Influencer Joel Thorpe taking a selfie on the Canon Zoemini S on Brighton beach front.

ФОТОАПАРАТИ ЗА МОМЕНТАЛНИ СНИМКИ

Усъвършенствайте своя стил с фотоапарати за моментални снимки: най-добрите съвети на инфлуенсър

Инфлуенсърът в Instagram Joel Thorpe започнал да развива своя уникален стил на фотография, след като получил фотоапарат за 15-тия си рожден ден и публикувал няколко снимки в интернет. „Нямах представа какво правя, но колкото повече снимах, толкова повече се развивах“, казва той. „Instagram сцената тогава беше сравнително нова, така че последователите ми се увеличаваха доста бързо“.
Намирайки се в Брайтън, Англия, Joel си осигурил място в университета за изучаване на кинематография, но страстта му към фотографията ескалирала през „празната“ година, която реално никога не приключила, и сега снима съдържание за туристически агенции, хотели и световни марки.
22-годишният младеж наскоро започнал да експериментира с разпечатки в своята улична фотография – да включва държани в ръка снимки на сцена в снимка на сцената, за да създаде уникална гледна точка. „Вързва се в цялата представа защо започнах да се занимавам с фотография“, разкрива той. „Освен кариерната страна на нещата фотографията за мен е основно начин да съхраня преживяванията и хубавите спомени. Наличието на физическа разпечатка има елемент на носталгия и имам чувството, че спомените продължават малко по-дълго. Така че започнах да експериментирам с това и добавих действителни разпечатки, държани в ръка, в снимките. Това е свързано със съхраняването на тези спомени“.

Снимайки в родния си град Брайтън, Joel засне градски забележителности и добави още едно творческо измерение към своите изображения с разпечатки, направени с помощта на Canon Zoemini S, за пресъздаване на сцената на заден план.

Joel използва джобния 8-мегапикселов фотоапарат за моментални снимки Canon Zoemini S, тъй като е преносим и лек. „Наистина е лесен за използване и харесвам колко е компактен“, казва той. „Такова малко и елегантно устройство, а разполага с много функции.“

Тук той разкрива съветите си за изграждане на марка в социалните мрежи и защо се надява снимките му да вдъхновят други фотографи да експериментират с печат.

Създайте свой собствен стил

Свързани статии
Macro photography tips and techniques

ТВОРЧЕСКИ ПЕЧАТ

Туристически журнал като на професионалист

Превърнете вашите ваканционни снимки, заснети с Canon Zoemini S2, в персонализиран творчески дневник.

A person writing in a scrapbook, the pages filled with photos and stickers.

ТВОРЧЕСКИ ПЕЧАТ

Изразете себе си чрез творческо водене на дневник

Воденето на дневник може да бъде начин да изразите своята креативност, както и да стимулира психичното ви здраве.

Vlogging how-to: winning vlogging tips

ГРАДСКА ФОТОГРАФИЯ

Открийте абстрактната улична фотография

Създавайте впечатляващо изкуство от обикновените сцени чрез тези прости техники за заснемане на сюрреалистични градски изображения.

Не всяка сцена се поддава на подобно пресъздаване. „Обикновено желаете нещо, което да е смело и поразително“, обяснява Joel. „Трябва да се приближите до обекта и да сте сигурни, че той е фокусната точка – това ще ви осигури по-добър резултат. Важно е да можете да идентифицирате ясно изображението на заден план, така че зрителите да разберат какво виждат“.

„Става въпрос за създаването на последователен облик, който хората да разпознаят като ваш собствен“, казва Joel. Последователността обаче не означава да се страхувате да използвате нови техники. „Все още се старая да прилагам оригинални концепции в работата си, за да се опитам да се разгранича от нормата“, казва той. Универсалността на Canon Zoemini S позволи на Joel да опита редица нови творчески техники. „Можете да се възползвате от възможностите на това устройство“, казва той.

