EOS R Adapters

Адаптери EOS R

Свържете EOS R System с по-широкия свят на EF и EF-S обективите

Интегрирайте и разширявайте

Адаптерите със система EOS R предлагат пълна съвместимост с цялата гама EF и EF-S обективи на Canon, като осигуряват на притежателите на Canon EOS R и Canon EOS RP, които имат и фотоапарат EOS, пълна интеграция със съществуващи обективи1.

Canon Adapters for EOS R
EOS R Compatibility with EF-S Lenses

Включете своите EF-S обективи в EOS R System

EF-S обективите са предназначени за DSLR фотоапарати EOS с APS-C сензор, но могат да се използват и на фотоапарати със система EOS R чрез адаптери. Фотоапаратът автоматично ще произвежда изрязани изображения, които съответстват на по-малкото поле за изображения на EF-S оптиката.

Обективи, съвместими с EOS R

Открийте обективите, които можете да използвате с адаптерите EOS R.

EOS R Compatible Lenses - EF Prime, EF-S, EF Zoom

Издръжливи

Адаптерите EOS R са създадени да издържат на професионална употреба с метални байонети от предната и задната страна. Освен това са устойчиви на атмосферни влияния и проникване на прах и влага, така че можете да продължите да снимате и при лоши условия.

Canon EOS R Adapters - Professional build and quality

Дизайн за производителност

Можете да очаквате от вашите обективи да функционират по същия начин, както на DSLR фотоапаратите EOS, осигурявайки същата превъзходна производителност и високото качество.

Canon EOS R Adapters - Great Performance, High Quality.

Инженерно превъзходство

Инженерите на Canon разработиха адаптерите EOS R System за поддържане на съвместимостта, качеството и производителността при свързване на EOS R със съществуващите EF и EF-S обективи.

Canon EOS R Adapters - Compatible with EF and EF-S Lenses

Адаптер EOS R Mount Adapter EF-EOS R

Стандартният адаптер EOS R Mount Adapter EF-EOS R позволява безпроблемно използване на EF-S и EF обективи с фотоапарати EOS R. Фотографите, които вече имат колекция от EF-S или EF оптики, могат да инвестират уверено в EOS R System, като знаят, че техните съществуващи обективи ще работят по очаквания начин.

Canon EOS R Mount Adapter EF-EOS R Adapter - EF-S and EF Compatible

Адаптер EOS R Control Ring Mount Adapter EF-EOS R

Control Ring Mount Adapter EF-EOS R предлага същото конвертиране на байонет като при Mount Adapter EF-EOS R, но добавя и пръстен за контрол на обектива. Пръстенът е персонализируем и лесен за намиране без отдалечаване на фотоапарата от окото, като предлага осезаем ръчен контрол върху различни настройки.

Canon EOS R Control Ring Mount Adapter EF-EOS R Adapter Customisable and Manual Controls

Персонализируема функционалност

Пръстенът за контрол на обектива може да се програмира от менюто, така че да регулира различни настройки, като отвор на бленда, скорост на затвор, ISO светлочувствителност и компенсация на експонацията.

Canon EOS R Lens Control Ring

Осезаема, интуитивна работа

Лесно намирате пръстена за контрол на обектива, без да е необходимо да отдалечавате фотоапарата от окото си. Нежни щраквания осигуряват осезаема обратна връзка през една трета или половин стъпка (и могат да се премахнат от специална услуга на Canon за режисьори, които искат по-плавна работа).

Canon EOS R Adapter Tacticle Feedback

Плъзгащ се филтър за адаптер EF-EOS R

Адаптерът за обектив с плъзгащ се филтър EF-EOS R взема функционалността на EF-EOS R и добавя възможността за използване на плъзгащи се филтри, като елиминира необходимостта от закрепване на филтрите от предната страна на обектива, което е особено полезно при широкоъгълни обективи с голям преден елемент. Предлага се или с променлив филтър за неутрална плътност (V-ND)2, или с кръгъл поляризиращ филтър (C-PL), а освен това е наличен и безцветен филтър (CL) за снимане без филтърни ефекти.

Canon EOS R Drop-In Mount Adapter

V-ND адаптер: променлив филтър за неутрална плътност

Филтрите за неутрална плътност помагат да се контролира влизащото във фотоапарата количество светлина, което е полезно за режисьори, желаещи да снимат с комбинация от широк отвор на блендата/ниска скорост на затвора при ярка светлина. Те също позволяват на пейзажни фотографи да използват по-ниски скорости на затвора, за да размажат движение в небето или водата2.

Canon EOS R Adapteer Variable-ND Filter Drop-In

Адаптер C-PL: кръгъл поляризиращ филтър

Поляризиращите филтри спират отблясъците и замъгляването и намаляват количеството светлина, която се отразява от стъклени повърхности. Филтрите подобряват наситеността на цвета и помагат за увеличаване на въздействието на цветни сцени.

Canon EOS R Adapteer Circular Polarising Filter Drop-In

Аксесоари за адаптер

Открийте EOS R System

Поддържайки почти три десетилетия на непрекъснати иновации в EOS, EOS R System се развива около революционен байонет за обектив, който предлага по-големи творчески възможности и още по-интуитивни начини за улавяне на всеки миг.

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

Discover Canon EOS R

В ръцете на професионалиститеEOS R бе приет мигновено от широк набор от професионални фотографи и режисьори. Открийте как са го тествали до краен предел, за да сътворят изображения и филми, които са мислили, че не е възможно да бъдат създадени.

Вижте всички статии

Може да се заинтересувате също и от...

1 За повече информация вижте спецификациите
2 Когато плътната бяла линия на диска за настройка вече не е видима (ND250 или по-нов), може да се появи син оттенък или неравномерна наситеност