ВЛОГОВЕ

Представяме ви Canon PowerShot V10, опростената 4K камера за влогове

Най-добрата камера за влогове за начинаещи е тук. Разберете как лесната за използване, лека 4K камера за влогове на Canon ще ви помогне да започнете да създавате влогове и да предавате поточно.
Canon PowerShot V10 стои на кухненски плот с дъска за рязане на заден план и ръка на влогър, поставена на повърхността отпред.

Ако просто искате да споделите страстта си със света, тогава имате нужда от безпроблемно решение за създаване на влогове без цялата сложност. Ако сте разчитали на смартфони, за да разказвате историите си, тогава се запознайте с PowerShot V10: лекото, „всичко-в-едно“ решение за създаване на влогове, което ще ви осигури по-бърз и по-прост работен процес.

PowerShot V10 е проектирана специално за всеки, който иска специална камера за влогове, която е по-лесна за управление, както и бърза и лесна за използване, независимо дали споделя своето приключение в градската почивка, или документира своите хобита.

Готвач поставя касерола с храна върху подложка пред Canon PowerShot V10, стояща на вградената си стойка и наклонена към храната.

Компактната PowerShot V10 е изключително лесна за използване – дори ако сте съвсем нови във влоговете, можете да я изправите с помощта на вградената ѝ регулируема стойка, да наклоните подвижния екран, така че да можете да се виждате, след това да зададете автоматичен режим и просто да докоснете Record (Запис), когато сте готови.

Конструкция и функции на PowerShot V10

С тегло от едва 211 g, почти половината от теглото на компактния фотоапарат PowerShot G7 X Mark III, PowerShot V10 е най-малката камера за влогове на Canon, а миниатюрният ѝ размер означава, че можете да я вземете навсякъде за спонтанно създаване на влогове в движение.

Въпреки малкия си размер, PowerShot V10 разполага с два вградени микрофона с голям диаметър, които могат да уловят звук с по-добро качество, отколкото вероятно получавате от смартфона си. Това е така, защото микрофоните в смартфоните са оптимизирани за телефонни разговори, когато устройството е притиснато към лицето ви. Микрофоните в PowerShot V10 обаче са проектирани да улавят стерео звук на типични разстояния за влогове и са настроени според вашия глас, като същевременно улавят атмосферата на заобикалящата ви среда, независимо дали това е пазар, или парти. Ако записвате при ветровити условия, сложете включения в комплекта ветробран, за да намалите нежелания шум от вятъра.

Ако искате още повече контрол върху аудиото, PowerShot V10 има и 3,5 mm порт за микрофон отстрани за включване на външен микрофон. Допълнителна стойка за аксесоари, която се предлага отделно, ви дава максимална гъвкавост при поставянето на външен микрофон около камерата.

Също така уникално за PowerShot V10 е вградената стойка, която ви позволява да настроите камерата да снима от различни ъгли на наклон, вариращи от –30° до –10° за снимане от висок ъгъл и 10° до 30° за снимане от нисък ъгъл. Стойката се сгъва за по-компактно съхранение и употреба без статив. За още по-голяма гъвкавост PowerShot V10 има стандартна резба за статив, така че имате възможност да я прикрепите към всеки статив по ваш избор, включително компактната ръкохватка-статив Canon HG-100TBR.

Камера Canon PowerShot V10, стояща на вградената си стойка, записва геймър, чиито ръце, използващи контролер за игра, се виждат на преден план.

Вградената стойка на PowerShot V10 може да се регулира както за снимане от висок ъгъл, така и за снимане от нисък ъгъл, а подвижният екран може да бъде настроен под удобен ъгъл.

Един от ключовите фактори за успешно снимане на влогове е фината настройка на композицията. PowerShot V10 прави това лесно със своя LCD подвижен екран – обърнете го, за да видите себе си в кадър за лесно самозаснемане, или го настройте под различни ъгли, за да виждате всичко, към което насочвате камерата. Тя също така предлага сензорно управление за всички стандартни функции за запис в опростен интерфейс. Ако снимате за социална платформа, която изисква конкретно съотношение на изображението, можете по желание да изведете ориентири на екрана, за да проверите дали ключовите елементи ще бъдат в кадър, когато по-късно ще редактирате.

6,6-милиметровият обектив (19 mm фокусно разстояние при 35 mm еквивалент) осигурява широк зрителен ъгъл, идеален за лесно кадриране и заснемане на много от заобикалящата ви среда. Големият 1,0-инчов сензор улавя повече светлина дори в условия на слаба светлина, така че можете да сте сигурни,че видеото ще изглежда естествено през целия ден.

Ръка на потребител изважда Canon PowerShot V10 от джоба на жълто спортно горнище с дълги ръкави.

