A woman with her back to the camera uses a tablet. A Canon printer is on a desk in the background.

ПЕЧАТ

Получете свобода с безжичен и облачен принтер

Всеки офис и класна стая имат нужда от принтер и докато времената се променят и все повече хора избират да работят и учат дистанционно, всеки дом също има нужда от принтер. Едно от най-хубавите неща на работата от вкъщи е, че можете да работите, в която стая ви е най-удобно. Да добавите безжичен и облачен принтер в дома си означава, че не е необходимо да седите до принтера – можете да печатате отвсякъде. Така че, ако искате сутрин да стоите до каната с кафе в кухнята и после да се преместите в градината за малко следобедно слънце, можете да го направите. Изпращайте документите си за печат, когато сте готови, и ги вземете, когато искате.

A Canon printer on a table in a living room.
Безжичният печат означава, че не е необходимо да седите до принтера, не трябва да имате специално офис пространство вкъщи и можете да работите където искате.

Притеснявате се, че един безжичен принтер ще е труден за конфигуриране? Няма за какво – много е лесно. След като настроите всичко, ще разполагате с широк набор от полезни предимства, които да гарантират, че работата/ученето ви няма да бъдат прекъснати. Например PIXMA G4411 разполага с презареждаеми патрони с мастило, които предоставят голям капацитет за отпечатване, което ви позволява да печатате хиляди документи, без да презареждате. Осен това благодарение на PIXMA Cloud Link можете да печатате и сканирате документи и снимки чрез екрана на принтера или смартфона или таблета си, като използвате приложението Canon PRINT. PIXMA Cloud Link също така ви позволява да разпечатвате от и да сканирате към услуги за онлайн съхранение, като Dropbox и Google Drive, и лесно да споделяте документи. За повече информация относно това как да конфигурирате безжичния си принтер, направете справка с ръководството за поддръжка.

Предимствата на използването на безжичен принтер за работа вкъщи

A man sits in front of a PIXMA G6040 Canon printer making notes on a printout.
Може по-лесно да се разбере сложна или подробна информация от разпечатка, отколкото от монитор.

Освен че е полезен за отпечатването на писма и етикети за ежедневния бизнес, един принтер може да ви помогне да бъдете по-продуктивни и ефективни. При четенето от разпечатки е много по-малко вероятно да бъдете разсейвани от екранни известия или входящи имейли. Не забравяйте, че очите ви трябва да си почиват от екрана.

Rosie – счетоводител – намира своя безжичен принтер за незаменим инструмент, когато работи от вкъщи. Тя обяснява: „Редовно гледам финансови отчети и таблици и възприемам информацията много по-лесно, когато е разпечатана, отколкото ако е на екрана. Въпреки че имаме офис у дома, ние сме двама, което означава, че единият винаги работи на масата в трапезарията. Полезно е да мога да печатам безжично където и да седя.“

A woman stands in an office holding a sheet of paper.
Понякога една разпечатка е полезна, за да можете да оцените размера и мащаба на даден проект.

Estelle – маркетингов мениджър – редовно организира уебинари и винаги разпечатва уводния сценарий. „Когато съм в офиса, разполагам с два екрана, но вкъщи имам само един, така че разпечатвам сценария си, който да прочета в началото на всеки уебинар. У дома сме четирима и е наистина полезно да имаме безжичен принтер, за да можем да печатаме от всяка стая. Харесва ми също, че мога да печатам директно от телефона си, ако искам.“

Simon е графичен дизайнер, който не би искал да живее без безжичния си принтер. Той обяснява: „Като правило разпечатвам представянето на проекта, което да чета – особено ако е сложно – и обикновено съм въоръжен с текст маркер. А когато разработвам печатни материали, винаги разпечатвам проекта, за да го проверя и да го видя в мащаб – това е важна стъпка, защото лесно може да се изгуби представата за мащаб, особено ако се работи на голям монитор.“

Важен инструмент за ученици и студенти

A teenage girl sits cross-legged on a bed, studying her textbooks. A Canon PIXMA TS5150 printer is on the table beside her.
PIXMA Cloud Link поддържа също и Google Classroom, което улеснява учениците да поддържат връзка с учителите си, докато учат вкъщи.

Не само професионалистите имат полза от наличието на безжичен принтер вкъщи. PIXMA Cloud Link поддържа също Google Classroom, което означава, че е полезна за ученици и студенти. Google Classroom е създадена да подпомага комуникацията между учители и ученици. Използването на PIXMA Cloud Link с Google Classroom означава, че учениците могат да печатат списъци на часовете, които посещават, и могат да разпечатват задачи директно от екрана на принтера или от смарт устройствата си чрез приложението Canon PRINT. Друго предимство за учителите е, че могат да лесно да разпечатват списъци на класове за показване на членовете на избран клас.

A teenage boy sits at his desk in his bedroom. A Canon G4400 printer is on the desk beside him.
Безжичният принтер е ценен инструмент за ученици и студенти, които могат да го използват за разпечатване на задачи или да правят финална проверка на работата си.

Петнадесетгодишният Jamie казва: „Обикновено разпечатвам задачите си, защото това ми помага да запомня ключовите аспекти, по които трябва да работя, и винаги разпечатвам есетата си, след като ги напиша. След това малко ще си почина, може да поритам малко топка или да правя нещо друго, преди да седна и да прочета есето си както трябва. Използвам червен химикал, с който да маркирам всички грешки, за да ги поправя, преди да кача всичко в сайта и учителят ми да ги прегледа. Прочитането на разпечатката е наистина важна стъпка за мен – забелязвам всякакви неща, които не виждам на екрана, така че това ми помага да получавам по-добри оценки и да спечеля благоволението на мама и татко!“

Написано от Angela Nicholson

Свързани статии
Meet the PIXMA G640 and PIXMA G540

ПЕЧАТ

Представяме ви PIXMA G640 и PIXMA G540

Открийте новите функции на следващото поколение принтери Canon MegaTank.

A Canon PIXMA printer on a desk in a home office.

СЪВЕТИ ЗА ПЕЧАТ

Най-добрият принтер за домашни офиси

Направете работата от вкъщи лесна с принтера Canon PIXMA TR4650.

The ink levels showing on a setting bar of a Canon printer.

СЪВЕТИ ЗА ПЕЧАТ

Често задавани въпроси за принтери, мастило и хартия

Експертът на Canon, Suhaib Hussain, отговаря на често задавани въпроси относно технологията на печат, мастилото и хартията.

Свързани продукти

Свързани продукти

Свързани продукти

Свързани продукти

Свързани статии

Разделът „Вдъхновете се“ важен източник на полезни фотографски съвети, съвети за купувача и проницателни интервюта – всичко, от което се нуждаете, за да откриете най-добрия фотоапарат или принтер и да вдъхнете живот на следващата си творческа идея.

Обратно към всички съвети и техники