-45mm F4.5-6.3 IS STM, идеален обектив с общо предназначение за начало с безогледалната система.

Интелигентният AF със задълбочено самообучение на Canon позволява на EOS R10 без усилия да проследява очи и лица в 100% от рамката1, така че независимо от условията на осветеност винаги ще бъдете в центъра на вниманието. За да гарантира, че домашните ви любимци ще бъдат част от снимката, EOS R10 може да проследява и животни.

Неговият 24,2 MP APS-C сензор осигурява качеството, от което ще се нуждаете, за да гарантира, че вашето съдържание ще изглежда невероятно, предлагайки 4K до 60p без ограничение във времето за запис. За удивителен забавен каданс с качество на кинофилм EOS R10 записва 120 fps във Full HD, докато неговите вертикални режими на снимане извеждат готови за социалните мрежи кадри, които да използвате за Instagram истории и TikTok.

EOS R10 е проектиран с мисъл за всички влогъри, които снимат без статив. С тегло от само 429 g и с подвижен сензорен екран за по-голяма гъвкавост и за да може да се виждате по време на снимане можете да снимате влогове по цял ден без нуждата от статив. Комбинирайте го с лекия и компактен Canon RF 16mm F2.8 STMстрахотен обектив за начинаещи влогъри – за чисти, ясни и ултрашироки изгледи. Имайте предвид, че използването на RF обектив, предназначен за пълнокадров фотоапарат, на фотоапарат със сензор APS-C ще увеличи обхвата на обектива с коефициент 1.6x, което означава, че обектът ще запълни по-голяма част от вашия кадър.

В миналото дори някои от най-добрите фотоапарати за влогове за YouTube потребителите и създателите са се нуждаели от външни микрофони. EOS R10 обаче се доставя с вграден микрофон, който автоматично намалява вътрешния шум на фотоапарата за един чист звук, идеален за запис в движение.

Жена с гръб към фотоапарата, държаща Canon EOS R7 с прикрепен микрофон в протегнатата си ръка.

С 32,5 MP сензор и същата усъвършенствана система за автоматично фокусиране, която се използва в професионалните фотоапарати на Canon, като EOS R5 и EOS R5 C, EOS R7 е фантастична опция за създателите, които искат да усъвършенстват съдържанието си.

2. Canon EOS R7

За създатели и ентусиасти на цифрово съдържание, които искат функции от професионално ниво

 • Сензор: 32,5 MP формат APS-C
 • AF система: Dual Pixel CMOS AF с проследяване на очи, лице, животни и превозни средства
 • Вграден стабилизатор на образа (IBIS): Да
 • Екран: 7,6 cm, подвижен LCD сензорен дисплей с 1,62 милиона точки
 • Макс. видео резолюция: 4K (3840 x 2160); 7K (предискретизация)
 • Съхранение: два слота за SD карти
 • Визьор: EVF с 2,36 милиона точки с увеличение 1,15x
 • Система на обектива: RF-S обективи; RF обективи (с коефициент на изрязване 1.6x); EF и EF-S обективи чрез адаптери за монтиране
 • Аудио: вграден микрофон с вътрешно намаляване на шума; вход за микрофон
 • Режим за самоснимачка за видео: 2 секунди, 10 секунди, дистанционно
 • Видео: налично е вертикално съотношение на изображението за видео
 • Тегло: 539 g


Ако сте опитен създател на цифрово съдържание или просто искате да надградите съдържанието на влоговете си и да го направите впечатляващо, висококачественият APS-C фотоапарат със система EOS R, като Canon EOS R7, е идеалното решение. Комбинирайки своя 32,5 MP сензор с гнездо за RF обектив, който дава достъп до гамата от професионални RF обективи на Canon или до съществуващите EF-S и EF обективи, EOS R7 ще предостави на вашето съдържание чистото и професионално предимство, от което се нуждаете, за да се откроите в YouTube или Instagram. Възползвайки се от същия интелигентен автофокус като EOS R10, EOS R7 използва 527 AF зони (651 за снимки) за проследяване на обекти, лица и очи в 100% от рамката1, като гарантира, че всяка секунда от вашето видео съдържание остава яснa.

Насочен към предприемчиви, независими създатели на съдържание, EOS R7 предоставя 4K резолюция при 60p и 7K видео с предискретизация при 30p, като осигурява невероятни детайли при намаляване до 4K. С вътрешния запис на Canon Log 3 получавате и огромно количество творческа гъвкавост в процеса на постпродукция.

