EOS R3

Безогледални фотоапарати

Canon EOS R3

Мимолетни моменти във времето, заснети с фотоапарат по начини, които никога не сте предполагали, че са възможни. Добре дошли в бъдещето на фотографията на динамични сцени.

Спецификации

 • Наслоен сензор

  Наслоен сензор с фоново осветление

 • 30 fps скорост на серийни снимки

  Заснемане на серия от снимки с до 30 fps или 12 fps с механичен затвор, с AE и AF проследяване

 • До 195 fps високоскоростна серия от снимки1

  Снимайте с персонализируема скорост на серийни снимки

 • Макс. ISO 102 400

  Чувствителност от ISO 100 до ISO 102,400 (може да се разшири до ISO 204,800)

 • Разделителна способност от 24 мегапиксела

  Идеалният баланс между качество на изображението, високи ISO характеристики и размер на файла

 • IS за до 8 стъпки по-ниска скорост на затвора

  Изключително стабилен вграден стабилизатор на изображението, който работи в тандем със собствената IS на обектива

 • Управление на AF с очи

  Изберете точки за фокусиране или обекти за проследяване, само като ги гледате

 • Проследяване на обект

  Автоматично проследява хора, животни и превозни средства във фото и видео режими

 • Екран с променлив ъгъл

  Напълно подвижен, 8,2 cm, 4 200 000-точков сензорен екран

 • Електронен визьор

  5 760 000-точков електронен визьор без затъмнение с честота на опресняване от 120 fps и 100% покритие

 • WiFi и Bluetooth

  Безжична свързаност за дистанционно управление и прехвърляне на изображения

 • 6K RAW

  60 fps с голяма гъвкавост за промяна на настройки като баланс на бялото в постпродукцията

 • 4K 120p

  Записвайте видео със забавено движение със свръхвисока детайлност

 • Full HD 240p

  Записвайте видео със свръхзабавено движение с голяма детайлност

 1. AE и AF проследяване не са налични в режим на високоскоростна серия от снимки. Максималният брой заснети кадри може да бъде зададен до 50
Във версията на фърмуера от 22 юли 2022 са добавени серия от снимки със скорост до 195fps, 240p Full HD видео, плюс редица други полезни функции. Това може да бъде изтеглено от страницата за поддръжка.
Научете повече Вижте пълните спецификации Получете поддръжка

ПРЕГЛЕД

Представяме следващата глава в EOS

EOS R3 ще промени представите ви за безогледалните фотоапарати. Наслоен сензор с фоново осветление може да замрази действието при 1/64 000 и позволява заснемане на серия от снимки с честота до 30 fps, която се разширява до 195 fps1. Функцията за управление на автоматичното фокусиране с очи интелигентно разпознава и проследява обекти, докато снимате – превъзходно за заснемане на спортни събития, дива природа и новини.

EOS R3 в снимка

Овладяване на движението

EOS R3 улавя мимолетни моменти с 30 fps, която се разширява до 195 fps1, разкривайки детайли, които се пропускат с просто око.

Наслоеният сензор с фоново осветление е толкова бърз, че позволява на фотографите да използват електронен затвор, за да замразят бързото движение, без да се притесняват за изкривяване от затварящия се затвор. Насладете се на максимална скорост на затвора от 1/64 000 сек плюс 30 fps с едновременно проследяване на AF/AE до 420 кадъра при заснемане на Raw файлове.

Искате още? С персонализиран високоскоростен режим на непрекъснато снимане EOS R3 може да снима серия от снимки с персонализируема кадрова честота до 195 fps, улавяйки изящни детайли в бързодвижещи се обекти. Могат да бъдат заснети до 50 кадъра в единична серия с изображения, съхранени като JPEG, HEIF или RAW.

За да ви помогне да балансирате светкавицата на дневна светлина при ярки условия или да замразите бързодвижещи се обекти, синхронизирането на светкавицата вече е възможно, когато използвате електронния затвор на фотоапарата – както със светкавици Speedlite на Canon, така и със студийни светкавици на трети производители.