PowerShot V10 е малка и достатъчно лека, за да я носите в джоба си и да сте подготвени, когато имате нужда от нея. Тя е проектирана да прави създаването на влогове и поточното предаване на живо бързо и лесно, а също така е в състояние да заснеме 15,2-мегапикселови снимки – страхотно за снимки за корица или миниатюри за вашия влог.

Двама души използват Canon PowerShot V10, като единият от тях я държи с ръка, за да се снимат пред дърво, украсено със светлини.

Камерата PowerShot V10 е страхотна при условия на ниска осветеност, а широкото зрително поле на обектива гарантира, че той ще улови събитието във видео с по-добро качество, отколкото вероятно ще получите от предната камера на повечето смартфони.

Видео режими и творчески възможности на PowerShot V10

Камерата PowerShot V10 може да записва до 4K UHD видео при 25/30 fps и Full HD до 50/60 fps. Тя също така разполага с автоматичен фокус за проследяване на лица – независимо къде се намират хората в зоната на изображението те се разпознават автоматично, или можете да докоснете обекти на екрана, за да кажете на камерата да ги проследи.

Има избор от режими на запис. Режимите за автоматично заснемане на видеоклип и за гладка кожа предлагат опции за запис с едно докосване, когато просто искате да споделите своята история и да оставите камерата да свърши останалото. Усъвършенствани вградени функции, като Автоматично оптимизиране на осветеността, Автоматичен ND филтър и Автоматичен баланс на бялото, гарантират страхотно изглеждащи резултати. Ако искате да поемете повече контрол, режимът за запис на видео с ръчна експонация ви позволява да управлявате множество настройки.

Можете да активирате режима „Цифров IS за видео“, за да стабилизирате изображението, когато снимате без статив или се движите, или пък да използвате функцията за автоматично нивелиране, за да поддържате сцената хоризонтална, докато записвате.1

Ако търсите конкретен външен вид и атмосфера, има 14 цветни филтъра (всички налични в режимите за видеоклип с автоматична и ръчна експонация), които са предварително зададени настройки и можете да ги приложите с едно докосване преди запис на видеоклип. Те включват RetroGreen и Sepiatone за придаване на ретро вид на град или пейзаж, както и TastyWarm за апетитни клипове с храна и др. Има и настройки на цветовата тоналност с плъзгачи, които можете да използвате за по-нататъшно персонализиране, като камерата ще запази всички ваши цветови настройки, така че следващия път, когато я включите, ще е готова да снима с вашия собствен уникален изглед.

Ако искате да издигнете своя влог на следващото ниво, има допълнителни опции и настройки, достъпни чрез натискане на бутона Q, включително резолюция на видеозаписа, метод на автоматично фокусиране, цифрово увеличение и други.

Потребител държи Canon PowerShot V10 в едната си ръка и смартфон с приложението Canon Camera Connect, прехвърлящо файлове от камерата, в другата.

Инсталирайте безплатното приложение Canon Camera Connect на вашия смартфон и можете да го използвате, за да прехвърляте и качвате своите видеоклипове и дори да управлявате PowerShot V10 дистанционно.

Жена, свиреща на китара, гледа към камерата Canon PowerShot V10 с външен микрофон и монтирана ръкохватка-статив Canon HG-100TBR, разположена на ниска маса срещу нея.

С нарастването на амбицията и опита ви PowerShot V10 може да се развива заедно с вас. Има 3,5 mm порт за микрофон за свързване на външен микрофон, като стерео микрофон Canon DM-E100, стандартна резба за статив, така че можете да използвате предпочитания от вас статив, включително компактната ръкохватка-статив Canon HG-100TBR (с камерата във вертикална ориентация, ако е необходимо) и дори HDMI изход за директно извеждане на сигнал.

Свързване и споделяне с PowerShot V10

PowerShot V10 също така прави бързо и лесно споделянето на вашите влогове с последователите ви с вградена Bluetooth и Wi-Fi свързаност. Инсталирайте безплатното приложение Canon Camera Connect на вашия смартфон и можете безпроблемно да прехвърляте клиповете си на вашия телефон – можете дори да управлявате камерата дистанционно с помощта на приложението. Видеоклиповете могат да бъдат автоматично транскодирани, докато се изпращат от камерата към телефона ви, което прави по-лесно от всякога създаването на видео, което да добавите към всичките си социални канали.

За да избегнете запълването на пространството за съхранение на телефона с много големи видео файлове, можете да качите съдържанието си в облачната услуга image.canon автоматично, ако желаете, и оттам да го препратите към Google Drive™, YouTube и Frame.io, наред с други уеб услуги. Видеоклиповете и изображенията, съхранени във Frame.io, могат безпроблемно да бъдат импортирани в софтуер за редактиране на видеоклипове, като Adobe Premiere Pro и Final Cut Pro, където можете да редактирате и усъвършенствате кадрите си.