С вграден 5-осев IBIS EOS R7 е проектиран с цел да бъде стабилен дори без статив, дори и в най-лошите условия на осветеност и с обективи без оптичен стабилизатор на образа. Когато е комбиниран с RF обектив с оптичен стабилизатор на образа, като универсалния Canon RF 35mm F1.8 MACRO IS STM, който съчетава широк зрителен ъгъл с широк максимален отвор на диафрагмата, EOS R7 предлага до 7 стъпки2 стабилизация на образа за гладко, фокусирано съдържание, дори и да снимате, докато вървите.

Както прахоустойчив, така и водоустойчив, EOS R7 разполага и с двойни слотове за карти с едновременно записване, за да гарантира, че всички ваши кадри са архивирани. Всички тези характеристики правят EOS R7 идеален за творци приключенци, които никога не знаят в какви условия могат да снимат.

Подобно на EOS R10, EOS R7 също разполага с подвижен LCD сензорен екран за заснемане на влогове без статив и вграден микрофон с вътрешно намаляване на шума, осигуряващ аудио, което отговаря на качеството на вашето видео.

Жена в бледосиньо яке, гледаща към подвижния сензорен екран на Canon EOS RP, монтиран на статив.

26,2 MP CMOS сензор на EOS RP работи невероятно добре при слаба светлина, докато подвижният сензорен LCD екран ви дава ясна представа за обекта ви.

3. Canon EOS RP

Мощен пълнокадров безогледален фотоапарат за влогъри, които искат нови творчески възможности

 • Сензор: 26,2 MP CMOS пълен кадър
 • AF система: Dual Pixel CMOS AF с проследяване на лица и очи и разпознаване до EV –5
 • Екран: 7,5 cm, подвижен LCD сензорен дисплей с 1,04 милиона точки
 • Макс. видео резолюция: 4K (3840 x 2160)
 • Система на обектива: професионални RF обективи на Canon; RF-S обективи; EF и EF-S обективи чрез адаптери за монтиране
 • Визьор: OLED цветен EVF с 2,36 милиона точки
 • Аудио: вградени стерео микрофони; вход за микрофон
 • Режим за самоснимачка за видео: 2 секунди, 10 секунди, дистанционно
 • Видео: налично е вертикално съотношение на изображението за видео
 • Тегло: 485 g


Пълнокадровият фотоапарат, като например Canon EOS RP, е чудесен начин да разширите творческите си хоризонти, след като вече сте натрупали малко опит. Големият му и изключително чувствителен 35mm сензор осигурява по-добра производителност при предизвикателни и променящи се условия на осветеност, както и по-голям контрол върху дълбочината на полето, което може да помогне за регулиране на настроението и атмосферата на вашето съдържание.

EOS RP разполага с всички инструменти, от които се нуждаете, за да развиете уменията си, като например интелигентната система AF на Canon, която може да открива и проследява лица и очи, в съчетание с усъвършенствани, бързофокусиращи се RF обективи, които да поддържат съдържанието фокусирано и рязко до 4K. Това е идеалният фотоапарат за монтиране на бърз и достъпен ултраширокоъгълен RF обектив, като Canon RF 16mm F2.8 STM, който е проектиран за влогъри и създатели на творческо съдържание.

Лекият RF 24mm F1.8 MACRO IS STM, който има функция за полумакро за красиво замъглен фон, или универсалният RF 15-30mm F4.5-6.3 IS STM за плавно и тихо свръхшироко увеличение, също биха били отличен избор. И двата обектива имат вграден стабилизатор на образа, за да поддържат стабилно видео, снимано без статив.

Ще откриете същия интуитивен потребителски интерфейс и оформление на менюто на EOS RP, който бихте намерили при всеки друг цифров фотоапарат на Canon. Има 23 потребителски функции, които могат да бъдат добавени към бутоните Fn, а приложението Canon Photo Companion ще ви преведе през това, което всяка от функциите на фотоапарата ви може да направи. Нещо повече, всички професионални функции на фотоапарата се предлагат в малък и лек корпус, което означава, че EOS RP може да се използва за създаване на съдържание без статив през целия ден.

Мъж в бежов пуловер и очила, гледащ в подвижния екран на фотоапарат Canon M50 Mark II.

Известният пекар и влогър Matt Adlard използва Canon EOS M50 Mark II, за да заснеме своите впечатляващи кулинарни творения.

Асортимент от фотографски комплект, подреден в квадратна форма, включително EOS M50 Mark II, обективи, светкавица и микрофон.

