ПРИЛОЖЕНИЕ

Canon
Приложение MOBILE FILE TRANSFER

Възползвайте се от мощта на 5G и предефинирайте безжичния ви работен процес с приложение за мобилен пренос на данни, което ви позволява да създавате, редактирате и добавяте IPTC данни за изображения за по-бързо маркиране и каталогизиране, докато сте в полеви условия.

УСКОРЕТЕ РАБОТНИЯ СИ ПРОЦЕС

Предоставете повече предимства на работния ви процес и изпращайте файлове по-бързо с приложение, което е създадено за висока производителност. Добавяйте метаданни към изображения, задавайте FTP протоколи и много повече чрез мобилното приложение на Canon с вашия телефон, съвместим с 5G. То предлага нови нива на предоставяне на изображения – дори когато все още снимате.

 • РАБОТЕТЕ ПО-ИНТЕЛИГЕНТНО

  Изпращайте информация за изображения директно до фотоапарата

  Използвайте приложението, за да добавяте IPTC метаданни към изображения преди или след заснемане. Заредете фотоапарата с детайли за снимките, като местоположение, обект, събитие и използван фотоапарат, за да спестите време по-късно.

 • ОПТИМИЗИРАНА ЕФЕКТИВНОСТ

  Импортирайте предварително подготвени данни

  Прекараното време преди фотосесия увеличава ефективността по-късно, което е причината приложението да ви позволява да добавяте информация и гласови бележки към изображенията автоматично в момента, в който са заснети.

 • СВЪРЗВАНЕ В ДВИЖЕНИЕ

  Създайте настройки на FTP сървър и ги запазете на телефона

  Използвайте приложението да съхранявате до 20 FTP адреса, прехвърляйки изображения чрез телефон, съвместим с Wi-Fi или 5G; идеално решение за професионален фотограф в движение.

 • СНИМАНЕ И КАЧВАНЕ

  Свързване чрез USB или Wi-Fi1 и автоматично прехвърляне

  Приложението позволява кабелна или безжична връзка за бързо и стабилно прехвърляне на изображения от фотоапарата към приложението, използвайте мобилните данни или Wi-Fi връзка, за да прехвърляте изображения на клиентите в момента, в който са заснети.

 • НЕЗАБАВНО ПРЕХВЪРЛЯНЕ

  Изберете и изпратете изображения

  Прегледайте изображенията в приложението и ги изпращайте индивидуално или като група чрез прехвърляне на няколко изображения. След изпращане миниатюрите ще бъдат маркирани, за да покажат, че изпращането е успешно.

 • ИЗРЯЗВАНЕ, ОЦЕНЯВАНЕ И ОЩЕ

  Изрязвайте2, добавяйте гласови бележки и задавайте оценка със звезди

  Изрязвайте и изпращайте изображенията и използвайте универсално поддържан рейтинг със звезди, за да показвате предпочитания, и също така добавяйте гласови анотации към снимките ви за специфична информация или инструкции.

 • Основни предимства

 • РАБОТЕТЕ ПО-ИНТЕЛИГЕНТНО

  Стандартни метаданни за индустрията

  Когато работите с новинарски организации, е жизненоважно да се уверите, че данните за авторските права и надписите отговарят на приетите протоколи. Информацията, като вашето име, информация за авторските права и надпис, може лесно да се вгради в приложението MFT. Стандартните метаданни на IIM, вградени в изображенията, често се наричат „IPTC заглавия“ и могат лесно да бъдат кодирани и декодирани от повечето популярни софтуери за редактиране на снимки. Използвайте приложението, за да добавяте тези метаданни към изображения преди или след заснемане. Заредете фотоапарата с детайли за снимките, като местоположение, обект, събитие и използван фотоапарат, за да спестите време по-късно.

 • ОПТИМИЗИРАНА ЕФЕКТИВНОСТ

  Работете по-интелигентно от разстояние и се подготвяйте по-бързо

  Благодарение на продължаващото внедряване на мрежите 5G приложението може да работи през клетъчния сигнал на телефона ви, което ви позволява да работите от разстояние без Wi-Fi, така че да можете да изпращате навсякъде в полеви условия. Когато знаете подробностите за задачата и можете да добавите информацията, преди да я започнете, приложението ви позволява да въведете информацията предварително, като добавяте информация за снимане, като например географски маркери чрез GPS на телефона и гласова информация, автоматично в момента на заснемане на всяко изображение. Приложението може да бъде заключено след въвеждане на информацията, за да се предотврати случайно изтриване, когато сте в полеви условия.

 • СВЪРЗВАНЕ В ДВИЖЕНИЕ

  Изберете или променете настройките на FTP сървъра

  Приложението MFT позволява да се избере или промени FTP сървърът непосредствено преди изпращането, като по този начин се дава възможност за по-бързо и лесно изпращане на изображения на различни места. Използвайте приложението да съхранявате до 20 FTP адреса, прехвърляйки изображения чрез телефон, съвместим с Wi-Fi или 5G; идеално решение за професионален фотограф в движение.

