ТВОРЧЕСКИ ПЕЧАТ

6 начина да се отдадете на творчество с принтера ви PIXMA

Освежете дома си, дрехите си и технологичните си устройства с тези семейни идеи за печат и изработване на проекти от хартия.
Работата с принтера е забавна за всички

Смятате, че семейният ви принтер е само за разпечатване на документи и снимки? Помислете отново. Има цял един свят от творчески идеи, които чакат да им вдъхнете живот с вашия принтер Canon PIXMA – от домашно изработени книги с рецепти и страхотен дизайн за вашите технологични устройства до персонализирани дрехи и призрачни Хелоуин декорации.

Художничката Aimee Graham, която се занимава с изкуство от хартия и притежава работилница за хартиени цветя и оригами, смята, че печатът предлага неограничени възможности. „Хартиените продукти са нещо, с което работя от години, и ми предлагат творческа платформа, с която да направя нещо от нищо“, казва тя. „Тъй като работата с хартия е подходяща за различни цели, можете да я използвате по двуизмерен и триизмерен начин – единствено небето е вашата граница. За хора, които не са много креативни, може да им се стори поразително да създадат от нищо нещо. Самите разпечатки представляват една добра основа за начало, така че да ви е по-лесно.“

Aimee също вярва, че печатът и работата с хартия ни помагат да отприщим креативността, която всеки от нас притежава – фантастичен начин за сплотяване на семействата. „Всички ние имаме творческа жилка в себе си, защото всеки от нас е бил креативен като дете“, казва тя. „С течение на времето и годините тя се губи с всички неща и отговорности, които имаме като възрастни, така че отдавайки се на творчески занимания, се забавляваме. За семействата, мисля, че е наистина важно, защото това ги сплотява. Творчеството свързва родителите с децата им, но също така свързва възрастните с детето в тях, което е невероятно.“

Тук споделяме най-добрите снимки на творчески неща, които можете да направите с вашия принтер PIXMA, за да отпразнувате Международния ден на печата на 20 октомври 2021 г.

1. Деликатни проекти от хартия

Малка дървена рамка, съдържаща три цветни 3D пеперуди, изработени от хартия, стояща на дървена поставка до принтер Canon PIXMA.

„Няма значение какво творите, стига да продължавате да го правите“, казва Aimee Graham, творецът зад тази красива кутия с пеперуди. Aimee започва да твори проекти от хартия, докато живее в Япония, а сега използва тази форма на изкуство като начин да помогне на психичното си здраве, заедно с медитация и йога.

Aimee, която провежда уроци по оригами в профила си в Instagram, създаде 3D пеперуди от хартия с принтер от серия Canon PIXMA TS5350a и вярва, че отпечатването на вашите собствени декорации може да бъде терапевтично. „Мисля, че изработването на проекти от хартия е друг начин за създаване на здравословна рутина за самите нас“, казва тя. „Някои хора медитират, някои хора правят йога. Правя и двете неща, но сега използвам и моята креативност като част от моята рутина за психическо здраве“

Aimee изтегли и отпечата 3D стикери за стена от Canon Creative Park като част от проекта си с пеперуди, показан в стъклен купол. Безплатният уебсайт предлага също много други сладки насекоми, от които да избирате, включително калинки, бръмбари и водни кончета, които можете да разпечатвате, изрязвате, сгъвате, залепвате и сглобявате в 3D играчки и орнаменти.

За елегантната си кутия с пеперуди Aimee разпечата шаблони с контури, които тя си набави онлайн, след това оцвети крилете с акварели и химикалки – използвайки стикерите Creative Park като вдъхновение. Частта с оцветяването е тази, която вдъхва живот на проектите от хартия.

„Можете да използвате всякакви пособия за оцветяване – акварели, флумастери, моливи – няма значение, тъй като можете да ги използвате заедно или по различни начини. Истинското забавление започва, когато започнете да оцветявате.“

2. Нека игрите да започнат

Две момичета показват своите футболни фигури от хартия.

Открийте семейните игри от хартия, които са забавни колкото за изработване, толкова и за игра – усещането за постижение, след като приключите със създаването на хартиените си творения, остава на второ място след забавлението, което ще изживеете.

Ръчно изработените игри, които можете да сглобите и играете заедно, са брилянтен източник на забавление, а с Canon Creative Park процесът е прост и ценово достъпен.

Блогърът Fariba Soetan и семейството ѝ са трансформирали дома си в свят, посветен на спорта. „Спряхме се на баскетболните и футболните игри, отчасти защото изглеждаха наистина забавни, а също и защото прецених, че нивото на трудност е подходящо като за първи опит – за да можем проумеем как се случват нещата.“

С помощта на приложението Creative Park или чрез изтегляне от уебсайта на Creative Park директно във вашия компютър можете да изберете любимите си хартиени макети, да ги отпечатате директно чрез домашния си принтер и да ги сглобите, преди да започнете с игрите.

