ТВОРЧЕСКИ ПЕЧАТ

Отпечатване на спомени, докато ги създавате: изберете най-добрия преносим фотопринтер за вас

Canon произвежда гама от компактни фотопринтери, които можете лесно да използвате у дома или в движение. Разберете кой е най-подходящ за вашите нужди.
Черен Canon SELPHY CP1500, зелен Canon SELPHY Square QX10, синьо-зелен Canon Zoemini S2 и Canon Zoemini 2 в розово злато са разположени на сив фон, заобиколени от разпечатки, стикери и аксесоари.

Преносимите принтери са забавен начин да съхранявате и споделяте спомени и много повече. От отпечатване на стикери за персонализиране на джаджите ви до създаване на скрапбук албуми, документиране на живота ви или създаване на пощенски картички за изпращане по целия святпреносимите фотопринтери на Canon могат да се използват за всякакви творчески задачи.

Те предлагат гама от различни формати, съотношения на хартията, функции и технологии, за да отговарят на вашите нужди за печат, в зависимост от това какво точно искате да отпечатате и какво искате да направите с финалния резултат.

Нека да разгледаме сравнение на моделите и какво може да предложи всеки по отношение на компактност, тип хартия, формат на печат и други, така че да можете да откриете подходящия за вас принтер.

Гама Canon Zoemini

Canon Zoemini 2 в розово злато стои на ярко син фон до бял и синьо-зелен Canon Zoemini S2.

Фотоапаратите и принтерите Canon Zoemini са изключително компактни и идеални за създаване на разпечатки, които да споделяте на място, докато създавате спомени.

Достатъчно малки, за да се поберат в джоб, и тежащи по-малко от много смартфони, второто поколение модели Canon Zoemini са идеални за печат в движение. Ако се срещате с приятели, можете да превърнете цифровите снимки във физически разпечатки за секунди, като ги подарите като спомен от специален повод. Те също така са идеални за фестивали, нощни развлечения и други – навсякъде, където може да поискате да заснемете и да се насладите на разпечатката си веднага.

Където и да сте, можете да се възползвате максимално от листовете самозалепваща се хартия, които са идеални за поставяне на любимите ви снимки върху всичко – от хладилника до бутилка за напитки. Няма бъркотия или суетене благодарение на технологията за печат ZINK™ (без мастило) на Canon, опаковката е сведена до минимум, а приложението Canon Mini Print ви дава пълен творчески контрол и ви позволява да получите точно вида, който искате.

Canon Zoemini S2

Ръка държи бял Canon Zoemini S2, а друга ръка премахва разпечатка от него. На заден план има селекция от опаковки хартия за принтер и тефтер с лист с два отпечатани стикера, разположени отгоре.

С приложението Canon Mini Print можете да добавяте рамки, филтри и драскулки към вашите изображения, преди да ги отпечатате. Има и опции за управление на фотоапарата Canon Zoemini S2 от вашия телефон, както и опции за преглед на живо и самоснимачка, когато искате да бъдете в кадър.

Въпреки компактната си конструкция Canon Zoemini S2 съдържа в себе си всичко необходимо.. Захранва се от своя собствена вътрешна акумулаторна батерия с достатъчно мощност, за да създаде до 25 разпечатки на снимки с едно зареждане и няма касети с мастило, нито пакет с багрилна лента. Работейки с технологията ZINK, цялата химия за проявяване на снимките е вградена в хартията, която е 50 x 76 mm и се поставя в принтера в пакети по 10.

Устройството две в едно Canon Zoemini S2 също така разполага с вграден 8-мегапикселов цифров фотоапарат и огледало за композиране на селфита, както и ринг лампа за допълнително осветление. Има и слот за microSD карта в допълнение към вградената памет, така че можете да съхранявате снимки, както и да ги отпечатвате.

