ТВОРЧЕСКИ ПЕЧАТ

Разпечатайте всичко нужно за вашия семеен лов на съкровища

Не скучайте, а на творчество се отдайте – открийте как можете да използвате своя принтер PIXMA и малко въображение, за да създадете вълнуващо приключение.
Принтер Canon PIXMA на плот с хартиени кутии за папки и ръчно нарисувана карта.

Не е нужно да пътувате далеч от дома, за да имате изпълнено със забава приключение. Децата обичат да играят игри – и още повече, ако има обещана награда в края на играта. С малко креативност и с помощта на някои шаблони от Creative Park, вашия принтер Canon и двустранна матова фотохартия лесно можете да създадете собствено мини приключение у дома – независимо дали това е карта на съкровище, водеща до скрити шоколадови монети, или приключенска карта, изпълнена с предизвикателства.

След като сте решили къде ще е мястото за вашето приключение, можете да разпечатате карти, които да споделите със семейството и приятелите си, и след това да направите собствени сандъци за съкровища с изненади, които да скриете в градината си или в близкия парк. Това е перфектната идея за рождени дни и събирания или просто чудесен начин да забавлявате децата по време на летните ваканции. Наред с това, това е забавление за разпечатване, в което може да се включи цялото семейство – и всичко това може да се направи в седем лесни стъпки.

1. Направете проект на картата си

Две малки момичета оцветяват карта, поставена на маса, с принтер PIXMA до тях.

Оставете децата да помогнат с дизайна на картата. Ако са много малки, използвайте черен молив, за да направите контури, след което ги накарайте да я оцветят с писалки и моливи.

След като сте решили къде ще се проведе ловът на съкровища, трябва да създадете карта на района. Не е нужно да изглежда твърде автентично, за да не затруднявате много децата си. Опитайте се да включите някои ориентири, които децата лесно ще разпознаят – може би оранжерия във вашата градина или отличително дърво в близкия парк. Уверете се, че сте добавили и много цветове, така че картата да изглежда привлекателна.

2. Копирайте и отпечатайте

Малко момиче, което се навежда над маса, за да натисне бутоните на сензорния екран на принтер PIXMA.

Принтерите Canon PIXMA, като например серията PIXMA TS8350, имат функция „Copy“ (Копиране), която улеснява създаването на копия на картата ви.

Майка, показваща на малките си дъщери картата, оцветена от тях, която се разпечатва.

Ако предпочитате, можете да създадете цифрова версия на картата, като натиснете „Scan“ (Сканиране) вместо „Copy“ (Копиране). След това версията може да бъде прехвърлена във вашия компютър и директно в смартфона ви с помощта на приложението Canon PRINT, след което да бъде споделена с приятели и семейството по имейл, за да могат да се подготвят и включат в приключението.

Със сигурност ще ви трябват повече от една карти особено ако ги правите за парти. Добрата новина е, че използването на принтер Canon, като например от серия PIXMA TS8350 на Canon, ви позволява лесно да копирате и отпечатвате картата си, като правите толкова копия, колкото ви са необходими. Просто поставете картата си върху скенера, заредете хартия, натиснете „Copy“ (Копиране) на сензорния екран и следвайте инструкциите на екрана. Просто не забравяйте да зададете правилния тип печатен носител в настройките за печат, като за случая използвахме матирана фотохартия.

3. Използвайте приложението Creative Park

Човек, който използва приложението Creative Park чрез телефона си, за да разпечатва.

Всички шаблони в приложението Creative Park се предлагат с инструкции за печат, които можете да изтеглите.

След като картите ви са разпечатани, е време да подготвите сандъците си със съкровища, а няма по-подходящо място за това от Creative Park на Canon. Можете или да използвате настолна версия, или дори още по-лесно, специализираното приложение Creative Park1, което е достъпно в App Store и Google Play. След като го изтеглите, ще трябва да създадете акаунт, ако вече не сте го направили, но то е безплатно и ще имате достъп до стотици творчески шаблони и идеи, които можете да отпечатвате с принтера си Canon. За да намерите подходящи сандъци за съкровища, просто направете бързо търсене с ключова дума „box“ (кутия) и си изберете! За да съответства на нашата тема на деня, използвахме селекция от кутии, включително кубче с форма на листо и шаблон на сандък за съкровище.