За творческа гъвкавост EOS M50 Mark II може да използва обективи EF и EF-S с адаптер EF-EOS M на Canon, но компактните обективи EF-M на Canon са идеални за заснемане на влогове.

4. Canon EOS M50 Mark II

Гъвкав безогледален фотоапарат Canon, предназначен за снимане както на закрито, така и навън

 • Сензор: 24,1 MP формат APS-C
 • Екран: 7,5 cm подвижен сензорен екран
 • AF система: Dual Pixel CMOS AF с проследяване на лица и обекти
 • Макс. видео резолюция: 4K (3840 x 2160)
 • Система на обектива: специализирани малки и леки обективи EF-M и съвместимост с обективи EF и EF-S чрез адаптер EF-EOS M на Canon.
 • Аудио: вход за микрофон
 • Режим за самоснимачка за видео: 2 секунди, 10 секунди, дистанционно
 • Видео: налично е вертикално съотношение на изображението за видео


Canon EOS M50 Mark II е разработен за запис на качествено видео и в частност за заснемане на влогове. За начинаещите EOS M50 Mark II предлага до 143 точки за автоматично фокусиране (в зависимост от използвания обектив) чрез технологията Dual Pixel AF, която поддържа проследяване на лица и обекти. Изберете обект от всяко място в почти целия кадър, не плъзгайте пръста си, а просто докоснете мястото, където искате да фокусирате, за да преместите AF точката или да създадете професионален ефект на „дърпане“ на фокуса.

EOS M50 Mark II е страхотен за снимане при слаба светлина. Когато записвате в 4K, фотоапаратът предлага чувствителност до ISO 6400, което означава, че можете да разчитате на ясни кадри с прецизни цветове, независимо дали снимате себе си, докато разопаковате продукти в спалнята си, осветена от лампа през нощта, или се разхождате по улиците на някой голям град под яркото обедно слънце. Ако не е нужно да записвате в 4K, снимането с HD качество ви позволява да увеличите диапазона на ISO от 100 до 25 600, което означава, че можете да снимате на лунна светлина и хората ще могат да виждат лицето ви!

Подвижният екран с голяма степен на свобода ви позволява да го завъртите изключително бързо и да снимате себе си, когато сте навън и отивате до местния хранителен магазин или изкачвате пътеката Appalachian. AF системата с висока чувствителност на EOS M50 Mark II поставя рамка върху лицето ви, за да покаже, че сте на фокус, а режимът "Цифров IS за видео" осигурява стабилно видео дори когато снимате без статив.

Има също и вграден стереомикрофон, плюс 3,5 mm стерео минижак за свързване на външен микрофон. А с обектива от комплекта Canon EF-M 15-45mm f/3.5-6.3 IS STM, монтиран към фотоапарата, EOS M50 Mark II стои превъзходно в ръцете ви. Това означава, че можете да се заснемате от една ръка разстояние, без да се уморявате.

Мъж с голямо палто, който се записва на видео с Canon PowerShot G7 X Mark III, монтиран към държан в ръка жиростабилизатор.

Видеографът и фотограф Jamie James тества Canon PowerShot G7 X Mark III в неговата фотосесия на открито.

Canon PowerShot G7 X Mark III на тюркоазена подложка с външен микрофон и дистанционно управление.

Не позволявайте звукът да ви разочарова. PowerShot G7 X Mark III разполага с 3,5 mm вход за външен микрофон, което означава, че невероятното качество на видеото ви ще бъде съчетано с безупречен звук.

5. Canon PowerShot G7 X Mark III

Компактен фотоапарат за влогъри, снимащи на всевъзможни места

 • Сензор: 20,1 MP стекован CMOS 1.0
 • Екран: 7,5 cm накланящ се сензорен екран
 • AF система: Функция „Непрекъснат AF“ с проследяване на лица и обекти, 31-точкова AF система, стабилизатор на образа (4 стъпки по-ниска скорост на затвора), функция „Интелигентен IS“ с „Усъвършенстван динамичен IS“ по 5 оси и „Автоматично нивелиране“
 • Макс. видео резолюция: 4K (3840 x 2160)
 • Филтър: вграден ND филтър
 • Видео: налично е вертикално съотношение на изображението за видео


Canon PowerShot G7 X Mark III е компактен фотоапарат с джобен размер, голям сензор и вграден обектив 24-100 mm (35 mm еквивалент) f/1.8-2.8. Комбинацията от ниско тегло и голям сензор го прави страхотен за всички влогъри и най-добрият фотоапарат за YouTube влогове в движение. Можете да го сложите в джоба си и да го вземете навсякъде – той е готов да посрещне всички предизвикателства, които ви поднася животът. Вграденият обектив е светкавично бърз, което означава, че никога няма да пропуснете нито един миг, а подвижният екран позволява да заснемате себе си в движение изключително лесно.

