ТВОРЧЕСКИ ПЕЧАТ

Отпечатайте собствени схеми за бродиране

Създайте уникална декорация за стена или преобразете обикновена бяла тениска с тези детайлни инструкции за отпечатване на схеми за бродиране.
Бяла тениска с щампована схема за бродиране на стайни растения до пакет хартия за трансфер върху текстил на Canon.

Бродерията става все по-популярна през последните години, тъй като търсим хобита, за да успокоим ума си и да откъснем поглед от телевизионните и компютърните екрани. Но знаехте ли, че можете да използвате принтера си, за да създадете собствени схеми за бродиране?

С принтер PIXMA е лесно да проектирате собствен мотив и да го прехвърлите върху плат. Разберете как да украсите обикновена тениска или да създадете уникална декорация за стена с тези подробни инструкции.

Ще ви трябват

 • Принтер на Canon, като например от серията PIXMA TS5350
 • Хартия за трансфер върху текстил за светъл1 или тъмен2 текстил или матова фотохартия
 • Схема за бродерия по ваш избор
 • Текстил по ваш избор (материалът трябва да бъде поне 50% памук и да може да се пере в пералня при 30°C)
 • Ножици
 • Дъска за гладене и ютия
 • Игла и конец
 • Гергеф за бродиране

1. Избор на схема за бродерия

Тениска с отпечатана схема за бродерия и декорация за стена до принтер на Canon.

Можете да изберете всеки дизайн, който ви харесва, за вашата схема за бродерия или дори да опитате да създадете свой собствен.

Жена, поставяща тениска със схема на растения в гергеф.

Не е необходимо дизайнът ви да е перфектен, тъй като можете да бродирате върху всички малки несъвършенства, които искате да прикриете.

Може вече да сте обмислили каква схема желаете за вашата бродерия. За този проект нашата майсторка Rosie от The Embroidery Barn избра два дизайна. Първият беше мотив на растителна тематика, с който да разкраси обикновена бяла тениска. Вторият, две ръце във формата на сърце, тя планира да избродира върху бял плат, за да създаде вдъхновяваща декорация за стена.

Rosie сама е създала тези дизайни, но, ако имате нужда от идеи, ще намерите много вдъхновение в Creative Park или приложението Creative Park3.. И двата ресурса представят дизайни и модели от редица художници и илюстратори – разгледайте Cactus Party или Peaceful Parakeets!

2. Отпечатване на схемата ви за бродиране

Принтер Canon PIXMA, отпечатващ две схеми върху лист хартия A4.

Нашата майсторка е отпечатала схемите си както за тениската, така и за гергефа върху един лист хартия за трансфер върху текстил А4 за светъл плат.

След като сте избрали дизайна за вашата бродерия, е време да отпечатате схемата си. Безплатното приложение Canon PRINT, което е съвместимо с повечето принтери на Canon с Wi-Fi функция, включително серията Canon PIXMA TS5350, ви позволява да управлявате принтера си директно от смартфона си и дори да се свързвате с облака.

Ако платът е доста тънък, можете да отпечатате схемата за бродиране върху обикновена хартия, като матова фотохартия, и да прекопирате дизайна направо върху плата. Просто залепете схемата на прозорец, поставете плата отгоре и начертайте линиите с молив или писалка.

Rosie използва хартия за трансфер върху текстил за светъл плат, което малко улеснява процеса. Налична е във формат A4, така че можете да създавате големи схеми или да побирате няколко по-малки мотива в един лист (с помощта на приложението Canon Easy-PhotoPrint Editor, което ще ви подпомогне с подреждането), за да избегнете похабяването.

3. Подготовка на отпечатаната схема за бродиране за прехвърляне върху текстил

Жена, изрязваща с ножица мотив на стайно растение.

Празните части на хартията за трансфер върху текстил ще се виждат в завършената бродерия, така че изрежете добре по ръба, за да създадете чист контур.

Жена, поставяща схема за бродиране на стайно растение върху тениска.

След като сте изрязали идеално, решете къде искате да разположите схемата върху плата.

Преди да прехвърлите схемата си върху плата, изрежете я с остри ножици. Можете или да изрежете възможно най-близо до контура, или да оставите добре оформена рамка около мотивите. Поставете схемата върху плата – ако прехвърляте върху тениска, струва си първо да я облечете за проба, за да сте сигурни, че всичко е на правилното място. Когато сте доволни от разположението, обърнете хартията, така че схемата да е обърната към плата.