С PowerShot V10 поточното предаване на живо е по-лесно от всякога – можете да правите всичко с няколко докосвания върху LCD дисплея. След като настроите предпочитаната дестинация за поточно предаване в приложението Camera Connect (и приемем, че вашият акаунт в социалната мрежа позволява поточно предаване), просто изберете YouTube Live или Facebook Live или добавете RTMP връзка2 и започнете да излъчвате.3

Можете също да използвате PowerShot V10 като уеб камера. Камерата има вградени драйвери според индустриалните стандарти UVC и UAC, така че не е необходим допълнителен софтуер – просто свържете чрез USB (с използване на предоставения кабел) както под Windows, така и под macOS, и използвайте PowerShot V10 във Full HD при 30 fps с популярни приложения за видео разговори. Цифровото увеличение също е налично за поточно предаване или използване на камерата като уеб камера – просто настройте камерата и сте готови да започнете – или можете да избирате от набор от други предварително зададени настройки на камерата, включително режим за автоматично заснемане на видеоклип и режим за гладка кожа, AF с проследяване на лица или AF за определен кадър, цветен филтър и много други.1

PowerShot V10 – простото решение за създаване на влогове

Каквато и да е вашата страст или аудитория, PowerShot V10 ви помага да се свържете без сложни настройки или нужда от чанта, пълна с аксесоари. Вградената стойка на камерата я прави лесна за настройка и използване почти навсякъде, независимо дали правите влог за готвене или игри. Опростеното управление, компактната конструкция и автоматизираните режими ви позволяват да започнете да снимате влогове, без да имате нужда от специализирани познания, плюс това камерата предлага множество опции и функции за по-напреднали потребители, когато сте готови да преминете към следващата стъпка.

Написано от Jeff Meyer и Alex Summersby

  1. Поради начина, по който работят, различните режими не могат да се използват в комбинация. Например режимът „Цифров IS за видео“ не може да се използва едновременно с режима за автоматично нивелиране, цифровото увеличение не може да се използва със стабилизатора на образа и режимът за автоматично нивелиране не може да се използва в режим за гладка кожа при снимане на видеоклип. Вижте спецификациите на камерата за повече информация.
  2. Моля, имайте предвид, че платформите за поточно предаване на живо могат да променят, спрат или прекратят услугата си по всяко време без предизвестие. Моля, информирайте се за най-новите изисквания на платформите за поточно предаване на живо. Canon не дава никакви обещания или гаранции по отношение на продукти или услуги на трети страни, включително поточно предаване на живо.
  3. За най-добри резултати се препоръчва стабилна Wi-Fi връзка с по-малко натоварен 2,4 GHz обхват и висока скорост на качване.

    Adobe, Adobe Premiere и Frame.io са регистрирани търговски марки или търговски марки на Adobe в Съединените щати и/или други държави. Google, Google Drive и YouTube са търговски марки на Google LLC и този сайт не е одобрен от или свързан с Google по никакъв начин. Final Cut Pro и macOS са търговски марки на Apple Inc., регистрирана в САЩ и други държави и региони.

Свързани продукти

  • Компактни цифрови

    PowerShot V10 (Black)

    Изпъкнете онлайн и останете дискретни, докато снимате, с перфектната джобна 4K камера „всичко в едно“ за видео блогове на Canon.
  • Компактни цифрови

    PowerShot G7 X Mark III

    Фотоапарат със свързаност, който заснема превъзходно видео и снимки, които последователите ви ще харесат.
  • Безогледални фотоапарати

    EOS R50

    С този безогледален фотоапарат EOS R можете да създавате най-впечатляващото си съдържание – от ясни снимки до 4K видеоклипове и поточни предавания на живо. Всичко това в едно специално устройство.
  • Статив

    Tripod Grip HG-100TBR

    Снимайте по-продължително с по-добра стабилност и творческа гъвкавост благодарение на тази уникална ръкохватка-статив със сваляемо дистанционно управление.
  • Аудио

    Стереомикрофон DM-E100

    Записвайте отлично аудио с лекота благодарение на малък стереомикрофон тип „plug and play“, който е винаги готов да записва.
  • Свързани статии

  • ВЛОГОВЕ

    Най-добрите фотоапарати и обективи на Canon за влогове

    Canon произвежда гама от фотоапарати и обективи, които са идеални за създателите на съдържание. Това ръководство ще ви помогне да откриете идеалния избор за вас.

  • ВЛОГОВЕ

    Как да станете влогър

    Започнете да създавате качествени влогове с нашите съвети за влогове за начинаещи.

  • ВИДЕО

    Съвети за подобряване на вашите видеоклипове в социалните мрежи

    Четирима създатели на съдържание обсъждат какво представлява страхотното съдържание и как човек да се открои онлайн.

  • ВЛОГОВЕ

    Снимане на влогове в движение

    Canon PowerShot V10 бива тествана от четирима топ инфлуенсъри.