Рециклиране

Програма на Canon за рециклиране на тонер касети

Знаете ли, че Canon е първата компания, която стартира програма за рециклиране на тонер касети през 1990 г.?
Canon Cartridge Recycling Programme

Относно

Програмата за рециклиране на касети на Canon ви предоставя безплатен, лесен и отговорен за околната среда начин за рециклиране на вашите празни касети на Canon.


Canon се ангажира с политиката „без депониране на отпадъци“. Всеки елемент от всяка върната касета се използва повторно или се рециклира – било то като компонент в нова касета, като основен материал в други отрасли или като заместител на изкопаемите горива. Нито една част от касетата не се изхвърля на сметището.

Глобална програма на Canon за рециклиране на касети

Рециклирайте касетите си

Ние предлагаме безплатна програма за рециклиране на оригинални тонер касети и мастиленоструйни касети на Canon.

 • ТОНЕР

  Рециклиране на тонер касети на Canon

  Научете повече за нашата безплатна, лесна програма за рециклиране за оригинални тонер касети на Canon.

 • МАСТИЛЕНОСТРУЙНИ

  Рециклирайте мастиленоструйните касети на Canon

  Научете повече за нашата безплатна, лесна програма за рециклиране за оригинални мастиленоструйни касети на Canon.

ИСТОРИЯТА ДОСЕГА

Факти и цифри

Canon допринася за кръговата икономика чрез програма за рециклиране на тонер касети в Canon Bretagne, Франция и управлява рециклирането на патрони с мастило в Германия.
Canon Camera

ФАКТИ И ЦИФРИ

Спестени са над 435 000 тона емисии на CO2

Ние извършваме събиране на използвани тонер касети в 23 държави и региони (с кумулативен обем на събиране от около 444 000 тона към края на 2021 г.) за рециклиране в четири обекта, в Япония, Съединените щати, Европа и Китай (рециклиране в региона, където се използва продуктът). Благодарение на нашите инициативи за рециклиране на тонери към 2021 г. постигнахме кумулативно намаляване на използването на нови ресурси от приблизително 314 000 тона. Ние също така предлагаме индивидуални решения за рециклиране на бутилки за тонер и консумативи за печат на Canon Professional.

ФАКТИ И ЦИФРИ

Рециклиране на мастиленоструйни касети в 35 държави

Canon също така събира и рециклира използвани патрони с мастило от 1996 г. Към края на 2021 г. програмата за събиране на Canon работи в 35 държави и региони по света, а общият обем касети, събрани до края на 2021 г., достигна 2616 тона.

Recycling
Image of fast moving water over rocks

ФАКТИ И ЦИФРИ

Намаляване на зависимостта от суровини

В резултат на тези действия между 2008 г. и 2021 г. сме взели 42 413 тона пластмаси от използвани продукти за рециклиране, като суровини, а други 33 619 тона продукти и части са използвани повторно директно.

НАГРАДИ

За нас е чест да бъдем признати от следните награди:

 • 2021

  Носител на наградата „Better society“

  Най-големите награди за устойчивост в Обединеното кралство отличават постиженията в целия спектър на „зеления“ бизнес

 • 2021

  Финалист на наградата „Business Green leaders CE“

  Business Green Leaders CE награждава бизнесите, които прокарват принципи за „зелен“ бизнес и чисти технологии на преден план

 • 2019

  edie CE – финалист

  Наградите „edie„ за лидери в областта на устойчивото развитие са най-големите и най-престижните награди за устойчивост в Обединеното кралство и отличават отличните постижения в целия спектър на „зеления“ бизнес

История на рециклирането на Canon

История на рециклирането на касети

 • 1982 – 1992

  Първата в света програма за рециклиране

  През 1982 г. Canon стартира първите в света персонални копирни машини със системата с касети „всичко в едно“. Осем години по-късно през 1990 г. програмата на Canon за рециклиране на касети стартира в САЩ, Япония и Германия. През 1992 г. Canon започва рециклирането на пластмаса със затворен цикъл и печели голямата награда наградите Global Environmental Awards.

 • 1997 – 2002

  Растеж на програмата за рециклиране

  През 1997 г. Canon започва рециклиране на касети в Canon Bretagne във Франция и 2 години по-късно, през 1999 г. програмата за рециклиране стартира в още три европейски държави. През 2002 г. Canon разширява програмата до 10 държави в Европа.

 • 2003 – 2009

  Опции за разширяване на връщането на касети

  През 2003 г. Canon постига целта си „без депониране на отпадъци“ за рециклиране на тонер касети. През 2008 г. програмата за рециклиране нараства до 12 държави и стартира уеб базиран процес на връщане на касети. През същата година обемът на събиране на касетите достига 200 000 тона. През следващата година през 2009 г. Финландия и Швеция стартират рециклиране на касети в големи количества.

 • 2011 – 2013

  Броят на върнатите касети достига 300 000 тона

  През 2011 г. броят на европейските държави, в които Canon предлага програма за рециклиране на тонер касети, се увеличава до 18. През следващата година през 2012 г. общият обем на събрани тонер касети достига 300 000 тона. През 2013 г. Canon Bretagne въвежда изцяло нов процес за рециклиране на материали.