EOS R3

Усъвършенстван AF с управление с очи

Използвали ли сте някога фотоапарат, който ви кара да чувствате сякаш чете мислите ви? С нашата технология за автофокус на очи от ново поколение, EOS R3 фокусира там, където гледате. Този несравним контрол върху AF позволява на фотоапарата да реагира толкова бързо, колкото и вие – позволявайки ви да реагирате бързо на постоянно променящите се сцени.

EOS R3

Най-доброто ни проследяване на обекти досега

Използвайки добре проучен изкуствен интелект и хиляди реални изображения, ние разработихме EOS R3 точно и уверено да разпознава хора, животни и превозни средства – когато и да влязат в кадър.

Хората могат да бъдат проследявани, дори ако носят каска с маска или слънчеви очила. Когато снима мото спортове, EOS R3 може да разпознае мотоциклети и състезателни автомобили, като дори прави разлика между затворени и отворени кокпити, като посочва шофьорската каска, когато тя се вижда.
EOS R3

Сливане на характеристики за заснемане на видео и снимки

EOS R3 е професионален хибрид, способен да заснема кинематографично видео с качество на излъчване и сензационна фотография. Изпълнен с функции, които дават възможност на режисьорите да достигнат нови нива на творчество, фотоапаратът може да заснеме 4K, както и 6K RAW кадри вътрешно на CFexpress карта. Canon Log 3 предоставя по-голям динамичен обхват и възможности за цветови корекции.

От решаващо значение е, че същото разпознаване на обекти, което е на разположение на фотографите, е достъпно и за видеографите, така че можете да проследявате движещи се обекти около кадъра, като ги държите ясно фокусирани дори когато работите.
EOS R3

Свързан със света

Свързаността е от жизненоважно значение за спортните фотографи фотожурналистите. EOS R3 използва своя кабелен LAN вход и 2,4/5 GHz Wi-Fi, за да осъществява контакт с компютърни мрежи, лаптопи и мобилни устройства за бързо и лесно споделяне на изображения и дистанционно управление на фотоапарата. EOS R3 е съвместим и с нашето приложение Mobile File Transfer, което позволява на професионалните фотографи да добавят метаданни и да предават изображения от смартфон, като използват Wi-Fi или мобилни данни от телефон.

EOS R3 също така разполага с ново многофункционално чехълче за аксесоари, което осигурява комуникация на данни и захранване за нови аксесоари, както и действа като чехълче за съществуващи Speedlite и задействащи механизми.
EOS R3

Проектиран и създаден за професионалистите

EOS R3 е създаден, за да издържи на натоварванията на ежедневната професионална употреба и на всичко, пред което животът ви изправя.

Независимо дали сте попаднали в пясъчна буря, или порой, здравият корпус от магнезиева сплав не пропуска прах и вода до същата степен като нашите легендарни фотоапарати от серията EOS-1D. Продължавайте да снимате с увереност, независимо от условията, в които сте попаднали.

EOS R3

Пасва точно на съществуващата ви система

EOS R3 пасва точно на съществуващата ви система, като работи заедно с другите ви безогледални или DSLR фотоапарати.

Той се захранва от висококапацитетна LP-E19 батерия – същата като тази, която се намира в корпусите на нашата серия EOS-1DX. Вашите EF обективи ще работят точно както трябва, благодарение на набор от висококачествени адаптери за монтиране, които също могат да добавят допълнителна функционалност, като пръстен за управление или плъзгащи се филтри

Със своите интуитивни органи за управление и превъзходни ергономични характеристики EOS R3 е резултат от три десетилетия на еволюция и постоянно съобразяване с изискванията на професионалните фотографи. Насладете се на несравними ергономични характеристики с познат интуитивен интерфейс.

EOS R3

Отзивчиви персонализирани органи за управление

EOS R3 е чистокръвен професионален фотоапарат. Формата и размерите му са взети от нашите фотоапарати от серия EOS-1DX, но са по-малки и по-леки, включващи принципите на дизайна на безогледалната система EOS R за превъзходно боравене.