PowerShot G7 X Mark III ви дава огромно фокусно разстояние с голям диапазон. Например на спортно събитие можете да обхванете цялата сцена, преди да приближите максимално до фокусно разстояние 100 mm, за да заснемете действието. След това можете да се върнете към широк ъгъл на обектива, да обърнете сензорния дисплей, да докоснете екрана и да запишете реакцията си!

PowerShot G7 X Mark III също така предлага превъзходен режим за разпознаване и проследяване на лица. Това означава, че можете да се движите свободно, да вдигате ръцете си във въздуха от вълнение и да показвате реакцията си на случващото се, без да се притеснявате, че лицето ви ще изгуби фокус.

PowerShot G7 X Mark III се справя отлично при всякакви светлинни условия, независимо дали под заслепяващото слънце, или при светлината от лампата в спалнята, и точно това го прави перфектния фотоапарат за снимане навсякъде.

Ще можете да записвате невероятно стабилно видео дори при максимално увеличение, както и при панорамиране или в движение, благодарение на функцията "Усъвършенстван динамичен IS по 5 оси" за компенсиране на заклащането на фотоапарата.

6. Най-добрите обективи на Canon за влогове

Има много обективи на Canon, които са чудесни за заснемане на влогове, съчетаващи широки зрителни полета с изключително качество на изображението. Достъпният, ултраширок Canon RF 16mm F2.8 STM е чудесен първи обектив за начинаещи влогъри, който предлага превъзходни творчески възможности за създателите на съдържание, които искат да заснемат интериорни снимки, както и големи пейзажи. Междувременно RF 24mm F1.8 MACRO IS STM комбинира широки зрителни ъгли с широк максимален отвор на диафрагмата и вътрешна стабилизация, а RF 15-30mm F4.5-6.3 IS STM предлага гъвкав диапазон на фокусиране, който отговаря на нуждите ви – от свръхшироки ъгли за заснемане на влогове без статив до по-тесни ъгли, когато имате нужда от малко допълнителен обсег. Компактният, прибиращ се и лек Canon RF-S 18-45mm F4.5-6.3 IS STM също е идеален избор за дългите дни, прекарани навън.

Написано от Jeff Meyer и Peter Wolinski

 1. Приложимо, когато рамката на обекта е показана по време на проследяване и към фотоапарата е монтиран съвместим обектив при активиран пълнообхватен AF или при успешно разпознаване на обекта в друг режим на зона.
 2. 7 стъпки според стандарт CIPA с обектив Canon RF-S 18-150mm F3.5-6.3 IS STM при фокусно разстояние 150 mm.

Свързани продукти

Свързани статии

 • Жена в лятна рокля и шапка държи Canon EOS R10 до лицето си, за да погледне през визьора, докато стои пред испанска архитектурна сграда с орнаменти.

  ТУРИСТИЧЕСКА ФОТОГРАФИЯ

  Обиколка на Севиля с EOS R10

  Блогърът Diana Millos разкрива защо тази този иновативен фотоапарат е идеалният спътник при пътуване.

 • Жена, настройваща своя Canon PowerShot G7 X Mark III до лаптопа си, за да заснеме йога упражненията в хола си.

  КОМПАКТНИ ФОТОАПАРАТИ

  Най-добрият компактен фотоапарат за създаване на съдържание

  Открийте как PowerShot G7 X Mark III може да ви помогне да разгърнете творческото си вдъхновение в ежедневието.

 • Известният пекар Matt Adlard прави снимка на шоколадов десерт с Canon EOS M50 Mark II.

  КУЛИНАРНА ФОТОГРАФИЯ

  Рецепта за успех: представяне на Canon EOS M50 Mark II

  Самоукият пекар и звезда в социалните медии Matt Adlard опознава EOS M50 Mark II.

 • Жена държи фотоапарат на статив на една ръка разстояние, който е насочен към нея, а извън фокус на заден план се намира тераса от многоцветни сгради на брега на реката.

  ВЛОГОВЕ

  Как да станете влогър

  Започнете да създавате качествени влогове с нашите съвети за влогове за начинаещи.