Адаптери EOS R

Свържете EOS R System с по-широкия свят на EF и EF-S обективите
Canon Camera

Интегрирайте и разширявайте

Адаптерите за система EOS R предлагат пълна съвместимост с EF и EF-S обективите на Canon, като осигуряват на притежателите на фотоапарати със система EOS R на Canon, които имат и други EOS фотоапарати, пълна интеграция със съществуващите им обективи1.

Включете своите EF-S обективи в EOS R System

EF-S обективите са предназначени за DSLR фотоапарати EOS с APS-C сензор, но могат да се използват и на фотоапарати със система EOS R чрез адаптери. Фотоапаратът автоматично ще произвежда изрязани изображения, които съответстват на по-малкото поле за изображения на EF-S оптиката.

Обективи, съвместими с EOS R

Открийте обективите, които можете да използвате с адаптерите EOS R.

Canon Camera
Canon Camera

Издръжливи

Адаптерите EOS R са създадени да издържат на професионална употреба с метални байонети от предната и задната страна. Освен това са устойчиви на атмосферни влияния и проникване на прах и влага, така че можете да продължите да снимате и при лоши условия.

Дизайн за производителност

Можете да очаквате от вашите обективи да функционират по същия начин, както на DSLR фотоапаратите EOS, осигурявайки същата превъзходна производителност и високото качество.

Canon Camera
Canon Camera

Инженерно превъзходство

Инженерите на Canon разработиха адаптерите EOS R System за поддържане на съвместимостта, качеството и производителността при свързване на EOS R със съществуващите EF и EF-S обективи.

Адаптер EF-EOS R

Стандартният адаптер EF-EOS R позволява безпроблемно използване на EF-S и EF обективи с фотоапарати EOS R. Фотографите, които вече имат колекция от EF-S или EF оптики, могат да инвестират уверено в система EOS R, като знаят, че обективите, с които разполагат, ще работят по очаквания начин.
Преглед на детайли

Пръстен за управление за адаптер EF-EOS R

Пръстен за управление за адаптер EF-EOS R предлага същото конвертиране на гнездото на обектива като адаптера EF-EOS R, но също така добавя пръстен за управление за обектив. Пръстенът е персонализируем и лесен за намиране без отдалечаване на фотоапарата от окото, като предлага осезаем ръчен контрол върху различни настройки.
Canon Camera

Персонализируема функционалност

Пръстенът за контрол на обектива може да се програмира от менюто, така че да регулира различни настройки, като отвор на бленда, скорост на затвор, ISO светлочувствителност и компенсация на експонацията.

Осезаема, интуитивна работа

Лесно намирате пръстена за контрол на обектива, без да е необходимо да отдалечавате фотоапарата от окото си. Нежни щраквания осигуряват осезаема обратна връзка през една трета или половин стъпка (и могат да се премахнат от специална услуга на Canon за режисьори, които искат по-плавна работа).

Canon Camera

Плъзгащ се филтър за адаптер EF-EOS R

Адаптерът за обектив с плъзгащ се филтър EF-EOS R взема функционалността на EF-EOS R и добавя възможността за използване на плъзгащи се филтри, като елиминира необходимостта от закрепване на филтрите от предната страна на обектива, което е особено полезно при широкоъгълни обективи с голям преден елемент. Предлага се или с променлив филтър за неутрална плътност (V-ND)2, или с кръгъл поляризиращ филтър (C-PL), а освен това е наличен и безцветен филтър (CL) за снимане без филтърни ефекти.

Canon Camera

V-ND адаптер: променлив филтър за неутрална плътност

Филтрите за неутрална плътност помагат да се контролира влизащото във фотоапарата количество светлина, което е полезно за режисьори, желаещи да снимат с комбинация от широк отвор на блендата/ниска скорост на затвора при ярка светлина. Те също позволяват на пейзажни фотографи да използват по-ниски скорости на затвора, за да размажат движение в небето или водата2.

Адаптер C-PL: кръгъл поляризиращ филтър

Поляризиращите филтри спират отблясъците и замъгляването и намаляват количеството светлина, която се отразява от стъклени повърхности. Филтрите подобряват наситеността на цвета и помагат за увеличаване на въздействието на цветни сцени.

Canon Camera

Аксесоари за адаптер

 • CL филтър за Drop-In Filter Mount Adapter EF-EOS R

  Безцветен филтър за потребители, които са закупили адаптер за drop-in филтър, но не желаят да прилагат филтърни ефекти.

 • PL филтър за Drop-In Filter Mount Adapter EF-EOS R

  Кръгъл поляризиращ филтър, който подобрява цветовете, контраста и наситеността и контролира нежеланите отражения.

 • ND филтър за плъзгащ се филтър за адаптер EF-EOS R

  Филтър за неутрална плътност за контрол на експонацията при заснемане на филми и удължаване на скоростите на затвора за различни творчески ефекти с движение при заснемане на снимки2.

Открийте системата EOS R

Надграждайки върху над три десетилетия непрекъсната иновация на EOS, системата EOS R се основава на революционно гнездо за обектив, предлагащо повече творчески възможности и още по-интуитивни начини за улавяне на всеки момент.

В ръцете на професионалистите

EOS R бе приет мигновено от широк набор от професионални фотографи и режисьори. Открийте как са го тествали до краен предел, за да сътворят изображения и филми, които са мислили, че не е възможно да бъдат създадени.

Може да се заинтересувате също и от...

 • EOS R3

  Със своята скорост като ключова характеристика, това е безогледалният фотоапарат, който професионалните фотографи на спортни събития, новинарски репортажи и дивата природа очакват.

 • Селектор за обективи

  Нашият селектор за обективи ще ви преведе през цялата ни гама от обективи и ще ви помогне да направите идеалния избор за вас и вашия фотоапарат EOS.

 • EOS R5

  Професионален пълнокадров безогледален водещ фотоапарат, който предлага на фотографи и режисьори снимки с висока разделителна способност и 8K видео.

 • EOS R6

  Каквото и да снимате, както и да го снимате, EOS R6 ви позволява да бъдете креативни по начини, които никога не сте предполагали, че са възможни.

 • Всички обективи

  Майсторството на Canon и най-новата оптична технология осигуряват снимки и филми с превъзходно качество.

 • Обективи RF

  Иновативните обективи със система EOS R предлагат изключително бързо фокусиране в съчетание с невероятно оптично качество.

 • Пълнокадрови фотоапарати

  Разгърнете своето творчество с нашата гама пълнокадрови цифрови SLR и безогледални фотоапарати.

 • Обективи и аксесоари за Canon EOS R

  Открийте обективи и адаптери, които може да се използват с Canon EOS R

  1. За повече информация вижте спецификациите
  2. Когато плътната бяла линия на диска за настройка вече не е видима (ND250 или по-нов), може да се появи син оттенък или неравномерна наситеност