Фотоапаратът предлага избор от органи за управление, като мултиконтролерът и интелигентният контролер попадат инстинктивно в обсега на палеца ви. Три персонализируеми селектора на корпуса на фотоапарата, както и пръстен за управление на обектива на всеки адаптер за RF обектив, позволяват скоростта на затвора, диафрагмата, ISO и компенсацията на експонацията да се регулират, когато сте вдигнали фотоапарата пред окото си. С едно натискане на бутон се предлага и мигновен 1,6x цифров телеконвертор за удължен обхват – особено полезен за изрязване на момента с намалена нужда от последваща обработка.

EOS R3 също е оборудван с подвижен екран с висока разделителна способност и 4 милиона точки, който е ясен и блестящ, дори при ярки условия. Той ви позволява лесно да композирате от творческа гледна точка. Двойните слотове за карти позволяват да се записват файлове с изображения и видеозаписи върху широко достъпните SD карти (поддържа и UHS-II) или супер бързите носители от следващо поколение CFexpress.

EOS R3

Използвайте електронен затвор със светкавица

За да ви помогне да балансирате светкавицата за дневна светлина и дори при ярки условия или да замразите главата на бързодвижещи се обекти, синхронизирането на светкавицата вече е възможно, когато използвате електронния затвор на фотоапарата – както Speedlite на Canon, така и студийни светкавици на трети страни.

EOS R3

„ТРЯБВА НИ СКОРОСТ. ТРЯБВА ДА НАДМИНЕМ ВЪЗМОЖНОСТИТЕ СИ. ЗАТОВА ИЗПОЛЗВАМЕ ТОЗИ ФОТОАПАРАТ.“

Photographer looking down view finder

Canon има за цел да постигне нулеви нетни емисии на CO2 от своите бизнес дейности до 2050 г.

Ще постигнем това, като осигурим средно подобрение от 3% на година в индекса за подобрение на емисиите на CO2 за жизнения цикъл за продукт. И ако то се поддържа така във времето, това би означавало приблизително 50% намаление спрямо нивата от 2008 г. до 2030 г. Смятаме, че това е в съответствие с нивото на намаление, което се изисква от Парижкото споразумение.

Ние ще продължим да предприемаме целеви прегледи от дългосрочна перспектива като начин за проверка на нашия принос за реализирането на общество с нисковъглероден отпечатък.

Сравнение на EOS R3

Вижте как EOS R3 се сравнява с другите пълнокадрови професионални фотоапарати на Canon.

Функция

EOS R FF

EOS R3

EOS R FF

EOS R5

Ефективни пиксели (прибл. MP)

24,1 мегапиксела
20,1 мегапиксела
45,0 мегапиксела

Стабилизатор на образа във фотоапарата

Да, до 8-стъпково предимство в зависимост от използвания обектив 1
Не е приложимо
Да, до 8-стъпково предимство в зависимост от използвания обектив 1

Засичане на обект

Лица, очи, животни и превозни средства
Хора
Тяло, лице, око, животно

AF за слаба светлина

Чувствителност до –7,5EV 2
Чувствителен към –4EV или –6EV с Live View 2
Чувствителност до –6EV 2

Скорост на серия от снимки (fps)

12 fps със Следящ AF
30 fps с електронен безшумен затвор и следящ AF 3
195 fps AF/AE фиксиран
20 fps с механичен затвор, Servo AF
20 fps с електронен безшумен затвор и Следящ AF
12 fps със Следящ AF
20 fps с електронен безшумен затвор и Следящ AF 3

