Photo printing buyer’s guide

ПЕЧАТ

Пет типа хора, които наистина се нуждаят от принтер – един от тях ли сте?

Наистина ли ви е необходим принтер? На практика всички имаме нужда. Вярно е, че принтерът в офиса или в училище е достатъчен, когато трябва да печатате нещо от време на време, но често се оказвате в ситуации, в които осъзнавате, че ако имахте принтер вкъщи, това би ви спестило време, би ви улеснило, би вдъхновило вас или децата ви за нещо творческо или би ви помогнало да развиете бизнеса си.

Въпросът не е просто да си купите някакъв принтер. Нуждите ви зависят от това с какво се занимавате. Продължете да четете, за да разберете кой е перфектният принтер за вас.

Младите майка и татко

A father helps his daughter make greeting cards out of photographs printed with PIXMA TS 9551C.

Ученическите години са времето, когато вашето дете се развива творчески. Като родител за вас е особено важно да стимулирате творчески своите деца и да ги подготвите за всички предизвикателства през новата учебна година. Ще ви е необходим принтер, който можете лесно да използвате за печат на редовните домашни работи, но същевременно да предлага и много възможности за творчество.

Canon PIXMA TS9551C е компактен А3 принтер с функция за A4 сканиране и копиране, снабден е с голям сензорен екран 10,8 cm с интуитивен интерфейс, с който могат да работят дори и малки деца. Изпробвайте разнообразни възможности за творчески печат на идеите си и използвайте разнообразни печатни носители, включително магнитната фотохартия на Canon за закрепване върху метални повърхности (налична от декември 2018 г.). С ново приложение за стикери за нокти за iOS и Android (налично от ноември 2018 г.) можете да печатате дори персонализирани стикери за нокти. Canon PIXMA TS9551C ви позволява да създадете собствена опаковъчна хартия и страници за албум директно чрез сензорния екран, като можете да избирате от 45 готови образци.

Безкрайни забавления очакват децата ви, когато съчетаят използването на перфектния принтер с безплатната онлайн услуга на Canon Creative Park. Тук богата гама от готови шаблони ще позволят на децата ви да печатат и създават най-различни неща – от маски и изскачащи поздравителни картички до кукли, самолети от хартия, фигури на динозаври и модели на космически кораби.

Студент по фотография

The Canon PIXMA TS8250 printing a fine art landscape photograph.

Като страстен фотоентусиаст или студент по фотография, отдаден на това занимание, прекарвате по-голямата част от времето си в стремеж за създаване на по-добри снимки. Отпечатването на творбите ви върху хартия ви помага да ги оцените и подобрите, а и редовно използвате онлайн доставчик на печатни услуги, за да покажете постиженията си на вашия преподавател, приятели и колеги. Вместо обаче да чакате разпечатките ви да бъдат доставени, работата ви може да е далеч по-гъвкава, ако имате собствен принтер.

Основното, което трябва да търсите, е способността за отпечатване на висококачествени изображения до формат A4 без бели полета, за да получите добра представа за малките детайли във всеки кадър. Видът мастило, което използва принтерът ви, също е от ключово значение, а оригиналните мастила на Canon ще гарантират наситени изображения. Стилни и безжично свързани, моделите от серията Canon PIXMA TS8250 използват шест отделни мастила, за да отпечатат детайлни и висококачествени изображения. Като всички най-добри нови модели на пазара, те предлагат лесна свързаност и съвместимост с приложението Canon PRINT – а също и с технологиите AirPrint, Mopria за Android и Windows 10 Mobile – за да можете с лекота да печатате от смартфон или таблет.

Притежател на собствен бизнес

Свързани статии
Printer fun for everyone

ТВОРЧЕСКИ ПЕЧАТ

Работата с принтера е забавна за всички

Шест начина, по които вашият принтер PIXMA може да освежи дома ви, семейните ви дейности и устройствата ви.

A Canon PIXMA printer on a desk in a home office.

СЪВЕТИ ЗА ПЕЧАТ

Най-добрият принтер за домашни офиси

Направете работата от вкъщи лесна с принтера Canon PIXMA TR4650.

The ink levels showing on a setting bar of a Canon printer.

СЪВЕТИ ЗА ПЕЧАТ

Често задавани въпроси за принтери, мастило и хартия

Експертът на Canon, Suhaib Hussain, отговаря на често задавани въпроси относно технологията на печат, мастилото и хартията.

A female business owner prints with PIXMA TS9550 while drawing and using a ruler at her desk.

