Стабилизатор на образа

Поддържане на стабилността дори когато не го правите вие

Вътрешният стабилизатор на образа (IBIS) в EOS R7 осигурява високоефективна стабилизация на образа, независимо от използвания обектив. А най-добре може да се възползвате от системата, когато добавите RF обектив с оптичен IS.
Canon EOS R7 – Предимства – Стабилизиране на образа на по-високо ниво

Механичните стабилизатори на образа, базирани на корпуса и оптичния обектив, работят заедно чрез високоскоростното RF гнездо на фотоапарата, като осигуряват до 7 стъпки за защита от заклащане на фотоапарата с RF-S 18-150mm F3.5-6.3 IS STM1, а също така предлагат най-високото ниво2 на стабилизация на образа в света – 8,0 стъпки3

А когато снимате с обективи, които не са с IS (например обективи с фиксирано фокусно разстояние), широкото гнездо за обектива на системата EOS-R позволява на IBIS на EOS R7 да осигурява много ефективна защита от заклащане на фотоапарата.
Ос на корекция
Обектив Накланяне/завъртане X/Y Въртене

EF

Без IS Вграден IS Вграден IS Вграден IS
Оптичен IS Оптичен IS Вграден IS Вграден IS
Hybrid IS Оптичен IS Снимка: оптичен IS
Видео: вграден IS
Вграден IS
RF Без IS Вграден IS Вграден IS Вграден IS
Оптичен IS Координирано управление4:
Оптичен IS + вграден IS
Вграден IS Вграден IS
Hybrid IS Координирано управление:
Оптичен IS + вграден IS
Снимка: оптичен IS
Видео: вграден IS
Вграден ISТози съвместен подход към стабилизирането на образа открива свят на нови творчески възможности. Снимайте без статив със скорост на затвора от няколко секунди, за да се постигне размазване на движещите се обекти, като същевременно се запази фокуса върху всичко останало – подход, който в противен случай би изисквал ползването на тромав статив.

Фотографите на дивата природа и спортните фотографи, работещи с телеобективни фокусни разстояния, ще се радват на свободата да снимат без статив – дори при слаба светлина – уверени, че съвместната стабилизация на образа на EOS R7 спомага за постигането на възможно най-ясни резултати.

Canon EOS R7 – Сравняване на стабилизацията на образа

Регулиране на хоризонта

Накланящото действие на системата IBIS на фотоапарата също може да изравни изображенията, като премахне наклонените хоризонти в пейзажните снимки.

Canon EOS R7 – Сравняване на автоматичното нивелиране

Наличен е и нов режим за панорамна сцена, който използва вградения IS, за да компенсира люлеещото се движение при завъртане на фотоапарата – наляво, надясно, нагоре или надолу. Резултатът е по-високо качество на панорамните снимки с по-малко несъответствия, причинени от движението.

Canon EOS R7 – Панорами

Когато става въпрос за панорамиране (снимане с бавна скорост на затвора, докато следвате движещ се обект, за да разфокусирате фона), EOS R7 улеснява нещата. Изберете сценичен режим за панорамиране на сцена и AF на фотоапарата ще открие и проследи автомобила, докато стабилизаторът на образа коригира вертикалното заклащане на фотоапарата, докато панорамирате. Фотоапаратът дори използва функцията за разпознаване на обекта, за да компенсира „заклащането на обекта“, което ви осигурява много по-добър успех.

Canon EOS R7 – Режим на панорамиране

Свръхгладко стабилизирано видео

Водещата в класа си технология за съвместен IS на EOS R7 също така стабилизира видеоклиповете за изключително плавни кадри, които изглеждат така, сякаш са заснети с операторска платформа или жиростабилизатор. Може да се добави и трети тип IS – Movie Digital IS работи съвместно с IBIS и OIS на EOS R7 за още по-плавен резултат.

 1. 7 стъпки според стандарт CIPA с RF-S 18-150mm F3.5-6.3 IS STM при фокусно разстояние от 150 mm.
 2. Сред всички цифрови фотоапарати със сменяеми обективи. Към 23 май 2022 г. (установено от Canon). Производителността на IS е същата като при EOS R3, EOS R5 и EOS R6.
 3. Посока на накланяне/завъртане въз основа на стандарта CIPA, 8,0 стъпки с RF 24-105mm F4 L IS USM при фокусно разстояние от 105 mm. В зависимост от датата на закупуване фърмуерът на обектива трябва да бъде актуализиран.
 4. От май 2022 г. С изключение на RF600mm F11 IS STM и RF800mm F11 IS STM

Свързани статии

 • ПРЕДИМСТВО

  Автоматично фокусиране от следващо поколение

  Предоставихме на EOS R7 технологията за задълбочено самообучение с изкуствен интелект и iTR AF, която можете да намерите в нашите фотоапарати EOS R3, EOS R5 и EOS R6.

 • ПРЕДИМСТВО

  Скорост и производителност

  Перфектният фотографски момент може да трае само части от секундата, затова проектирахме EOS R7 да бъде изключително бърз.

 • ПРЕДИМСТВО

  Качество на изображението

  Независимо дали снимате снимки, или видео, 32,5-мегапикселовият CMOS сензор на EOS R7 и процесорът за изображения DIGIC X осигуряват зашеметяващи резултати.

 • ПРЕДИМСТВО

  Преминаване към безогледен фотоапарат

  Мислите ли да надстроите вашия Canon DSLR? Оборудван с нови технологии, удобният за работа DSLR EOS R7 ви предоставя интуитивно управление с комфортна познатост.

 • ПРЕДИМСТВО

  Споделяйте с приятели

  EOS R7 е свързан фотоапарат, който може да работи заедно с вашия смартфон, таблет или компютър чрез приложението Canon Camera Connect.

 • БЮЛЕТИН

  Вдъхновете се, регистрирайте се сега

  Никога не пропускайте най-новите оферти от Canon, съвети и уроци, новини и покани за местни събития.