Видео

6K 12-bit RAW (RAW/RAW light) до 60fps
4K до 120 fps
Full HD до 240 fps
Canon Log 3/HDR PQ 10bit 4:2:2 вътрешен
All-I/IPB/IPB компресиране на светлина 10bit 4:2:2 без компресиране 4K 60p към външно записващо устройство
5,5K 12 RAW (RAW/RAW light) до 60 fps.
4K при до 60fps
Full HD до 120 fps
Canon Log 1/Log 3/HDR PQ [7] 10bit 4:2:2 вътрешно
All-I/IPB компресия 10 бита 4:2:2 некомпресирано 4K 60p към външен рекордер
8K до 30 fps
4K при до 120fps
Full HD до 120 fps
Режим за 4K ускорено видео
Canon Log 1/Log 3 [7]/HDR PQ 10bit 4:2:2 вътрешен запис
All-I/IPB/IPB компресиране на светлина 10bit 4:2:2 без компресиране 4K 60p към външно записващо устройство
8K пълен кадър или изрязан 5k ProRes
Външно записване на RAW чрез HDMI към
Atomos Ninja V+

Дискове за управление

Главен селектор
Селектор за бърз контрол 1
Селектор за бърз контрол 2
Мултиконтролер за AF
Интелигентен контролер
Дисплей на горния панел
Главен селектор
Диск за бързо управление
Мултиконтролер за AF
Интелигентен контролер
Дисплей на горния панел
Главен селектор
Селектор за бърз контрол 1
Селектор за бърз контрол 2
Мултиконтролер за AF
Дисплей на горния панел

LCD дисплей

8 cm/3,2 in
LCD с 4,15 милиона точки
Подвижен сензорен екран
8 cm/3,15 in
LCD с 2,1 M точки
Фиксиран
8 cm/3,15 in
LCD с 2,1 M точки
Подвижен сензорен екран

Визьор

Електронен визьор тип 0.5
0.5-тип
OLED с 5,76 милиона точки
23 mm отстояние на окото/0,76x 4 увеличение До 120 fps
Оптичен визьор
20 mm отстояние на окото/0,76x увеличение
Електронен визьор тип 0.5
OLED с 5,76 милиона точки
23 mm отстояние на окото/0,76x увеличение
До 120 fps

Мрежови

5 GHz /2,4 GHz и Bluetooth™
Поддръжка за 5.0 и поддържани функции – EOS Utility, смартфон, качване в image.canon, безжичен печат, Ethernet порт
Вградени 2,4 Ghz Wi-Fi и Bluetooth™
Аксесоар за опционен 5 Ghz безжичен предавател WFT-E9
Ethernet порт
Вградени 5 Ghz и 2,4 Ghz Wi-Fi и Bluetooth™ [9]
Аксесоар за опционен безжичен предавател WFT-R10

Тегло на корпуса (включително батерията и memory card)

1015 g
1440 g
738 g

за две SD карти

1x CFexpress тип B
1x SD/SDHC/SDXC и UHS-II
2x CFexpress
1x CFexpress
1x UHS-II SD

Батерия

LP-E19
USB зареждане чрез PD-E1
LP-E19
LP-E6NH
USB зареждане чрез PD-E1

Капацитет на батерията

620 кадъра (режим на пестене на енергия при EVF)
860 кадъра (режим на пестене на енергия при LCD)
2850 кадъра Снимане с визьор
610 кадъра Заснемане с Live View
320 кадъра (EVF в режим на пестене на енергия)
490 кадъра (LCD в режим на пестене на енергия)

 1. 8 стъпки според стандарта CIPA с RF 24-105mm F4 L IS USM при фокусно разстояние 105 mm.
 2. AF с най-ниска осветеност се предлага с f/1.2 обектив, централна AF точка, AF при единичен кадър, при 23°C/73°F, ISO 100 С изключение на RF обективи с покритие за дефокусирано изглаждане (DS).
 3. По време на серво AF само RF обективи и някои EF обективи могат да се използват за заснемане на серия от снимки с максимална скорост. За подробности относно поддържаните обективи вижте официалния уебсайт на Canon.
  Скоростта на заснемането на серия от снимки може да бъде намалена от обектива, скоростта на затвора, диафрагмата, светкавицата, неутрализирането на пулсациите на изкуствено осветление, условията на обекта и яркостта (например при снимане на тъмно място).
 4. С 50 mm обектив в безкрайност, –1m–1 dpt.
 5. Съгласно стандарта CIPA и с използване на батерията от комплекта на фотоапарата, освен ако не е посочено друго. В режим за пестене на енергия.
EOS R3

