CANON EOS R5

Свържете се

EOS R5 е един от най-свързаните фотоапарати, които някога сме създавали, с възможност за предаване на файлове с изображения чрез вашето смарт устройство или Wi-Fi мрежа до вашите клиенти, профили в социалните мрежи или дори в облачни акаунти вкъщи чрез услугата ни image.canon.

Суперстабилен, супербърз

EOS R5 може да формира по-бързи, по-стабилни безжични връзки благодарение на вградените двулентови 2,4 GHz и 5 GHz Wi-Fi и поддръжка за 802.11a, b, g, n и 802.11ac стандарти. Постоянно включената Bluetooth връзка с ниска консумация на енергия поддържа фотоапарата свързан към смарт устройства, като позволява да се разглеждат, редактират се и предават изображения на телефони и таблети от местоположението.

Фотоапаратът може да използва Wi-Fi за комуникация със смарт устройства, да качва изображения в облака чрез шлюза image.canon или да изпраща изображения директно чрез FTP.

Приложение Camera Connect

Започнете цифровия си работен процес на път, преди дори да сте се върнали от фотосесията. Стартирайте приложението Canon Camera Connect на вашия смартфон или таблет и EOS R5 ще се свърже автоматично с помощта на Wi-Fi, което ще позволи на потребителите да разглеждат съдържанието на картата с памет на фотоапарата и да прехвърлят изображения за редактиране или да ги споделят с приложението Canon Digital Photo Professional.

Възможно е също да конфигурирате EOS R5 автоматично да прехвърля изображения, така че изображенията да се изпращат автоматично на вашето смарт устройство, докато снимате.

Приложението също така позволява на фотографите да контролират своите фотоапарати EOS R5 безжично – за снимки и видео. Изберете къде да фокусирате, коригирайте експонацията и вижте какво вижда фотоапаратът ви с дистанционно Live View, което позволява безжично снимане от труднодостъпни ъгли.

EOS R6 Mark II

Canon Camera Connect

Свържете своя фотоапарат Canon към устройство Apple или Android за дистанционно снимане и лесно споделяне на снимки.

image.canon

Новата облачна услуга за фотография на Canon image.canon позволява на потребителите да съхраняват неограничен брой снимки, включително RAW файлове, онлайн за период до 30 дни. След това файловете с изображения могат да бъдат преместени в Google Drive, Creative Cloud на Adobe или локално офлайн хранилище.

EOS R5 е първият фотоапарат, който позволява изображенията да се прехвърлят автоматично в облака image.canon, така че те да бъдат готови и да ви чакат във вашия синхронизиран PC/Mac компютър, когато се върнете от фотосесия.

Image.canon

Лесно прехвърляне на изображения и видео от фотоапарата Canon във вашите устройства и уебуслуги.

FTP

За професионални фотографи, които трябва да доставят снимки директно на клиентите бързо и сигурно от терен, EOS R5 предлага вграден FTP и FTPS достъп с помощта на вградената във фотоапарата Wi-Fi функция. Настройките за FTP могат да бъдат конфигурирани чрез фотоапарата или офлайн чрез софтуера EOS Utility и до 10 предварително зададени настройки да бъдат запаметени за незабавно използване.

Ръкохватка WFT-R10 с Wi-Fi (опция) е налична за EOS R5, която предлага също и гигабитова Ethernet връзка за кабелна мрежа и добавя MIMO антени за Wi-Fi с по-далечен обхват и по-малко смущения. Добавено е и сигурно предаване на изображения чрез SFTP.

Когато снимките се категоризират или коментират с гласова бележка, тези метаданни могат да се предават заедно с изображенията – безценна информация за редакторите на снимки и служителите на агенцията.

Индикация за състоянието на FTP прехвърлянето
Тази индикация, полезна за фотожурналистите и спортните фотографи при изпращане на изображения чрез FTP, показва колко време ще отнеме изпращането на изображенията. Това позволява на фотографите да вземат информирано решение относно това дали да останат на място и да завършат прехвърлянето, или да търсят по-бърза връзка другаде.

Прехвърляне на защитени изображения
За много фотожурналисти и спортни фотографи е полезна опцията за автоматична „защита“ на изображения, които са изпратени на FTP сървър. Защитата на изображенията означава, че те са заключени и не могат да бъдат изтрити случайно, както и че е лесно да се определи кои изображения са изпратени на клиента, когато всички те са прехвърлени на вашия компютър след снимането.

За пълен контрол на FTP възможностите и възможност за добавяне на IPTC данни и гласови бележки към изображенията приложението Canon Mobile File Transfer разширява FTP възможностите на вашия фотоапарат с помощта на смартфона ви.

Прочетете повече и изтеглете >

Свързани статии

 • СТАТИЯ

  Първи кадри с Canon EOS R5: заснемане на природата с красиви детайли

  Ulla Lohmann и Robert Marc Lehmann относно това как 45 MP сензор на Canon EOS R5 и AF с проследяване на очите им помогнаха да направят ефектни снимки на открито.

 • СТАТИЯ

  Заснемане на 8K и 4K с предискретизация с Canon EOS R5

  В първите видеозаписи на Canon EOS R5 Martin Bissig и Ivan D’Antonio проучиха как неговите 8K възможности намаляват времето за снимане и разширяват творческите възможности.

 • СТАТИЯ

  Canon EOS R5: 10 функции, които не трябва да пропускате

  Открийте функциите, с които EOS R5 променя правилата на играта, включително възможността да заснемате 45 MP снимки при скорост до 20 fps и 8K RAW видео кадри.

 • СТАТИЯ

  Canon EOS R5 срещу EOS R6 – кой е подходящ за вас?

  Canon представя не един, а два революционни пълнокадрови безогледални фотоапарата. Кой е подходящ за вас? Сравняваме EOS R5 и EOS R6.