CANON EOS R5

Dual Pixel RAW обработка на изображения

В режим Dual Pixel RAW EOS R5 позволява на фотографите да извършват невероятни корекции на изображенията, които снимат, след като са ги заснели. Регулирайте позицията на острота, боке и осветление в портрети и използвайте функцията за яснота на фона, за да накарате пейзажите да изглеждат перфектно.

Dual Pixel RAW обработка на изображения

© Ulla Lohmann / Canon Ambassador

Как работи

Всеки от пикселите на 45-мегапикселовия сензор на EOS R5 е съставен от два фотосайта (photosites). В режим Dual Pixel RAW се заснемат две изображения всеки път, когато снимате: едно с леви фотосайтове; другото с десни. Като сравнява съвсем леко различаващите се изгледи, наблюдавани във всяко от тези изображения, карта за дълбочина може да бъде вградена в RAW файла, което означава, че фините корекции могат да бъдат направени до крайния резултат въз основа на тези 3D данни.

Настройките Dual Pixel RAW се извършват с помощта на свободно достъпния софтуер Canon Digital Photo Professional. Новост при EOS R5 е възможността да се прилага портретно осветяване и яснота на фона във фотоапарата.

Портретно осветяване

(Вградено във фотоапарата)

Тази нова функция във фотоапарата променя осветлението върху лицата на обектите в портрети. Интензивността, разпространението и посоката на светлината могат да бъдат променени при последваща обработка, което дава възможност сенките да бъдат изсветлени или потъмнени, и да се преместят, симулирайки ефекта на рефлектор.

Яснота на фона

(Вградено във фотоапарата)

Приложете селективно повишаване на яснотата на фона на снимката в менюто за редактиране на RAW на фотоапарата – изключителна опция за пейзажна фотография, когато има нужда да се справите с мъгла в далечината, за да направите фона по-ясен.

Няма подобрена яснота на фона