A child sat at a table with a parent creating colourful papercrafts using a Canon printer.

ОТПЕЧАТВАНЕ И ТВОРЧЕСТВО

Обучавайте и забавлявайте децата си с творчество от Creative Park

Независимо дали денят е дъждовен и имате нужда от нещо, с което да забавлявате децата, или сте прекарали прекалено много време вкъщи и искате творческо разпускане, за да ангажирате и обучите младите умове, работата с хартия може да помогне! Това е чудесно забавление за цялото семейство, терапевтично е и може наистина да помогне в игрите за концентрация. Creative Park на Canon е безплатен и многообразен ресурс, който позволява на всеки с принтер Canon да изтегля стотици вълнуващи проекти за работа с хартия. Например разделът Забавно време със семейството съдържа много стимулиращи творчеството опции, включително игри, таблици за награди, лабиринти, математически помагала, азбуки на различни езици – това са само част от примерите, затова включете принтера и да започваме!

Нуждаете се от:

  • Принтер – вижте кой е идеалният принтер за вас
  • Хартия
  • Ножици/макетно ножче
  • Лепило за хартия и дърво
  • Линийка или триъгълник
  • Молив
  • Предмет със заострен връх
  • Клечка за зъби
  • Пинсети

Настолни игри

A colourful, customisable printed board game, with papercrafted characters on a tabletop.
Оставете въображението на децата ви да се развихри с тази приключенска настолна игра, персонализирана с вашите въпроси и предизвикателства.

Всеки обича настолни игри, а Sugoroku ви дава шанс да създадете своя собствена игра. В тази приключенска настолна игра до осем животни-авантюристи обикалят редица местообитания, за да намерят сандъка със съкровища, който ги очаква на финала. С десетки празни места родителите (или децата) могат да създадат специални стъпки и инструкции за една неповторима игра. Защо да не добавите тестови въпроси или математически задачи, които децата ви да решат, за да внесете образователен елемент към забавлението?

Съвет за изработка: можете да използвате обикновена хартия, за да отпечатате играта, или да опитате матирана фотохартия за повече издръжливост.

Изработка на кукли

Paper fortune tellers puppets that resemble fictional characters.
Съдържащи загадки и закодирани съобщения, тези предсказващи съдбата кукли от приказките ще вдъхновят въображението на децата.

Почитателите на приказките ще се зарадват на това трио хартиени кукли, изобразяващи Червената шапчица, баба й и големия лош вълк. След като изрежете и сгънете хартията според лесните за следване инструкции, тези кукли могат да бъдат персонализирани с въпроси, гатанки и шеги.

Съвет за изработка: оставете детето ви да използва пинцети, когато вдига и прикрепя малките части – това не само ще доведе до по-красив резултат, но и ще му помогне да подобри двигателните си умения.

Многоцветна вятърна мелница

A papercraft colourful windmill.
Опитайте лесни са изработване макети като тази многоцветна вятърна мелница, за да забавлявате децата си.

Освен че е много забавна, работата с хартия на Creative Park може да бъде интерактивен начин за споделяне на знания с детето ви. Например тази многоцветна вятърна мелница не е само за игра с вятъра, може също така да се използва като образователен инструмент, който да обясни как работи силата на вятъра и основните принципи на прехвърляне на енергията.

Съвет за изработка: уверете се, че сгъвате и притискате по линиите за сгъване и добавяте важните извивки преди залепяне.

Кутии за подаръци

Papercraft boxes folded to resemble sweet treats.
Освободете въображението си с цветните кутии на Creative Park, които ще съхранят и защитят вашите съкровища.

Приберете всичко – от лакомства до дрънкулки – в тези творчески кутии с разнообразие от очарователни форми, като например кексчета, сладолед, плодове и дори превозни средства. След като децата направят и напълнят кутиите, позволете им да изберат дали да ги превърнат в подарък за специален човек, или да ги запазят за себе си.

Съвет за изработка: използвайте химикалка без мастило или писалка или друг заострен предмет и линия, за да преминете по линиите за по-остри и по-ясни прегъвания.

Успокояващо оцветяване

A printed colouring in page showing spot the difference.
Оцветяването стимулира въображението и развива концентрацията. А игри, като например за откриване на разликите, са забавен начин да прекараш свободното време.

Оцветяването е една от най-успокояващите и творчески дейности за деца. Концентрира вниманието към настоящия момент и помага за успокояване на тревожните и стресиращи мисли. Заедно с много ярки листове за оцветяване – включително динозавър за по-малките – Creative Park предлага забавна и разнообразна колекция от игри за откриване на разликите, лабиринти и игри за свързване на точки за забавление на децата и насърчаване на тяхната концентрация.

Съвет за изработка: разгледайте раздела Игра на Creative Park и в зоната Образователни и ще откриете голям избор от разпечатки.

Написано от Natalie Denton

Свързани статии
Create a papercraft safari

ТВОРЧЕСКИ ПЕЧАТ

Създайте хартиено сафари

Отпечатайте свое семейно приключение с животни с Creative Park на Canon и се вдъхновете от природата.

Print family life story

ТВОРЧЕСКИ ПЕЧАТ

Отпечатайте историята на живота на вашето семейство

Печат и творчество със снимки на съкровени семейни моменти.

Create your own family treasure hunt

ТВОРЧЕСКИ ПЕЧАТ

Организирайте своя семеен лов на съкровища

Открийте как можете да използвате своя принтер PIXMA и малко въображение, за да създадете вълнуващо приключение.

Свързани продукти

Свързани продукти

Свързани продукти

Свързани продукти

Препоръчани приложения

Свързани статии

Разделът „Вдъхновете се“ важен източник на полезни фотографски съвети, съвети за купувача и проницателни интервюта – всичко, от което се нуждаете, за да откриете най-добрия фотоапарат или принтер и да вдъхнете живот на следващата си творческа идея.

Обратно към всички съвети и техники