4. Прехвърляне на вашата бродерия чрез притискане с ютия

Жена, плъзгаща ютия по тениска и схема, отпечатана върху хартия за трансфер върху текстил, поставена с лицето надолу.

Поставете схемата си с лицето надолу върху плата и използвайте предварително загрята ютия, за да прехвърлите схемата върху тениската.

Жена, отлепяща гърба на хартията за трансфер върху текстил, залепена върху бял плат.

Отлепете внимателно гърба, за да разкриете схемата за бродиране.

Поставете плата и схемата върху дъска за гладене. Настройте ютията си на приблизително 170°C (еквивалентно на настройката „памук“ на повечето ютии) и бавно плъзнете ютията върху плата, прилагайки равномерен натиск. Използвайте кръгови движения, за да осигурите ефективно освобождаване на изображението от хартията и прехвърляне върху плата. Когато сте сигурни, че схемата е залепнала добре, използвайте едната си ръка, за да задържите тъканта, и другата ръка, за да отлепите бавно хартиения гръб.

5. Бродиране на отпечатаната схема

Жена, обшиваща контурите на схема на ръце върху плат.

Използването на гергеф за бродиране или рамка за гоблени ще ви помогне да фиксирате ръкоделието си стабилно.

Парче плат в рамка с отпечатана схема за бродерия на ръце във формата на сърце.

Използването на обикновен шев за очертаване на схемата ви ще я направи по-забележима.

Сега схемата е на мястото си и е време за забавната част! Тук можете да оставите креативността си да се развихри. Може да решите да бродирате върху цялата схема или да приложите по-минималистичен подход. Rosie използва основни бодове за бродерия, за да добави цвят към саксиите с растения и да подчертае листата върху дизайна на тениската си. За да подчертае мотива на ръце, тя използва тъмен конец, за да обшие контура.

Когато сте доволни от бродерията си, е време да покажете ръкоделието си. Тениската може да послужи за прекрасен персонализиран подарък, а гергефът за бродерия е готова рамка, така че уникалната декорация за стена може да бъде окачена веднага, за да напомня за вашето майсторство.

За повече вдъхновение за изкуство с хартия ни последвайте в Pinterest. И не забравяйте да споделите вашите творби в социалните мрежи, като използвате хаштага #MadeWithPIXMA.

Написано от Andrea Ball

 1. Съвместимост на хартия за трансфер върху светъл текстил LF-101: PRO-100/PRO-100S, серия TS (с изключение на серия TS31xx/серия TS20x), серия TR (с изключение на серия TR45xx), серия MG77xx/серия MG75xx/серия MG68xx/серия MG67xx/серия MG57xx/серия MG56xx/серия MG36xx, серия iX68xx
 2. Съвместимост на хартия за трансфер върху тъмен текстил DF-101: PRO-100/PRO-100S, серия TS (с изключение на серия TS31xx/серия TS20x), серия TR (с изключение на серия TR45xx), серия G (с изключение на серия GM40xx/серия GM20xx), серия MG77xx/серия MG75xx/серия MG67xx, серия iP87xx/серия iX68xx
 3. За повече информация относно поддържаните модели мастиленоструйни принтери на Canon посетете тази уебстраница: https://ij.start.canon/cpapp-model.

Свързани продукти

Свързани статии

 • ТВОРЧЕСКИ ПЕЧАТ

  Преобразете гардероба си

  Тениски с надписи, персонализирани чанти, уникални подаръци... ръководство за печат върху текстил.

 • Принтер на Canon отпечатва лист хартия с три дизайна на сърца върху него. Около него има цветни моливи, пакет хартия за трансфер върху текстил и бяла тениска с илюстрация на сърце върху нея.

  ТВОРЧЕСКА ОСЪЗНАТОСТ

  Показвайте емоциите си открито

  Присъединете се към разговора за психичното здраве с тези стилни и вдъхновяващи дизайни.

 • Стенна декорация, направена от тропически листа, изрязани от розова и зелена цветна хартия и тропически разпечатки.

  ТВОРЧЕСКИ ПЕЧАТ

  Прости биофилни декорации

  Съчетайте природата и дизайна, за да създадете релаксиращи пространства в дома си.

 • Принтер Canon PIXMA G6050 и магнитна фотохартия на Canon на маса до хартиени макети, включително висяща играчка с динозавър, глава на еднорог и стикери с котки.

  ТВОРЧЕСКИ ПЕЧАТ

  Изработвайте стилни домашни декори

  Започнете да творите и украсете дома си с Creative Park и принтер PIXMA G6040.