4. Разпечатайте хартиените си проекти

Две малки момичета, наклонени напред, които с нетърпение наблюдават как принтер Canon PIXMA разпечатва дизайн на хартиена кутия.

Лесните за свързване принтери Canon PIXMA улесняват много разпечатването от приложението Creative Park.

Благодарение на безжичната свързаност на принтерите Canon, като например серия PIXMA TS8350, можете лесно да отпечатате избраните от вас шаблони направо от приложението. Ще видите икона на принтер в долния ляв ъгъл на екрана, докоснете я и приложението Canon PRINT ще ви напътства в процеса на печат – от избиране на формат на хартията до типа печатен носител, който използвате. След като изпълните стъпките, приложението Creative Park ще изпрати информацията към принтера безжично и принтерът ще започне да разпечатва.

5. Направете сандъците си със съкровища

Човек, който изрязва дизайн на кутия под формата на листо с ножица.

С лесни за следване инструкции сандъците и кутиите на Creative Park се правят бързо и лесно.

Майка и нейните малки дъщери сгъват и лепят кутии от хартия.

След като всичко бъде изрязано, децата могат да участват в сгъването и лепенето, като го превърнат в истинско забавление, преди да се впуснат в игри навън.

След като вече сте разпечатали шаблоните на сандъците със съкровища, е време да се забавлявате и да се захващате със сглобяването им. Първо ще трябва да ги изрежете – нещо, което трябва да направи един родител, но ако имате безопасна ножица, не се притеснявайте да отстъпите тази задача на децата си. Някои шаблони се нуждаят само от сгъване, докато при други може да се наложи и да използвате лепило, за да ги сглобите, но при повечето сандъци за съкровища е нужно само сгъване. Не забравяйте, че приложението Creative Park има лесни и подробни инструкции, които можете да следвате.

6. Поставете наградите си и скрийте сандъците със съкровища

Златни шоколадови монети се поставят в кутия от хартия. До кутията се намира ръчно нарисувана цветна карта.

След като вече сте направили сандъците за съкровища, защо не поставите малки изненади в тях? Те ще бъдат голямото възнаграждение след изморителните игри навън.

Хартиена кутия с форма на листо, поставена до саксия в градина.

След като сандъците ви за съкровища са готови, е време да ги скриете някъде в градината – не забравяйте, че трябва да ги скриете на по-ниски позиции, за да ги достигат малките ръчички.

След като сандъците за съкровища са вече готови – и най-вероятно вашите деца вече нямат търпение – е време да ги напълните с изненади и да ги скриете в градината или в близкия парк и ловът на съкровища може да започне. Опитайте се да ги скриете, без да видят това любопитните ви деца. След като всичките ви кутии са на мястото си, отбележете на картите, къде може да е скрито съкровището.

7. Нека започне ловът на съкровища!

Майка и нейните малки дъщери, гледащи карта на съкровище в голяма градина.

Това е забавната част! Гледайте как децата ви се ориентират по картите, които сте направили, за да намерят сандъците и скритите в тях съкровища.

Малко момиче, което се протяга към саксия, за да вземе хартиен сандък за съкровища.

И ето че разполагате с едно вълнуващо занимание, с което да разнообразявате деня си и с което децата ви да се забавляват навън.

Грабвайте картите и помогнете на децата си, докато се опитват да разгадаят картата и намерят скритите сандъци и кутии със съкровища. Уверете се, че фотоапаратът ви Canon е с вас, за да заснемете някои запомнящи се моменти, които да споделите по-късно!

Написано от Phil Hall

 1. За повече информация относно поддържаните модели мастиленоструйни принтери Canon посетете тази уебстраница.

Свързани продукти

 • Принтери за дома

  Серия PIXMA TS8350

  Проявете творчество с широка гама от печатни носители и се наслаждавайте на фоторазпечатки с по-богати и по-наситени цветове благодарение на технологията FINE и 6 отделни мастила.
 • Мастиленоструйни принтери

  Matte Photo Paper MP-101

  Матирана фотохартия за висококачествени разпечатки на снимки, графики и текст с матирано покритие. Подходяща и за творчески приложения, като например поздравителни картички, рекламни дисплеи и оригами.
 • Мастиленоструйни принтери

  Matte Photo Paper MP-101D

  Превърнете идеите си в реалност с тази универсална хартия. Идеална за любители и творци, тя е перфектният избор за вашите поздравителни картички, допълнения към лексикон или творчески проекти от Creative Park.

Свързани статии