„Имам чувството, че спомените продължават малко по-дълго във физическа форма, затова започнах да експериментирам и да включвам снимки на държани в ръка разпечатки, за да въведа елемент на носталгия. Това е хубав начин да се включи допълнително ниво на креативност и предлага на публиката нещо друго, върху което да се съсредоточи.“

Важно е да следвате собствената си визия, добавя Joel, а не да снимате само това, което мислите, че ще се хареса на публиката ви. „Винаги е хубаво да получите положителни отзиви в социалните мрежи и да видите какъв вид снимки харесват последователите ви“, споделя той. „Но мисля, че трябва да сте наясно какво всъщност искате да създадете. Много е лесно да станеш един от многото, като се придържаш към това, което правят другите фотографи. Докато запазвате оригиналността си и се придържате към това, което обичате да правите, останалото ще се нареди.“

Композицията е ключова

Joel държи разпечатките си в изображенията, което добавя личен стил и допълнителна дълбочина, създавайки по-запомнящо се финално изображение от простото заснемане на обект.

Joel композира тези кадри с мисъл за разпечатките и обикновено снима с малка дълбочина на рязкост (тесен диапазон на приемлив фокус), така че разпечатката в центъра на изображението е на фокус, а фонът да е разфокусиран. „Създавам физическа разпечатка на снимката, поставям я в средата и след това снимам отново с моя Canon EOS-1D X Mark II [наследен сега от Canon EOS-1D X Mark III]. Зрителят разпознава местоположението поради сходството между разпечатката и фона“, обяснява Joel.

„Ключовото е да гарантирате, че изображението е достатъчно добро. С цифровите фотоапарати можете да продължите да снимате, но физическата форма ви кара наистина да се постараете да постигнете достатъчно добра снимка, с която да работите.

„Бях наистина впечатлен от Canon Zoemini S“, добавя Joel. „Цветовете са истински, независимо дали се снима в „златния час“, или при силна дневна светлина, когато винаги е предизвикателство да снимате и да експонирате правилно. Много е лесно да използвате визьора за композиране на снимки – а композицията е основното, което трябва да осигуря, за да постигна тази крайна концепция и да гарантирам, че разпечатаната снимка съвпада с фона.“

Експериментирайте с персонализация

An infographic showing how the Canon Zoemini S can be used with the Canon Mini Print App.
Joel използва приложението Canon Mini Print, за да свърже Canon Zoemini S със своя смартфон чрез Bluetooth. „Толкова е лесно за използване. Мога да кача снимките от фотоапарата си в приложението, да натисна „Печат“ и получавам изключително красив резултат“, казва той. Разпечатките могат да се използват и като стикери. „Можете да бъдете наистина креативни“, казва Joel. „Можете да имате цяла стена, пълна със стикери, или да ги залепите на вашия лаптоп или телефон", казва той.

Joel използва приложението Canon Mini Print на своя смартфон, свързано с Canon Zoemini S чрез Bluetooth, за да създава още по-уникални изображения, добавяйки рамки, филтри, текст и рисунки. Ако иска да снима от неудобен ъгъл, той може да позиционира Canon Zoemini S и да използва функциите за самоснимачка и дистанционно задействане на спусъка на приложението, за да заснеме снимката.

Joel препоръчва да експериментирате с Canon Zoemini S, докато не постигнете резултат, който харесвате. „Можете да постигнете квадратно изрязана разпечатка, която предлага различен елемент към цялото изживяване. Имате и светкавица, която е чудесна за употреба на закрито“, казва той. „Разполагате с голяма гъвкавост, що се отнася до този вид творчески стил. Можете да постигнете много, ако мислите разкрепостено. Просто излезте навън, разгледайте, направете няколко снимки и вижте какво ще се случи“. 

Написано от Tamzin Wilks

Свързани продукти

Свързани статии

Разделът „Вдъхновете се“ важен източник на полезни фотографски съвети, съвети за купувача и проницателни интервюта – всичко, от което се нуждаете, за да откриете най-добрия фотоапарат или принтер и да вдъхнете живот на следващата си творческа идея.

Обратно към всички съвети и техники