CANON EOS R5

Мощна професионална производителност

EOS R5 може да заснема 45-мегапикселови изображения със скорост до 20 кадъра в секунда с едновременно проследяване на автоматичния фокус. Този вид производителност – задвижвана от персонализиран процесор DIGIC X – ви позволява да заснемате снимки, които преди това са били просто невъзможни.

Мощна професионална производителност

Планински колоездач изпълнява каскада във въздуха срещу слънцето. Изображението е заснето от ниска перспектива и рамкирано с червени макове и трева по хълма

Martin Bissig беше един от първите професионалисти, който подложи на тест способностите за създаването на филми на EOS R5 на Canon, като заснема бързодвижещи се динамични кадри на планински колоездачи и скейтбордисти. Заснето с EOS R5 с обектив Canon RF 15-35mm F2.8L IS USM при 15 mm, 1/800 сек, f/9 и ISO250. © Martin Bissig

Скорост като никога досега

EOS R5 ви позволява да снимате мимолетни моменти както никога досега, заснемайки 45-мегапикселови пълнокадрови изображения при изумителните 201 кадъра в секунда, в пълна тишина и с пълно AE и AF проследяване.

Независимо дали снимате спорт, репортаж, дива природа, или портрети, EOS R5 ви дава повече шансове да уловите перфектен момент във времето. А когато трябва да използвате механичен затвор, серията от снимки е достъпна при изключително бързите 12 fps1: водеща в класа си производителност за пълнокадров безогледален фотоапарат.

© Robert Marc Lehmann

© Martin Bissig / Посланик на Canon

© Ulla Lohmann / Посланик на Canon

© Martin Bissig / Canon Ambassador

Съвременен електронен визьор

EOS R5 разполага с толкова напреднал електронен визьор, че изглежда така, сякаш няма нищо между вас и обекта, който снимате. С резолюция от 5,76 милиона точки, 100% покритие и честота на опресняване от 120 fps ще се почувствате напълно потопени в сцената, като същевременно ще виждате как точно ще изглеждат изображенията, когато снимате.

EVF се допълва от 3,15-инчов, подвижен сензорен екран с 2,1 милиона точки, който се върти навън от корпуса на фотоапарата и може да се завърти на 270˚ за удобно снимане от трудни ъгли. Екранът също може да се завърти и съхранява срещу корпуса на фотоапарата за защита.

Сензор от задната страна на EOS R5 превключва между EVF и екрана автоматично, когато фотоапаратът е повдигнат до окото ви, и може да бъде конфигуриран различно в зависимост от това дали екранът е сгънат, или не.

DIGIC X процесор за изображения

Феноменалната скорост при снимане на серия от снимки на EOS R5, изключителното качество на изображението и водещото в класа си автоматично фокусиране се контролират от DIGIC X процесор, който също така захранва другите функции на фотоапарата и гарантира управление с бърза реакция.

Двойни слотове за карти с CFexpress

EOS R5 разполага с двойни слотове за карта с памет: един за универсално съвместими SD карти (с поддръжка за високоскоростни UHS-II тип SD носители) и втори слот за свръхбързи CFexpress карти, които осигуряват невероятната скорост, необходима за бързи поредици от снимки при непрекъснати 20 fps за до 180 RAW файлове и някои от видео форматите на EOS R5 с по-висока разделителна способност.


CFexpressV90 UHS-II SD
Максимална скорост на предаване1,97 GB на секунда321 MB на секунда

Canon EOS R5 гледан от дясната страна на потребителя. Двата слота за карти се намират под капачето отстрани.

EOS R5 също така има два слота за карти – един високоскоростен слот за CFexpress карта и един универсално съвместим слот за SD карта.

Нова батерия с по-голям капацитет

EOS R5 се захранва от усъвършенствана нова батерия LP-E6NH, която добавя 20% повече капацитет от по-старите батерии LP-E6N, което ви позволява да заснемете (средно) 490 снимки с едно зареждане. *

Батериите LP-E6NH могат да се зареждат с помощта на доставеното зарядно устройство или във фотоапарата чрез USB C 3.1 с възможност за подаване на мощност (PD) от 5V/1,5 A. Предлага се и ръкохватка с батерии BG-R10, която може да побере две батерии наведнъж за продължително снимане.

По-старите батерии LP-E6 и LP-E6N са съвместими със EOS R5, въпреки че най-бързите скорости на снимане и зареждането във фотоапарата не са налични при използване на LP-E6.

* Съгласно стандартите на CIPA при 23° C, използвайки LCD в режим на пестене на енергия

Професионално качество

EOS R5 е конструиран около корпус от магнезиева сплав, който е създаден да издържи на натовареността на професионална употреба. Защитни предпазители защитават от прах и влага и ви позволяват да продължите да снимате с увереност независимо от метеорологичните условия.

Свързани статии

  1. Електронен затвор до прибл. 20 fps с AF/AE проследяване: прилага се за някои RF/EF обективи, когато диафрагмата е напълно отворена. Вижте официалния уебсайт на Canon за списък със съвместими обективи. Скоростта на снимане на бърза серия варира в зависимост от скоростта на затвора, настройките за диафрагмата, условията на диафрагмата по време на серия от снимки, условията на обекта, яркостта (особено за приглушена светлина) и типа на обектива. Механичен затвор до прибл. 12 fps с AF/AE проследяване: когато използвате RF обективи и някои EF обективи. Вижте официалния уебсайт на Canon за списък със съвместими обективи. Скоростта на снимане на бърза серия варира до 3 етапа в зависимост от типа батерия, оставащия заряд на батерията, броя батерии, използвания обектив, температурата, настройката на вградената Wi-Fi връзка (Вкл./Изкл.) и дали използвате, или не използвате ръкохватка с батерии и WFT устройство, DC съединител или USB захранващ адаптер. В допълнение към горепосочените фактори максималната скорост за бърза серия може да се намали заради скоростта на затвора, диафрагмата, използването на светкавица, редуциране на трептенето, условията на обекта, яркостта (особено на тъмни места).