Независимо дали сте от понеделник до петък в домашния офис, или разделяте времето си между бюрото вкъщи и това в офиса – скоро ще се почуствате в задънена улица, ако не разполагате с принтер у дома, който да предложи ефективността на принтерите в стандартното офис пространство.

Въпреки компактния си размер, елегантната и стилна серия Canon PIXMA TS9550 може да печата големи документи до формат A3 – идеална за отпечатване на материали във вашия домашен офис, които са готови за представяне пред клиенти и колеги. Можете също така да създавате професионално изглеждащи брошури директно от сензорния екран с диагонал 10,8 cm. Canon PIXMA TS9550 печата ясни документи със специално предназначеното за целта черно пигментно мастило, а автоматичното подаващо устройство за документи (ADF) ви позволява да копирате и сканирате документи с обем до 20 страници (размер A4, Letter или Legal), без да е необходимо да сканирате всяка страница поотделно.

Canon PIXMA TS9550 може дори да бъде интегриран в система за интелигентен офис. Вече съвместим с Amazon Alexa* – можете да печатате списъци със задачи за изпълнение и други документи чрез произнасяне на гласови команди, например „Alexa, start Canon Printer“ (Алекса, стартирай принтер Canon), към Amazon Echo или друго устройство с функция Alexa. Можете също да използвате гласови команди за проверка на нивата на мастилото в принтера ви.

Творчески инфлуенсър

A young woman wearing a yellow jacket takes a selfie with the Canon M50 in a city environment.

Където и да сте – светът наоколо ви вдъхновява и винаги първи забелязвате възможността да се направи страхотна снимка, която бързо да споделите в социалните медии. Дори и да качите повече от снимките си в сайтове за споделяне, един принтер би ви дал много по-осезаем начин, чрез който да съхраните идеите си задълго след като са се изгубили на дъното на каналите на последователите ви в социалните медии. Имате нужда от фотопринтер, който не само печата снимки, които да окачвате на стената, а с който ще можете да правите повече неща със своите творби. Използвайте разпечатките, за да разширите обхвата на фотографията си, позволявайки си евентуално да навлезете в други жанрове.

Компактният SELPHY CP1300 се побира в чантата ви и отпечатва бързо и трайно. Необходимо е само да заснемете снимка със своя смартфон или фотоапарат с Wi-Fi и да я изпратите към своя принтер SELPHY, който моментално ще я отпечата във формат до 102 x 152 mm (4 x 6 инча) и ще позволи на най-добрите ви проекти да вдъхновят по нов начин вас, а също и другите.

Художествена фотография

A large high-res fine art photograph bring printed from a Canon imagePROGRAF PRO-1000

Първата ви изложба във фотоклуба бе бързо последвана от покана да изложите снимките си в местното кафене, а вече имате и няколко запитвания за печатни продажби. Досега за вашата художествена фотография сте използвали местен доставчик на печатни услуги, но у вас се появява желание за повече контрол върху печатния процес и за по-бърза реакция на клиентските заявки. Ваш собствен фотопринтер би позволил по-лесен печат на наличности, които да предлагате за продажба на местни пазари и панаири на изкуствата.

Вашият принтер трябва да е съвместим със специални хартии и канаваца за художествени творби, за да можете да отпечатате изображенията си по начин, който ще покаже най-доброто от всяка снимка. Трябва също така да се уверите, че мастилата, съвместими с вашия принтер, предлагат цветова гама, която е точна и вярна. Гамата професионални принтери на Canon PIXMA PRO-100S, PIXMA PRO-10S и печелилият награди A2 принтер imagePROGRAF PRO-1000 са най-надеждният избор за всеки, който желае да излага творбите си. Тези модели използват специализирани монохромни мастила, което означава, че ще можете да постигнете богатото наситено черно, подходящо за стените на галериите. Допълнително предимство на принтерите PRO-10S и Pro-1000 е, че те използват мастила на пигментна основа, които запазват цветовете си по-дълго, гарантирайки, че изкуството ви ще се оценява за десетилетия напред.

Ще се справите лесно и с печата с професионално качество: плъгинът Print Studio Pro на Canon е предназначен да ви помогне да отпечатвате с лекота снимки с експертно качество.

* Amazon и Alexa са запазени марки на Amazon.com, Inc. или нейните дъщерни дружества.

Автор: Oliver Atwell

Свързани продукти

Свързани статии

Разделът „Вдъхновете се“ важен източник на полезни фотографски съвети, съвети за купувача и проницателни интервюта – всичко, от което се нуждаете, за да откриете най-добрия фотоапарат или принтер и да вдъхнете живот на следващата си творческа идея.

Обратно към всички съвети и техники