CANON EOS R5

Мощна професионална производителност

EOS R5 може да заснема 45-мегапикселови изображения със скорост до 20 кадъра в секунда с едновременно проследяване на автоматичния фокус. Този вид производителност – задвижвана от персонализиран процесор DIGIC X – ви позволява да заснемате снимки, които преди това са били просто невъзможни.
Планински колоездач изпълнява каскада във въздуха срещу слънцето. Изображението е заснето от ниска перспектива и рамкирано с червени макове и трева по хълма

Martin Bissig беше един от първите професионалисти, който подложи на тест способностите за създаването на филми на EOS R5 на Canon, като заснема бързодвижещи се динамични кадри на планински колоездачи и скейтбордисти. Заснето с EOS R5 с обектив Canon RF 15-35mm F2.8L IS USM при 15 mm, 1/800 сек, f/9 и ISO250. © Martin Bissig

Скорост като никога досега

EOS R5 ви позволява да снимате мимолетни моменти както никога досега, заснемайки 45-мегапикселови пълнокадрови изображения при изумителните 201 кадъра в секунда, в пълна тишина и с пълно AE и AF проследяване.

Независимо дали снимате спорт, репортаж, дива природа, или портрети, EOS R5 ви дава повече шансове да уловите перфектен момент във времето. А когато трябва да използвате механичен затвор, серията от снимки е достъпна при изключително бързите 12 fps1: водеща в класа си производителност за пълнокадров безогледален фотоапарат.

EOS R5

© Robert Marc Lehmann

© Martin Bissig / Посланик на Canon

© Ulla Lohmann / Посланик на Canon

© Martin Bissig / Canon Ambassador

Съвременен електронен визьор

EOS R5 разполага с толкова усъвършенстван електронен визьор, че изглежда така, сякаш няма нищо между вас и обекта, който снимате. С резолюция от 5,76 милиона точки, 100% покритие на образа и честота на опресняване от 120 fps ще се почувствате напълно потопени в сцената, като същевременно ще виждате как точно ще изглеждат изображенията, когато снимате.

Електронният визьор се допълва от 3,15-инчов подвижен сензорен дисплей с 2,1 милиона точки, който се отваря навън от корпуса на фотоапарата и може да се завърти на 270˚ за удобно снимане от трудни ъгли. Дисплеят може също да се завърти и затвори с екрана към корпуса на фотоапарата за защита.

Сензор на задната страна на EOS R5 превключва между електронния визьор и дисплея автоматично, когато фотоапаратът е повдигнат до окото ви, и може да бъде конфигуриран различно в зависимост от това дали дисплеят е отворен, или не.

EOS R5 може също така да бъде програмиран да изключва осветяването на LCD дисплея, така че потребителите да могат да изключват LCD дисплея и вместо това да снимат чрез електронния визьор, като използват по-големия LCD дисплей за преглед на изображения. Това е функция, която е позната на всички потребители на DSLR фотоапарати.

DIGIC X процесор за обработка на изображения

Феноменалната честота на заснемане на серия от снимки на EOS R5, изключителното качество на изображението и водещото в класа автоматично фокусиране са осигурени от процесора DIGIC X, който също така управлява другите функции на фотоапарата и гарантира бърза реакция.

Два слота за карти CFexpress

EOS R5 разполага с две гнезда за карти памет: едно за широко съвместими SD карти (с поддръжка на високоскоростни UHS-II тип SD карти) и второ гнездо за свръхбързи CFexpress карти, които осигуряват невероятната скорост, необходима за заснемане на серия от до 180 RAW снимки със стабилна честота 20 fps и за запис в някои от видеоформатите на EOS R5 с висока разделителна способност.


CFexpressV90 UHS-II SD
Максимална скорост на трансфер1,97 GB в секунда321 MB в секунда


Фотоапаратът предлага богати възможности за персонализиране както на функциите, така и на начините, по които могат да се използват картите. Възможно е да настроите фотоапарата и да съхраните настройките на фотоапарата в една от картите памет. Това ви позволява да споделяте настройките с приятел или, ако имате два фотоапарата, да ги копирате в двата фотоапарата. Тази функция е полезна и при изпращане на фотоапарата за сервизно обслужване – можете да презаредите всичките си настройки, когато го получите обратно.