Какво има в комплекта

 • Фотоапарат EOS R3

 • Сенник на окуляр ER-h малък

 • Капак на чехълче за аксесоари ER-SC1 (устойчив на прах и вода)

 • Капачка на тялото R-F-5

 • Ремък ER-L1

 • Зарядно устройство за батерии LC-E19

 • Батерия LP-E19

 • Капачка за батерия

 • Захранващ кабел (ЕС)

 • Интерфейсен кабел IFC-100U (безжилен)

 • Протектор на интерфейсен кабел IFC-100U

 • Ръководство на потребителя (ЕС1)

Аксесоари

 • Светкавица Speedlite

  Speedlite EL-5

  Мощна и усъвършенствана светкавица с бързо презареждане, страхотен творчески контрол и изключителна производителност за всякакви ситуации.
 • DM-E1D
  За чисто и ясно цифрово аудио изберете многофункционално чехълче за направляван стерео микрофон DM-E1D заради неговата надеждност, както и бърз достъп до настройките чрез LCD екрана на съвместим фотоапарат.
 • Multi-Function Shoe Adapter AD-E1
  Със защита срещу атмосферните условия адаптерът преобразува светкавиците Speedlite с конвенциално 5-щифтово краче, за да можете да използвате на фотоапарати с многофункционално чехълче.
 • Speedlite ST-E10
  Изключително компактен предавател за Speedlite, предлагащ разширени безжични функции и управление на до 15 съвместими светкавици.
 • ER-He

  Сенник на окуляр ER-hЕ

  Голям въртящ се сенник на окуляр, подходящ за потребители с използване на ляво или дясно око, позволяващ на хората с очила да се наслаждават напълно на контрола на очите, фокусирайки се върху EOS R3.
 • EOS R3
  Свържете вашия смартфон чрез това многофункционално чехълче, за да се насладите на превъзходна интеграция между фотоапарата и приложения, и да получите нови възможности за работа.
 • В ръцете на професионалисти

 • PRO Article

  СТАТИЯ

  Може ли Canon EOS R3 да поддържа темпото на малкия и светкавичнобърз морски дъждосвирец?

  Италианският фотограф на диви животни Bruno D'Amicis изпробва EOS R3, снимайки рядка и невероятно бързодвижеща се птица по плажовете на Абруцо.

 • PRO Article

  СТАТИЯ

  Излизане извън пътя с Canon EOS R3

  „Абсолютно надминава всичко, с което съм работил в миналото!“ Фотографът на моторни спортове Vladimir Rys изпробва Canon EOS R3 при първата си снимка на електрически състезателен автомобил.

 • PRO Article

  СТАТИЯ

  Живот на бързи обороти със супер телеобективите на Canon

  С обективите Canon RF 400mm F2.8L IS USM и RF 600mm F4L IS USM фотографът на моторни спортове Vladimir Rys успява да улови скоростта на бързодвижеща се състезателна кола с Canon EOS R3.

 • PRO Article

  СТАТИЯ

  Обяснение на управлението на AF с очи

  Научете историята на невероятната система за управление на AF с очи на Canon, която задава или превключва точката на автофокус, като отчита какво гледате.

 • Свързани продукти

 • Безогледални фотоапарати

  EOS R5

  Преосмислете отношението си към безогледалните фотоапарати. Безкомпромисната производителност на EOS R5 ще доведе до революция във вашите снимки и видео.
 • Безогледални фотоапарати

  EOS R6

  Каквото и да снимате, както и да го снимате, EOS R6 ви позволява да бъдете креативни по начини, които никога не сте предполагали, че са възможни.
 • DSLR фотоапарати

  EOS-1D X Mark III

  Животът е пълен с неповторими моменти. Уловете повече от тях с EOS-1D X Mark III и разкажете своята визуална история на света.