 • СНИМАНЕ И КАЧВАНЕ

  Свързване чрез USB или Wi-Fi1 и автоматично прехвърляне

  Използвайте екрана за прехвърляне в приложението, за да видите статуса на прехвърляне в реално време на изображенията, докато се изпращат. Приложението позволява кабелна или безжична връзка за бързо и стабилно прехвърляне на изображения от фотоапарат към приложение. Използвайте мобилната или Wi-Fi връзка на телефона, за да предавате изображения на клиентите в момента на заснемането им. Изображенията не се прехвърлят на телефона ви, а само преминават през приложението директно от фотоапарата, така че не е необходимо да се притеснявате, че паметта на телефона ви ще се запълни неочаквано. И най-важното е, че автоматичното прехвърляне може да се използва и за създаване на резервно копие на изображения някъде другаде, когато снимате в опасни ситуации.

 • НЕЗАБАВНО ПРЕХВЪРЛЯНЕ

  Изберете и изпратете изображения

  В приложението има два метода за изпращане на изображения: като единични файлове или като група чрез прехвърляне на множество изображения. Прехвърлянето на едно изображение е най-простият начин за изпращане на определена снимка. Просто намерете изображението, което искате да изпратите, след което щракнете върху иконата „Transfer“ (Прехвърляне) и то ще бъде изпратено към FTP сървъра от фотоапарата. Тази опция е идеална, ако трябва да се приложи гласова бележка чрез телефона. За групово изпращане просто натиснете бутона „Select“ (Избор) в горния десен ъгъл на екрана, след което изберете изображенията или изберете набор от изображения, като натиснете и задържите едно изображение и след това изберете последното изображение в последователността, в която искате да изпратите. След изпращане миниатюрите ще бъдат маркирани, за да покажат, че изпращането е успешно. За по-бързо прехвърляне използвайте кабелна USB връзка.

 • ИЗРЯЗВАНЕ, ОЦЕНЯВАНЕ И ОЩЕ

  Изрязвайте2, добавяйте гласови бележки и задавайте оценка със звезди

  Приложението MFT разполага с основна възможност за изравняване и функция за изрязване, за да може изображенията да бъдат подобрени преди прехвърлянето им чрез FTP. Приложенията могат да се използват и за сортиране на изображения чрез оценка със звезди. Приложението и фотоапаратът могат да прилагат тези оценки, така че да можете да правите редакции на голяма група изображения, за да изберете кои изображения да изпратите от окончателния набор. Освен това оценките могат да се използват за идентифициране на различни обекти за последващо редактиране или каталогизиране след снимане. Системата за оценяване (звезди) се поддържа универсално, така че изображенията, които са оценени, могат да се видят и при отваряне в повечето приложения за редактиране на снимки, като Lightroom и Photoshop. Затова оценката може да се използва като част от работния ви процес от заснемане до редактиране.

 • Изтегляне на приложението MOBILE FILE TRANSFER на Canon

  Приложението MOBILE FILE TRANSFER е достъпно за безплатно изтегляне чрез вашето устройство. Просто посетете App Store или Google Play и потърсете „Mobile File Transfer“.

  За пълна съвместимост проверете съответната страница на приложението.

  Информация за съвместимост

  Приложението Canon MOBILE FILE TRANSFER е достъпно за устройства с iOS и Android.

  Свързани статии

 • СПОРТНА ФОТОГРАФИЯ

  Кратки и чудати спортни снимки, с които да задминете конкуренцията

  Обичате спорта, но не знаете как да го заснемете? Петима професионални фотографи разкриват техниките, които са използвали, за да заснемат любимите си снимки.

 • МАКРОФОТОГРАФИЯ

  Абстрактна макрофотография: снимане на сапунени мехурчета

  Разберете как да снимате поразителни абстрактни цветни макро изображения на сапунени мехури с тези подробни инструкции.

 • ФОТОГРАФИЯ НА ДИВА ПРИРОДА

  Свободен по душа

  Пет причини за това защо PowerShot SX740 HS е перфектен за заснемане на дивата природа.

 • СТАТИЯ

  EOS R6, EOS R5 и EOS-1D X Mark III са актуализирани

  Актуализация на фърмуера отключва нови функции в най-добрите фотоапарати на Canon. Richard Walch, Martin Bissig и Eddie Keogh ги изпробваха.

 • Може да се заинтересувате също и от

 • Приложение Canon Camera Connect

  Свържете фотоапарата си към устройство на Apple или с Android за актуализации на фърмуера, дистанционно снимане или лесно изтегляне на снимки.

 • Digital Photo Professional Express

  Обработвайте бързо файловете в RAW формат чрез вашето мобилно устройство, докато сте в движение.

  1. За съвместимост вижте подробностите в Apple App Store или Google Play Магазин
  2. Само за Android