Canon EOS R5 гледан от дясната страна на потребителя. Двата слота за карти се намират под капачето отстрани.

EOS R5 също така има два слота за карти – един високоскоростен слот за CFexpress карта и един универсално съвместим слот за SD карта.

Батерия с по-голям капацитет

EOS R5 се захранва от усъвършенствана LP-E6NH батерия, която добавя 20 процента повече капацитет от по-старите LP-E6N батерии, което ви позволява да заснемете 490 снимки с едно зареждане при строги условия на тестване* и значително повече в реални условия на снимане.

Батериите LP-E6NH могат да се зареждат с помощта на доставеното зарядно устройство или във фотоапарата чрез USB C 3.1 с възможност за подаване на мощност (PD) от 5V/1,5 A. Предлага се и ръкохватка с батерии BG-R10, която може да побере две батерии наведнъж за продължително снимане.

По-старите батерии LP-E6 и LP-E6N са съвместими с EOS R5, въпреки че най-бързите скорости на снимане и зареждането във фотоапарата не са налични при използване на LP-E6.

* Съгласно стандартите на CIPA при 23° C, използвайки LCD в режим на пестене на енергия

Професионално качество

EOS R5 е конструиран около корпус от магнезиева сплав, който е създаден да издържи на натовареността на професионална употреба. Защитни предпазители защитават от прах и влага и ви позволяват да продължите да снимате с увереност независимо от метеорологичните условия.

EOS R5

Свързани статии

 • СТАТИЯ

  Първи кадри с Canon EOS R5: заснемане на природата с красиви детайли

  Ulla Lohmann и Robert Marc Lehmann относно това как 45 MP сензор на Canon EOS R5 и AF с проследяване на очите им помогнаха да направят ефектни снимки на открито.

 • СТАТИЯ

  Заснемане на 8K и 4K с предискретизация с Canon EOS R5

  В първите видеозаписи на Canon EOS R5 Martin Bissig и Ivan D’Antonio проучиха как неговите 8K възможности намаляват времето за снимане и разширяват творческите възможности.

 • СТАТИЯ

  Canon EOS R5: 10 функции, които не трябва да пропускате

  Открийте функциите, с които EOS R5 променя правилата на играта, включително възможността да заснемате 45 MP снимки при скорост до 20 fps и 8K RAW видео кадри.

 • СТАТИЯ

  Canon EOS R5 срещу EOS R6 – кой е подходящ за вас?

  Canon представя не един, а два революционни пълнокадрови безогледални фотоапарата. Кой е подходящ за вас? Сравняваме EOS R5 и EOS R6.

  1. Електронен затвор до прибл. 20 fps с AF/AE проследяване: прилага се за някои RF/EF обективи, когато диафрагмата е напълно отворена. Вижте официалния уебсайт на Canon за списък със съвместими обективи. Скоростта на снимане на бърза серия варира в зависимост от скоростта на затвора, настройките за диафрагмата, условията на диафрагмата по време на серия от снимки, условията на обекта, яркостта (особено за приглушена светлина) и типа на обектива. Механичен затвор до прибл. 12 fps с AF/AE проследяване: когато използвате RF обективи и някои EF обективи. Вижте официалния уебсайт на Canon за списък със съвместими обективи. Скоростта на снимане на бърза серия варира до 3 етапа в зависимост от типа батерия, оставащия заряд на батерията, броя батерии, използвания обектив, температурата, настройката на вградената Wi-Fi връзка (Вкл./Изкл.) и дали използвате, или не използвате ръкохватка с батерии и WFT устройство, DC съединител или USB захранващ адаптер. В допълнение към горепосочените фактори максималната скорост за бърза серия може да се намали заради скоростта на затвора, диафрагмата, използването на светкавица, редуциране на трептенето, условията на обекта, яркостта (особено на тъмни места).