Bluetooth свързаността ви позволява да сдвоите принтера със смартфона си, като се възползвате от изгледа на живо в приложението Canon Mini Print за по-точно кадриране и възможност за персонализиране на изображения с творчески филтри и покрития.

Canon Zoemini 2

Ръка държи Canon Zoemini 2 в розово злато, друга ръка премахва лист хартия за стикери от него с два кръгли стикера с отпечатани снимки.

И двата модела Canon Zoemini 2 и Canon Zoemini S2 ви позволяват да отпечатвате кръгли стикери върху фотохартия Canon ZINK™ ZP-Circle (опция).

Още по-лек от Canon Zoemini S2, Canon Zoemini 2 намалява теглото до абсолютния минимум, като не включва вграден фотоапарат. Освен това отнема по-малко време за презареждане, а с приложението Canon Mini Print можете да използвате пълноценно както снимките, които заснемате с вашия смартфон или таблет, така и файловете със снимки във вашите акаунти във Facebook, Instagram, Google Photos, Dropbox или iCloud.

Приложението Canon Mini Print е съсредоточено върху забавлението и разполага с опции за добавяне на драскулки и надписи, както и за създаване на колажи с множество разпечатки. Технологията ZINK осигурява висококачествени фоторазпечатки върху хартия с размери 50 x 76 mm с отлепващ се рециклируем гръб, а разпечатките са устойчиви на размазване, разкъсване и вода.

Друга удобна възможност с двата принтера Canon Zoemini е, че можете да създавате кръгли стикери, както и конвенционални квадратни разпечатки, идеални за етикетиране на предмети в дома и за използване в детски училищни проекти.

Спецификации на Canon Zoemini

Размер на принтера

121 x 80,3 x 22,4 mm
120 x 84 x 21,5 mm

Тегло

188 g
177 g

Налични цветове

Синьо-зелено, бяло и розово злато
Морско синьо, перлено бяло, розово злато

Време за печат

приблизително 50 s
приблизително 50 s

Тип печат

ZINK
ZINK

Разделителна способност на печат

314 x 600 dpi
313 x 500 dpi

Фотоапарат

8 MP
Не е приложимо

Време за зареждане

До 120 min
До 50 min

Капацитет с едно зареждане

25 разпечатки
20 разпечатки

Вътрешна памет

512MB
Не е приложимо

Допълнително място за съхранение

microSD, до 256 GB
Не е приложимо

Приложение

Canon Mini Print
Canon Mini Print

Формат на хартията

50 x 76 mm
33 mm предварително изрязани кръгли стикери
50 x 76 mm
33 mm предварително изрязани кръгли стикери

Гама Canon SELPHY

Два принтера Canon SELPHY CP1500 стоят до два принтера Canon SELPHY Square QX10 на ярко розов фон.

Гамата от компактни принтери Canon SELPHY работи безпроблемно с вашите смарт устройства и разкрива свят от творчески възможности.

За превъзходно качество на печат на снимки и дълготрайност от около 100 години при съхранение в албум принтерите Canon SELPHY използват технология за термосублимационен печат, а не ZINK. Като такива те работят с различен вид специализирана фотохартия и въпреки че все пак няма течно мастило, за което да се притеснявате, те използват касета с мастилена лента. Принтерите Canon SELPHY предлагат и опция за автоматично оптимизиране на изображението за вашите снимки, която открива и коригира несъвършенствата на изображението, регулирайки яркостта на лицето и цвета, като същевременно намалява нежелания шум.

За да се създаде всяка разпечатка, хартията преминава през принтера четири пъти, като се добавят последователни слоеве циан, магента и жълто мастило, последвани от защитно гланцово покритие. За разлика от мастиленоструйните принтери, различни цветове мастило могат да се нанасят един върху друг, вместо да се налага позициониране на капчици мастило една до друга, така че могат да се отпечатват много фини детайли.