Всичко, от което се нуждае творческият ви екип, са ножици, лепило, линия за създаване на гънките, стара химикалка и инструкциите ви за играта. След това просто следвайте пунктираните линии, местата за сгъване и нанасяне на лепило, за да започнете.

3. Домашен декор

Мъж, който окачва ръчно изработен подвижен 3D динозавър от тавана на детска стая.

„Искам да създавам забавни, индивидуални и щадящи природата творби, които хората могат да използват като аксесоари за себе си или домовете си. Също така бих искала да помогна на хората да покажат креативността си“, казва Aimee.

Придайте на дома си нов свеж вид, като изработите собствени интериорни декорации с принтера PIXMA. Разгледайте сайта Creative Park, за да изработите изгодни аксесоари, чрез които да украсите дома си и стаята на децата ви.

„Начинът, по който използвам своите творения от хартия, е за декоративни цели, независимо дали са за дома ми или за дрехите ми, бижута или декорации за стена или маса“, казва Aimee.

Просто изберете раздела „Home and Living“ на уебсайта на Creative Park или приложението, за да изберете, изтеглите и отпечатате своята декорация. От висящи мобилни телефони за детска стая до 3D стикери за стена, украса за рожден ден, стенни скулптури и стикери за плочки – вашият дом може да бъде преобразен по невероятен начин.

4. Отпечатайте своя книга с рецепти

Мъж и момче седят около кухненска маса, върху която има принтер и голяма домашно изработена книга с рецепти, заобиколена от разпечатани снимки на храна.

Освободете своя вътрешен знаменит готвач, като отпечатате собствени рецепти и създадете книга с рецепти. Никога повече няма да забравите как отново да приготвите любимата си храна, а също така ще имате разнообразие от невероятни ястия, които да предадете на приятелите и семейството си.

Имате ли колекция от семейни рецепти, която трябва да бъде преобразена в красива книга? Съберете любимите си кулинарни рецепти в ръчно изработена книга с рецепти – допълнете я с ваши снимки, ако харесвате и кулинарната фотография.

Лондонският кулинарен фотограф Natasha Alipour-Faridani споделя своите топ съвети за съставяне на ваша книга с рецепти с помощта на принтера от серията Canon PIXMA TS3350 и приложението Canon Easy-PhotoPrint Editor, което предлага творчески възможности за оформление на книги с рецепти.

„Исках да включа рецепти с ярки цветове,“ – обяснява Natasha. „И ако храната изглежда безлична, изгледът отгоре е добър вариант. Винаги се старая в изображението да включа нещо, което се простира отвъд периферията на кадъра – може да е просто ръба на чинията, но това подкрепя идеята, че сцената се случва в момента.“

Независимо дали като семейна реликва, подарък за някой любител на храната или дневник в стил лексикон за храната, на която сте се наслаждавали по време на пътуванията си, създайте книга, която е наистина уникална.

5. Празнично забавление

Над масата, украсена с декорации за Хелоуин, виси знак „Happy Halloween“.

„Има толкова много хора, които да следвате в Pinterest, YouTube, Instagram, TikTok – буквално навсякъде“, казва Aimee. „Има толкова много места, от които да се вдъхновите, за да направите нещата сега.“

„Празничните идеи за проекти от хартия за мен са необятни и всички те носят чувство на носталгия“, казва Aimee за забавните проекти за събития като рождени дни, сватби, Великден, Хелоуин и Коледа. „Хората винаги реагират носталгично в такива моменти, а празненствата през годината са наистина важни, особено след нещата, през които преминахме последните години. Те обединяват хората.“

Отпечатайте свой собствен призрачен банер, хартиен фенер във формата на тиква, Хелоуин карти и маски на вещици от приложението Creative Park или уебсайта. В този онлайн урок, посветен на хартиените разпечатки за Хелоуин, ние дори ви споделяме как да направите собствена Хелоуин декорация за маникюр с нашите печатащи се стикери за нокти и призрачни дизайни. Можете също така да се опитате да направите собствена украса за маса от хартия или венци за Хелоуин, с които наистина да се потопите в духа на празника.

За повече идеи за изработка на проекти от хартия ни последвайте в Pinterest и споделяйте творенията си в социалните медии с хаштага #MadeWithPIXMA.Автор на текста Лорна Докърил

Свързани продукти

Свързани статии

 • ОТПЕЧАТВАНЕ

  Най-добрите принтери за творчество

  От семейни проекти до професионални такива, Canon разполага с идеалния принтер за вас.

 • ОТПЕЧАТВАНЕ И ТВОРЧЕСТВО

  Произведения на изкуството от хартия

  Творецът Zack McLaughlin е вдъхновен от шаблон на земеродно рибарче на Canon Creative Park.

 • ТВОРЧЕСКИ ПЕЧАТ

  Отпечатвайте списъци, планове и цели

  Бъдете креативни с принтер Canon PIXMA и останете организирани и осъзнати през цялата година.

 • ТВОРЧЕСКИ ПЕЧАТ

  Изработване на Слънчевата система

  Отделете време, за да се свържете отново, да се учите и да играете с колекцията от хартиени изделия на тема космос от Creative Park.