Canon SELPHY Square QX10

Принтер Canon SELPHY Square QX10 е поставен на розов фон, заобиколен от разпечатки, скрапбук албум и аксесоари. Ръка премахва разпечатка от принтера.

Изключително компактният Canon SELPHY Square QX10 е идеален за мобилен печат на сватби, партита и други събития.

Две ръце поставят касетите с мастило отстрани на принтер Canon SELPHY Square QX10.

Canon SELPHY Square QX10 има гнезда за поставяне касети с мастило и хартия за термосублимационен печат, така че няма изпъкнали части. Той може да отпечата до 20 листа с напълно заредена батерия.

Изключително компактният Canon SELPHY Square QX10 има вътрешна акумулаторна батерия, както и вътрешни касети за хартията и лентата за термосублимационен печат. Следователно е идеален за носене навсякъде и за създаване на висококачествени квадратни снимки с размер 68 mm, където пожелаете. И въпреки че самите изображения са квадратни, фотохартията има малко по-големи размери от 72 x 85 mm, което ви дава възможност да поставите надпис под изображението.

Както при фотохартията ZINK на Canon, листовете за SELPHY QX10 имат отлепващ се гръб, разкриващ самозалепваща се повърхност, така че да можете да залепите разпечатките си върху почти всяка повърхност, което ги прави идеални за скрапбук албуми. С вградения Wi-Fi можете да печатате безжично от смарт устройство бързо и лесно, където и да сте, без да е необходимо да сте свързани към Wi-Fi точка за достъп. Приложението Canon SELPHY Photo Layout предоставя подобна скорост и лекота на творчеството, позволявайки ви да прилагате широк набор от картинки за оформление, печати и рамки.

Canon SELPHY CP1500

Принтер Canon SELPHY CP1500 със семейна снимка в тавата за разпечатки. До него има селекция от разпечатки на снимки, пакет хартия за принтер и ръка, държаща смартфон, показващ приложението SELPHY Photo Layout.

Canon SELPHY CP1500 прави изключително лесно свързването на вашите смарт устройства и съвместими фотоапарати през Wi-Fi Direct, като разполага с възможност за показване на QR код на своя вграден цветен LCD екран, който може да бъде сканиран от смарт устройства за бърза връзка.

С формати на печат до 100 x 148 mm Canon SELPHY CP1500 е компактен и лесен за пренасяне. Той е бърз и безпроблемен за създаване на разпечатки с формат на пощенска картичка и предлага възможност за писане от обратната страна, която включва адресни полета, и е два пъти по-бърз за разпечатки с формат на кредитна карта.

Подобно на SELPHY Square QX10 той разполага с Wi-Fi Direct за безжичен печат от смарт устройства, но има в допълнение USB-C порт за лесно свързване с компютри, фотоапарати и USB флаш устройства, както и SD/SDHC/SDXC слот за директен печат от карти с памет. Той също така разполага с 8,9 cm цветен LCD екран за по-лесна употреба. Термосублимационният печат осигурява резултат с качество на фотолаборатория с дълготрайност на печата до 100 години1.

Въпреки това, за разлика от SELPHY Square QX10, SELPHY CP1500 може да печата в гама от различни формати, включително пощенска картичка, формат на кредитна карта и листове с министикери, като това е постигнато с помощта на различни касети за хартия. Например, за да отпечатате снимки и етикети с формат на кредитна карта (54 x 86 mm), ще ви е необходима касета за хартия PCC-CP400.

Приложението SELPHY Photo Layout улеснява създаването на персонализирани снимки, пощенски картички, министикери и книгоразделители директно от вашия мобилен телефон или таблет благодарение на широка гама от допълнителни опции за хартия и термосублимационни касети за SELPHY CP1500. С този модел можете също така да добавите QR код към разпечатки, което позволява на получателите да сканират със своето смарт устройство и незабавно да бъдат отведени до онлайн албум, видеоклип или уеб страница.

Спецификации на Canon SELPHY

Размер на принтера

102 x 143 x 31mm
182 x 58 x 133 mm

Тегло

445 g
850 g

Налични цветове

Черно, бяло, розово, зелено
Черно, бяло, розово

Време за печат

43 секунди
23 секунди (54 x 85 mm)
41 секунди (100 x 148 mm)

Тип печат

Термосублимация
Термосублимация

Разделителна способност на печат

287 x 287 dpi
300 x 300 dpi

Батерия

Вътрешно презареждаемо
Допълнителна опция

Свързаност

Wi-Fi
Wi-Fi, USB, SD/SDHC карта

LCD екран

Не е приложимо
8,9 cm

Приложение

SELPHY Photo Layout
SELPHY Photo Layout

Формат на хартията

72 x 85 mm, 68 x 68 mm печатаема зона
100 x 148 mm
54 x 86 mm
54 x 54 mm
22 x 17,3 mm

Canon SELPHY CP1500, SELPHY Square QX10 и Canon Zoemini 2 стоят върху сива повърхност с разпечатка от всеки от тях под всеки принтер.

Независимо как искате да покажете снимките си, има компактен принтер Canon за вас.

Селекция от хартии за принтери Canon SELPHY и Canon Zoemini, като под тях е подредена отпечатана версия на всяка хартия.

Canon SELPHY CP1500 предлага четири формата хартия, включително разпечатки с формат на пощенска картичка и кредитна карта, стикери с формат на кредитна карта, квадратни стикери и министикери, докато SELPHY Square QX10 има размер на хартията 72 x 85 mm с площ за печат 68 x 68 mm. Canon Zoemini S2 и Canon Zoemini 2 отпечатват стикери с размер 50 x 76 mm, както и 33 mm предварително изрязани кръгли стикери.

Твърде лесно е любимите снимки да се изгубят в огромна колекция от цифрови изображения, съхранени в нашите телефони и други смарт устройства, и да не бъдат видени никога повече. Гамата от преносими принтери на Canon прави бързо, лесно, ефективно и забавно създаването на физически разпечатки на снимки, стикери, пощенски картички и други, така че можете да сте сигурни, че те ще получат вниманието, което заслужават.

Matthew Richards
 1. Когато се съхраняват в албум. Въз основа на ускорено тестване, като се приема температура от 23°C/73,4°F и влажност 50%.

Свързани продукти

 • Принтери за дома

  Canon Zoemini 2

  Получавайте мигновени разпечатки от вашия смартфон навсякъде и по всяко време с помощта на захранвания с батерия джобен принтер Zoemini 2.
 • Принтери за дома

  SELPHY SQUARE QX10

  Съхранявайте вашите специални спомени като красиво изработени разпечатки, които можете да правите навсякъде – безжично.
 • Принтери за дома

  SELPHY CP1500

  Създавайте за секунди разпечатки с наситен цвят и висока издръжливост с този лесен за използване компактен фотопринтер.

Свързани статии

 • ТВОРЧЕСКИ ПЕЧАТ

  Моята първа година в разпечатки

  Портретната фотографка Jemella Ukaegbu споделя най-добрите си съвети за улавяне и запазване на моментите от първата година на вашето бебе.

 • ОТПЕЧАТВАНЕ И ТВОРЧЕСТВО

  Направете експлодираща кутия

  Lini Trinh споделя своята „експлодираща“ кутия от хартия, направена с помощта на Canon SELPHY CP1500.

 • ТВОРЧЕСКИ ПЕЧАТ

  Направете си сами фотокабина Canon Zoemini

  Използвайки само своя Canon Zoemini S2 и приложението Mini Print, добавете повече настроение на следващото си парти със спомени в стил като от фотокабина.

 • ТВОРЧЕСКИ ПЕЧАТ

  Творчески идеи с гамата Canon Zoemini

  Дайте воля на творчеството си в движение с фотоапарат за моментални снимки и джобен принтер.